COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 278
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 635
Още един тревожен керван, шофьор на линейка е чакал 15 часа, за да приемат пациента, Москва https://www.independent.co.uk/topic/Russia

# 7 636
  • Street of Dreams

Не е чутовна глупост - всеки знае, че се сменят на два часа. Маските не са измислени вчера, че някой да ни поучава за механизма им днес.

# 7 637
  • Буркина Фасо

Това по принцип е така. Но не важи така "универсално".
Ако се окаже след години, че вирусът има негативно отношение по отношение честотата на изява на определени тежки заболявания, това негово изявление го поставя в неудобна ситуация.
Моето скромно мнение е че трябва да спре с интервютата.
Поне докато научно нещата не придобият ясен контур.
За да не се окаже в неудобно положение след време. И да си нулира научната репутация, градена с години.
винаги ще има едни познали, и едни не познали.
да спрат и опонентите на Мангъров да ги показват по ТВ и да не дават интервюта защото има вероятност да не познаят.

# 7 638
Да направя 1 уточнение само -  Мангъров е инфекционист. Вирусологията е отделна специалност. Имат неща, които се припокриват, но има и значителни разлики

# 7 639
Аз по повод думите на Тони Веков, че Франция и Германия са забранили производството на хлорохин у нас да вметна, че голяма европейска солидарност се проявява у членовете на ЕС в тези супер критични за целия свят дни, няма що. Това да видим колко им пука на другите за нас, иначе ни викат да им берем реколтата от аспержи, че да ядат витаминозна храна. Отвратена съм ако това е истина.

# 7 640
По тази логика, японци, корейци, китайци трябваше епидемии да имат от бактериални пневмонии.

Да направя 1 уточнение само -  Мангъров е инфекционист. Вирусологията е отделна специалност. Имат неща, които се припокриват, но има и значителни разлики
Защо тогава не говори за лечение, а се занимава с вируса.

# 7 641
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Моята идея за прекратяване на ИП е всички да се върнат към нормален начин на живот, с изключение на рисковите групи - за тях да остане карантината, такава, каквато е до сега и да остане карантината в болниците, домовете за възрастни хора и за хората с хронични тежки заболявания, като те да имат право на помощи, за да си стоят вкъщи - разбира се след представяне на решение на ТЕЛК.
Да се продължи политиката на спазване на социална дистанция и на опазване на възрастните хора, които живеят заедно със своите наследници.

Скрит текст:
А тези, които нямат ТЕЛК, но са с хронични заболявания, какво правят?
Защото част от починалите имаха придружаващО заболяванЕ диабет или хипертония. А това са хора трудоспособни, без решения от ТЕЛК или право на помощи.
Ще си поемат риска, както всички нас. Все пак, когато човек има тежко заболяване, му издават ТЕЛК, в т.ч. диабетиците. Хипертонията е симптом, не заболяване, така че ако човекът е с тежко сърдечно заболяване, което е довело до хипертония, със сигурност се е освидетелствал на ТЕЛК. Всяко заболяване има степени и ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група.
Линк, официално къде да прочетем болднатото?
Скрит текст:
И за да стане по-ясно, имам предвид написаното, че хипертонията е симптом и че ако диабетът и хипертонията /която хем е симптом, хем пък ако е в начален стадий/ не попадат в рисковата група, ако са в начален стадий? Явно постоянно излизат нови болести, които влизат в рисковата група, други пък излизат от нея, стадиране се въвежда, но за непросветени като мен и нямащи време да следят всичко това остава скрито. Та искам да го прочета черно на бяло, за да се ограмотя.

Ето ти една от многото статии, които, разбира се, можеш да намериш и сама. Става въпрос за есенциална хипертония, тази, за която се смята, че е "безпричинна", т.е. не е следствие на друго заболяване, разбирай, смята се, че не е симптом. Да, ама не.
http://medicine-bg.net/the-ancient-art-of-the-treatment/kardiolo … tial-hypertension

За диабетът също е писано много, ето примерно тази статия:
https://www.diabetesdaily.com/learn-about-diabetes/basics/what-i … etes-development/

Така или иначе, когато човек има тежко хронично заболяване, си минава на ТЕЛК.
Разбира се, че мога да си я намеря сама. Но аз всъщност питах нещо съвсем различно, а именно - къде да прочета написано официално, а не "разбирай, смята се". Че хипертонията е симптом, а не болест. Предполагам разбираш /или не?/ колко несериозно звучи това "разбирай, смята се", това са твои интерпретации, не нещо официално. Та в този линк и тази статия какво пише, да видим:
Цитат
При голяма част от пациентите с есенциална хипертония първоначално няма никаква симптоматика, понякога първите прояви на болестта са епизодичен епистаксис/главоболие.
Значи това е болест, при която първоначално няма никаква симптоматика. Давай втори опит.
Относно диабетът-отново не питах това. Хайде пак да се самоцитирам какво питах: къде да прочета, че
Цитат
ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група
Не искам статии какво е диабет, знам какво е.
Сега видях, че си дописала, че се заяждам. Защото искам да се аргументираш и предоставиш актуално инфо откъде черпиш нещата, които пишеш? И това е заяждане? Ти пишеш неистини и собствени тълкувания, базирани на "разбирай, смята се, предполагам и т.н.", и ги пишеш категорично-като направо едва ли не доказани, и когато се опитвам да кажа, че не е вярно и искам да го докажеш, значи се заяждам? При все, че и друг потребител те попита същото? И той ли се заяжда?

