COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 303
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 245
  • на пистата
До колкото разбрах от италианския текст, пациенти с ревамтоиден артрит заради кортизона, който приемат, подтискат възпалителните процеси в тялото, което пък ограничава образуването на венозна тромболизация и позволява да се прекара по-лесно вирусното заболяване..

Точно това е. Тук преди много време и Мамасита написа, че кортизона ще е лекарството, а аз не посмях, защото и без това непрекъснато ме оплюват и разнасят из форума. Достатъчно е да се даде кортизон по схема за 3-4 дни, да се спре инфекцията и да остане само доизлекуването по бабешки, ама......
Изпуснах ви Sad нещо не схващам...
Сина ми беше 5дни на метилпреднизолон по 20мг сутрин и вечер венозно.Сега 27дни го пие по схема(заради много тежка алергична реакция).Та той в момента по податлив ли  е 😔 макар че си стои вкъщи и не е излизал ат 05.03 само докато лежахме в балницата.

# 7 246
А вие видяхте ли ги тия “хиляди умиращи”? Освен на телевизорЪТ имам предвид.
И само да напомня, че за свински грип и СПИН все още няма ваксина. Що не чакахме на дивана и за тях?
Сравнителните характеристики на различните вируси, водят до различни действия и мерки. Трябва ли човек да бъде пряк свидетел на някакво събитие и последиците от него,  за да твърди/приеме, че е факт.

Не прочетох просто и приложимо решение. Много светила, малко светлина. Жалко.

# 7 247
  • София
А вие видяхте ли ги тия “хиляди умиращи”? Освен на телевизорЪТ имам предвид.
И само да напомня, че за свински грип и СПИН все още няма ваксина. Що не чакахме на дивана и за тях?

Ако СПИН започне да се предава по въздушно капков, да видим дали няма всички доброволно да си седнем на диванчетата и да чакаме ваксината. Въпреки че, аз нито познавам болни от СПИН, нито лично съм видяла милионите умрели от него, та предполагам и той е просто конспирация за да си продава някой презервативите Wink

# 7 248
  • София
Веднага отговарям. Сверявам си часовника дали е настъпил апокалипсиса все пак. По същата причина поглеждам от време на време и погребалния агент. Все едно и също. Адът и двете седмици ги чакаме от 1 месец. Стресът е пагубен и за най-здравия организъм, както всички знаем.

# 7 249
  • София
Аз като един прост икономист да си попитам: Защо тези специалисти оспорват паниката? Да бяха впрегнали своите познания, да кажат, че се лекува и няма проблеми. Веднага щеше да отпадне въпросът за паниката. Моите уважения към тях, но ако нямаш решения за даден проблем идва паниката. Да не давам пример от финансовата и икономическата сфера. С какво е по различна медицината, след като касае здравето на тези всички, които ги обвиняват в паника.
Има хиляди болести без лечение, но света не е спрял заради това.

# 7 250
До колкото разбрах от италианския текст, пациенти с ревамтоиден артрит заради кортизона, който приемат, подтискат възпалителните процеси в тялото, което пък ограничава образуването на венозна тромболизация и позволява да се прекара по-лесно вирусното заболяване..

Точно това е. Тук преди много време и Мамасита написа, че кортизона ще е лекарството, а аз не посмях, защото и без това непрекъснато ме оплюват и разнасят из форума. Достатъчно е да се даде кортизон по схема за 3-4 дни, да се спре инфекцията и да остане само доизлекуването по бабешки, ама......
Сина ми беше 5дни на метилпреднизолон по 20мг сутрин и вечер венозно.Сега 27дни го пие по схема(заради много тежка алергична реакция).Та той в момента по податлив ли  е 😔 макар че си стои вкъщи и не е излизал ат 05.03 само докато лежахме в балницата.
При деца, "кортизон по схема" се употребява само при бронхиолит /бронхиална астма и по повод няколко редки заболявания, които се броят на пръстите на едната ръка. Хайде, плюс още 2 пръста от другата.
Не ми е известно да се дава "по схема, седмици" по повод "тежка алергична реакция".

Не, не е по-податлив, макар че е с леко подтиснат имунитет.
Какво да кажа? ... връщаме се в М...ковите времена...май. Тръпки ме побиват. Мисля, "практиките" бяха свършили.

# 7 251
  • София
Веднага отговарям. Сверявам си часовника дали е настъпил апокалипсиса все пак. По същата причина поглеждам от време на време и погребалния агент. Все едно и също. Адът и двете седмици ги чакаме от 1 месец. Стресът е пагубен и за най-здравия организъм, както всички знаем.
Ама не е ли прекрасно, че не идват ад и пик, нали затова е всичко, в крайна сметка. Не мисля, че всеки, който приема ситуацията сериозно е в паника или е луд. Масовата психоза на отрицанието също не е лудост, ситуацията е крайно неприятна и всеки реагира както може в момента. А че животът продължава съм повече от съгласна, трябва да продължава, доколкото е възможно по-нормално.

