COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 987
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 280
  • Варна
Аз се чудя колко от починалите/тежките случай са имали БЦЖ ваксина. Защото генерала вече спомена, че някой нямат лични лекари и нищо чудно и ваксини да нямат.
И на мен ми е минавало през ума, особено като сме чували колко невасксинирани за морбил има сред малцинството.
Но нали БЦЖ се прави още в родилния дом... А те не раждат вкъщи, все пак.
И повечето са родени във времето, в което ваксини се слагаха на друг принцип.

# 8 281
Аз се чудя колко от починалите/тежките случай са имали БЦЖ ваксина. Защото генерала вече спомена, че някой нямат лични лекари и нищо чудно и ваксини да нямат.
починалите са родени през миналия век. тогава май не е имало ЛЛ.

Да, но системата за ваксинация я има и преди тази на личните лекари.

# 8 282
Разбирам да са умрели 1000 души, да извадите средна възраст, ама на 30 човека е несериозно

# 8 283
  • Буркина Фасо
починалите са родени през миналия век. тогава май не е имало ЛЛ.

Да, но системата за ваксинация я има и преди тази на личните лекари.
това го знам. ТЯ не го знае вероятно.

# 8 284
  • Варна
Много се извинявам, ама да твърди някой с дете първи клас и/или такова в ДГ, че не може да работи... А тези с по трима ученици вкъщи какво правят?
Белята, аз имам 3 деца-1,2 и 7 клас. Мъжа ми се занимава до обед, аз следобед и не насмогваме. Занимаваме се с МАЛКИТЕ ДЕЦА. Големия няма нужда от над. 7 клас децата си пускат компютъра, отварят си класрума, зуума или каквото ползват и се справят САМИ. И какво, като им е важна година? Да уча вместо тях ли? Или смешно, да кажете, че един 12класник има по-голяма нужда от родител от първолак. Направо сте смешни. И въпроса в 1,2,3 клас не е до свидетелството, а до фундаментални основи за правопис, за основи по математика също. Дупки, които остават за цял живот. 7класника може да седи дам вкъщи, да си сипе да яде и прочие, 7,8 годишни деца как?!! Говорите нелепости от амбициозната си висота.

И вкъщи сме в подобна ситуация - 9 клас, 4 клас и 3 група в ДГ. Най-голямата се справя самостоятелно, но другите двама искат постоянно грижи. Откакто въведоха дистанционното обучение и за детската градина, направо ни спряха тока - всеки ден майсторим нещо, разпечатваме задачи, рисуваме, малката разказва приказки, ние ги записваме и ги качваме в класрума. Цялата работа на учителите от детската градина вършим + нашата си собствена, защото в момента и двамата с мъжа ми работим от вкъщи, а работата ни се увеличи неимоверно като обем покрай кризата (при 8-часов работен ден обикновено, от началото на ИП по-малко от 10-12 часа/дневно не съм работила). Освен това трябва да се готви постоянно, защото сме много хора и се яде постоянно - преди с мъжа ми хапвахме навън в работните дни, малката - в градината, и реално трябваше да готвим за вечеря и за обяд само за двамата ни ученика. И за капак - вече месец всички сме затворени в апартамент, при което двамата по-малки, които имат неизчерпаема енергия, търчат и играят на гоненица, криеница, скачат на въже... и други подобни неща, които в ежедневието си не им позволяваме да вършат у дома.  И трите ни деца са активно спортуващи, а сега са затворници. Много повече от нас, възрастните, които поне до магазина ходим. Затова и забраната на разходките в парка, на плажа и в гората много ме ядосва - спазваме я, но я смятам за излишна и безсмислена, дори вредна - защото това е начинът да поддържаме имунитета са добър, с движение, на чист въздух и на слънце. И не, не искам да ги разхождам до магазина, безцелно по улиците или да ги пусна да обикалят до несвяст блока. Много е трудно, но засега се справяме. Това, което ме побърква, е липсата на ясен план за излизане от тази ситуация...

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 18:50 от chockolina

# 8 285
Не съм медицински грамотна, но какво би се случило с пациент, ако му прелеят кръв от човек, който вече има антитела?
Ще стане, вероятно, като британският вожд Бо Джо- излиза за 2-3-4 дена от болницата.
И после, благодари на "системата".
Не на лечението (каквото и да е било то).

# 8 286
Какво стана с протеста? На снимки гледам полицията, повече от протестиращите. Явно мнозинството е разбрало, че сега не е време да протестираме.

# 8 287
И на мен ми е минавало през ума, особено като сме чували колко невасксинирани за морбил има сред малцинството.
Но нали БЦЖ се прави още в родилния дом... А те не раждат вкъщи, все пак.
И повечето са родени във времето, в което ваксини се слагаха на друг принцип.
Аз доколкото четох БЦЖ се прави няколко пъти. И ужким ваксините са задължителни, но както спомена с морбилито се оказа, че доста хора нямат. На мен би ми било интересно да чуя статистика по въпроса.

# 8 288
Излязоха ли цифрите, които би трябвало да оповестяват в 17:00? Къде ги следите, къде веднага ги казват?

# 8 289
За мен реални действия ще са изнасянето на чуждите производства оттам, ама масово. Не че това ще стане някога, понеже както знаем, парАта движи света.

Да, обаче това с изнесените производства беше преди 20 години. Извинявам се, защото и аз по-напред писах за аутсорсинга и преди 20 години беше основен проблем, но после малко се промениха нещата. Пустите китайчета, докато бачкаха за долар на ден и мениджърите и акционерите на западните корпорации доволно потриваха пухкави ръчички, взеха, че усвоиха технологиите и сами се превърнаха в производители и конкуренти. Номерът е вече да се спират стоките от Китай, а не толкова изнесените производства. За да стане това, трябва да се възродят производствата, които бяха закрити навремето. И да не си правим илюзии обаче - ще ни излиза почти всичко по-скъпо. Чергата, за която две съфорумки много обичат да говорят, ще трябва доста да се свие, поне в началото. Докато не се вдигнат и доходите. Дано да сме излезли дотогава (ако изобщо ЕС приеме подобна стратегия) от валутен борд, защото той в много отношения е предимство, но точно за ръст на доходите не е. И да сме влезли в еврозоната. Китайската инвазия обаче е крайно време да се спре. Евтиното взе да ни излиза много скъпо.

# 8 290
Апропо, чудесен резултат постигнаха с пропагандата, щом Европеец иска да "прилича" на американците. Те и това искаха де...30 годинки работят в това "направление".
По-скоро 75 години.

# 8 291
Излязоха ли цифрите, които би трябвало да оповестяват в 17:00? Къде ги следите, къде веднага ги казват?

Пускат ги на сайта на Министерство на здравеопазването, но към момента стои информацията от сутринта и няма нова добавена.

# 8 292
Над 500 000 души са останали без работа в Ирландия в резултат на пандемията. Вчера премиерът на страната каза, че се надява през май да започне поетапно вдигане на мерките, но не го гарантира. Очаква се пикът на заболелите да е накъде през април и добави, че предстоят едни от най-мрачните дни за страната. https://www.thejournal.ie/unemployment-ireland-coronavirus-5064410-Apr2020/.https://www.google.com/amp/s/www.irishmirror.ie/news/irish-news/ … ight-21854121.amp

# 8 293

Защо наистина не опитват стероидни противовъзпалителни плюс антикоагулант.
...
Защото не са те попитали Simple Smile

Хаха.. това беше добро.. за нещастие има протоколи, които никой не чете Simple Smile

https://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/covid19/85865?fbc … pUv3gvzkshZG9V-VU

# 8 294
Не съм медицински грамотна, но какво би се случило с пациент, ако му прелеят кръв от човек, който вече има антитела?
Ще стане, вероятно, като британският вожд Бо Джо- излиза за 2-3-4 дена от болницата.
И после, благодари на "системата".
Не на лечението (каквото и да е било то).
Интересно в България с какво лекуват пациентите, че имат повече излекувани от UK? Изписаните в Бг на лечението ли благодарят?

Общи условия

Активация на акаунт