COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 786
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 960
# 6 961
Аз питам конкретно дадената майка която отива в детето с парка си, спазва правилата за социална дистанция как тя представлява опасност за о-веното здраве...
За десети път да ти се отговори, че не я спазват дистанцията по парковете.

# 6 962
  • Мадрид / София
Разследващите статистиката по света,  може ли за малко внимание и унас:
Епидемична обстановка..Седмица по седмица.. нещо прави ли ви впечатление?
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/
Смехории!

# 6 963
Ама в която и дупка да в Бърди там е никоя, зилч, кръгла нула пред местните. Затова се дуе тука тъпите българи как трябвало да се променят, за да паснат на новия вкус на новопокръстените софиянци.

(Точно по въпроса с англосаксонците ...много се радвам, че не сме ги следвали БорисДжонсъновците и ДонълдТръмповците, че сега щяхме да сме на тяхното дередже).

# 6 964
  • Bulgaria
Nikola Tesla, полицията не може да огрее навсякъде. Вижда се. Затворени са парковете, защото забраната не се спазва. Хората си седят по пейките и си живеят живота. Аз разбирам, че всеки иска да излезе да се разходи. Аз също. Обаче, ако 200 майки решат да отидат да се разходят точно в този момент с децата си, няма как да спазват дистанция.

# 6 965
Толкова ли не може, умиращите от ужас да си стоят вкъщи, а тези , които не са ходеща параноя на 2 крака, да си живеят живота без да пречат на никого.
Не може! Защото ние ви дразним. Дразните се , че има хора , които не са овце и не вярват сляпо на това , което им се говори от телевизора. Имат способността да разсъждават.
Скрит текст:
АКо не живеем във време на пик на социалните мрежи, половината планета нямаше да знае какво се случва и щеше да си мине като всяка друга епидемия , която сме имали /пъти по-опасни от сегашната/
И това ако не е начин да контролираш подчинените си /така де, гражданите/....и след това да имаш години наред оправдания....
И никой не твърди че това е 'конспирация' на нашето Слънце. Навсякъде по света е пълно с драматични клипчета и статистики, постове как кой известен умрял от Ковид 19, ама нали че човекът  е бил на ръба.....това са подробности.
Вече като почине някой, трябва изрично да се заяви няколко пъти , че не е заради короната.....сега от въпросните 'щабове' какво ще решат.....отделен въпрос
social distancing  и добра лична хигиена са повече от достатъчни. А при нас няма абсолютно никаква почва за затваряна на паркове , а носенето на маска на улицата за мен е нарушение на правата и едва ли тези глоби ще имат нямат някакъв успех в съда.
Аз съм против всякакви събирания навън на групички да пият бира, да пушат , да си лафят, 5-6 майки с деца заедно излезли, уличните фитнеси да са пълни - това не е ок. Но разходки на двойки или 4-ки /зависимост от семейната бройка/ спазвайки правилата за дистанция са добре дошли. И парковете трябва да са отворени и градините и училищата , защото там пространството е най-голямо.
И всеки ако не се чуства комфортно от близостта на непознат около него - може да помоли за дистанция или да се отдръпне. Пак учтивият тон и влизането в положението , ще има пъти повече резултати от всякакви забрани. В човешката природа е да се бунтуваш. Но когато тона се смени с молба от някой равен на теб и се гледате очи в очи, резултатът е мир и съдружие.
Две баби една до друга да си правят разходката за деня, всеки ден, само двете - не е проблем. Възрастните в хубаво време ТРЯБВА да се движат. И не го казвам като всезнайко. Атрофията е един от най-големите убиийци.

Има и нещо добро в цялата ситуация. Аполитичните започнаха да се интересуват от политика. И това обикновено са млади хора, които не чакат да им наливат с фуния от телевизора. Почват да усещат, че политиката не е нещо абстрактно, което не ги касае. Най-голямата партия у нас - тази на негласувалите, ще вземе да се събуди. И моментът е много подходящ за събуждане. Нека си говорят от телевизора. По делата им ще ги познаете.

# 6 966
  • София
... И една ей такава статистика, която... как да кажа... разколебава малко населението
Само едно нещо ще ти кажа: когато избухна централата в Чернобил по бг телевизия се изнизваха един след друг "светилата" за да ни уверяват как нищо няма и ние сме си супер. Е, 15 г. по-късно вече в Испания разбрах истината. Радиационния облак 3 пъти е обиколил Земята и е сипел радиация, но видиш ли в България въздуха и почвата по това време са били чисти като сълза според "светилата"!
Ако ти не помниш, аз си го спомням много добре.
Затова на българските знайковци не им хващам вяра и пак ще ви кажа, че статистиката ви в момента я виждам натъманена за да не всяват паника както при Чернобил.

Ами точно това е най-големият проблем. Няма доверие в управляващите. И не от днес и вчера. Казаха, че идва епидемия с невиждана ярост. Да, ама досега я няма. И почват хората да си мислят, че има нещо скрито и гнило.
Поведение като японското не се гради за седмица. То е резултат от дългогодишна, да не кажа вековна, традиция, култура, възпитание и доверие в управляващите.
Защото няма как нашите да кажат: Абе, много е страшно, ама ние пари нямама за тестове и болниците не стават, за да ви лекуваме. Защото ще ги разпънат на кръст. А една неистина води съответно до недоверие и оттам пренебрегване на мерките. Защото всеки го гложди червеят на съмнението. Те какво крият от нас?

# 6 967
Все още чета мнения, че няма вирус, че това е промиване на мозъци, че е политика, за да се оправдават властимащите?! Добреее, ако беше само в т.нар. "Бг" супер дразнещо и пренебрежително, гледам, че другите държави се изписват както е редно... Та, ядосах се и се отклоних. Но не е само в България, т.е. осветлявате ни за някаква световна политико-икономическа конспирация, с която вие сте наясно? Леле, а после хората, които подкрепят мерките са параноици?!

# 6 968
  • София

За маските.
Нищо няма да му стане на човек, ако носи маска.
Писах вече, че трета година работя по 8 часа с хирургична маска.
Даже не я забелязвам, камо ли да ми пречи с нещо.

Радвам се, че на теб не ти пречи, и е твое право да носиш, за да се защитиш.
Но аз не желая да нося маска, когато ходя навън, особено през лятото. Ако е толкова наложително да се носят маски - нека бъде задължително за обществени сгради, банки, магазини, градски транспорт и т.н., но защо е нужно да носиш маска, когато всъщност искаш само да вдишаш малко свеж въздух (и не, не се сблъскваш постоянно с тълпи хора).
Всички тези нелогични мерки, с които всички ние постепенно свикваме, започваме да оправдаваме и намираме за нормални, все повече ми напомнят за антиутопичните общества, за които доскоро бях чела само в книгите и гледала в американските сериали Sad.

# 6 969
Никола Тесла, парковете и градинките могат да ги забранят. Ходенето по улицата и човешката глупост няма как да забранят със закон.
Жалко че няма кой да забрани неадекватността че това е много важно да бъде забранено, ако искаме да жертвите да са по малко, вие не осъзнавате че за парковете това е пълна неадекватност която не спира епидемията а я засилва. Ама малко мозък трябва да се приложи. Ако някой твърди обратното да ми обясни как родител с дете с маски допринася в парка за разпространението на епидемията по добре да се бута в навалицата като на снимката, пример за неадекватност засилваща епидемията.
Съгласен съм, но как да обясниш на Ганьо да не се събира на тумби в парковете, да пази дистанция? Е, днес по пазарите го видяхме... Жалка работа!

# 6 970
Nikola Tesla, полицията не може да огрее навсякъде. Вижда се. Затворени са парковете, защото забраната не се спазва. Хората си седят по пейките и си живеят живота. Аз разбирам, че всеки иска да излезе да се разходи. Аз също. Обаче, ако 200 майки решат да отидат да се разходят точно в този момент с децата си, няма как да спазват дистанция.
Излизай с въоръжена охрана

# 6 971
Разследващите статистиката по света,  може ли за малко внимание и унас:
Епидемична обстановка..Седмица по седмица.. нещо прави ли ви впечатление?
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/
Би ли споделил кое те е впечатлило за да не ги отварям всичките? Благодаря!

# 6 972
Попаднах на това мнение в друг сайт, четете и помислете по въпроса.

Една държава, в която 70-75% от икономиката е услуги, търговия и малко индустрия, не може да
издържи на блокади от месеци, за да не умрат/умрем 100 човека!
Аман от "спасители"!!
Кой ще издържа 700 000 държавна администрация, 2 500 000 пенсионери, над 100 000 безработни, 1 000 000 деца, здравна система...???
Сигурно такива като мен, дето плащаме над 500 лв данъци и вече освен храна нищо не купуваме!

# 6 973
Абе...аз имам 1 такъв информативен въпрос. Извинете, ама вие какво си мислите, че може да стане, ако да кажем утре вдигнат ИП при нас? При положение, че цял свят практически не функционира? Това е много сериозен въпрос. Как си го представяте, че ще стане? Да не мислите, че изведнъж бизнесите ще тръгнат? Ми няма, защото ние сме на 90% свързани с останалата част от света - или внасяме, или изнасяме. На кой мислите ще изнасяме? Че аз мога да ви дам поне 3 фирми като пример, тук, които произвеждат все още, ама няма на кой да си продадат продукцията. Включае моята бивша фирма, в която в момента има съкращения и то не заради нашето ИП. Как мислите, че ще тръгне туризмът? С кои туристи по-точно, когато държавите са със затворени граници? Какво по-точно мислите, че ще се промени, когато това е ситуацията в цял свят, освен, че вероятно и ние ще се натръшкаме болни, та тогава бетер да няма кой да работи. Въобще четете ли сценариите и плановете за излизане от тая ситуация на другите държави? Обърнахте ли някакво поне малко внимание, че всички те въвеждат поетапно излизане от много по-строги мерки, разхвърляно в доста широк времеви диапазон и са готови за аварийно спиране по всяко време? Някога направихте ли си труда да прочетете на тия хора изследванията, сценариите, за да видите как те се опасяват, че вдигнат ли мерките, ще ги удари нова вълна? Мисля, че не си давате сметка въобще за реалната ситуация, в която се намира светът. Ние не сме сами. Разберете го това. И бтв, това, че сега нямаме много случаи, е лесно променимо. Всичките ни изследвания показват, че ние просто още нямаме масов досег с вируса и това е, защото превантивно затворихме местата, на които може да се разпространи бързо измежду много хора. Демек сега всъщност е моментът умните главици от всички държави да умуват как да излезнем всички с минимални загуби/жертви, ама и те нямат точен отговор като ги гледам.

# 6 974
  • Другата България
Никой не спазва мега адекватните мерки, заради които имаме толкова малко случаи. Всеки ден да питам няма кой да ми отговори как се получава тоя парадокс.

После ще ми обясняват да мисля...
Ми не виждаш ли как сами си противоречат в един и същ пост - нямало много случаи щото била затворена държавата рано, ама всъщност нищо не било затворено и никой нищо не спазвал....
Не знам кой визираш, но ще ти кажа за мен, какво имам предвид аз.
Никога не съм твърдяла, че държавата е затворена, защото не е, и не е била. Това смятам няма нужда да се казва отново. Взеха се някакви мерки, ИП, които за мен бяха недостатъчни. По принцип аз съм привърженик на крутите мерки-или всичко, или нищо, именно защото сегашните позволяват на хората да лавират, да ги заобикалят, да ги нарушават, да търсят "вратички" и да ги намират. Което не означава, че "никой не ги спазва", напротив, сама виждаш и тук в темата колко хора не излизат, спазват каквото трябва, по другите теми също пишат момичета, които си седят у дома, има хора, дисциплинирани и отговорни, чието мислене приветствам. И заради тези хора, заради това, което правят те, правеха и продължават, според мен случаите са малко, но отново според мен това далеч не са всички реално болни. За радост явно се оправят по домовете си, но ако не искаме да стигнат до интензивните отделения, трябва да продължим да спазваме всичко както трябва. Поне тези, които можем и искаме да го правим. Писах и че смятам, че рано започнахме с мерките, продължавам да го мисля. Писах и че вече смятам, че ако така се продължава с мрънкането и недоволството, и с това всеки да прави каквото си иска е по-добре да минем през стадния имунитет. Продължавам да го мисля. Но ако има начин все пак някак да се справим със ситуацията наистина леко, само с тези мерки, то трябва да се напънем и да го направим. Защото следващите ще са наистина пълно "затваряне" на държавата, и тогава не знам как ще се развият нещата, именно защото хората ще са още по-озлобени и озверени, каквито вече са. Предполагам си наясно, виждаш и тук, темата е едно мини общество, отражение на това навън. Което е жалко, защото в такива моменти вместо да се обединяваме и да си помагаме, се нападаме именно заради различните "камбаварии", от които бием собствените си "камбани"

Общи условия

Активация на акаунт