COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 437
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 500
Политиката на нашето управление е насочена към тази на Америка. . Така че, да, ясно..
Питат го отговаря - да живее свободата на словото! Важи ли това и унас??
И Мангъров го питат и отговаря, но "генерално" го заобикалят... И това се случва от години..

Явно го смятат за по-голям специалист от Мангъров. Хичев е в американския щаб, а Мангъров не е дори в българския. Може би има защо.

# 7 501
  • София
Да де, ама Хичев говори същото като Мангъров, поне за това, че  трябват масови и ранни скринингови проучвания на населението с цел ранно идентифициране на безсимптомните носители. Това някакси удобно го пропускаме...

# 7 502
  • Bulgaria
Да де ама Хичев говори същото като Мангъров, поне за това, че  трябват масови и ранни скринингови проучвания на населението с цел ранно идентифициране на безсимптомните носители. Това някакси удобно го пропускаме...

Е, на теория е едно, на практика е друго... Всички го казват това, но тестове няма. Бързите тестове не са точни. А PCR явно са голямо текучество. Те не тестват хората със симптоми, какво остава за контактни и т.н. Тестват се медиците от СП с бързи тестове, но иначе депутатите с PCR.

# 7 503
  • София
Каквото и да правим, каквито и мерки да се взимат накрая всичко пак опира до стадния имунитет. Или трябва да седиш 2 години да чакаш ваксина или пък да се появи вълшебно хапче, ако някой го устройва нека чака. Лошото е че с медийната психоза и раздуване на едни проценти смъртност, които нямат нищо общо с действителността, хората взеха да вярват, че ако се заразят умират и директно в черения чувал, което е изцяло медийна пропаганда и лъжа. Така че или ще се вразумим или глада ще ни вразуми.

# 7 504
Чета интервюто и не виждам този човек да е казал нещо различно. Начина на изказване е различен, но смисъла еднакъв. Айде да не го разбираме, както на нас ни е удобно. Този лекар, също казва, че при всички случаи, трябва да се изгради имунитет, това което не трябва да става е рязкото премахване на мерките.

Скрит текст:
Цитат
- Кои от мерките в България ви се струват добри и кои прекалени?

- Както навсякъде, мярката е добър съветник. При едно престараване ефектът може да бъде контрапродуктивен. Някои от мерките трябва да се преосмислят...

- Да е позволено ходенето на чист въздух и слънце в планините например. Казвам го не защото в моето семейство сме заклети планинари...

- Да, и аз смятам, че допускането в планините, без хората да се струпват на групи, е важно за изграждането и поддържането на техния имунитет. Същото се отнася и за парковете и градиниите, и дори за моловете.

Ръководствата на моловете могат да въведат и контролират ред, при който да не се допускат по повече от 50 души на етаж, да се следи за дистанцията и за дезинфекция на всеки час. В същото време смятам, че носенето на маска е отговорно поведение не само за запазването на собственото си здраве, но за запазването на здравето на околните.

# 7 505
Аз даже се чудя защо изобщо бяха отворени досега?
Аз също и съм спряла да пазарувам от там. Имаше преди време една снимка от Китай. Този вид стоки, бяха зад прозрачна "стена". На нашия пазар всичко е ачик, хора минават, заминават.
Предпочитам малките зеленчукови магазини.

# 7 506
Аз даже се чудя защо изобщо бяха отворени досега?
Аз също и съм спряла да пазарувам от там. Имаше преди време една снимка от Китай. Този вид стоки, бяха зад прозрачна "стена". На нашия пазар всичко е ачик, хора минават, заминават.
Предпочитам малките зеленчукови магазини.
И аз ги предпочитам, но заради качеството. Не виждам особена разлика в това как е сложен зарзавата честно. А предпочитам големите вериги, защото дават хляб на доста повече хора от кварталния магазин с двойни цени.

# 7 507
Цитат
Скрит текст:
Не искам да ме набутат в някой дом и да ме отглеждат, заради пенсията ми (както правят в белите държави, те с тия бежанци скоро нЕма да са бели, ама това е друга тема). Тенкю,
Не знам дали възрастните са набутани в тези домове,но съвсем не живеят скотски като тук.Силно съм впечатлена от два такива дома,които видях почти в центъра на Амстердам.Не е в квартала на Червените фенери,но първи ринг на центъра.Пешеходна зона.Тук съм го казвала на много хора.Старците си говореха, смееха,пиеха кафе.Една баба влезе с пакет закуски купен от близката пекарна.Видях хора в отлично насторение.В единия имаше програма за седмицата и включваше посещение на деца от дет.градина и на ''бежанци''.Според мен живеят и си отиват много по-достойно от нашите възрастни.Не разбирам нашият манталитет ако не сменяш лично памперса на родителите си и не ги дебнеш,значи не се грижиш за тях.Друг е въпроса,че тук докато някои уж се грижат за възрастни и  съжителстват заедно,направо си ги използват.Това включва гледане на деца,поемане на цялото домакинство,докато ''младите'' са на работа.После сервират,отсервират,защото ''младите ''имат нужда от почивка.И пенсийката им отива пак за някой друг,в случая ''младите''.[/spoiler]

Домовете на запад зависят от парите - колкото повече са те, толкова по-луксозен е домът. За съжаление у нас все още няма толкова луксозни домове, защото този тип услуга е сравнително нова и все още няма толкова богати пенсионери (и техните деца). НО, аз не говоря за луксозните домове за стари хора - там със сигурност, мерките са драконовски, защото персоналът е отлично заплатен. Говоря за тези домове, които са средна ръка. Там работят предимно бежанци или източно-европейци, заплатите не са нещо особено за тамошния стандарт, съответно и самите предоставяни услуги не са луксозни.
Нещата са много различни и не бива да се обобщава с лека ръка, така е. Просто всеки има различен опит и не може да знае какво другите знаят и какво - не.
Иначе нашия начин на живот е ясен - има доста семейства, които живеят по две, че и три поколения заедно, защото нямат друга възможност.
Както се казва - по добре богат и здрав, отколкото беден и болен.
Пред лицето на смъртта, обаче, всички сме равни.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 17:20 от DeltaAzimut

