COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 358
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 290
Скрит текст:
Бързия влак, прочетох, да, но тези ефекти не се дължат на директно влияние на самия вирус. Тоест всичко това може да се случи и би се случило с всеки един причинител, който води до ARDS и сепсис.

Е, учените описват ефектите в пряка връзка с КВ, но щом вие казвате..

Вие лекар / учен ли сте, че си позволявате да опровергавате колега?

Калинка, оставете, няма смисъл.  Пък и както казах, в крайна сметка може наистина да се окаже, че засяга пряко и други органи, просто не съм аз тази(или някой друг от форума), който ще го докаже и ще го обяви публично.

# 7 291
Те способи може да имат всички. Въпроса е тук какво ще се приложи. Засега виждаме какво е, чакаме следващите 2 седмици. За адът. По-нататък не съм чула да се говори нещо?

Виж ся..коментира се, да, коментира се и отваряне на парковете, и плановите операции. Коментира се и истината е, че и да кажат "ами на 25ти почваме", на 20сти могат да се хвърлят 400 човека болни и нищо да не отворим. В абсолютно цял свят се казва едно и също - ситуацията Е динамична и то си е абсолютният факт. В момента имаме на лице 1 вирус, който се разпространява доста лесничко и никой няма имунитет към него. Да, работят по въпроса да го "опознаят", но още е прекалено рано да се говори окончателно. Ето, резултатите от тестовете в Австрия ги изненадаха.

Ето ти едно интервю с Франк Улрих Монтгомъри е председател на Съвета на Световната медицинска асоциация. Той е бивш президент на германския лекарски съюз и настоящ негов почетен председател.

„Тоест ние не можем да посочим дата в календара, а условията, при които бихме могли да започнем връщане към нормалния живот. Канцлерът Меркел е права, когато казва, че до 19 април нищо няма да се промени.“

https://clubz.bg/node/96932?fbclid=IwAR0rAk5WTHqCtqZ8y2hB5ymTMF- … Ss5jK8v0V0gY-eJ-g

И аз искам отговори, но няма и то не специално в България - няма никъде. Лутат се всички държави на къде да тръгнат и какво да направят. Всички са на различни етапи в развитието на пандемията и никой не знае какво ще става нататък. Всички са притеснени от втори вълни, търсят подход и начин, които хем да ни изкара, хем да е с най-малко загуби/жертви, но може би трябва да приемем, че "връщане към нормалното" може и да не е възможно толкова бързо.

# 7 292
Скрит текст:
Мнение на български лекар в Германия, ако ви е интересно :

https://darikradio.bg/d-r-ankulov-ot-drezden-golemite-epidemii-s … duh-i-slance.html
"" В историята на медицината е доказано, че големите епидемии се преборват именно с разходки на чист въздух и слънце. Затова в Германия парковете не са затворени, но хората са изключително дисциплинирани и спазват всички наложени мерки.""

Това е цитат от статията, за всички които са обсебени от стоенето в къщи.
Даже и при испанския грип са изнасяли
болни хора на слънце и са се подобрявали.
Редно е тогава и друг цитат от статията от статията да се прочете:

"Германците са изключително отговорен народ и всички започнаха да се самоизолират, да ограничават социалните си контакти, пътуванията и посещенията в болници при близки, още преди да бъде обявена наложена карантината."
Втория цитат изобщо не изключва първия. Човек може да е изолиран и навън сред природата на слънце.
Не мисля, че се отнася за България.
Явно всеки има свой прочит на ситуацията. Искаме паркове. Имахме ги, но се самозабравихме. И искам да пиша за друго. Е ли е необходимо цялото семейство: тати, мама, детенце да пазаруват в магазина? Един е достатъчен. На другият родител с детенцето ще бъде ли проблем да изчака някъде на въздух, без да изпробват добрия му имунитет. Да , необходимо е да се изхранваме/както и аз излизам да пазарувам в магазин/ но нека е в разумни граници.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 12:06 от bubanka

# 7 293
От днес:

Цитат
Към апела се присъедини и д-р Асен Меджидиев от Софийската лекарска колегия. Той беше категоричен, че "в тези две седмици се решава бъдещето на нашата държава" и попита реторично: "Не е толкова тежко, какво ни пречи още две седмици да спазваме карантината или три?".

Аз продължавам да не разбирам този вид говорене. Какво по-точно ще е различно след две седмици?

Не искам да коментирам мерките на държавата, обаче комуникационната им стратегия е покъртителна. Никой не е сигурен какво точно е позволено или забранено, затова пък всички публични послания залагат на страх, вина и разделение.

Всички хубави неща ги прави Бойко, всички лоши - ние.

Ефектът на страха винаги е временен. Не мисля, че по този начин можем да си кооперираме още няколко месеца.

# 7 294
Е ли е необходимо цялото семейство: тати, мама, детенце да пазаруват в магазина? Един е достатъчен. На другият родител с детенцето ще бъде ли проблем да изчака някъде на въздух, без да изпробват добрия му имунитет. Да , необходимо е да се изхранваме/както и аз излизам да пазарувам в магазин/ но нека е в разумни граници.
Това също е измислено в други държави - деца в магазина не се допускат. Разбира се, има случаи на самотен родител, който не може да си остави децата - тогава идват на помощ приятели, доброволци и онлайн доставки.
И до трима души в колата.

# 7 295
  • Bulgaria
Вие ако си мислите, че на полицаите им е много приятно да работят извънредно, да проверяват хората под карантина с някакви неефективни маски, да излагат на риск себе си и семействата си...

# 7 296
А защо тия, дето от сутрин до вечер се карат на хората на тия глупави брифинги, не спазват правилата, които ни налагат? На брифингите са седнали един до друг, а искат да ние да спазваме 2 метра дистанция? Маски не носят, а са на обществено място.. Бойко не спря да обикаля страната без да има никакъв повод, а ние да не напускаме населеното място без наложителна причина? Така ли се мотивират хората да стоят затворени 2-3 седмици, които после ще станат 4-5 и така още няколко месеца?

# 7 297
  • София
Хайде стига с това безумие, това е престъпление срещу здравето на нацията и държавата трябва да вземе мерки! На мен ми е забранено да мина през парка, а в същото време в Бургас причестяват с една лъжичка!?!
https://www.youtube.com/watch?v=B8kD028O9aA&feature=youtu.be … du0S-T1yViI43kzFo

# 7 298
  • Вече в моята си приказка...
Слънце има и на терасата. Какво пречи да се стои на слънце там? Ние там закусихме, после там ще обядваме, ще вечеряме. Може би и импровизиран плаж ще си направим...

# 7 299
Ако ти не носиш маска/шал разпръскваш плюнки навсякъде дори при говорене. Повече маски = по-малко телесни течности наоколо = по-голяма защита за всички. Не знам защо продължавате да спорите толкова много по този въпрос, не е нещо чак толкова сложно за разбиране.

# 7 300
  • София
Слънце има и на терасата. Какво пречи да се стои на слънце там? Ние там закусихме, после там ще обядваме, ще вечеряме. Може би и импровизиран плаж ще си направим...
Браво на вас, но ние нямаме тераса например. За сметка на това живеем на две крачки от разкошен парк, към който не можем да припарим.

# 7 301
  • София
Добре де, нали сегашния коронавирус го сравняват с този на сарс. Защо тогава сте толкова убедени, че няма като него да изчезне в един момент като се позасили слънчевата радиация? За мен точно това ще се случи. Не изведнъж разбира се. Дори шефът на инфекциозното на ВМА каза, че не е чувал за респираторен вирус, който да върлува целогодишно.

# 7 302
Чета на много места за алтернативната медицина. Ето холистичен център, който лекува с високи дози венозно витамин Ц, А, Д, инхалации с физ разтвор, водороден пероксид и йод. Както и озон, барокамери и т.н.

Ето една такава статия:
https://www.drbrownstein.com/85-chm-covid-patients:-zero-hospita … ns-and-no-deaths/

Изобщо това, което много липсва на съвременната медицина е, че се следват едни установени протоколи, от които не можеш да избягаш поради различни закони и регулации.

Интересно е да се почерпи от опита на държави с малка смъртност какво се прилага като лечение и да се опита на тежките случаи, които са тръгнали към интубация, а оттам и почти сигурна смърт.

Това за барокамерите го чух и аз. То се припокрива с разказа на онзи англичанин от круизния кораб, прекарал sars-cov-2, който е избегнал интубирането с упражнения за дишане и разтягане на белите дробове на принципа на йогистките практики, както и на лекаря, който твърди, че му прилича на височинна болест, а не на вирусна пневмония. Даже чух, че мъжът на Джоан Роулинг, който е лекар, я е накарал да прави упражнения за дишане, след като тя е тествана положителна за вируса.

Интубирането само по себе си не е повод за притеснение, всеки, подложен на рутинна операция с пълна анестезия бива интубиран. После се събуждаш и си здрав и прав.
В конкретния случай интубирането може и да не помогне, а не непременно, че ще навреди. С интубирането се внася въздух под налягане в дроба, но ако увреждането е голямо, поради една или друга причина (обикновено съпътстващи заболявания), ефектът няма да е задоволителен. За щастие у нас се прилага ЕСМО и шансовете за възстановяване на човек значително се подобряват.

Но все пак, хората, които са в рисковите групи, правете упражнения за дишане, няма да ви навредят и току виж ви спасили живота.

# 7 303
  • софия
А защо тия, дето от сутрин до вечер се карат на хората на тия глупави брифинги, не спазват правилата, които ни налагат? На брифингите са седнали един до друг, а искат да ние да спазваме 2 метра дистанция? Маски не носят, а са на обществено място..

Защото брифингите не са обществено място.Обществено място са улицата, магазина, банката, градинката - места, където всеки може да иде.

# 7 304
Добре де, нали сегашния коронавирус го сравняват с този на сарс. Защо тогава сте толкова убедени, че няма като него да изчезне в един момент като се позасили слънчевата радиация? За мен точно това ще се случи. Не изведнъж разбира се. Дори шефът на инфекциозното на ВМА каза, че не е чувал за респираторен вирус, който да върлува целогодишно.

А може би не е респираторен вирус, а инфекциозно заболяване по-скоро?

Общи условия

Активация на акаунт