COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 617
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 350

От БЛИЦ освен грозни лъжи, друго не очаквам аз.

# 7 351
Забелязва се притеснение у управляващите. ББ каза, че ниското ниво на заболеваемост е довело до недоверие у хората. Мислят си, че е шега, а то не е.
Подготвят производство на тестове у нас, което ще е готово след около 3 месеца. Това е дълъг период. Явно очакват в световен мащаб нещата да продължат много дълго във времето. Иначе защо ще си правим труда и ще влагаме ресурс да произвеждаме собствени тестове?
И това не е само у нас:
Цитат
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ursula-fon … -godinata-6108154Урсула фон дер Лайен: Възрастните хора да останат в изолация до края на годината

Проф. Мутафчийски каза, че според азиатските държави, които вече имат наблюдения, ако мерките се въведат 2 седмици преди епидемията, заболеваемостта спада с около 70 %, ако се въведе 3 седмици - спада с около 80 %.
Каза, че този вирус все повече ни изненадва, все повече нови неща се съобщават в научната общност за него, има доста съобщения за реактивиране при хора с отрицателни тестове.  Притеснителна е и липсата на антитела при доста преболедували.  Още не се знае остават ли трайни поражения, не се знае и дали вирусът остава трайно в организма и да се активира при определени условия. Като варицелата, например - дреме скрит, а след години - херпес зостер.
Това е нов и непознат доста вирулентен  вирус, за който повече са неизвестните, отколкото известните.  И е добре да се държим адекватно. Независимо дали ни харесва, или не. Трябва да ни е ясно, че бедни държави като нашата имат само този механизъм - адекватността на населението.

Проблемът на нас, българите, ни е, че не сме свикнали да спазваме законите.  И понеже сме големи "философи", спазваме по собствена преценка, само такива, които ни устройват. Лошото е, че и държавните органи, поколения наред, прилагат санкциите за неспазване много хлабаво. Това още повече увеличава неспазването.
Хубави или лоши, законите са си закони и трябва да се спазват. И под закони разбирам всички видове нормативни актове.
А сега ни се налага да се научим на спазване на законите по трудния начин.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 04:21 от Diorela

# 7 352
  • София
Някой да му напомни на Баце, като говори да не си сваля маската.

# 7 353
И какво ме топли дали вярва в тях правителството, Калинка?
Аз вярвам, че в Нидерландия имате 2600 починали, а тук са 29.
Кое е по-приемливо?
+1000 И хич не ми е важно дали ще имам кашон с лакомства от правителството и дали ще ме хвали то, ако резултатите са горните. Хайде държави с четирицифрена смъртност да не ни поучават ако може. Бих приела съвет от държава като Словакия например на драго сърце.
Калинка, и в САЩ и в други велики демокрации приемат мерките с уважение към властта, което ти наричаш робско смирение, понеже ги е страх хората и с основание.

# 7 354
Ами да клипчета -то и Интернет колкото информира, в пъти повече и манипулира. И има и кой да се възползва. А тази история с коронавируса съм убедена, че ще остане като манипулацията на XXI век.
И аз и аз!

И ти, и ти, ама не казваш каква е теорията за конспирацията?
Кажи, де.

# 7 355
  • София
Ами да клипчета -то и Интернет колкото информира, в пъти повече и манипулира. И има и кой да се възползва. А тази история с коронавируса съм убедена, че ще остане като манипулацията на XXI век.

Много хора забравят или изобщо не виждат, че манипулация върви и в двете посоки. Ако приемем, че опасността от вируса се надува повече от реалното, медиите си правят сензации и някой трупа дивиденти, то със сигурност има хора, които печелят от това, да омаловажава ситуацията, да се всява смут и уплаха за свободата и благополучието на населението, и да се клати сруктурата. В една такава ситуация, много пари и много ползи могат да се натрупат и в двата случая, и то обикновено на гърба на тези които се мислят за много умни, и смятам че са прозряли "истината".

# 7 356
  • София
Вече отказвам да гледам брифинги, както и извънредни включвания как ББ е посетил поредния завод за маски в Тутракан.

Тази седмица говорих лично с 4ма лекари, 3 именити: имунолог, ендокринолог-гинеколог, реаниматор и една кардиоложка от бърза помощ.

В общи линии мнението ни съвпада.

А тези от телевизора, поставили и народа, и цялото здравеопазване на стоп кадър скоро ще берат - както и целия народ плодовете, които посяха и обилно поливат.

Малкото останали лекари и фармацевти на непреклонна възраст ще хванат по един самолет за близки и далечни страни, където здравеопазването е повече работа и наука и по-малко политика. И където ще им се плащат заплати според труда, а не според лични и бизнес интереси.

# 7 357
Диорела, чудесен пост! Това са и моите мисли по въпроса.  1000000 +++++++++

# 7 358
А защо не допускате, че в момента може да умират хора от вируса, без дори да се тестват и да влизат в статистиката? Със сигурност има такива. Нито една статистика не е достатъчно точна, за да можем да преценим % смъртност. Нито е възможно да се тестват всички, за да знаем колко са заразените, нито е възможно да се тестват всички починали, за да се знае още колко хора са починали извън статистиката. Мен също ме притеснява нещо друго, че се съобщава за починали хора след като са изписани. Въобще, още много неясноти има около този вирус.
Защото нали го отхвърлихме това да умират незабелязано хора от вируса когато обсъждахме дали вирусът не е бил тук още февруари? Хайде сега, на кое от двете да вярваме?

