COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 537
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 485
  • Bulgaria
Не, песента на Мангъров изобщо не е валидна. И няма как да се случи. Ако се случи, държавата ще спре на 90%, защото всички ще са болни. И покрай този вирус ще си отидат много хора, които няма да могат да получат никаква медицинска помощ. Общо взето няма да има абсолютно никакъв положителен резултат. Да не говорим, че все още траен имунитет не е доказан, лечението е бавно, въобще как си ги представяте тези неща?

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 16:35 от MK_

# 7 486
Мисля, че пазарите ще ги отпуснат след Великден. Според мен и с тях, и с маските в момента сме свидетели на някакви недомислени ходове, които целят да ограничат опасностите около празниците, а не на някакви дългосрочни мерки.
Заповедта за носенето на маски е до 24.04.20г. Трудно е да се порови, прочете и помисли. Колко по лесно е да се плюе, недоволства и така.Blush

Заповедта за носенето на маски е до 26.04.2020 г.
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/11/zapove … -197-11042020.pdf
Сбъркала съм с два дена, извинявам се. Blush

# 7 487
  • В заешката дупка
Нека само не се бърка елементарното уважение и доверие към хората, като важен компонент (поне за някои страни), за по-успешното и по-безболезнено справяне със ситуацията, с лезене и тупане по главичката, че всичко било наред. Няма нищо общо межу двете.

# 7 488
Хайде от Холандия,  Германия, Австрия , Великобритания и т.н.  да не ни поучават, вижте си статистиката.
Един адекватен коментар! За нищо не стават тия изброените! Хич не си гледат ни статистика, ни здравеопазване, ни мерки, ни план за излизане от криза, нищо. Ужас! И чак ни поучават?!?! Откъде накъде, бе?! Вместо да се учат от нас и генерала?! Joy Joy Joy

# 7 489
Зависи, Vapor. За много хора животът си е спрял.
...
И пак казвам - не коментирам мерките. Коментирам комуникационния подход на властите.

Аз съм напълно съгласна, че навсякъде ще е трудно с епидемията и ще се иска пренастройване. Но икономически ние сме си брънка и то силно зависима брънка.
За комуникационния подход също съм съгласна, не разбирам защо е избран. И дали е избиран или толкова си можем.

# 7 490
В България.. Не ме интересува какво става по света.. Имунизациите им календари не са като  нашия,  вече се разбра това.... Айде няма нужда.
Последно време от САЩ много акъл наливат. ..
Интервю с Д-р Румен Хичев от САЩ, българският лекар в американския национален щаб за борба с коронавируса
По-добре слушайте него, отколкото Мангъров.

Д-р Румен Хичев от САЩ: За първи път България взе бързи мерки и не догонва света, риск е да се разхлабват
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/d-r-rumen-hichev-ot-sasht- … azhlabvat-2221449
Не е ли Мангъров, значи лъже!
Ето едно по-различно мнение на човек ,който реално се е сблъскал с вируса. Преди това имаше интервю с още един български лекар, който каза, че този път може да са сгрешили за вируса и стандарните мерки да не са правилни за прилагане.
Защо ли техните мнения не се отчетоха, а само това на Мангъров е по-по-най. Той ли се оказа най-великият епидемиолог в целия свят.

# 7 491
В началото имаше коментари че само държавната работа е сигурна в криза, явно и там има рязане.
В НАП се надига недоволство заради спирането на бонусите

А те с какво направиха живота на обществото по-добър, че да искат бонуси? Че нещо не се сещам....
Simple Smile

# 7 492
В началото имаше коментари че само държавната работа е сигурна в криза, явно и там има рязане.
В НАП се надига недоволство заради спирането на бонусите
А, че това изненада ли е? Simple Smile Май във втората тема писах, че при липса на постъпления, парите ще свършат. Рано или късно. Пък те взеха да не стигат още първия месец.... Следват съкращения, яки, в държавния сектор. После, яко орязване и на обезщетенията за безработица.

# 7 493
Интервю с Д-р Румен Хичев от САЩ, българският лекар в американския национален щаб за борба с коронавируса

Д-р Румен Хичев от САЩ: За първи път България взе бързи мерки и не догонва света, риск е да се разхлабват
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/d-r-rumen-hichev-ot-sasht- … azhlabvat-2221449

Питат го човека - отговаря. Не е тръгнал като други да се самоизтъква ежедневно по телевизиите.

# 7 494
Питат го отговаря - да живее свободата на словото! Важи ли това и унас??
И Мангъров го питат и отговаря, но "генерално" го заобикалят... И това се случва от години..

Питат го човека - отговаря. Не е тръгнал като други да се самоизтъква ежедневно по телевизиите.

# 7 495
В България.. Не ме интересува какво става по света.. Имунизациите им календари не са като  нашия,  вече се разбра това.... Айде няма нужда.
Скрит текст:

Не е ли Мангъров, значи лъже!
Ето едно по-различно мнение на човек ,който реално се е сблъскал с вируса. Преди това имаше интервю с още един български лекар, който каза, че този път може да са сгрешили за вируса и стандарните мерки да не са правилни за прилагане.
Защо ли техните мнения не се отчетоха, а само това на Мангъров е по-по-най. Той ли се оказа най-великият епидемиолог в целия свят.
[/spoiler]
Този лекар е в България! Неговото мнение можем ли да го приемем за достоверно?
Професор Христо Тасков е роден и израснал в Пловдив, завършил е МУ – Пловдив, бил е асистент и доцент в Катедрата по микробиология при МУ – Пловдив до 1987 г., бивш зам.-директор и директор на Национален център по заразни и паразитни болести – София. Той е доктор на медицинските науки с научна специалност "Имунология" и ст.н.с. I ст. с научна специалност "Имунология и алергология", пише Пловдив24.Предлагаме ви мнението на вирусолога, публикувано в личния му профил:
https://www.novinite.bg/articles/187750/Virusolog-Ami-ako-ne-sme … qfPxxvI8TfiT4vmTI

# 7 496
Питат го отговаря - да живее свободата на словото! Важи ли това и унас??
И Мангъров го питат и отговаря, но "генерално" го заобикалят... И това се случва от години..

Явно го смятат за по-голям специалист от Мангъров. Хичев е в американския щаб, а Мангъров не е дори в българския. Може би има защо.

# 7 497
Имаше анализ на Google,че у нас е спаднала посещаемостта на супермаркети с 36%. Естествено това  включва само хора със смартфони, но пак е доста.....
Но може би паьаруваният обем е по-голям...

Да, защото много възрастни не излизат и пазаруването се поема от 1 член на семейство.
По пазари не ходя, Франсоаз да не живее в заблуда, че хипермаркетите са на загуба и затова са затворили пазарите.
Аз даже се чудя защо изобщо бяха отворени досега?

# 7 498
  • Другата България
"........от теб научавам за апокалипсиса, който сме очаквали. Цял месец съм живяла в заблуда, че се опитваме да го избегнем"

Ей това е. И се повтаря, и потретва, и "запяват" и други, и трети, и десети в хора, все "чакащи". Които от чакане и разочарование, че така и не идва Годо, а те си го чакат, започват и сами да си вярват. Да си тълкуват казано и прочетено, да разсъждават върху него, да го пишат като меродавно, и да събират лайкове. Да се бунтуват срещу мерки и правила, защото видиш ли, хем ги спазват, хем очаквания гостенин не идва, и не идва. И наистина имам чувството, че ще настане всенародно веселие, ако това се случи - "апокалипсис". А не, ако наистина го избегнем.
Чакащите явно са много, ама докато чакат, да понаучат децата си на ред и дисциплина, че в момента единствените, които се разхождат навън са младежи, по тениски, с телефоните на ухото и без маски. Тук мернах, че по улиците сега били само ненормалници. Е, аз не мисля така. Поне от това, което виждам с очите си. Съвсем нормални деца, които както винаги са над нещата и са със собствено мнение. Затова са родителите, или поне така мисля аз. Ама може и да бъркам.

# 7 499
Имаше анализ на Google,че у нас е спаднала посещаемостта на супермаркети с 36%. Естествено това  включва само хора със смартфони, но пак е доста.....
Но може би паьаруваният обем е по-голям...

Да, защото много възрастни не излизат и пазаруването се поема от 1 член на семейство.
По пазари не ходя, Франсоаз да не живее в заблуда, че хипермаркетите са на загуба и затова са затворили пазарите.
Аз даже се чудя защо изобщо бяха отворени досега?
сигурно защото производителите искат да търгуват за своя сметка и риск, а не да чистят кенефи и да са общаци в лидл -мидъл и т.н
Как точно ви пречат пазарите и тържищата?

Общи условия

Активация на акаунт