COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 365
Скрит текст:
И какво ме топли дали вярва в тях правителството, Калинка?
Аз вярвам, че в Нидерландия имате 2600 починали, а тук са 29.
Кое е по-приемливо?
Вече писах защо сравнението с двете държави по заболели и починали е сравнение ябълки и круши. Няма да се повтарям, че става досадно.
Писах и, че за три седмици тук масово се спазва 1.5 м разстояние, което е основната мярка, която помага в момента. (Не, не са маските!). В България хората са вече месец назад свикване с тази мярка, защото всичко се базира на заплахи и глоби. До 2021 ли ще продължат с глобите? Заплахите?
И вие го приемате с робско смирение. Или се създава голяма група, която от бунт не ни правила това или онова. Кой печели?
Вие сте осъзнали, че трябва да спазвате дистанция и всичко ще бъде наред /не ясно до кога/ или ще спазвате дистанция докато стигнете нашите нива и после ще се разбунтувате срещу такава мярка.
Не, ние не сме месац назад , а месец напред в мерките и се надяваме да не стигаме ада /както се изразяват доста потребители/, затова и мерките се затягат с глоби и заплахи, защото хората имат нисък праг на търпимост, което ясно показва, че сме много далеч от смирение, камо ли робско, а и не е става ясно от мнението ти на кого  робуваме.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 14:15 от Mama_Nana

# 7 366
  • София
Така, днес ни наплашиха като за последно...
Ок, за пореден път ще ги послушаме, защото все пак сме съвестни граждани. Но това за последно господа. 13 май наближава...
Един път не чух похвала за хората и народа. Явно го пазят за накрая, ще видим...
А хората по моему си спазват и изпълняват, даже сме за пример в сравнение с много други по света.
Ок, няма проблеми!

# 7 367
  • Bulgaria
А защо не допускате, че в момента може да умират хора от вируса, без дори да се тестват и да влизат в статистиката? Със сигурност има такива. Нито една статистика не е достатъчно точна, за да можем да преценим % смъртност. Нито е възможно да се тестват всички, за да знаем колко са заразените, нито е възможно да се тестват всички починали, за да се знае още колко хора са починали извън статистиката. Мен също ме притеснява нещо друго, че се съобщава за починали хора след като са изписани. Въобще, още много неясноти има около този вирус.
Защото нали го отхвърлихме това да умират незабелязано хора от вируса когато обсъждахме дали вирусът не е бил тук още февруари? Хайде сега, на кое от двете да вярваме?

Не, имам предвид сега в България. Аз имам чувство, че тук е наложена някаква жестока цензура и всичко се покрива, доколкото е възможно. След случая с жените в Благоевград и жената от Враца, нищо не се чува. Тестовете е ясно, че не стигат и аз подозирам, че голяма част от хората въобще не се тестват, особено по малките населени места. Там и лечението е много съмнително.

# 7 368
Тесла, и аз не я разбирам тази смъртност от 4% как става. Кой го е казал това, че е 4%? Много дълго пишеш обаче и наистина много хора не могат да те разберат. Ето аз какво разбрах:

Ако приемем за аксиома твърденията, че:
1) хващаме 2 на всеки 11
2) смъртните случаи няма как да се скрият

Следователно имаме смъртност в момента 0,79%. Защото при регистрирани 669 реалният брой на заразените би трябвало да е 3680, а починалите при положение, че не се крият, са 29. Това ли имаш предвид?

И това не е смъртността. Защото това е смъртност от заразени.
Истинската смъртност, при положението, което си описала, е....0 - не я хваща калкулатора просто.

# 7 369
Не са лъжи,защото е видео !Изгледайте го първо и тогава говорете за лъжи.

# 7 370
  • Другата България
Постът е на полицай от Нова Загора. Няма да коментирам, направих го в предходния се пост.
Цитат
„Понеже съм полицай да ти разкажа! Ние сме преди първа линия, защото лекарите приемат лица със симптоми, работят на места където има хигиена, докато ние не! Когато отиваш на сигнал, не знаеш с какво и с кого ще се сблъскаш. Работим с утайката, където освен корона има краста, въшки, хепатит, спин, сифилис и други букети! Участваме в аутопсии, където при отваряне на трупът не се знае, какво ще литне, туберкулоза или нещо, което е далеч по-смъртоносно от Корона, много често лицата са в напреднало трупно разложение и при огледа се "пукат", а при попадане на такава течност в лигавицата, има опасност от сепсис! При ПТП с тежко пострадали, оказваш първа помощ. Прибирал съм се с дрехи обляни в кръв и телесни твърдости и течности и това се случва на пътя! Изградили сме имунитет за психиката, не знам, всеки се оправя поединично! Така, че когато ни хулите и наричате "Ушев пе****ст", мислете! Утре вие може да сте в автомобила или на адреса, където сестра ви или майка ви е пребита от поредното пияно животно и аз да съм шанса за живот! За работа с нарко-зависими няма да говоря, но при претърсване три пъти съм се убождал на употребена игла. Докато излязат изследванията, не смеех да целувам и общувам с децата си! Сега разбираш ли, че сме първа линия, а понякога и последна!“

# 7 371
  • София
Това го разбрахме, но кои са злодеите, които дърпат конците на цялата тази конспирация? Поименно, моля.
САЩ, Китай и световните олигархични кланове.

