Схванете най-после, че критиките към мерките, не означават неспазване, нито призовават към неспазване. Нямам излишни пари за глоби, слагам си навън намордника и никого не съм убеждавала да си го маха.
Мен пък ме радва написаното от нея. Значи има и може да съществува и друг подход към хората: браво, благодаря ви, справяте се, ще се справим всички.
Ама не, тук толкова далновидност и зрялост откъде да дойдат. Най-лесно е да излезеш надрунден на брифинга и двама - един сърдит и един надут, както някой написа, да ни избълват серия мрачни прогнози и накрая да ни обвинят, че тез прогнози заради нас ще се сбъднат. Следва заключителна заповед с нови забрани и довиждане.
Ами не става така. Като си застанал начело, опитай се да омаеш и мотивираш хората. То верно, че много от тях се опиват и омайват от ковчези и интубирани, верно, че страхът и репресията са опиати. Ама все още нормалните хора са повече, та.. добре е да се действа според мнозинството.
И да, и на мен ми е мъчно, че ни третират като стадо овце, подкарват ни с едни сопи и мислят, че това е предостатъчно.
А можеше да е друго.