COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 770
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 385
То мерките са някакви типично български - не знаем каква е заболяваемостта сред населението, но понеже забравихме да купим тестове - марш всички вкъщи, не можем да контролираме пазарите спазват ли разпоредбите - затваряме ги, парковете - затваряме ги, не можем да осигурим на ОПЛ и на всички доктори на първа линия защитни костюми - решението е да не преглеждат пациенти и т.н
Няма как да знаем мерките своевременни ли са, прекалени ли са, рано ли са предприети, навреме ли, след като нямаме почти никакви данни за развитието на епидемията, защото не тестваме.
Бързите тестове  допреди седмица бяха абсолютно безсмислени, защото давали грешни резултати, сега изведнъж станаха верни...побъркаха народа от разнопосочни сигнали, сега всички ще се натикат по супермаркетите, защото там е по-безопасно сигурно, отколкото на пазара, защо?
Ако утре и в супермаркетите стане навалица, и тях ли ще затворят?

# 8 386
# 8 387
Аз мисля, че 32 починали ако ги равняваме по броя хора в болница, които в момента имаме в БГ, излиза че имаме сериозен проблем. В момента не знам колко хора са в болница и колко минаха през болница от 8 март досега. Нещо ми се върти около 250 човека. Но ако се вземе броя им спрямо починалите... Ами много починали имаме всъщност.

# 8 388
В Ухан пандемията приключи, след 3 месеца. А тук, БАН прогнозира пик, в края на юни- юли или август. При нисък ръст на заболели.
Някой беше ги нарекъл безполезни старчета. Предполагам срока им е подсказан от правителството.

Да им имам всекидневно сменящите се прогнози. Щеше да е по Великден и понеже сега се снасят по нищожен брой случаи всеки ден, почнаха да мъдрят други дати, по-далече, за по-сигурно. Не им вярвам. В доста държави пикът мина.
Вярвам в астрологията, но  тази астролажка Дончева и тя се е застраховала с прогноза в стил "утре времето ще е слънчево, на места с превалявания.."

# 8 389
А тази плазма е извлечена от хора преболедували КВ или човешка плазма просто.

С на преболедувалите заразата разбира се. Не е панацея, но явно дава резултат. Доколкото знам така са лекували и в Китай, но не всички, в смисъл прилага се в Китай и Германия, но се съмнявам да е за всеки, то май и няма как. Честно казано не съм сигурен. Но е показателно (ако излезем от конспирацията и повярваме на Китай), че смъртността в Китай и Германия е доста ниска на фона на много други държави.
Има спекулации и че Борис Джонсън е лекуван така + някаква специална кислородна терапия. Но човека за 3 дена го измъкнаха от интензивното, където се стои със седмици обикновено...

# 8 390
  • Mediterraneo
Световната здравна организация (СЗО) публикува нов научен документ, в който предупреждава, че няма доказателства, че ваксината срещу туберкулоза, известна като BCG, защитава от новия коронавирус. В момента има две клинични проучвания, които анализират този факт, въпреки че агенцията на Организацията на обединените нации гарантира, че докато не оцени доказателствата за резултатите, тъй като те са налични, няма да препоръча използването на тази ваксина като превантивна мярка срещу covid-19.

# 8 391
Над 500 000 души са останали без работа в Ирландия в резултат на пандемията. Вчера премиерът на страната каза, че се надява през май да започне поетапно вдигане на мерките, но не го гарантира. Очаква се пикът на заболелите да е накъде през април и добави, че предстоят едни от най-мрачните дни за страната. https://www.thejournal.ie/unemployment-ireland-coronavirus-5064410-Apr2020/.https://www.google.com/amp/s/www.irishmirror.ie/news/irish-news/ … ight-21854121.amp
Не ги притеснява ни най-малко. Традиционно. Те от векове са непрестанен, и богат, източник на емиграция за където и да е било по света- сега, плюс минус 15.000 нови емигранти?  ... муха ги ухапала. Виж, затова пък има католическата църква-тя ще "успокои" вярващите... .
Апропо, там са фискалните бази на едни от най-богатите световни империи ("Апл", например?) ....да, плащат там данъци, да кажем 0.1% . "Законно" де. Ясно.

