COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 332
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 395
И как пък Калинка ви подстрекава към бунт? Навсякъде виждате бунтове и въстания, сакън някой да не си включи мозъка и да разкритикува управляващите, боже господи! Превръщате се в техни мини копия. Който не одобрява всичко наше, значи е против нас Scream
Схванете най-после, че критиките към мерките, не означават неспазване, нито призовават към неспазване. Нямам излишни пари за глоби, слагам си навън намордника и никого не съм убеждавала да си го маха.
Мен пък ме радва написаното от нея. Значи има и може да съществува и друг подход към хората: браво, благодаря ви, справяте се, ще се справим всички.
Ама не, тук толкова далновидност и зрялост откъде да дойдат. Най-лесно е да излезеш надрунден на брифинга и двама - един сърдит и един надут, както някой написа, да ни избълват серия мрачни прогнози и накрая да ни обвинят, че тез прогнози заради нас ще се сбъднат. Следва заключителна заповед с нови забрани и довиждане.
Ами не става така. Като си застанал начело, опитай се да омаеш и мотивираш хората. То верно, че много от тях се опиват и омайват от ковчези и интубирани, верно, че страхът и репресията са опиати. Ама все още нормалните хора са повече, та.. добре е да се действа според мнозинството.
И да, и на мен ми е мъчно, че ни третират като стадо овце, подкарват ни с едни сопи и мислят, че това е предостатъчно.
А можеше да е друго.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 15:10 от Анонимен

# 7 396
Скрит текст:
Честно да ви кажа, много ви съчувствам за тези брифинги и отношението, което се демонстрира не само там, но и като цяло в обществото. Опитах се да гледам ББ веднъж и ...не успях. И не става дума за партия, защото аз не съм и от Партията, която е начело тук, но вярвам на Премиера. Излиза три пъти в седмицата, прави 1001 комплимента,; не спестява проблемите, но казва какво се прави за тях; казва “Аз вярвам във вас.”; сто пъти повтаря “заедно..” и това със спокоен тон. Няма колко са починалите, как щяло да стане Италия (дали би могло в здравна система, където за 10 дена успяха да вдигнат леглата в интензивното от 1100 на 2400?), какво Ще, Ако. Свършва и му вярваш, че е там за теб.
Цялото холандско общество е в момента :ние заедно. Тук е Великден и в петък получих кашон с лакомства от училище с картичка “Ти правиш разликата. Благодарим за труда ти през изминалите седмици.” Резултата е, че във вторник още повече ще се старая, защото имат вяра в мен. И така е с милиони холандци в момента. Правителството вярва в нас. Вярва ли ББ в баба Пена, Мария, Данчо и още 7 милиона?

Ето под това мога да се подпиша и аз. Същото е и в Исландия. Усещане за уважение, доверие в хората, ще се справим заедно, всички работим, зависи от всички нас, благодарим на всички и все в този дух. Гледах няколко брифинга в България и се отказах. Просто ми е мъчно...

Ми то...какво да ви кажа - ние не си уважаваме политиците, те не уважават нас и обратно, въобще, Параграф 22.

Нормална родна картинка.

# 7 397
Доброволни платени тестове за антитела на хора от община Банско - 80 човека, 3 с IgG антитела. Много е интересно били ли са болни.
https://m.24plovdiv.bg/region/article/8444196

# 7 398
Скрит текст:
И какво ме топли дали вярва в тях правителството, Калинка?
Аз вярвам, че в Нидерландия имате 2600 починали, а тук са 29.
Кое е по-приемливо?
Средна продължителност на живота:
Нидерландия - 79.8 години
България - 72.7
Хайде сметни го за колко хора повече ежегодно, ежедневно, ежечасно Нидерландия е създала по-добри условия за живот.
То по тази логика италианците са с 83-84 години. Добрите условия на живот какво отношение имат към вируса?

Честно казано, не знам, вие кажете.
"Добрите" условия на живот включват редовно сменяне на памперси, хранене, тоалет и хигиена. Факт.
Следователно, когато се появи по-лют грипен вирус, всичко това отива в киреча и нещата си идват на мястото, за съжаление. Все някога ще умрем, както е казал поета.
В случая - пандемията, не се наблюдава избирателност от към условията, в които живеят хората. Възрастните хора във всички държави са еднакво застрашени, те са уязвимата група поне за сега, успоредно с хронично болни на постаянна терапия.

Дразни, когато човек иска да каже нещо, но не го прави директно, а индиректно трябва другите да се сетят. Е, не всеки може да чете мислите на другите.

# 7 399
Аз не искам още лицемерие от екрана и да им казват, че вярват в мен. Аз не вярвам в тях, не искаме и те да вярват в мен. Това, че спазвам разпоредбите е, защото съм съпричастна към трагедията на всички загубили си работата и спокойствието. Бунтовете не помагат с нищо.

# 7 400
Доброволни платени тестове за антитела на хора от община Банско - 89 човека, 3 с IgG антитела. Много е интересно били ли са болни.

Еха, супер! Ще видим скоро истинското лице на този толкова ужасен, смъртоносен и покъртителен Ковид 19.
Откога го чакам....
Дано да не хвърчат пагони....ама така е то, като не се чете редовно в Бг мама....

# 7 401
Кое е по-приемливо?
България - 72.7
Хайде сметни го за колко хора повече ежегодно, ежедневно, ежечасно Нидерландия е създала по-добри условия за живот.
То по тази логика италианците са с 83-84 години. Добрите условия на живот какво отношение имат към вируса?
Ами много просто. Лошата, според Дева, Нидерландия, е взела че е осигурила условия за по-дълъг живот. А вирусът засяга най-вече възрастните. От колкото и кладенеца "никой не е застрахован" вода да донесете, статистиката говори. В Италия същата работа. Ако се замисли човек защо "удря повече богатите държави" току виж се сетил. Какъв "късмет" за нас, нали?

# 7 402
Скрит текст:
И как пък Калинка ви подстрекава към бунт? Навсякъде виждате бунтове и въстания, сакън някой да не си включи мозъка и да разкритикува управляващите, боже господи! Превръщате се в техни мини копия. Който не одобрява всичко наше, значи е против нас Scream
Схванете най-после, че критиките към мерките, не означава неспазване, нито призовава към неспазване. Нямам излишни пари за глоби, слагам си навън намордника и никого не съм убеждавала да си го маха.
Мен пък ме радва написаното от нея. Значи има и може да съществува и друг подход към хората: браво, благодаря ви, справяте се, ще се справим всички.
Ама не, тук толкова далновидност и зрялост откъде да дойдат. Най-лесно е да излезеш надрунден на брифинга и двама - един сърдит и един надут, както някой написа, да ни избълват серия мрачни прогнози и накрая да ни обвинят, че тез прогнози заради нас ще се сбъднат. Следва заключителна заповед с нови забрани и довиждане.
Ами не става така. Като си застанал начело, опитай се да омаеш и мотивираш хората. То верно, че много от тях се опиват и омайват от ковчези и интубирани, верно, че страхът и репресията са опиати. Ама все още нормалните хора са повече, та.. добре е да се действа според мнозинството.
И да, и на мен ми е мъчно, че ни третират като стадо овце, подкарват ни с едни сопи и мислят, че това е предостатъчно.
А можеше да е друго.
Илзязоха сутринта най- важните за нас хора , в чиито болници се лекуват заразените от ковид. Те са най- големите хуманисти и са на първа линия. Излязоха да ни се молят.!!!
Ама то кой както гледа, чува , така и живее.
Въпрос на интерпретация.

# 7 403
Скрит текст:
Абсолютно съм съгласна с това мнение :
Samuil Petkanov
3 часа ·
За вече един месец народен арест никой от киселите чичковци по телевизора не се опита да успокои, да надъха и да даде кураж на хората, които все още масово спазват мерките и препоръките.
И именно щото масово се спазва, на очи се набиват ситуациите, в които не се:
Като трапезният министър на пейката пред Народния;
като хората от щаба, които всеки ден се събират с десетки мисирки на закрито, но не са с маски;
като онзи показно религиозен тип, дето ако е пипнал бацил някъде, ще се наложи да затворят всеки цех, защото обикаля като Ким Чен Ун да види дали циповете работят. Щото нали е контактно лице и прави точно това, което не трябва да се прави при вирус, дето може да разнасяш и без симптоми и рискуваш после да се карантинират стотици хора, ако случайно си го пипнал.
Но не, никой от тия, дето налагат мерките и всеки ден показват, че те не важат за тях, не се и опитва да покаже емпатия. Дидактичност. И мъмрене. Все едно цар Симеон Велики да мъмри...
И населението, все по-вярващо на 5G конспирации и отдаващо се на всякакви психологически състояния, бива смъмряно и наказвано без вина. При средно по 20-ина нови случая на ден, каквато бе и целта - да се забави разпространението.
Ми излез и кажи браво и евала, стиснете още малко зъби, България на три морета, най-после да се почувстваме като народ. Всеки от нас, независимо какъв, е изправен пред едно и също нещо и с общи усилия ще го преборим. Не. Киселеене и упреци.
Властово опиянение от извънредното положение, комбинирано с все повече психологически изтръпващо население... Взаимно нямащи си доверие. Нямащи и витамин D.
Повсеместната тъпота вече е с убийствени размери.

