COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 497
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 7 710
Повечето вируси , прескочили скоро от животинското царство причиняват стомашно-чревни проблеми. Не е някаква изненада.

Точно одеве казаха по ТВ за някакъв лекар от Банско, при който коронавирусът протекъл само със стомашно-чревни проблеми.

# 7 711
  • Там,където се събуждам щастлива.
Днес  дипломи за вирусолог ли са раздавали тук?

Последни данни за Холандия: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken   
Спад приети в болница, лежащи в интензовното и към 40 по-малко починали (бройката за починали включва и от предишни дни).
По последни изчисления, ако тези бройки се запазят на подобно ниво, в края на юни ще е нормална заетостта на интензивното.

Помощ за Африка: (оригиналната статия е    https://www.voxweb.nl/nieuws/kunstmatige-intelligen … na-opsporen )

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/niderlandiya-s-unikal … html   

До преди две седмици имаше 1100 легла в интензивното. Днес са 2400. Около 1380 са заети в момента (част от тази цифра са поради други причини там.).

Днес беше прекрасно време. По плажовете е нямало хора. И току що казаха, че на почти всички популярни места е нямало струпване. Единствено е имало ентусиасти да се снимат с полетата с лалета в един малък район. Кметовете с нормален тон призоваха да не го правят.  Ние ходихме да снимам малки агънца и се разминавахме с хора на колела. Доза слънце всеки успя да си вземе, без да се нерви и репчи.

# 7 712

Би трябвало да ограничат количките до броя, който има право да влиза и да забранят влизането без количка. Разбира се, отпред трябва охраната да бъде регулировчик, защото стадото не може да се контролира и винаги има недоволни, как може за 1 хляб да трябва да взимат количка. За 1 хляб не се ходи в супермаркета, а в кварталния магазин, но някои хора още ползват супермаркета за разходка. Също трябваше да се забрани пазаруването на повече от 1 човек, няма нужда да се бутат 3 човека с 2 деца, наистина не го разбирам.

Това са част от мерките в Испания. Наистина няма струпване и никой не ходи за 1 хляб. Голяма част от хората пазаруват за седмица и това си личи по количките, които пълнят. Децата изобщо нямат право да излизат, какво остава да са на пазар. До днес нямахме право да сме по двама в един автомобил( от утре тази мярка отпада).
Или не се спазват, или не помагат мерките.
Най-интересно ми е, че в България ни се смеят. Ми то сме си за смях. Такава параноя ни е хванала. Болните и умрелите си ги измисляме.

# 7 713
Защо хининът не е позволен в ЕС?

# 7 714
  • София
А защо пък вие ще вменявате на хората да си седят вкъщи до Второто пришествие. Хайде да не се надцакваме по този начин, всеки тук изказва лично мнение.
Тази ошушкана държава на име България за първи път от не знам и аз колко време направи нещо правилно - въведе извънредно положение в абсолютно точния момент. Но тази същата държава не направи нищо повече - не разработи план как се излиза от това положение, не помисли колко време трябва да продължи, не прави НИЩО, буквално нищо. Спечели ценно време, която любимата ви Италия нямаше, Испания и Франция нямаха, и сега същата тази държава се чеше по г**а и се чуди.
Някакъв гологлав човек сутрин брои заразени и се кара на хората. Днес викал няколко доктора за подкрепление, да плашат гаргите заедно. Тестове, разбира се, няма да правим, защото гологлавият човек нещо не ги обича тия тестове, криви са му. Освен неговите си тестове де, те са много точни, ама са кът.
Ако някой смята, че отвъд 13-ти май цяла България ще седи вкъщи и ще блее - дълбоко сте се излъгали. Тука не е Северна Корея, а простия за вас Ганьо има бая повече акъл, отколкото смятате. Ако на Великден той не види ада, дето му обещават, забравете някой да си седи повече по диваните. Така че не казвам аз кога да се минава на "план Б" - народът ще си каже.
Или какво - Европа ще се върне към живота си, пък ние ще си седим с години в карантина? Ми не, преглъщайте, че животът скоро ще се връща към някаква "нормалност".

# 7 715
  • Варна
Или какво - Европа ще се върне към живота си, пък ние ще си седим с години в карантина? Ми не, преглъщайте, че животът скоро ще се връща към някаква "нормалност".
Според ББ се "връщаме" на 24.05 с пълни хотели и ресторанти.

# 7 716
  • София /Абсурдистан
Аз пих Плакинил за артрит, носеха ми го от Турция. Тук е спрян, защото нямало търговски интерес, Така ми казаха фармацевтите, по 6 лв е кутийката. На всеки 3 м пиене трябва да се минава очен преглед, може да причини разстройство в цветоусещането. На мен ми направи само алергия и го спрях. Лекарството не действа моментално, а след време, с натрупване.
Сега, съвсем от скоро са започнали да го произвеждат в Софарма. Дъщерята на приятелка работи там и от нея знам.

