COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 477
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 020
  • При семейството си
От известно време започнах да се притеснявам много повече от “отговорните” членове на обществото ни, отколкото от вируса, от “безотговорните” и сама се пазя. След последните страници на темата се убедих, че напълно основателни са ми страховете.

# 7 021
  • I want it all and I want it now.
Да и аз февруари си взех дезинфектанти и маски. Колегите ми се смееха, когато използвах маска в самолета, а сега са задьлжителни.

# 7 022
По новините в Италия са казали, че днес възрастен мъж се е хвърлил от балкона, защото за Великден ще е сам.

# 7 023

Вие у вас можете да загинете както си прецените. Само че вие може да причините смъртта на десетки хора. Или си измислям?

Измисляте си, защото страхът ви е обзел изцяло. Да, ако потребителят е шофьор на автобус или тир и катастрофира по време на работа, може да убие десетки хора. Но да твърдите, че здрави хора, или носители без симптоми, ходят и сеят "заразата", това е точно 0% доказано и честно казано граничи с психозата. Както и че "малките вирусчета" се задържат с часове и летят по вятъра, това също никъде не е доказано. Къде ги четете тия неща, не мога да разбера...

# 7 024
Имам опасения обаче,че това ще се случи чак есента,както между другото сега се сещам,че се спомена месец септември преди 2-3 седмици.И за съжаление ще има и нови правила,който разбрал,разбрал.

Есента по-скоро ще се повтори чудото, ако сега не се спре. Но тогава едва ли ще се вземат същите мерки. Ще бъде колективен имунитет по-скоро. По простата причина, че няма да има ресурси за друго. То затова се прави ударно сега.

# 7 025
В началото на Март се тиражираше от управляващите че пика на заболяването ще е септември. Това тревожеше МП, който подозираше, че най-вероятно няма да се въведе ИП/карантина. Сега имаме толкова малко хора заболели, и още по-малко умрели главно благодарение на мерките и осъзнатостта на по-голямата част от нас. Но и имаше глоба от 5000 лв. Сега като е намалена, почти всеки пети смята, че може да си позволи този "лукс". Като няма хиляди у нас заразени и умрели, едва ли не всеки трети смята, че няма такъв вирус и е заради парите от ЕС. Вместо да се радваме, едва ли не умираме от яд, че нямаме и търчим да докажем че сме безсмъртни.

# 7 026
Мисля, мисля и откривам само, че човекът, написал това има сериозни отклонения и доста плитък ум. Не разбирам мисленето - ами да умрат едни 100 там и да се минава. Не ми е ясно защо някой си мисли, че е застрахован и няма да попадне сред тези 100 или пък някой негов близък

Попаднах на това мнение в друг сайт, четете и помислете по въпроса.

Една държава, в която 70-75% от икономиката е услуги, търговия и малко индустрия, не може да
издържи на блокади от месеци, за да не умрат/умрем 100 човека!
Аман от "спасители"!!
Кой ще издържа 700 000 държавна администрация, 2 500 000 пенсионери, над 100 000 безработни, 1 000 000 деца, здравна система...???
Сигурно такива като мен, дето плащаме над 500 лв данъци и вече освен храна нищо не купуваме!

Защото това е най-нормалното човешко мислене - вид защитна реакция. Ако я нямахме, по-добре колективно да се запътваме към гробищата и светът да се свършва. Разбирате ли, има един особен род хора, които се страхуват от вируси, бактерии, микроорганизми, насекоми, птици, животни, хора....този особен род хора е наложително да си пият лекарствата, за да могат по някакъв начин да издържат "болестта" наречена живот.
В медицинските среди има един готин лаф - животът е болест, предавана по полов път...със смъртност 100%.

# 7 027

Потърсете филма и го гледайте - ломбардийският бизнес натиска правителството, случаи се крият, бизнесът да работи, мафията, фамилиите.
Моите опасения са същите относно българските хотелиери, Италия (Ломбардия) на тези хора дължи сегашното си, приказно положение, българските им колеги не са по-различни, даже никак. Австрийските им също.

# 7 028
Ох, как ще се сгъне цяла България с такива "оптимисти", а дано да греша. И в Испания ни призоваваха да запазим спокойствие и да не разсяваме паника, докато паниката сама не ни накара да замълчим и да си седим в къщи.
Пп. Явно не всички, щом задминахме Италия.
_silence_,  никой не вярва на другия. Съжалявам, че го преживяваш това. Много точно си го написала. Тя паниката в един момент може да ни накара да замълчим и да си седим в къщи.  Преди месец вярвала ли си, че ще има момент в който да го напишеш? Предполагам, че не.
Не. Бях оптимист. Но когато ти дойде до главата, преосмисляш.
Знам и помня как се извини в тази тема. Тогава и аз писах за първи път толкова емоционално.
Точно това не искам да ви се случва на вашето поколение, защото не го заслужавате.
Всичко ще бъде наред. Запази оптимизма колкото и да е трудно.