Подкрепям. А днес има и ново 20 от Годжи - българинът не бил дорасъл...

# 7 404
  • Bulgaria
След като видях какво се случва в църквите вече не знам дали нещо може да ме учуди. Знам, че сега ще ме нападнат тук всички вярващи, но за мен е недопустимо тази лъжичка да не я сменят за всеки човек. Няма маски, няма нищо. И какво като са станали на 2 метра в църквата, като преди това облизаха една и съща лъжичка? Нали щяха да се съобразят с епидемията и да вземат мерки, какви са тези мерки, че не ги виждам?

# 7 405
Това го разбрахме, но кои са злодеите, които дърпат конците на цялата тази конспирация? Поименно, моля.
САЩ, Китай и световните олигархични кланове.

Ето ползата от изолацията. Четенето на шпионски романи. Може да не е най-точното четиво, но все пак народът чете. И го претворява в истина. Относно представата за роднина-милиционер, роднина-милиционер в парка, това пък идва от гледането на филми. Това също е от полза за нацията.

Не е от филмите и романите,в тубата има доста клипове,който се интересува....

# 7 406
Скрит текст:
свръхреагиране на имунната система, когато почне да се бори с вируса, което може да доведе до усложнения. Не съм лекар и някой може да го обясни по-добре. Но..на прост език е това.
[
Не съм лекар, но свръхреагирането на имунната система не е проявление на здрава такава. Недостигът на витамин Д води примерно до свръхреакция.

Това така ли е? От къде го знаеш? За първи път го чувам. Лично ме засяга, но и много други хора, защото има дефицит на витамин д.

# 7 407
Скрит текст:
Кое е по-приемливо?
България - 72.7
Хайде сметни го за колко хора повече ежегодно, ежедневно, ежечасно Нидерландия е създала по-добри условия за живот.[/spoiler]
Ами много просто. Лошата, според Дева, Нидерландия, е взела че е осигурила условия за по-дълъг живот. А вирусът засяга най-вече възрастните. От колкото и кладенеца "никой не е застрахован" вода да донесете, статистиката говори. В Италия същата работа. Ако се замисли човек защо "удря повече богатите държави" току виж се сетил. Какъв "късмет" за нас, нали?

Да, обаче аз пък неща такъв живот.
Като не мога да си ходя на кафе и клю клю пред блока като остарея, като не съм на собствен ход, като имам сума ти болести и не мога да отида до тоалетната сама или да си сготвя супичка, като изкуфея и не си помня името, по-добре Бог да си ме прибере. Не искам да ме набутат в някой дом и да ме отглеждат, заради пенсията ми (както правят в белите държави, те с тия бежанци скоро нЕма да са бели, ама това е друга тема). Тенкю, данке шун, мерси, ама не.

# 7 408
Доброволни платени тестове за антитела на хора от община Банско - 89 човека, 3 с IgG антитела. Много е интересно били ли са болни.

Еха, супер! Ще видим скоро истинското лице на този толкова ужасен, смъртоносен и покъртителен Ковид 19.
Откога го чакам....
Дано да не хвърчат пагони....ама така е то, като не се чете редовно в Бг мама....
ако хвърчат душевна мастурбация ли ще си направите?
Нищо няма да хвърчи - от деветдесет трима са преболедували.
Някои много стратегически гледат и мечтаят за саботажи.
Не разбрах какво е на резултата, че да хвърчи някой.

# 7 409
  • Пловдив
Хайде по-оптимистично. Господ дезинфекцира лъжицата след всеки вярващ. Вие сериозно ли гледате брифинги. Не съм гледала нито един. Да му се не види. Сега ще трябва да мисля. Колко по-лесно е да ме изманипулират. И да ме уплашат. Да ме сложат в чувал. Бррррр.

Това в Банско изобщо не е изненада. Механите били пълни с ковид 19......

Общи условия

Активация на акаунт