# 7 717
А защо пък вие ще вменявате на хората да си седят вкъщи до Второто пришествие. Хайде да не се надцакваме по този начин, всеки тук изказва лично мнение.
Тази ошушкана държава на име България за първи път от не знам и аз колко време направи нещо правилно - въведе извънредно положение в абсолютно точния момент. Но тази същата държава не направи нищо повече - не разработи план как се излиза от това положение, не помисли колко време трябва да продължи, не прави НИЩО, буквално нищо. Спечели ценно време, която любимата ви Италия нямаше, Испания и Франция нямаха, и сега същата тази държава се чеше по г**а и се чуди.
Някакъв гологлав човек сутрин брои заразени и се кара на хората. Днес викал няколко доктора за подкрепление, да плашат гаргите заедно. Тестове, разбира се, няма да правим, защото гологлавият човек нещо не ги обича тия тестове, криви са му. Освен неговите си тестове де, те са много точни, ама са кът.
Ако някой смята, че отвъд 13-ти май цяла България ще седи вкъщи и ще блее - дълбоко сте се излъгали. Тука не е Северна Корея, а простия за вас Ганьо има бая повече акъл, отколкото смятате. Ако на Великден той не види ада, дето му обещават, забравете някой да си седи повече по диваните. Така че не казвам аз кога да се минава на "план Б" - народът ще си каже.

Ще се върне, бе, спокойно, недей да изтрещяваш от сега, че има още месец ИП.

# 7 718
  • в страната на чудесата
Защо хининът не е позволен в ЕС?
Заради нежеланите му ефекти.
Както и бисмута, както и редица други препарати. В Европа са забранени, в Русия и Украйна не.
Очен преглед и пауза, както и крайна доза за живота се отнася за резохина Simple Smile

# 7 719
Цитат на: Хексе link=topic=1198767.msg4ъ0553066#msg40553066 date=1586716051
Според ББ се "връщаме" на 24.05 с пълни хотели и ресторанти.
Мисля,че визираше баловете...

# 7 720
Скрит текст:
Д-р Меджидиев от пресконференцията на директорите на големите болници:
Цитат
“...Знаете ли какво е майка да не може да погребе своя син. Видях го с очите си. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места...”
Прокуратурата.... спите ли или какво? Кой ще арестува доктора за всяване на паника сред народа по време на извънредно положение?

Защо да го арестуват?
В темата за спестяването има хора, които открито се подиграват на такива, които заделят за "черни дни"
Сега същите реват, че им свършили парите и държавата защо не дава?
Твоят проблем ще е подобен.
Да не дава Господ, не ти го желая.

# 7 721
  • Варна
Междудругото, аз смятам, че трябва да се направи на български едно информативно клипче как се носи маска. Как се слага, как се маха, да се обясни, че не я подпипваш, подръпваш,не я сваляш с мръсни ръце, пък да я слагаш в джоб, после пак я вадиш и я слагаш.. Може би е важно да се знае.

Знае се идеално, но на никой не му пука
Не им пука дори и в хранителните магазини вече, и то с днешна дата когато е задължително носенето на маска. Супермаркет СБА лятно кино Тракия Варна - няколко  продавачи напълно без маска а другите без изключение като че ли се бяха наговорили да ги носят под носа. Супермаркет Съни квартал Бриз и двете продавачки с маски на брадата.
Не сега, но след 20 май, 1юни, според мен трябва да отворят всички затворени обекти, няма смисъл почти нищо не се спазва.

# 7 722
Скрит текст:
Д-р Меджидиев от пресконференцията на директорите на големите болници:
Цитат
“...Знаете ли какво е майка да не може да погребе своя син. Видях го с очите си. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места...”
Прокуратурата.... спите ли или какво? Кой ще арестува доктора за всяване на паника сред народа по време на извънредно положение?
Аз не омаловажавам проблемите на лекарите и болниците в тази ситуация, но тези изказвания, особено навръх Цветница са доста прекалени! В крайна сметка има хора с по-слаба психика, да се намила ден и час за трупове, хладилни камиони и прочие.... ужас.

# 7 723

За производството на генерични хининови препарати, да могат да почнат, но все пак хининът все още не е разрешен за употреба в ЕС. Иначе те ще си го произвеждат, както и Софарма. Въпросът е дали има начин да стига до нас.
Хининът не е, но хлорокин и хидроксихлорокин са разрешени в ЕС. И в момента са в голям недостиг за хората с лупус, ревматоиден артрит, бехтерев. Те го купуваха от Гърция и цената му беше 2.50 евро за 30 табл. До края на февруари.
Представителя на Чайкафарма отрече да произвеждат генерик. Лекарствата и субстанциите са тяхна разработка, като страничните ефекти са максимално минимизирани. Цената е около 100 лева.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 21:59 от Mama_Nana

# 7 724
Не знам дали е пускано, нали все съмнения има дали изобщо има разлика в смъртността -

Данни за смъртността в Италия за периода 1-28 март през 2019 г. и 2020 г.:

Общи условия

Активация на акаунт