COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 417
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 7 845
  • При семейството си
Вярно ли всички заводи не са спирали?! Има списък кои типове производства могат да работят, одобрени от МС. Как си представяте да спре абсолютно всичко в държавата?! Да пуснем кепенците, пък после какво ще се яде, с какво ще се лекуваме и т н. на кой му пука. Rolling Eyes

Представят си го с милиард китайци, които да работят за 60 млн. Италия....защото, нали, всички гледаме “успешната” провинция Хубей.

# 7 846
В Турция  48 часа никакво излизане по каквато и да е  причина...Да очакваме ли и тук?

Все още не сме се превърнали в турска провинция, тъй че - не.

# 7 847
  • В планината / На морето

# 7 848
  • Там,където се събуждам щастлива.
Моята приятелка живее в Ломбардия и мъжът й работи в завод за автомобилни части. Работи две седмици, след това две не и след това пак ще работи  две.

В Холандия се предполага, че подобно нещо ще бъде въведено след 28 април за местата с много персонал  на едно място. Половината работят на място, а другата половина вкъщи.
За заводи мислят други алтернативи. Огромен екип се занимава в момента с “новото Нормално”. Включително и всяко училище, детска градина, ресторант, бар, пекарна и т.н. Въобще всички работещи.

Тукашните политици са против бездънните помощи за Италия. Даже ги принудиха нещо да се извиняват, но не се огъват.
И от позицията на плащаща 42% данък и аз съм против. Заради корупция и кражби, които са специалитет на някои държави,

# 7 849
  • Тук и сега
В Турция  48 часа никакво излизане по каквато и да е  причина...Да очакваме ли и тук?

Все още не сме се превърнали в турска провинция, тъй че - не.
Е нали е всеобща тайна, че половин южна България е под крилото на Доган, а останалата част на ББ.... Ама това е друга тема.

# 7 850
В Турция  48 часа никакво излизане по каквато и да е  причина...Да очакваме ли и тук?
Не можах да разбера смисъла на това 48 часово заключване. После какво ? С какво ще помогне ?

# 7 851
Случи се това че Банско е поредното доказателство за това което говоря отгоре. Имало е огромно огнище, много заразени, ама малко трупове.

Е чакай малко де, да излезат данните поне Sweat Smile
Simple Smile Спокойно, ще излязат, те вече започнаха да излизат.

# 7 852
Нищо де, сега ще ни го върнат по аптеките хининчето. Дотогава - пийте много тоник.

За Италия: не съм следила как и по колко тестват, но ограничаването на контактите би трябвало вече да даде драстично по-добри резултати. Без значение е с обувки ли ходят у тях и с бабите си ли живеят. И ние тука живеем по много поколения заедно, а и не сме видни хигиенисти повечето. С италианците имаме страшно много общи черти като народопсихология.
За мен и там има стъкмистика на заразени и  починали, мощна при това.
Ще ни го върнат ,ама на каква цена?По онова време беше стотинки,а след промените под 2 лева.Сега ще му сложат ново име и цена,която не всеки ще може да си позволи.

# 7 853
  • София
На колко метра летял вируса? На 4? А ако има вятър? Не, не мога.
Чакам Банско аз. Въпреки, че на повечето ни е ясно. Че нищо не се случи там.
Колкото до възрастните, които живеят с децата си. Незнам каква е тази майка, която ако не е на легло, ще виси на врата на децата си. Ама не искала сама?!
А колкото до спестяванията, толкова е криворазбрано какво всъщност е спестяване, инвестиции, инфлация и т.н
Т.е. възрастните родители са отишли да живеят, по-точно да висят  на врата на децата си, а не децата не се изнасят от жилището на родителите си!

# 7 854
  • Другата България
Скрит текст:
За изказването на Премиера - ха ха ха... копнея за ХоРеКа на пълни обороти, но едва ли...
Изказването му само ми напомни, че се чакат парички и сделки и после... празнуване.

За тоя с чувалите с трупове... Да не се притеснява, ще направим DMS Chuval ... егати и тъпото парче, честно!
Разрешиха облизването на лъжичката и после "Ама нямаме чувалииии!".
Маски долу, маски горе, маски долу, маски горе! "Майки не могат да погребат децата сииии"
Затваряме, отваряме, затваряме, отваряме! "Нямаме място в хладилните камериииии".
Бляк, бляк, бляк! Този е за затвор! Жалко, че наистина сме овце! Всички!

Как се действа в следния случай:
Х е личен лекар на село с около 300 души. Средната възраст на хората сигурно е над 50г.
Х дава и дежурства в Спешна помощ.
Х не си слага маска при среща с пациентите си в селото. (Не зная дали слага в Спешото)
Х се подиграва на пациентите от селото носещи маски при преглед.
Х обяснява на пациентите си, че Корона вирус са "някакви медийни глупости".

Да сигнализирам? Къде? Селото да остане без лекар? Или глобен лекар с "едно злобно наум" към пациентите си?
Случая е реален. Посъветвах да се ползва скрита камера, но едва ли някой възрастен човек ще се справи.
Пък и по-голямата част вярват сляпо на ДжПи-то си...
Ако е за района, за който си мисля, там просто няма кой да работи. Сама казваш, че лекарят е и в СП, и ОПЛ. Където и да сигнализираш, потърпевшите ще са пациентите. Защото или ще останат без ОПЛ, или ще ги "претупва", защото ще им "отмъщава". Много е деликатен въпроса. Ти знаеш как се действа, но дали си заслужава трябва да решиш сама.

Колкото до възрастните, които живеят с децата си. Незнам каква е тази майка, която ако не е на легло, ще виси на врата на децата си. Ама не искала сама?!
А колкото до спестяванията, толкова е криворазбрано какво всъщност е спестяване, инвестиции, инфлация и т.н
Нали? Я дя заминава в старческия дом, там сред себеподобни, какви са тези прищевки и аз не разбирам! Само ако е на легло може, без легло не, категорично! Каквито и други заболявания да има, колкото и да е помагала на децата си през целия си съзнателен живот, да им е била опора, да си е дала например последните пари, за да помогне за въпросното жилище....примерно говоря, та всичко това са подробности, щом вече е стара и "виси" /а тя може и съвсем сама да се обслужва, както е в случая на Дева/, незнам и аз защо направо не започне да търчи към старческия дом, амаха, претенции ще има!

# 7 855
Не можах да разбера смисъла на това 48 часово заключване. После какво ? С какво ще помогне ?
И аз това попитах снощи - каква е логиката на 48/60 часа пълна карантина?

# 7 856
На колко метра летял вируса? На 4? А ако има вятър? Не, не мога.
Чакам Банско аз. Въпреки, че на повечето ни е ясно. Че нищо не се случи там.
Т.е. възрастните родители са отишли да живеят, по-точно да висят  на врата на децата си, а не децата не се изнасят от жилището на родителите си!
Така каза въпросната потребителка. Майка й не искала да живее сама. Без значение чие е жилището. Оправда се с майка си най вероятно. И не й прави чест, ако е така

Merri_An, ти ако искаш живей и с прабаба си. Със сигурност е допринесла да си на този свят.

# 7 857
  • Пловдив
Скрит текст:
За Аналгин хинина и аз не разбирам кои са му били  страничните ефекти, а листовки си имаше с упътване. Не съм се повредила, на 52 съм вече и съм се лекувала с него когато се е налагало.
За мен единствената причина е конкуренция и разните фармацевтични индустрии, след като го спряха  излезна Нурофен , Ибупрофен и т.н
И парацетамол за всичко.
А фирмата, която държи правата на парацетамол, взима такса за всяко изпито прахче.

Парацетамол или ацетамидофен не са ли генерични названия на химичното съединение? Поне така намирам в google.
Не са.

# 7 858
  • Bulgaria
Е, какво показаха толкова данните от Банско? Че 5 човека имат антитела от 148 проби.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/148-dushi-bjaha-izsledvani-v-ban … -za-edin-den.html

# 7 859
Тук има нещо гнило. Ще видим. Никаква логика няма да те заключат за два дни.

Общи условия

Активация на акаунт