COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 474
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 830
Това с общата лъжица ..а помня ББ казваше,че щели да го правят с такива за еднократна употреба....тези дето са близали преди това да подписват декларация за отказ от медицинска помощ и да са под карантина....

# 7 831
  • MI
Вярно ли всички заводи не са спирали?! Има списък кои типове производства могат да работят, одобрени от МС. Как си представяте да спре абсолютно всичко в държавата?! Да пуснем кепенците, пък после какво ще се яде, с какво ще се лекуваме и т н. на кой му пука. Rolling Eyes

# 7 832
На колко метра летял вируса? На 4? А ако има вятър? Не, не мога.
Чакам Банско аз. Въпреки, че на повечето ни е ясно. Че нищо не се случи там.
Колкото до възрастните, които живеят с децата си. Незнам каква е тази майка, която ако не е на легло, ще виси на врата на децата си. Ама не искала сама?!
А колкото до спестяванията, толкова е криворазбрано какво всъщност е спестяване, инвестиции, инфлация и т.н

# 7 833
  • Bulgaria
Вярно ли всички заводи не са спирали?! Има списък кои типове производства могат да работят, одобрени от МС. Как си представяте да спре абсолютно всичко в държавата?! Да пуснем кепенците, пък после какво ще се яде, с какво ще се лекуваме и т н. на кой му пука. Rolling Eyes

За тези от първа необходимост, да. Но например завод за гуми или автомобилни части, не е от първа необходимост. И ако има над 5000 служители...

# 7 834
На колко метра летял вируса? На 4? А ако има вятър? Не, не мога.

Представям си какви филми ще се навъдят след това. А може и да няма интерес, когато цъфне, че всичко е един голям балон под налягане.
Но пък могат да направят филм за "чудесните" евроатлантически ценности и прехвалените здравни системи на западна Европа, това със сигурност ще се гледа.

# 7 835
dochy, гледах видеото с ББ.
Ами нищо лошо не видях.
Пита го дали има маска, да си я сложи, нали отиде да говори с него.
Друг е въпроса, че неговата не беше сложена както трябва.
Ако това си имала предвид.
И това,ама съгласи се,че този човек е сам в трактора ,няма контакт с други хора и да работи с маска си е чиста глупост.Говориха от разстояние и забележката за маска не беше уместна.

# 7 836
По интересно е защо имат толкова малко излекувани? Много е странно това.

А за ЮК какво ще кажеш? Там пък статистиката е ужас.

# 7 837
И все пак мисля, че трябваше поне наполовина да намалеят случаите. Колкото до.излекуваните, аз въобще не се впечатлявам на числото в worldometer, не всички държави подават редовно данни за излекувани. Норвегия също,според мен, са минали отвъд чертата(повече излекувани).

# 7 838
Цитат
Бих се съгласила, но нали все пак някъде трябва да се заразиш? Ако само ходят до магазин и аптека ми е нереално да си правят по 4000 случая дневно.
Те нямат по 4 000 случая дневно а 30 пъти по толкова, заразените там са милиони, милиони, и вируса се препредава вътре в самите домакинства затова още не са го спряли въпреки мерките които са вече от бая време, тия 4 000 дневно са най тежките случаи от 30 пъти по толкова защото се откриват най лесно. Като някой се влоши, останалите 30 пъти по толкова си го карат вкъщи и нито умират нито се влошават, голяма част сигурно даже и не разбират че са болни, затова казвам че там откриват само тежките случаи. Според немските учени там са открили само една/30-та от всички заразени който твърди че смъртносттта му е 12%, 4%, 1% трябва да каже къде крият милиони трупове италианците.

Цитат
Случи се това че Банско е поредното доказателство за това което говоря отгоре. Имало е огромно огнище, много заразени, ама малко трупове.

Цитат
Отчитат по 4000 болни, но в сериозно състояние цифрата върви надолу. Така че мерките са си казали думата. По интересно е защо имат толкова малко излекувани? Много е странно това.
Ами точно защото откриват само тежките случаи, те не се излекуват толкова лесно и бързо.

Просто тоя вирус има ниска смъртност и чудовищно висок коефициент на заразност, супер-спрейдър който за 3 месеца покори целият свят, света не разбра какво се случва заради светкавичното му разпространение.

# 7 839
Скрит текст:
За Аналгин хинина и аз не разбирам кои са му били  страничните ефекти, а листовки си имаше с упътване. Не съм се повредила, на 52 съм вече и съм се лекувала с него когато се е налагало.
За мен единствената причина е конкуренция и разните фармацевтични индустрии, след като го спряха  излезна Нурофен , Ибупрофен и т.н
И парацетамол за всичко.
А фирмата, която държи правата на парацетамол, взима такса за всяко изпито прахче.

Парацетамол или ацетамидофен не са ли генерични названия на химичното съединение? Поне така намирам в google.

# 7 840
  • Тук и сега
В Турция  48 часа никакво излизане по каквато и да е  причина...Да очакваме ли и тук?

# 7 841

За тези от първа необходимост, да. Но например завод за гуми или автомобилни части, не е от първа необходимост. И ако има над 5000 служители...

Аз тези, с които работя, не произвеждат нищо от първа необходимост - фолиа, мембрани, целулози, парфюми, картонени изделия. А иначе не знам с какъв кадрови ресурс са.

# 7 842
Цитат
.. About 90% of inpatients with pneumonia had increased coagulation activity, marked by increased d-dimer concentrations. In this study, we found d-dimer greater than 1 μg/mL is associated with fatal outcome of COVID-19...

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736( … )30566-3/fulltext

Неактивен линк.

# 7 843
Италия мисля, че сега правят повече тестове. Отчитат по 4000 болни, но в сериозно състояние цифрата върви надолу. Така че мерките са си казали думата. По интересно е защо имат толкова малко излекувани? Много е странно това.
Защото почнаха рано, нямаше нито ясна картина, нито лекарства.
Защото "известното", не може да се прилага към "неизвестното". Или, може, но само с "приближение".

За нищо от 1-2 не са виновни-те изпълниха дълга си с чест, достойнство и героизъм.
Бог да ги пази! Скоро ще свърши. Много идиоти се радваха на тяхното нещастие (в Италия, и по един или друг начин). Но Бог вижда, и всекиму според делата.

Някои, които си мислят, че щастието е винаги на тяхна  страна, и че билетчето им печели и от двете страни, се заблуждават-може внезапно да почувстват "леденият вятър" на обратите на съдбата (вж. шведските социалисти или УК вождове).

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 23:36 от Birdie

# 7 844
Случи се това че Банско е поредното доказателство за това което говоря отгоре. Имало е огромно огнище, много заразени, ама малко трупове.

Е чакай малко де, да излезат данните поне Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт