COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 666
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 820
Малко графики от днес

# 8 821
Fenris, не съм казала, че Китай са жертва на Европа, прочети ми внимателно поста, казах обратното. Но ето, че и ти потвърждаваш, че в Норвегия специално вирусът не е дошъл директно от Китай, а е дошъл от други места - Италия, Австрия и Иран.
Реално ако държавите се бяха отнесли по-сериозно и бяха взели навременни мерки, сега нямаше да има толкова случаи по света. Най-голямата издънка е Западна Европа, които се превърнаха и в най-голямото огнище на вируса.

# 8 822
Навън - само отстоянието и разходки само по 2-ма, ако са от едно домакинство.
Обществените паркове остават затворени.
Това са го представили явно в медиите грешно. Винаги е можело да се разхожда цялото семейство и не всички паркове са затворени. До нас например никога не е бил затварял врати.

ПП Между другото, току що четох коментар на един учен, който твърди, че маските с вентил отпред дори и клас FFP 2 и 3, не пазят околните, а само носещия. Така че по-добре да си купуваме маски без вентил. Попадал ли е някой вече на такава информация?

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 12:28 от Анонимен

# 8 823
Благодаря ви. Ще бъде интересно дали по регионите ще се припокрие донякъде информацията за официално заразените и концентрацията им, и докладващите за някакви симптоми.

# 8 824
  • София
Толкова някъде е, 0,35-0,7, но с колатералните щети и много над 1 %.

В Сингапур голям пробив днес, чудя се Китай колко ще устискат с карантиниране...

СЗО обяви смъртност 3,4% , според мен заблуждавате хората, освен ако нямата някаква база данни, по-значима от тази на СЗО.

# 8 825
  • София
Ако измислят начин да няма масово заразяване на Великден може и да дочакаме 14ти Май в кръчмата.

Но не само супермаркетите са проблем. А църквите.
И аз искам да отворят кръчмите, защото взимам наем от ресторант, обаче според мен това няма да стане на 14 май. Заведенията ще са едно от последните обекти които ще отворят поетапно.
Въпреки че наистина няма логика, ако в заведение би се случило масово заразяване, то и в Кауфланд,, СБА, и Лидъл би трябвало да се случи.

Не би, защото в заведенията хората имат много по-тесен контакт. Без маски са, близо един до друг, ядат, пият, не от общи прибори, но все пак, пипани от сервитьори. В кухнята ако има един заразен, цялото заведение ще пламне.

# 8 826

И аз искам да отворят кръчмите, защото взимам наем от ресторант, обаче според мен това няма да стане на 14 май. Заведенията ще са едно от последните обекти които ще отворят поетапно.
Въпреки че наистина няма логика, ако в заведение би се случило масово заразяване, то и в Кауфланд,, СБА, и Лидъл би трябвало да се случи.
Логиката е ясна, без хранителни магазини ще сме гладни. Без заведения е възможно. Без църква също.
За заведенията на запад поне гледам, че си правят някакви планове на 1.5 метра ако могат да осигурят места все пак да се направи възможно. Дали ще се разреши не знам, но все е някаква надежда за ресторантите. При нас такава мярка и да се въведе на теория предполагам ще бъде светкавично отменена поради масово неспазване и от заведения и от клиенти..

# 8 827
Вирусът не е дошъл от пазарите в Китай - дошъл е от военните лаборатории в Ухан, построени с помощта на французите. ЗАЩОТО този вирус не е само от прилеп, а е смес от два вируса - има доста статии по темата в мрежата, който иска, да чете и да се просвети. Шизофреничната паническа реакция на китайските власти в Ухан и областта, след като изпуснаха вируса, абсолютно доказва тази теза. Уплашили са се яко и въведоха драконовски мерки, защото не знаеха какво ще се случи.
Все пак това е по добрата вероятност. Щом е човешко дело има начин да му се противодейства. Той не е създаден от раз. През етапите на създаване трябва да е било видимо как се държи, какво го активира повече и какво го прави по слаб и уязвим.
И аз се надявам, че ако не е природно творение, вирусът няма да е устойчив, и ще претърпи с времето пагубни за него изменения.

