COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 069
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 905

Огнище не обхваща само тези които вече са прекарали вируса, а всички до които е стигнал. Какво показват данните, към този момент от изследваните проби вируса е стигнал до 6%, това на глава от населението знаеш ли колко прави: айде сметни го да видиш дали отговораря на истинските критерии за епидемия. Там е имало истинска епидемия по всички критерии а именно 200 на 10 000. Само дето ние не сме разбрали за нея, толкова е страшен вируса.

Резултатите от Банско доказват засега единствено, че  и там има ковид.
Какъв е процентът на Италия и Испания по твоите сметки, с колко теста на ден се откриват над 4000 активни?

# 7 906
Тези от Банско, въобще от Банско ли са? Защото аз четох, че са от областта, разхвърляни по различни градове и платени май от някаква партия?! Може и да греша, не помня статията с подробности.

# 7 907
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.04.06.026476v1

Дори и в малки дози, Nelfinavir (Viracept, Hoffmann-La Roche) блокира репликацията на ковид-вируса.

"Nelfinavir inhibits replication of severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 in vitro."
Norio Yamamoto, Shutoku Matsuyama, Tyuji Hoshino, Naoki Yamamoto

"Нелфинавир инхибира ин витро репликацията на причинящият тежки респираторен синдром ковид 2."

Добри новини от Япония.
И слънчев лъч, и края на тунела.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 01:23 от Birdie

# 7 908
  • Варна
Интересно дали някои хора ползват кои-пейст или не се уморяват до безкрайност да пишат едно и също, даже без елемент на преразказ. Просто препис.

Да питам... С какво 4, 5 или 6% в Банско подкрепят теориите на Мангъров? Не го слушам отдавна. За мен той олекна с това постоянно развяване по тв студия и пр. А преди го харесвах. Звучеше авторитетно и компетентно. Сега е латерна.
Лично мнение.

# 7 909
Аз мисля, че англичаните с това за всеки човек по едно излизане на ден са го направили малко по-умерено и поносимо.

Само че там никой не те следи по колко пъти си излязъл. Приканват те да си съвестен, набляга се на самосъзнанието на човека, но и то липсва там, както навсякъде. Знам, защото сестра ми живее в Англия от дълги години.
Възможно е, аз си следя една блогърка от Англия, тя твърдеше че имат ограничение в километрите за деня също. Тоест не може така цял ден да си се шляеш...Как става определянето на километрите не знам. Но че има всякакви хубавци, които правят нарушение, това е ясно. И все пак тоталното заключване ще има ефекта на разредения градски транспорт. През 3 дни всички вкупом ще сме в магазина. Не работи това за мен.

Може да излезеш веднъж, два пъти, десет пъти до магазина. Също може и на разходка, която не е свързана с обиколка по супермаркетите или аптеките. Не те следят, то няма и как. Сега, ако си в някое село, където всички се знаят, ще направи впечатление, но в централен Лондон - не. И маски не носят.
Ми тази въпросната жена живее в провинцията наистина, малък град вероятно, очевидно там се знаят и лесно се спазват правилата и тя каза че хората се съобразяват. За мегаполиси винаги е по-сложно.

# 7 910
Тези от Банско, въобще от Банско ли са? Защото аз четох, че са от областта, разхвърляни по различни градове и платени май от някаква партия?! Може и да греша, не помня статията с подробности.

Доброволци, които сами си плащат тестовете, по 20 %,  (6 лв) им поема и аз не помня кой.

# 7 911
Е как да не е огнище бе Лили, те първоначалните резултати показват 600 на 10 000 заразени, даа те могат да спаднат ама според теб ще паднат ли до под 200 на 10 000 за да кажем че там не е имало истинска епидемия по всички дефиниции, въпреки че не съм съгласен с теб че ще падне до под 200 на 10 000 за да кажем че там не е имало епидемия за която даже не сме разбрали (толкова е опасен вируса.) Защото не съм съгласен с теб че лекарите били рискови защото само ги заразяват а те самите след това никой не заразяват, за да са били заразени значи не са взимали предпази мерки, а щом не са взимали значи след това са заразявали сума ти народ, ама айде да не споря. Тука в темата непрекъснато се питаше какво става в Банско, защо нищо не чуваме оттам, ами става това че вируса е толкова опасен че преминава епидемия без ние да разберем, това става.

# 7 912
4000 теста са осигурени за Банско + още 2000 дарени от депутат. Щели да стигнат за половината община. Доколкото разбрах са изследвани баш жители на общината, имали пряк досег със заразени.

# 7 913
  • София
Кучетата са по- послушни от децата. Аз го намирам за съвсем логично. Кучето е дресирано и можеш да го контролираш. Затова с куче може, с дете- не.

# 7 914
Ами именно защото са рискови групи смятайте лекари и полицаи които се срещат с много хора на колко народ са предпредали вируса, те не случайно са рискови групи, защото 1 заразен лекар или полицай може сума ти народ да изпозарази.

Не ме разбирай погрешно - аз нямам нищо против ти да се окажеш прав, даже много ще се радвам на такъв вариант. Но сега това ми се струват празни приказки. Ще се направят масови тестове там - ще се види. Стига с тези предположения.
Simple Smile Е хубаво де, какво лошо има да си лафим, то все за нещо трябва да си приказваме, иначе за какво сме тук.

И наистина е хубаво малко да се вслушат в Мангъров, защото истината която той разправяше много отдавна и която аз отричах започва да лъсва.

Той миналия месец твърдеше, че в Банско епидемия няма. Въобще напоследък забелязвам, че се изказва доста хаотично. Дано не се оплете накрая в собствените си теории.

# 7 915
  • Немция
Резултатите от Банско доказват засега единствено, че  и там има ковид.
Или по-точно казано има доста повече случаи на ковид от официалните данни. Важи за цялата територия на България.

# 7 916
  • Варна
Бибит, това никой не го отрича. И властта, и щаба, и обикновените хора.
Лили, разбрах! Да знам! Щот' логика йок.

# 7 917
Цитат
Да питам... С какво 4, 5 или 6% в Банско подкрепят теориите на Мангъров?
Ами това че е прав, че смъртносттта е изключително ниска а заразените са десетки, десетки, пъти повече от тези в стат. а не както щаба твърди че са само 5,5 пъти повече. И смъртността е 4%. Глупости на търкалета, аз се надявам щаба да не бие отбой от такива масови тествания, а да почне да прави и извадки на други градове да видим на всякъде какво е положението, надявам се че егото им няма да наддалее защото по този начин ще докажат тезите на Мангъров.

# 7 918
Е как да не сме разбрали, че в Банско има огнище, нали затова сложиха карантина. Просто огнището е много малко и банскалии са избегнали масово заразяване, това са и повечето коментари. А и цялата община Банско е 12к човека, ще видим колко са зразените накрая, но със сигурност много по-малко от 600-те, които ги размяташ. Затова казах, че повече няма да споря, защото това са най-безобразните сметки, които се правят в момента, а споровете защо лекари и полицаи са рискова група - безумни. Ще изчакаме резултатите, няма да излязат веднага, защото ще тестват малко хора на ден, но вече като се доближат до около 1000, извадката ще стане по-представителна.

# 7 919

Или по-точно казано има доста повече случаи на ковид от официалните данни. Важи за цялата територия на България.

В цял свят е така, случаите са в пъти повече от официалните данни.
Тестваха здравите полицаи и медици, сега ще тестват здравите хора в Банско, надявам се някога да започнат да тестват и болните.
Дали пък от Брюксел не са им казали, че при еди какъв си процент с антитела може да отхлабят примката...

Общи условия

Активация на акаунт