# 7 359
  • София
И аз и аз!

И ти, и ти, ама не казваш каква е теорията за конспирацията?
Кажи, де.
Зомби апокалипсис! Парите движат света, другото е дрън дрън, нито е първия нито последния вирус. Има много информация за който се интересува.

# 7 360
  • София
Това го разбрахме, но кои са злодеите, които дърпат конците на цялата тази конспирация? Поименно, моля.

# 7 361
Скрит текст:
Честно да ви кажа, много ви съчувствам за тези брифинги и отношението, което се демонстрира не само там, но и като цяло в обществото. Опитах се да гледам ББ веднъж и ...не успях. И не става дума за партия, защото аз не съм и от Партията, която е начело тук, но вярвам на Премиера. Излиза три пъти в седмицата, прави 1001 комплимента,; не спестява проблемите, но казва какво се прави за тях; казва “Аз вярвам във вас.”; сто пъти повтаря “заедно..” и това със спокоен тон. Няма колко са починалите, как щяло да стане Италия (дали би могло в здравна система, където за 10 дена успяха да вдигнат леглата в интензивното от 1100 на 2400?), какво Ще, Ако. Свършва и му вярваш, че е там за теб.
Цялото холандско общество е в момента :ние заедно. Тук е Великден и в петък получих кашон с лакомства от училище с картичка “Ти правиш разликата. Благодарим за труда ти през изминалите седмици.” Резултата е, че във вторник още повече ще се старая, защото имат вяра в мен. И така е с милиони холандци в момента. Правителството вярва в нас. Вярва ли ББ в баба Пена, Мария, Данчо и още 7 милиона?
Много ми хареса този пост.

Калинка, тук обичаме да копираме лошото от запада, другото пропускаме.

# 7 362
  • Другата България
А защо трябва да се хабят ресурси и да се натоварват излишно структури, за да се назначават падари на хора, които нямат никаква дисциплина?
Защото това им е работата?! Каква е функцията на кварталните полицаи, ако не точно да са пЪдари на недисциплинираните? Как е "натоварване на структурите" да изискваме от тях да изпълняват най-основната си функция?
Ти в системата на МВР ли работиш? Прави ми впечатление категоричността, с която във втори пост се изказваш за това как "имаме достатъчно полицаи на глава от населението", а сега твърдиш, че на "кварталните полицаи "това им било работата". Което предполага, че си запозната с нея.
Е, нека ти обясня. Кварталните полицаи са по един за няколко села, за определен район или квартал например, в по-голям град. По един човек. В момента в почти всяко село има по неопределен брой хора под карантина, някъде поединично, на друго място семейства. Някъде са двама човека, другаде са 22-ма. Които хора се проверяват постоянно, ако не се открият на адрес се започва издирването им. Паралелно с това сигналите за нарушаване на мерките са доста, за струпване на хора на обществени места, в магазини, по беседки и в "импровизирани" капанчета, фургони, бараки и всичко, което може да се използва, за да се пие в него. Паралелно с това не са спрели нито кражбите, влизането в домовете на хората, отсъстващи от тях, сбиванията /особено сега, свързани с трапези и алкохол/, домашното насилие, вандалствата, кражбите от автомобили, дребното хулиганство, за ПТП-та, самоубийства, КПП-та няма да отварям дума, те са ясни. Отделно от това сега се охраняват и църкви, манастири, и така ще бъде и през следващата седмица. Твърдението, че "основната функция на структурите е да са пъдари на населението" хич няма и да го коментирам, защото отново ще ме обвинят в грубост. Но то е поредно доказателство за говоренето ангро, без да се има реална представа за ситуацията и "основната функция" на структурите. И ако утре, или дори днес нападнат някой на улицата, обади се за полиция и тя закъснее именно защото в този момент са били пъдари на някой, който не може сам да си наложи дисциплина и да е отговорен /и защото това е "основната им функция"/, то после ще се пише и до съда в  Страсбург ако трябва как МВР не си върши работата. Защото тогава ще са нарушени индивидуални права, лични, ще има пряко засегнат. Но сега е лесно, отстрани. Да съдим, да се правим на запознати с работата и задълженията на другите, вместо да се огледаме в себе си и семействата си и да се/ги научим на елементарна дисциплина и отговорност.
За протокола - в системата на МВР всички отпуски са прекратени и спрени за момента. И понеже "числеността на МВР е достатъчна", то са командировани и военни и служители на ПБЗН в районите с концентрация на повече хора. Така ще е и през следваща седмица.

# 7 363
Диорела, чудесен пост! Това са и моите мисли по въпроса.  1000000 +++++++++

И моите. Flowers Hibiscus

И какъв е този Зомби апокалипсис?
По-детайлно може ли да го опишеш, zverino?
Защото за труповете има доказателства, дай и ти някакви, за да сме равнопоставени в дебата.

# 7 364
А защо не допускате, че в момента може да умират хора от вируса, без дори да се тестват и да влизат в статистиката?
Поне в България това няма как да се случи! На фона на апокалиптичните картини за морги, чували с трупове и т.н.
Даже си представям един рециклиран девиз от близкото минало, адаптиран в днешни условия: "Да не допуснем нито един труп без коронавирус!"

Общи условия

Активация на акаунт