# 8 392
  • София
Стоим един месец затворени по къщите, а БАН чакат пик юни ??? Как точно го изчислиха?

# 8 393
  • София
Е, и? Какво като са били възрастни? ... това прави нещата по-различни?

Ммм ... даааа. Те от 10 години си живеят с "придружаващите заболявания"... и точно сега решиха да си отидат от този свят? По време на епидемията? Просто, натиснаха там едно копче... и си отидоха. По собствено и смирено желание?
Господинът "изперка" окончателно, наистина.
Да, от 10 години си живеят с "придружаващите заболявания" и всекидневно, преди "пандемията", по статистически данни в Италия умират по 1600 души.
Кой им натискаше копчето тогава?
И защо сега да прибавяте още 1600? Логика??
А защо всяка зима добавяме хиляди починали от грип, логика? Що така страдате избирателно?

# 8 394
Скрит текст:
От частните лаборатории, едва ли са цифри само на полицаи и лекари Лили. Аз вярвам на това, което виждам, а не на това, което другият ми казва. Да, ако 70% от българското население се разболеят, ще стане страшно и ще видим камиони с трупове, защото това значи близо 5млн болни и дори 0.5% да загинат за един месец, това прави около 25000 човека, долу горе по 1000 на ден. Това е при положение, че смъртността е 0.5%. Това в България ще се случи, ако за един месец проболедуват 70% от населението. В Италия 10% от населението същите цифри, а и самите им тестове показват, че има около 10% позитивни. Значи там са се заразили около 5млн, както се предполага. Поне математиката това показва, а както знаете, не противоречете на математиката, някак си отдавна учените не случайно я използват.
Единственото, което показват тези резултати е, че в групичката на тези, които бяха убедени, че са го прекарали, процентът на наистина прекаралите го е нищожен. И за последен път, това в никакъв случай не е представителна извадка, защото не е на случаен принцип, а е на селектирана група, която има повод и съмнения да се тества.
 Огромното мнозинство от хората нито са имали симптоми, нито поводи да се тестват и те остават извън тази статистика. И ти като Тесла май започваш да правиш доста фриволни, меко казано, екстраполации.

# 8 395
Статията за мен, потвърждава донякъде моето мнение, че това, което се е изнася е това, което са успели да хванат от болестта, като влошаване и стигане до критично състояние или по някакви по-логични пътища. Не знам дали успяват двама на 11 или по-малко да достигат до тях.

# 8 396
Чудесен пост на нова
Всеки нормален българин си задава тези въпроси и се разгневява.
Бих добавила само облъчването от телевизията и сутрешното тръшкане на генерала.

# 8 397
  • София
Стоим един месец затворени по къщите, а БАН чакат пик юни ??? Как точно го изчислиха?
А дали уточниха дали става въпрос за юни 2020г? Защото ако си седим дружно вкъщи и юни 2021г още ще го чакаме пика.

# 8 398
А друг от сценариите на БАН е август да е пика.
Тук не се долюбва астрологията, но вчера по НОВА астролог Силва Дончева казва, че до края на 2020 все ще го има проблема в значителна степен, но прехвърли ли се 2020 ще отслабне сериозно.
Трите сценария на БАН.
https://business.dir.bg/ikonomika/ban-razraboti-tri-stsenariya-n … sredata-na-avgust

Астроложката с едно изречение, в което не казва нищо. /Признавам, недолюбвам налучкването на астрологията, възхищавам се на всички, които вчера са гледали, слушали и най-вече разбрали какво казва./
...вирусът ще си тръгне след края 2020 година или ще премине в поносима фаза. „През 2021-2022 година, когато се правят големите анализи, ще се установи, че няма чак толкова много жертви. И това, което ще се говори тогава ще е какво ще правим с икономиките“,
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/astrologyt-silva-doncheva- … hki-video-2221462

# 8 399
Днес 9 нови случаи... Бате Бобо нали обяви, че 3 дни като има спад и маха мерките. Май вече ги минахме трите дни. Малко е смешно с тези цифри вече. Не знам какво целят
Е, а де... Защо сме още в ИП?

Общи условия

Активация на акаунт