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 20:12 от Merri_An

# 7 642
  • Варна
Аз по повод думите на Тони Веков, че Франция и Германия са забранили производството на хлорохин у нас да вметна, че голяма европейска солидарност се проявява у членовете на ЕС в тези супер критични за целия свят дни, няма що. Това да видим колко им пука на другите за нас, иначе ни викат да им берем реколтата от аспержи, че да ядат витаминозна храна. Отвратена съм ако това е истина.
Е, защо ние да произвеждаме нещо, което могат да произведат те?
Това , разбира се го правят от загриженост да не се тровим всъщност.

# 7 643
Скрит текст:
Бледолилава, големи теории развиваш, също като Тесла.
Той орева света, че майките не могли да водят децата в парка, без да е майка.
Сериозните майки му отговориха, че има и друг начин да си разходиш детето, извън парка.
Ти пък правиш сметка кой къде да живее, пращаш Мери, или близките ѝ, на квартира?!

Предния пост няма да го диря, питах защо в Щатите имат голяма смъртност,
Скрит текст:
понеже ти твърдиш, че това е преимущество на богатите държави, които имат възрастни хора, понеже много добре са се грижили за тях, за да достигнат такава възраст. И те питам дали и чернокожите се радват на такива грижи, от богатата си държава? Иначе знам, че дебелите са най-рискови за КОВИД, даже и от възрастните повече.

А ние имаме по-ниска средна продължителност на живота, заради циганите. Те смъкват процента и на грамотността.
Моята майка си е в добро здраве, за годините си, на крак, с акъла си.
Но не може, а и не иска да живее сама. Да я пратя на квартира ли?
Изобщо не разбирам твоето недоволство за какво е всъщност?
Живееш си сама, нямаш стари хора, ами ходИ навън, бе жена!
Кой те спира? РаботИ, не е забранено също.
Защо си в темата изобщо?
Какво си седнала да разпределяш кой да ходи на училище/ да гледа деца/ да излиза на квартира?

Аз не знам колко пъти трябва да се повтори, че за момента, в Щатите смъртността не е висока, в сравнение с Европа. Стига сравнявали САЩ с България - несравними са двете неща - САЩ има население 350 млн. - България - 7 млн. САЩ има територия с големината на Европа - никоя самостоятелна европейска държава може да се сравнява със САЩ - трбява да сравните заболеваемост и смъртност на цяла Европа с тази на САЩ. И тогава се получава доста голяма разлика в полза на Европа...така че, в САЩ положението въобще не е толкова трагично, колкото си мислите.

# 7 644
Хексе, ми да ни продадат количества да си лекуваме болните тогава, ама не продават, но и не разрешават производство. Да, доста са загрижени за нас.....То в тая пандемия лъснаха много неща. Не разбрах само, ще бъде ли възможно за домашно лечение да се взима това лекарство, след като мине разрешение от ИАЛ и т.н. Някой който разбира може ли да даде мнение?

# 7 645
Хлороквина има дълга интересна история, мисля че неколкократно писах, и не само аз, че беше спрян наскоро, а се ползва от хиляди болни с ревматологични заболявания. Първо спират производството, а лекарствотл струва стотинки, после ептен го спират- вече не е признат за внос и употреба в страната. Докторите го изписват, ама не им дреме от къде го взимат пациентите- от Гърция обикновено. Организацията на пациентите с ревматологични заболявания от години се бори да го върнат, и нищо. И по ирония на съдбата, точно това лекарство се оказва едно от ключовите...ама греда, нашите глупаци са го спрели. Сигурна съм че драпат сега и дават мило и драго да възобновят производство, от лакомия...и си скубят косите за пропуснатите пачки. Ама кой е мислил, че така ще стане....дори и в момента нуждаещите се от него болни с лупус и артрит са много много повече от болните с коронавируса в България, ама ни Домусчиев,ни докторите се трогват от това...бизнес... какво да правиш...

# 7 646
Е, защо ние да произвеждаме нещо, което могат да произведат те?
Това , разбира се го правят от загриженост да не се тровим всъщност.
За мен това остана мистерия. Как изведнъж можем да произвеждаме нещо, собствена разработка, което е същото като това, което се е внасяло до момента.
Другото, цената на вносната суровина е скочила много, но нашия роден продукт е калкулират на доста висока цена, без да внасяме суровина.
За европейската солидарност няма смисъл да говорим.

# 7 647
Лекарството уврежда очите и органите и в никакъв случай не трябва да се самолекува човек!

# 7 648

Не е чутовна глупост - всеки знае, че се сменят на два часа. Маските не са измислени вчера, че някой да ни поучава за механизма им днес.
кой обикновен работещ може да с го позволи. 22лв би ми струвало на ден, работя поне по 18ч. Дори да работят 10ч, това са 14-15 лв ежедневно.
Иначе препоръките на теория са си чудесни.

# 7 649
  • Буркина Фасо
Лекарството уврежда очите и органите и в никакъв случай не трябва да се самолекува човек!
а ако дофтора ти го предпише това лекарство няма да има такова увреждане ???

Общи условия

Активация на акаунт