# 7 252
  • на пистата

Сина ми беше 5дни на метилпреднизолон по 20мг сутрин и вечер венозно.Сега 27дни го пие по схема(заради много тежка алергична реакция).Та той в момента по податлив ли  е 😔 макар че си стои вкъщи и не е излизал ат 05.03 само докато лежахме в балницата.
При деца, "кортизон по схема" се употребява само при бронхиолит /бронхиална астма и по повод няколко редки заболявания, които се броят на пръстите на едната ръка. Хайде, плюс още 2 пръста от другата.
Не ми е известно да се дава "по схема, седмици" по повод "тежка алергична реакция".

Не, не е по-податлив, макар че е с леко подтиснат имунитет.
Какво да кажа? ... връщаме се в М...ковите времена...май. Тръпки ме побиват. Мисля, "практиките" бяха свършили.
Не споменах че изследването му  и за Епщайн-Бар е положителен.Аз.вярвам на лекарите в детска болница в Пловдив.Левкоцити 17.

# 7 253
Бърди, доколкото знам не си в България. Не заливай темата със своите разбирания за лечения и критики,моля! И без това е трудно четима.
За детето- всички хронично болни си спазват изписаната схема! Сезонът на алергиите е, седенето у дома и маската помагат и срещу сенна хрема и летящите сега полени.

# 7 254
Лили да не твърдиш че към днешна дата при 30 000 000 заразени и 100 000 починали смъртността не е 0,3%, това ли твърдиш. Много интересно твърдение.

От авторите на проучването:

The infection fatality rate is calculated as weighted sum of the age specific infection fatality rates from Verity et al. (2020) weighted by the population shares of each age group from the United Nations population data. The estimated number of infections on March 17th is the number of deaths on March 31st divided by the infection fatality rate. The estimated detection rate is the number of confirmed cases divided by the estimated number of infections on March 17th. The estimated number of infections on March 31st is the number of confirmed cases on March 31st divided by the estimated detection rate.

Последно мнение по тази тема, просто наистина няма смисъл.

# 7 255
Да, живота продължава да си тече само, че по различен начин.
Любителите на конспирации чакат трупове за да повярват, целта на всички мерки е обаче количеството  трупове да е минимално.
Все още има не разбрали какъв е проблема с ковид, все още има сравняващи го със спин.

# 7 256
Всички сте чули, че стресът е вреден и води до болести. В основата на тази вредност лежи точно кортизонът, който се отделя при стрес. Докато сте в стрес той ви пази и не боледувате. Като излезете отпуска и се успокоите и хоп - разболявате се. Що? Щото докато ви е пазил, организмът се е напълнил с бацили, които са си действали през цялото време, но кортизолът е маскирал ефекта от действието им. Когато спре кортизолът, имунитетът се възстановява и реагира бурно на всички натрупани до момента инфекции.

# 7 257
Тук лекари докладват за преходни кожни симптоми при част от пациентите с ковид, наподобяващи обриви при други инфекциозни болести.

https://www.the-hospitalist.org/hospitalist/article/220183/coron … onavirus-pandemic

# 7 258
все още има сравняващи го със спин.

Това път ептен нямам обяснение защо е Joy, няма резон и туй то. Как идват сравненията с вирус, който се предава само по кръвен и полов път, а и определено можеш да се предпазиш - не знам. Особено, ставайки въпрос за ХИВ, който макар да няма ваксина и крайно лечение, има поддържащо такова, което позволява на ХИВ позитивните да си забременяват, раждат и доживеят до старини (разбира се, с условие, че си пият медикаментите редовно и по предписания). Не откривам логика, не го разбирам. Безумно сравнение.

Само малко информативно вметване към Кафе, която първа го спомена - ХИВ е вирусът. СПИН е резултат от увреждане на имунната система вследствие на инфектиране с ХИВ. Хив-серопозитивен НЕ означава болен от СПИН.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 11:06 от FlameV

# 7 259
  • Варна
Тази тема може да разболее и най-здравият човек. Брифингите на погребалния агент също. Докато чакате хилядите трупове и обещания апокалипсис, животът си тече въпреки всичко. И ще продължи, с вас или без вас.
Радвай се че при теб извънредното положение не е създало значими ограничерия и не съди  и не квалифицирай хората. Аз се интересувам и броя трупове по света и у нас с надеждата за подобрение и връщане към предишния живот. Защото ограниченията засягат всички области от живота с които съм свързана.

Общи условия

Активация на акаунт