# 8 828
Разполага ли някой със заразените по дни във София? Ако може и на лични да ми прати, защото ми е невъзможно да чета всички постове в темата.

# 8 829
  • София
Въпреки че не съм съгласна с доста от постовете на Франсоаз,бих казала,че твърдението й е вярно.Много е важно как се представя информацията.Едно нещо може да предизвика различни реакции  в човек от начина,по което е съобщено.

И аз съм съгласна и писах нещо в този смисъл преди, комуникационно положението е потресаващо трагично. И е тъпо, защото очевидно мерките са добре и работещи, а те зорлем сами се саботират с ужасната си неспособност да комуникират посланията както трябва.
Маските, например, спокойно можеха в първите дни да кажат, че не достигат за медиците, да не се презапасяваме; а след това като се насити пазара да кажат, че са задължителни. И включително и на днешния въпрос да отговорят, че може да не предпазват маските здрав човек, но никой от нас не знае дали е здрав или болен и е въпрос на уважение към останалите да се пазим едни други.
И за тестовете спокойно можеха да обяснят в началото, че не се тества масово, защото тестове нямаме, а не да се говорят щуротии.

Виж, за църквите още нямам обяснение какво точно им се върти в главите, че поставиха поповете над всичко. С какво брадатите държат правителството, един господ знае. Ама сигурно има нещо, с толкова ченгета и доносници в редиците им.

# 8 830
.Видя се вече,че имаме две крайности в настроението на хората.Но с тези изказвания не виждам улиците да са опустели.Няма ефект от така нареченото "сплашване".
Честно казано, незнам дали без сплашване въобще щеше да има някакъв резултат. Сплашването е за определена прослойка от обществото, но на тях явно нищо не им действа. Всички останали мислещи глави би трябвало да си ги  използват.
Грешни са и двете тактики. Трябваше да кажат : Има нов вирус, колко е смъртоносен не можем да кажем категорично към настоящия момент. Следим случващото се в Китай и Европа. Притеснително голям е броят на заразените и починалите. Ние ще вземем мерки, когато при нас стане  критично и болниците са пълни. Сега може спокойно да ходите по ресторанти, молове, паркове. Когато всички се разболеят може и ние да ги затворим.

Какво щеше да се случи: масова психоза за криене по къщите. И да искаш, няма да можеш да накараш някой да щъка. Веднага заведени дела за непредприети мерки и криене на истината от населението. Журналистически проучвания дали някой от управляващите не се е скрил и се пази от заразяване.....
Дълъг сценарий.
Нашата народопсихология е да се прави точно обратното на това което ни се казва.
Примерите ги имаме и на работното място, може би и в семейството, пред телевизора или лаптопа когато коментираме дадена новина.

# 8 831
Ако затворят големите магазини, ще се препълнят малките. Ще има опашки до Пловдив. Не става тази работа да оставят магазини по 50 до 200 м2. Хранителните магазини трябва да работят, забелязвам обаче, че мерките взеха да не се спазват. Всеки си влиза и излиза. Обаче и пазаруващите са намалели драстично. Очакваме да няма ядене, ама ядене има. Вижда се сега нагледно, че презапасяването с храна беше безсмислено. Добре, че не доведе до големи проблеми тези гъчканици на 13.03 в магазините.

# 8 832

Някой беше писал за един от първите случаи на заразен в Италия. Бил е в заведение със заразен и са седяли на съседни маси, с гръб един към друг. Заразяването е станало когато единия е поискал солницата от другия...

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 16:12 от bubanka

# 8 833
  • Русе
В сайта на СЗО търсих информация за смъртността по страни. Намирам до 2015-2016. Не е ли нормално да поддържат такава.Или аз не намирам

# 8 834
Всеки може да си регистрира по едно СЗО и ако накара Доналд да го финансира, ще стане по-голямо от това, което сега се тресе от вътрешни скандали и чакат всеки момент да им врътнат кранчето с парите.

Общи условия

Активация на акаунт