COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 198
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 825
Сафия днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.
Скрит текст:
Вопиющ пример за неадекватността на хората подкрепящи тия мерки. Много по добре е тия хора с колички да се бутат в навалицата по тротарите нали, така определено не се допринася за разпространяване на епидемията, виж човек в огромен парк където може да се спазва социална дистанция, защото на тази снимка очевидно не може но виж ако е в парка ще е виновен за много умрели нали така, лична вина ще носи нали така. А, някой ще ми обясни ли как човек с дете и той и то с маска в парка, допринася за разпространението на епидемията, но като се бута по тротоарите не допринася, или ще ми се обяснява че народът е непослушен и затова хак да му дойде неадекватността.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:01 от Анонимен

# 6 826
  • София - Рим и обратно
Скрит текст:
София днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.

Много странна снимка. Къде е тази стръмна улица продължение на графа?
Пълно е с такива. Днес видях една с Витоша зад църквата Света Неделя.... Напомнят ми за циркулиращите апокалиптични снимки с трупове и камиони, едни и същи - един път от Италия, един път от Ню Йорк, зависи от контекста - една и съща снимка. Ама къде ти критична мисъл от панираното население, в ступор от страх пред вируса “телевизионна звезда“.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:02 от bubanka

# 6 827
Сафия днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.
Скрит текст:
На хората явно не им пука. Което е тъжно.

На хората би им пукало, ако има защо. В момента няма защо да им пука. Все пак, да държиш цяла държава затворена повече от месец заради 600 болни, половината от които дори не са в болница, е гавра.

# 6 828
София днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.
Скрит текст:

Много странна снимка. Къде е тази стръмна улица продължение на графа?
Драган Цанков.

# 6 829
Булевард Драган Цанков. Ама вие не познавате София, или?

Не, просто като че ли някъде мернах, че било Графа, може да съм се объркала. То къде ли не се тиражира тази снимка днес. А и честно, отдавна не съм ходила в тази част на София, не бих го познала.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:04 от bubanka

# 6 830
България защо е +3 смъртни случая за днес в Worldometers?

# 6 831
Никола Тесла, парковете и градинките могат да ги забранят. Ходенето по улицата и човешката глупост няма как да забранят със закон.

# 6 832
  • Bulgaria
България защо е +3 смъртни случая за днес в Worldometers?

Защото хората са заети да спорят за паркове, градинки и маски и не следят вече какво се случва с болните.

# 6 833
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
На хората явно не им пука. Което е тъжно.
На хората би им пукало, ако има защо. В момента няма защо да им пука. Все пак, да държиш цяла държава затворена повече от месец заради 600 болни, половината от които дори не са в болница, е гавра.
Слава Богу, че на повечето им пука. Те вероятно са тези, които осъзнават, че за да имаме само 600 официално болни досега е именно заради "затворената повече от месец държава".
За протокола - все още няма месец от началото на ИП.
И пак за протокола - нищо не е затворено. Освен заведения, паркове и градинки. Ако за някой тези неща олицетворяват "цялата държава", то проблемът си е негов, не на държавата.
А, и от днес женският пазар в София. Е затворен.

# 6 834
Цитат
От утре в 00:00 часа се забранява достъпа на хора до плажовете и крайбрежните зони на територията на община Варна, научи Moreto.net

Това гласи заповедта от днес на Дочка Михайлова, директор на РЗИ - Варна. Забранява се достъпът на пътни превозни средства (с изключение на тези със специален режим на движение) и граждани от пътната настилка от източната част на Станчовата алея до бариерата на плувен комплекс "Приморски", гласи още заповедта.

Забраната за движение по варненските плажове е за срока от 13 март 2020 г. до отмяната на извънредното положение, считано от 00:00 часа на 12.04.2020 г.

Кака Дочка забрани и ходенето по плажната ивица. А то там направо гъмжи от корони вируси идващи от морската вода. Оляха се вече напълно. Точно на морския бряг е най-опасното място от заразяване.

# 6 835
СЗО: Епидемията от коронавирус в Беларус се разраства бързо

Броят на случаите се удвоява за всеки два до три дни, което показва началото на предаване в общността“, каза той по време на пресконференция в Минск, предупреждавайки, че ситуацията „налага нови мерки“.

https://dariknews.bg/novini/sviat/szo-epidemiiata-ot-koronavirus … tva-byrzo-2221394

А тук хора, които непрекъснато търсят начини как да надхитрят законите на природата, ни даваха Беларус за пример.

# 6 836
Само информативно: В седмицата От 30 март до 05 април в Холандия са починали 2000 човека повече от средното за този период.
Което показва, че много от жертвите на Ковид19, остават извън официално обявените .
https://www.nu.nl/coronavirus/6044005/eerste-week-april-ongeveer … d.html?redirect=1
Колко тъжно си отива едно поколение. 716 души са въведени за този период в уърлдометър.
Бог ни наказа. Защо? ... защото забравихме важното, истинското.
Просто ни връща в релси, с болката на безсмислените жертви. И наши, и Ваши. Без разлика.
Който може да чуе-ще чуе.
Който е способен да се поучи- ще се поучи.

# 6 837
  • София - Рим и обратно
Бог няма нищо общо с тъпотата на масата.

# 6 838
Никола Тесла, парковете и градинките могат да ги забранят. Ходенето по улицата и човешката глупост няма как да забранят със закон.
Жалко че няма кой да забрани неадекватността че това е много важно да бъде забранено, ако искаме да жертвите да са по малко, вие не осъзнавате че за парковете това е пълна неадекватност която не спира епидемията а я засилва. Ама малко мозък трябва да се приложи. Ако някой твърди обратното да ми обясни как родител с дете с маски допринася в парка за разпространението на епидемията по добре да се бута в навалицата като на снимката, пример за неадекватност засилваща епидемията.

# 6 839
  • Пловдив
Добре, че между вас няма лекари. И слава Богу. По тази логика, за маските, всичкото хирург да е се е гътнало от вредностите на маските. И всички лекари, които с часове са с маски. Дали ще сте съгласни в операционната да са без маски, щото са безумно вредни. Или викате да не са ставали лекари. Кой тогава ще ви обслужва респиратора. А там не са само маските.....Имате ли представа как се диша в тези костюми. Нямате, защото се интересувате единствено от себе си.

Общи условия

Активация на акаунт