COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 520
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 605
  • София
Мангъров, та Мънгъров, ах този лош Мангъров дето ни кара здравите и младите да излезем навънка. Той ще ни дава акъл, някакъв си глупав доц. по вирусология. Какво ти разбира той от вируси, като не знае, че най - добрата защита от вирус е да седиш вкъщи и да се криеш от него. Ама как не сме се сетили по - рано за тази тактика. Най - добре повече никога да не излизаме за по - сигурно, защото короната може и да изчезне, но пък ще дойде някой друг вирус или грип поне, не бива да рискуваме.

# 7 606
Пак Ви казвам, че бъркате, защото не съм разказвала аз такива неща. Иначе не седят тук масово по диваните. Няма кой да ги плаши с чували, камиони, трупове и апокалипсис. Сигурно затова. Само ги поздравяват за постигнатото. Луда работа.
Не съм в България. Бъркате нещо. При едни прости западняци съм Disappointed Relieved
Скрит текст:
Слушам Joy Ама нека да отворят границите, че не мога в момента да отида до Холандия. Другаде съм.
Много се извинявам, ама не сте ли в България? Защото онзи ден говорехте за квартала, разходката под ръка в половинката и колите по тротоарите... и самокарантинираните от прозорците...
Възможно е да бъркам, да. Затова и попитах.
Само че онзи ден ни разказвахте, че никого не застрашавате, разхождайки се. И играейки на празния корт. И понеже темата е за България, помислих, че говорите за тук.
А като споменахте колите по тротоара и онзи, който ви "бипкал", някак не ми прозвуча като при "простите западняци". Сигурно не само на мен. Нали само ние седим по диваните? Или и простите западняци така?

# 7 607
Има ли някой,който да мисли че изобщо няма ковид и всичко е изкуствено създадена паника с икономическа цел?
Аз не вярвам, че това е вирус естествен -т.е. от прилеп и т.н.
Това е за мен доста "умен" вирус, много устойчив, много коварен, а и доста неясен за поражения при определени възрасти. Това за мен е биологично оръжие, ако трябва да съм искрена, пък ми се смейте.
И да, има икономически интереси заложени.
Но... за мен е непредвидено изпуснат, нещо не са овладели, не са преценили създателите му или са очаквали да пробват само и че ще мине бързо. Да не говорим и че не са още намерили лечение, това е видно според мен (освен да чакат още народ да си отиде)
Не ми се връзва да е от прилеп, да е толкова заразен и така да действа.

# 7 608
Мангъров, та Мънгъров, ах този лош Мангъров дето ни кара здравите и младите да излезем навънка. Той ще ни дава акъл, някакъв си глупав доц. по вирусология. Какво ти разбира той от вируси, като не знае, че най - добрата защита от вирус е да седиш вкъщи и да се криеш от него. Ама как не сме се сетили по рано за тази тактика. Най - добре повече никога да не излизаме за по сигурно, защото короната може и да изчезне, но пък ще дойде някой друг вирус или грип поне, не бива да рискуваме.

Ами щом имаше хора, които искат да продължим да "пазим системата", дори вирусът да изчезне, смятай...
Аз лично я пазя, плащам си здравните осигуровки, повече пазене не и се полага.

# 7 609
Това в момента е sars-cov-2, а предишното е sars-cov. И понеже при второто вече не се наблюдават болни от 16 години насам, предполагам, че имунитетът е траен, тоест доживот. Логично е да се предположи, че и с този ще е така, ако е естествено възникнал.
Много малко са били заразените /8000+/ и не е имало широко разпространение /ареала и бил малък/. Смъртността обаче е била много висока. Започна ли да го изучават с цел ваксина, но той е изчезнал чрез изолация на болните. Така всичко е приключило, до сега с появата на нов корона вирус - sars-cov-2.  Щом са започнали да работят за ваксина, вероятно хората правят имунитет, но не намерих конкретни данни.

Звездобройците - по тежка финансова криза, отколкото жертви.  2021-2022 година нов път, нови ситуации, към които трябва да се атаптираме. Фармация, медицина, имоти, земеделие - успешни бизнеси.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 19:19 от Mama_Nana

# 7 610
  • София
Мангъров, та Мънгъров, ах този лош Мангъров дето ни кара здравите и младите да излезем навънка. Той ще ни дава акъл, някакъв си глупав доц. по вирусология. Какво ти разбира той от вируси, като не знае, че най - добрата защита от вирус е да седиш вкъщи и да се криеш от него. Ама как не сме се сетили по рано за тази тактика. Най - добре повече никога да не излизаме за по сигурно, защото короната може и да изчезне, но пък ще дойде някой друг вирус или грип поне, не бива да рискуваме.

Ами щом имаше хора, които искат да продължим да "пазим системата", дори вирусът да изчезне, смятай...
Аз лично я пазя, плащам си здравните осигуровки, повече пазене не и се полага.
Като мине този "страшен" вирус, ще има хора дето така ще са окопирали, умрели от страх, че с шутове ще трябва да ги вадят.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 19:23 от zverino

# 7 611
Германия вчера над 3000 нови случая днес под 600...

# 7 612

Неделя е. Навсякъде в неделя тестват по-малко, затова

# 7 613
Има ли някой,който да мисли че изобщо няма ковид и всичко е изкуствено създадена паника с икономическа цел?
Да, като гледам цял свят икономически разцъфтя.

