COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 046
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 815
В Ломбардия заводите не са спирали. Имаме доставчик от там, изпратиха специално мейл, че производството им работи и можем да поръчваме. Лок даун, ама по медиите явно.
Те и във Франция са под карантина, но се ходи на работа.
За Ломбардия потвърждавам.Дори шофьорчето каза че от 300 човека никой не бил с маска където товарил Mask

# 7 816
Тази ошушкана държава на име България за първи път от не знам и аз колко време направи нещо правилно - въведе извънредно положение в абсолютно точния момент. Но тази същата държава не направи нищо повече - не разработи план как се излиза от това положение, не помисли колко време трябва да продължи, не прави НИЩО, буквално нищо. Спечели ценно време, която любимата ви Италия нямаше, Испания и Франция нямаха, и сега същата тази държава се чеше по г**а и се чуди.
...
Или какво - Европа ще се върне към живота си, пък ние ще си седим с години в карантина? Ми не, преглъщайте, че животът скоро ще се връща към някаква "нормалност".

Според мен България, която въведе ИП в точния момент, изобщо не се чуди, а има ясен план - да изчака ЕС да планира как се излиза от това положение, което при нас ще продължи точно толкова, колкото и в Европа,  а няма да свърши по-рано. Ако държавите не постигнат съгласие, в което се съмнявам, вероятно ще се координираме с Германия. Поне аз така си мисля.
Неприятното при нас са празниците -  Великден, 6 май. В песимистичен сценарий те могат да ни изиграят кофти номер и да се окаже, че координацията предполага да вдигнем ИП в момент, в който епидемичното ни положение е по-лошо, отколкото в момента.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 23:19 от Vapor

# 7 817
  • на село
За Аналгин хинина и аз не разбирам кои са му били  страничните ефекти, а листовки си имаше с упътване. Не съм се повредила, на 52 съм вече и съм се лекувала с него когато се е налагало.
За мен единствената причина е конкуренция и разните фармацевтични индустрии, след като го спряха  излезна Нурофен , Ибупрофен и т.н

# 7 818
Относно възможността за заразяване от безсимптомен човек - някой може ли да обясни как се случва това? След като липсва кашлица и хрема, как човек А може да зарази човек Б, примерно в супермаркета, ако не киха и/или кашля? Как евентуално биха се заразили и повърхности и предмети?

# 7 819
  • Bulgaria
Това подценяване на вируса не е само от личните лекари на село. За съжаление все още има лекари, които не го приемат на сериозно. Те просто още не са се срещали с него и не знаят за какво става въпрос. То цял свят го подцени, какво остава за един лекар на село...

# 7 820
  • в страната на чудесата

Цели поколения се лекуваха с него ,ама сега откриха ,че има странични ефекти.Новите лекарства са на новите господари и там е заровено кучето.Произвеждаме и изнасяме за Русия,ама тук има странични ефекти.
каквото и да си говорим става въпрос за пари. за много пари Smiley
Ми що не си пиете резерпин за кръвно и толбутамид за диабет. А се бутате за нова генерация хапчета. С които да живеете по-дълго и по-добре. Пък и някой друг искате да ви ги плаща. Малко сме двоен стандарт, а?

Нана, от статията в Родопи става ясно, че санофи и Байер не са продали досиетата си на чайка и понеже не са намерили досие е трябвало да си направят. Досието. Ще произвеждат генеричен медикамент. Оригиналните са съответно на Байер и на Санофи.
Изумително е, че нещо, което струваше 5 лева, сега ще струва сто. Пазар. 90% от субстанциите са Индия и Китай. Последните са покачили цените на всичко в пъти. От Солидарност.

Мангъров е инфекционист, а не вирусолог. Той е много добър лекар, жалко е, че продължава да се вихри в медиите.

# 7 821
Бих се съгласила, но нали все пак някъде трябва да се заразиш? Ако само ходят до магазин и аптека ми е нереално да си правят по 4000 случая дневно.

Не знам каква организация точно е направена, аз работя активно с производствени предприятия и складове в Северна Италия и мога да кажа, че от края на м.март досега само един логистичен склад от тези, с които аз съм в контакт, е затворен. Всички останали работят, в намален състав, с реорганизации на работните места с цел създаване на дистанция и т.н., но работят.

# 7 822
В Ломбардия заводите не са спирали. Имаме доставчик от там, изпратиха специално мейл, че производството им работи и можем да поръчваме. Лок даун, ама по медиите явно.
За Ломбардия потвърждавам.Дори шофьорчето каза че от 300 човека никой не бил с маска където товарил Mask

А после твърдят някои, че маските не пазят?

# 7 823
Помня, че преди време се водеха спорове дали имам безсимптомна пневмония - в петък при назначен скенер на човек, по съвсем друга причина, излизат изменения на бял дроб, почват да се съмняват дали не е covid и пускат бърз тест - положителни IgG и IgM, пускат PCR - положителен. Човекът няма никакви симптоми, не е и имал.

Кой е този човек, от нашите ли е? И какво значи изменение на бял дроб?
И да допълня въпроса: все пак скенер се прави при някакъв здравословен проблем. Може и да не е било безсимптомно.

Българин е, да. Ми описва го като "паяжина" на белия дроб/матово стъкло. С двойна бронхопневмония е. Симптоми - няма, няма кашлица, няма задух, няма температура, не е отпаднал, няма диария, няма болки в глава и мускули. Има си друга причина, поради която си прави скенер на определен период, няма да коментирам лични истории и тн.
И аз съм малко изненадана, събирам повече инфо в момента.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 00:02 от FlameV

# 7 824
Италия мисля, че сега правят повече тестове. Отчитат по 4000 болни, но в сериозно състояние цифрата върви надолу. Така че мерките са си казали думата. По интересно е защо имат толкова малко излекувани? Много е странно това.

# 7 825
  • Пловдив
За Аналгин хинина и аз не разбирам кои са му били  страничните ефекти, а листовки си имаше с упътване. Не съм се повредила, на 52 съм вече и съм се лекувала с него когато се е налагало.
За мен единствената причина е конкуренция и разните фармацевтични индустрии, след като го спряха  излезна Нурофен , Ибупрофен и т.н
И парацетамол за всичко.
А фирмата, която държи правата на парацетамол, взима такса за всяко изпито прахче.

# 7 826
  • Bulgaria
Относно възможността за заразяване от безсимптомен човек - някой може ли да обясни как се случва това? След като липсва кашлица и хрема, как човек А може да зарази човек Б, примерно в супермаркета, ако не киха и/или кашля? Как евентуално биха се заразили и повърхности и предмети?

Чрез говор, смях. Така пак се разпръскват капки.

# 7 827
Цитат
.. About 90% of inpatients with pneumonia had increased coagulation activity, marked by increased d-dimer concentrations. In this study, we found d-dimer greater than 1 μg/mL is associated with fatal outcome of COVID-19...

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736( … )30566-3/fulltext

# 7 828

Сигурно чрез интимни отношения, както всъщност са се заразявали и с първия Сарс.

Затова още от първата тема призовавам да не се целувате с непознати по улиците!

# 7 829
  • Варна
Същата информация потвърдиха и бг емигранти там. Никога производството не е спирало. А първата болница, с установена зараза е затворила за кратко.

Общи условия

Активация на акаунт