# 7 029
Мисля, мисля и откривам само, че човекът, написал това има сериозни отклонения и доста плитък ум. Не разбирам мисленето - ами да умрат едни 100 там и да се минава. Не ми е ясно защо някой си мисли, че е застрахован и няма да попадне сред тези 100 или пък някой негов близък

Скрит текст:
Попаднах на това мнение в друг сайт, четете и помислете по въпроса.

Една държава, в която 70-75% от икономиката е услуги, търговия и малко индустрия, не може да
издържи на блокади от месеци, за да не умрат/умрем 100 човека!
Аман от "спасители"!!
Кой ще издържа 700 000 държавна администрация, 2 500 000 пенсионери, над 100 000 безработни, 1 000 000 деца, здравна система...???
Сигурно такива като мен, дето плащаме над 500 лв данъци и вече освен храна нищо не купуваме!

Ами той се е сложил  в тези 100. Ама няма кой да чете...

# 7 030
# 7 031
  • София
И въпреки, че сънародниците ни (като Вас) постоянно ни предупреждават да си стоим на д.то, за да не се случи същото като там, те си знаят своето и "те ли ще ми кажат на мен". Ще го кажа за пореден път - ние си заслужаваме това наказание нар. Ковид-19, за да се научим на смирение!

Какви са тези глупости? На кого говориш за смирение? На българите, които преживяха толкова много? Нали ни казваха толкова много години. Ние българите имаме най-гнусната поговорка в света "Преклонена главица сабя не я сече".

# 7 032

Вие у вас можете да загинете както си прецените. Само че вие може да причините смъртта на десетки хора. Или си измислям?

Измисляте си, защото страхът ви е обзел изцяло. Да, ако потребителят е шофьор на автобус или тир и катастрофира по време на работа, може да убие десетки хора. Но да твърдите, че здрави хора, или носители без симптоми, ходят и сеят "заразата", това е точно 0% доказано и честно казано граничи с психозата. Както и че "малките вирусчета" се задържат с часове и летят по вятъра, това също никъде не е доказано. Къде ги четете тия неща, не мога да разбера...
Доказано е, че 1 (един) човек може да зарази пряко и индиректно 59 000 (петдесет и девет хиляди) човека.  От 27 февруари съм в карантина, тогава се върнах от Париж, сам си я наложих. После дойде 13 март. Психоза е малоумието, че не може да се заразиш и като безсимптомен да заразиш десетки в навалицата.  Вижте броя на заразените и мъртвите в Обединеното Кралство от 11 март досега, тогава са имали само 380 заразени, сега са почти 70 хиляди. Сметки от 4 клас можете ли да правите? Имат близо 9000 починали сега...

# 7 033
"Да децата няма да умрат и да не излизат на слънци и чист въздух,
няма да им стане кой знае какво и 1 година да стоят затворени вкъщи, но какъв е проблемът за тези родители които искат да могат да отидат там без да навредят на никого като спазват всички мерки. "

Тесла, имаш ли деца? Ако се отворят парковете, наистина ще стане мазало. В нашият парк винаги е пренаселено когато е хубаво времето. Децата не ползват парка за разходки. Те се скупчват на детските съоръжения, не спазват никаква дистанция, даже напротив - вербалният и физически контакт при тях е на завидно високи нива. Нали се сещаш, ако едно дете е вирусоносител колко други деца би заразило за 30мин. игра?

# 7 034
Но първоначално, още докато се пишеше за Китай и после за Италия, на 99% беше прав за нещата, които казваше. Поне това, което аз съм прочела.
Та Никола, дано стана ясно защо парковете са по-рискови от улиците. По които движението на групи също не е желателно.

Тя иронията е, че тогава аз му опонирах, че създава излишна паника Relaxed
После се случиха нещата в Европа, та и аз направих един лупинг.
Simple Smile Ето това наистина е ирония, аз пък мисля точно обратното че тогава изобщо не бях прав, защото тогава имах много малко информация за вируса и пишех какви ли не неща, които сега се оказват глупости, а тези които не са глупости са силно преувеличени, какво страшилище е, че смъртността му е много висока, много хора ще умрат, правех апокалиптични оценки, тия оценки сега се оказва че са тотално погрешни, понеже тия дни и особено след Австрия и Швеция които реално почват да разкриват истинската картина за вируса, се върнах да попрочета какви съм ги писъл в самото начало и се смях на доста неща. А колко отдавана беше, тия 2, 3 месеца оттогава насам ми се струват като 2 , 3 години толкова време мина, че като ги чета тия неща които ти смяташ за верни имам чувството че ги е писал друг човек а не аз. Тогава съм спорил с едни хора а сега споря с други хора, е има и изключения и като Бързият влак с които може би винаги съм спорил, щото тя тогава не е била на моето мнение и сега не е. Grinning А тогава наистина ме обвиняваха хората че всявам излишна паника, и са били прави. Така смятам. Вирусът не е опасен за отделният индивид, смъртността му е много ниска, опасен е за държавите защото бързо се разпространява и е способен да срива здравни с-ми но за отделният индивид не е опасен. Разбира се всяка болест е опасна но все пак едно е болест със смъртност 21% както е в стат. а друго е такава при която смъртността е 0,15 - 0,30%, каквато е истината.

Общи условия

Активация на акаунт