# 7 372
Кое е по-приемливо?
Средна продължителност на живота:
Нидерландия - 79.8 години
България - 72.7
Хайде сметни го за колко хора повече ежегодно, ежедневно, ежечасно Нидерландия е създала по-добри условия за живот.

# 7 373
  • София
И друго интересно нещо - редица държави работят по лечение и/ или ваксина (дали успяват не е ясно, но работят!), което означава, че са доста напред "в познанията за този вирус". Само в България още сме "много назад в познанията за този вирус" и "има много неясноти". Ама те яснотите около вируса не се учат със зяпане на клипове в Тубата и с лаф с колегите колко трупа има днеска.
Прави изключително лошо впечатление все по-упоритият отказ на щаба да коментира и експериментални методи за лечение. Имаме почти 70 излекувани, сред които хора над 55 години - те да не са извънземни?! А тези на амбулаторно лечение, които никой не следи дали са оздравели? Да не се окаже, че на ден обявяваме 20 заразени, а с тях вървят 20, дето тихом-мълком са си го преболедували вкъщи...
А българските лекари са циници. Много ги уважавам, но са циници. Точно сега да ми ронят крокодилски сълзи - хайде, няма нужда, мерси. Особено Балтов от "Пирогов", където само хора без глави още не са спасявали, а на един спешен прием виждаш случаи, които главата ти не може да побере как са живи с такива наранявания.

# 7 374
Калинка, и аз мислех, че "вярвам във вас" върши повече работа, обаче забравих, че върши работа при относително съвестни и осъзнати хора. При хора с мислене на 3-годишни, които се изживяват като 3-годишни и не приемат сериозно нещата, това с вярването работа не върши.
Скрит текст:
На мен ми направи впечатление, че през последните дни го бяха обърнали на "вярвам във вас, справяме се добре", а  населението възприе това послание като разрешение да си прави каквото си иска. Нещо такова стана при руснаците - Путин каза две седмици самоизолация, а хората през почивните дни се юрнали на поляните излети с хапка и пийка да си правят (техните шашлыки) и на него му писнА и им вика "това не е ваканция две седмици" и ги локна, че и измисли глоби и точки в НК за излизащите, че заплашват общественото здраве. Чак като се кротнаха ги похвали, но не отмени локването.
[/spoiler]
А кой допусна това масово изпростяване? Нали бяхме втората най-интелигентна нация в света, или си по-млада и не помниш?

# 7 375
Кое е по-приемливо?
Поне 2600, защото ни дадоха статия от Нидерлания, в която за седмица със 700 смъртни случаи на ковид, имат 2000 повече от обичайното. Някакво успиване на обществото, браво, страхотни сте, докато едно поколение си отива тихо и тайно.

# 7 376
Не са лъжи,защото е видео !Изгледайте го първо и тогава говорете за лъжи.
Култов както винаги! Добре, че никак не обича да си прави евтин ПР и да гали егото си, че можеше да го накара и няколко лицеви опори да направи!

# 7 377
А защо тия, дето от сутрин до вечер се карат на хората на тия глупави брифинги, не спазват правилата, които ни налагат? На брифингите са седнали един до друг, а искат да ние да спазваме 2 метра дистанция? Маски не носят, а са на обществено място.. Бойко не спря да обикаля страната без да има никакъв повод, а ние да не напускаме населеното място без наложителна причина? Така ли се мотивират хората да стоят затворени 2-3 седмици, които после ще станат 4-5 и така още няколко месеца?
Ами тя, приказката "Рибата се вмирисва откъм главата!", не е случайна. И да успокоя псникьосаните от отворените църкви :няма навалици, хората си чакат чинно на два метра един от друг, вътре също са раздалечени, полицаи пазят да се спазват мерките. Та, дишайте спокойно, църквите няма да ви убият.

# 7 378
Кое е по-приемливо?
Средна продължителност на живота:
Нидерландия - 79.8 години
България - 72.7
Хайде сметни го за колко хора повече ежегодно, ежедневно, ежечасно Нидерландия е създала по-добри условия за живот.

То и затова в момента там смъртността е по-висока.
Просто, защото имат повече много възрастни хора от нас, а вирусът е опасен точно за тях.
Срещу природата (Бог), не може да се рита.

# 7 379
Гениално. Да разбираме ли, че поне до края на 2020 няма да намерят ново "доказано лекарство", различно от насилствената изолация.

Общи условия

Активация на акаунт