# 7 508
Тайланд няма огнище. Вирусът не умира в белите ни дробове от топлото време, казва се че топлото време забавя разпространението и ясно се вижда, че това наистина е така. В този ред на мисли да задам въпросът за Индия, къде си крие случаите и къде си крие телата? Защото, ако бяхте прави и топлото не е фактор, там трябваше отдавна да има не епидемия, ами трябваше много да са го закъсали. Същият въпрос имам за Египет, Малазия ? Не правили тестове, добре, а къде си крият случаите, нали не мислите този народ за сляп, да не вижда на улицата, какво става?

Без да съм чела последните много страници, наистина ли някои мислят, че в страните, в които вируса показва не-агресивност, се крият случаи и тела? Това не е ли конспирация..щом няма шок и ужас някой лъже, крие истината? А истината е единствено масов мор...
Аз пък, макар и са приемам много сериозно вируса, смятам, че много скоро ще настъпи обрат в цялата картина. Как живеете без грам оптимизъм, не разбирам.

# 7 509
1. В моя квартал има поне 6 олд скуул магазинчета, малки, плод и зеленчук и месарници - наши си производители, купувам си от тях, а не от големите вериги или огромните пазари. Вие нямате ли такива в кварталите? В тоя ред на мисли на голям пазар не ми е и идвало на ума да стъпвам, там и повечето стока според мен е вносна всъщност. От големи вериги също не купувам плодове и зеленчуци. Вече имаме и производители, наши си, които доставят по домовете (таткова градина). Може да ги подкрепите като си поръчате онлайн от тях.
2. Против лекарите, от сутрешния брифинг, няма да се осмеля да кажа абсолютно нищо лошо. Те са хора с много опит, много трудни задачи и професии, от спешни центрове, дето са виждали какво ли не. За мен има значение, щом те излизат и молят да си седим вкъщи.
3. Все още много хора са без маски навън, което малко ме натъжава, но пък днес видях една мама с детенце, което караше колело по тротоара, и двете бяха с маски, спряха се и ми направиха път да мина, мило ми стана.
4. Абе сериозно ли още си чакате труповете? Моля ви се. Аз толкова се радвам, че тези мерки дават ефект и няма трупове, че даже не мога да осмисля как някой се вайка, че не виждал такива. Това е тъжно.
6. Наистина ли из църквите са се хранили с по 1 лъжичка? Всички хора?
6. Оффтопик, майка ме предупреди изрично да не се бутам да й купувам живи цветя за именния й ден днес. Поръчах й красиво ръчно направено/ушито лаленце. Много й хареса. Честит празник на всички цветлета в темата 🌸

# 7 510
Да де, ама Хичев говори същото като Мангъров, поне за това, че  трябват масови и ранни скринингови проучвания на населението с цел ранно идентифициране на безсимптомните носители. Това някакси удобно го пропускаме...

Напротив, никой не го пропуска -  както виждаш започва да се прави и тук. Досега нямахме възможност, затова не го правехме, не че никой не е искал. Сто пъти се каза. Само Мангъров не разбра.
А Хичев не говори за безсимтомни носители. Хичев говори за тестване за антитела.

# 7 511
Да де, ама Хичев говори същото като Мангъров, поне за това, че  трябват масови и ранни скринингови проучвания на населението с цел ранно идентифициране на безсимптомните носители. Това някакси удобно го пропускаме...
Изобщо не го пропускаме, просто не е във възможностите ни да се тестват много хора, да се "хванат" заразени/болни и да се изолират. Не е възможно и да изолираме възрастните хора. Това  всички го знаем, без да ни го казва Мангъров. Очакванията от него бяха, като светило във вирусологията и лекар работещ у нас, познаващ здравната система да даде предложение, адекватно и реализуемо на реалността.
Той просто каза това, което е написано в учебниците.
Все още остава въпросът - има ли индивида имунитет след като е преболедувал и се е възстановил? Този имунитет може ли да "удържи" повторно заразяване?
Ако се окаже, че имунитета е никакъв всички теории отиват на кино.

# 7 512
  • София
Вече втори ден изоставаме от графика за катерене на пика, който ни беше начертал Бил Гейтс. Според неговите прогнози вчера трябваше да започне сериозен ръст, за да достигнем върха на 24.04.
Institute for Health Metrics and Evaluation-Bulgaria
Надявам се въобще да не се сбъдне или поне по минимума.

# 7 513
Западна Европа може да е напреднала за много неща, но в тази пандемия се провалиха с гръм и трясък и повлякоха и нас и целия останал свят. В момента в целия свят има около 100,000 смъртни случая. Около 75,000 от тях са в Европа. Приносът на България към тази статистика е минимален.
Това е ужасен провал, откъдето и да го погледнеш и честно казано не мога да си представя ситуация, в която тук да умират по няколко стотин човека на ден и да излиза някой мазник по телевизията, който с благ тон да ни гали по главите и да ни хвали колко добре се справяме и аз да трябва да съм доволна и да ръкопляскам. Ами аз за по-абсурдно нещо не мога да се сетя.
Моля се да си права, но си мисля, че тази борба ще трае още много време и доата вода ще изтече преди да можем да съдим кой колко добре се е справил.

# 7 514
За какво лекарство говориха по НоваТв сега,  *******vir?

Общи условия

Активация на акаунт