Кое те навежда на мисълта, че няма ковид? Ако нямаш лично познат болен, това е явно доказателство, че телевизии, публикувани клипчета от всички страни, лични и журналистически, са лъжа, кино, инсинуация? Та, значи всички тези го правят, защото имат икономическа изгода?!? Копаят по три реда един върху друг ковчези, за да ни панират, защото така печелят, ама какво?
И лекарите от всички български болници ли участват в тази изкуствена паника? Дори и заразените от тях? И лекарите по цял свят, които плачат, че през живота си не са били изправяни пред такова нещо?

Ама кой ти вярва на някакви си лекари, журналисти, обикновени хора, опечелени или политици...
Ние си знаем, че щом нещо не ни харесва и е плашещо, значи не съществува и не е истина.

Гледахте ли това с общата лъжичка и бърсането с парцалче, което било дезинфекцирано (преди първия обърсан...) https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vupreki-koronavirus … at-obshta-luzhica

# 7 614
  • Варна

Е, все пак почивни дни са. Вероятно не тестват много.

# 7 615
Аз съм сигурна, че има, но в естествения му произход се съмнявам .. откровено казано.

# 7 616
От 148 души , тествани досега в Банско, девет са с антитела. Тестването продължава в следващите дни.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/samo-9-antitela-na- … o-testvane-bansko

+Рекорден брой от 148 тествани души с коронавирус отчетоха в курорта днес, съобщава Би Ти Ви. Първи бяха тествани лекари от болницата в Разлог, от Спешния център и полицаи. Изследванията са показали, че при петима има антитела, а при други двама има активна инфекция. Още двама са дали положителен резултат и по двата показателя на имуноглобулин.

Изследването има за цел да установи дали има изграден колективен имунитет срещу коронавируса, след като градът беше поставен под 14-дневна пълна карантина. Ще бъдат изследвани два пъти повече жители в курорта, а още 2000 бързи теста са осигурени от дарител."

Много неграмотно е написано от журналиста, ама нейсе. Тук , в темата , знаем за какво става дума Blush

# 7 617
  • Street of Dreams
Все пак да кажа - потребителката само попита, не е казвала в какво вярва. И за мен представлява интерес дали има такива - макар и крайно периферен. Познавам хора с докторски титли, които твърдят същото.

Аз лично не изключвам световен заговор - много прилича на такова с тази крайна коварност на вируса. Което обаче в никакъв случай не значи, че не съществува този невидим убиец. За мен, на този етап трябва да се концентрираме над намаляването на щетите от него - от където и да се е пръкнал.

Вчера почина първият ми личен познат от вируса. Беше весел и пълен с живот, на петдесет и няколко. Колега на съпруга ми.

# 7 618
Да, като гледам цял свят икономически разцъфтя.

Скрит текст:
Кое те навежда на мисълта, че няма ковид? Ако нямаш лично познат болен, това е явно доказателство, че телевизии, публикувани клипчета от всички страни, лични и журналистически, са лъжа, кино, инсинуация? Та, значи всички тези го правят, защото имат икономическа изгода?!? Копаят по три реда един върху друг ковчези, за да ни панират, защото така печелят, ама какво?
И лекарите от всички български болници ли участват в тази изкуствена паника? Дори и заразените от тях? И лекарите по цял свят, които плачат, че през живота си не са били изправяни пред такова нещо?

Ама кой ти вярва на някакви си лекари, журналисти, обикновени хора, опечелени или политици...
Ние си знаем, че щом нещо не ни харесва и е плашещо, значи не съществува и не е истина.

Гледахте ли това с общата лъжичка и бърсането с парцалче, което било дезинфекцирано (преди първия обърсан...) https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vupreki-koronavirus … at-obshta-luzhica
Влади Горанов какво казваше? Разходите за едни са приходи за други.
Преразпределят се парите. Със сигурност ще има печеливши. Не може "цял свят" да е на загуба.

# 7 619
Мангъров започва да удивлява, че и неологизми съставя. Ходете в църквите, за да се проепидемичите....

Копирано от https://m.24chasa.bg/novini/article/8445289?fbclid=IwAR0aZHxKqCW … EcfxwauB8suTjahpc © www.24chasa.bg
Научно, дали е така? ... никой не знае.
Етично- не е ок.
Съжалявам че говори тези неща. Ако ги е казал изобщо- на Бг преса, нямам никакво доверие.

Долната част на интервюто не е коректна.
Тестуваните са били тестувани че са били отрицателни. След което стават отново положителни. Тоест, реактивация?
Става въпрос за имунологично тестуване. А не за "отделяне на вируса" чрез изпражнения. Тъй като не става въпрос за такъв тест изначално- за имунологично тестуване става изначално въпрос.

Общите коронавируси, и знанията за тях, не могат автоматично да се прилагат. Не е коректно медицински това.

Бих искал също, ако някои от форума (вкл. и модераторите)  го познават лично, да го призове (ат) да млъкне, и да се съсредоточи на работата си.  Ако иска да си запази репутацията. А е умен и интелигентен човек.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 20:05 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт