COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 372
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 850
]Ама какво значение има какво се пише, вие вярвате ли на всичко дето пише? Винаги може да се изманипулира една истина и подплати доста успешно една очевидна лъжа.
Вие от къде знаете какъв е произхода на вируса? Истината може да е всякаква.
За мен е по-скоро човешко производство, но не настоявам да съм права, допускам всичко. Не е редно да се нахвърляте на имащите друго мнение след като няма доказателства в никоя насока.
Аз от първо лице няма как да знам, понеже геном на вирус не мога да чета.
Нападам абсолютно некоректното пляскане на този линк, с цел да се подплъти някаква теза с имена на специалисти, когато тези цитирани специалисти в повече от един случай са твърдели обратното. И са го казвали от първо лице от позицията на тяхната компетентност.

# 8 851
Въобще не си ги представям тези идеи за затваряне на веригите. Този ужасно голям брой хора да се изсипят в малките квартални магазини, където пускат само по двама? То тогава опашките ще се вият денонощно, сигурно няма да има и достатъчно наличности от продуктите. Аз не държа да се бутам в хипермаркета, ама за съжаление в БГ си нямаме развит онлайн супермаркет, което би решило този проблем. Ебаг на втория ден сдадоха багажа и май все още не могат да си вдигнат капацитета и имаш шанс 0.0001 да хванеш свободен слот....

А дано "умните" с идеите се сетят на колко хора дават заплати тези вериги - затворят ли ги и те отиват на борсата.
Лично аз предпочитам веднъж седмично да изляза и да напазарувам всичко от една верига, отколкото с часове да обикалям из квартала по малките магазинчета.

# 8 852
Aз също мисля, че вирустът е дело на природата. Но пък съм убедена, че няма как да намерят нулевия пациент и че това нещо се е вихрило месеци по-рано от откриването му.
Някак си не вярвам, че 10 човека (сред 1.4 млрд) са кихнали и разкашляли и в болниците са си казали "Опа, тука има нещо!". Да не говорим пък какво медицинско обслужване, на световно ниво, получават хора, пазаруващи прилепи и плъхове от долнопробни пазари. Wink Разраствал се е месеци наред, хората са си мислели, че е нещо "традиционно", защото кашлица и сополи са симптоми на 99% от респираторните заболявания. И чак като са отчели драстично (ама наистина много драстично) увеличение на пациентите, са се запитали дали има нещо. Да не говорим и колко време след това са се чудили и са крили нещото.
Лично аз си представям, че Ковид-19 се разпространява повече от половин година преди да бъде официално обявен.

Ще го сравня с любимия на много хора грип. За да има епидемия трябва да бъдат достигнати епидемични стойности от 250 - 280 болни на 10 000 души население.
Ние редовно имаме епидемии. Тоест в София, Варна, Бургас, Кърджали и т.н. никога няма да им направят впечатление 400-500 болни. Вероятно ще се запитаме дали има нещо по-така, чак когато болните са два, три пъти повече.
Ако не знаехме за съществуването на Ковид-19, никога нямаше да ни хрумне, че има нещо ново.

Представям си колко болни е имало в Китай за да се запитат дали не става нещо нередно.

Бубоната чума, холерата и тиф дали пък и те не са разработки на американци и китайци? Wink

# 8 853
Fenris, не съм казала, че Китай са жертва на Европа, прочети ми внимателно поста, казах обратното. Но ето, че и ти потвърждаваш, че в Норвегия специално вирусът не е дошъл директно от Китай, а е дошъл от други места - Италия, Австрия и Иран.
Реално ако държавите се бяха отнесли по-сериозно и бяха взели навременни мерки, сега нямаше да има толкова случаи по света. Най-голямата издънка е Западна Европа, които се превърнаха и в най-голямото огнище на вируса.

Не знам от къде тръгна това, че Китай за жертва на Европа, не мога да насмогна на всички постове в темата.
А Европа го загази заради глобализацията, отворените граници, безвизовите режими, и т.н. Винаги съм била страшно против махането на визите вътре в Европа и глобализацията. Никакъв контрол, разграден двор, не знаеш кой идва, кой си отива, какво става. Свободен поток на престъпност, болести и други нежелани явления.

ДелтаАзимут, не се съмнявам, че е пълно с всякакви статии по всякакви въпроси в Интернет. Тази конспирация с военната лаборатория обаче не я бях чувала, явно е ново 20. Най-често чета за пациент 0, който е една жена в един конкретен мокър пазар. Поне това са откритията. Ама може и тя да е заразена от тази военна лаборатория, за която никой не е чувал, де. Поне няма спор, че прилепът и други неставащи за ядене са естествените носители на този вирус.
Иначе за визите и изолирането на китайците съм съгласна.

# 8 854
Скрит текст:
Мога ли да ида да видя роднина и дали ще ме пуснат през КПП? Че 2 КПП трябва да мина. Освен декларация, друго? И на връщане?

Да, няма проблем. Приготви си 4 декларации, за да отидеш и да се върнеш без проблем, но ме съмнява да те спрат въобще.

Сериозно? То се обезмисля цялата работа така. Не е вярно, че не спират.

Не спират, от личен опит ти го казвам.
От личен опит, спряха ме, че и ме върнаха.

С каква причина ви върнаха ?
И аз трябва да пътувам до Несебър и се чудя дали четвъртък вечер или петък рано сутрин да стане това.....
Досега не съм излизала и не знам как стои въпроса с тези КПП .
От Варна до Несебър има само едно КПП, но не знам как се минава и колко се чака.
Всеки споделя различна информация.

# 8 855
Скрит текст:
]Ама какво значение има какво се пише, вие вярвате ли на всичко дето пише? Винаги може да се изманипулира една истина и подплати доста успешно една очевидна лъжа.
За мен е по-скоро човешко производство, но не настоявам да съм права, допускам всичко. Не е редно да се нахвърляте на имащите друго мнение след като няма доказателства в никоя насока.
Нападам абсолютно некоректното пляскане на този линк, с цел да се подплъти някаква теза с имена на специалисти, когато тези цитирани специалисти в повече от един случай са твърдели обратното. И са го казвали от първо лице от позицията на тяхната компетентност.

Говоря по принцип.
Подобен линк само доказва как информацията може да бъде много манипулирана.
Може би много след като приключи всичко ще започнат да се разгадават разни неща. Ще е интересно, само да свърши.

# 8 856
Ако КПП-та започнат да пускат всеки, който иска да се върне в родното си място за празниците, то тогава какъв е въобще смисъла от съществуването им?

# 8 857
Въпросът е в това дали аистина в Италия е имало слуаи на коронавирусни пневмонии още през октомври и ноември, защото все пак лекарите добре познават типичните пневмонии и грипове и със сигурност са забелязали необичайност, а пациент нула го нарочиха, че е бил в Ухан на 10 дек. - една 57-годишна жена. Тогава?? Трябва да се направи ексхумация на починали в Италия преди декември и да се провери какво става.

# 8 858
Скрит текст:
Въпреки че не съм съгласна с доста от постовете на Франсоаз,бих казала,че твърдението й е вярно.Много е важно как се представя информацията.Едно нещо може да предизвика различни реакции  в човек от начина,по което е съобщено.
И аз съм съгласна и писах нещо в този смисъл преди, комуникационно положението е потресаващо трагично. И е тъпо, защото очевидно мерките са добре и работещи, а те зорлем сами се саботират с ужасната си неспособност да комуникират посланията както трябва.
Маските, например, спокойно можеха в първите дни да кажат, че не достигат за медиците, да не се презапасяваме; а след това като се насити пазара да кажат, че са задължителни. И включително и на днешния въпрос да отговорят, че може да не предпазват маските здрав човек, но никой от нас не знае дали е здрав или болен и е въпрос на уважение към останалите да се пазим едни други.
И за тестовете спокойно можеха да обяснят в началото, че не се тества масово, защото тестове нямаме, а не да се говорят щуротии.

Виж, за църквите още нямам обяснение какво точно им се върти в главите, че поставиха поповете над всичко. С какво брадатите държат правителството, един господ знае. Ама сигурно има нещо, с толкова ченгета и доносници в редиците им.

Може би всеки иска да получи информацията за ситуацията по различен начин. Различни психики различно възприемат.
Но с много неща не съм съгласна.
Да кажат че маските са необходими за лекарите - та хората изкупиха антибиотици, тамифлута, всякакви възможни лекарства,дали биха послушали.
Относно броя на тестовете. Никога не е бил премълчаван броя им. Вината тук беше на Мангъров, които започна тестове, тестове, ама без да уточни какви видове са, какво всъщност показват и колко са достоверни.
И последно за църквата. Тя винаги си е била самостоятелна. Дори в социализма на Великден църквите бяха отворени и пълни с хора, независимо че всички бяха атеисти. В Русия мисля че патриарха взе решение да се затвори.

# 8 859
  • варна
https://www.facebook.com/groups/500138280669319/permalink/518244698858677/
Интересни разкрития прави този лабораторен лекар пред Валя Ахчиева (поне на нея ми прилича)

# 8 860
В малка болница в Цват се лекуваше шофьорът на автобуса, който се зарази от корейски поклонници - първият тежък случай на коронавирус в Израел.

„Лечебното заведение е под наше методическо ръководство. На няколко пъти пациентът беше на границата със смъртта. Колеги от Китай и от САЩ ни посъветваха за определени лекарства, но нямаше резултат. Тогава решихме да изпробваме лекарство, създадено от израелските ветеринари точно за лечение на коронавирус, но при животни. Все още няма лиценз за неговото прилагане за хора. Много неща трябва да се проверят - дозировките, страничните ефекти. Имаме още две лекарства, които в момента се изследват. Шофьорът вече е оздравял и е изписан. В друга малка болница - в Бейт Шемеш, едно от местата с най-много заразени в Израел, заради  утрарелигиозните ортодоксални, които имат особено големи семейства с по 10 и повече деца, се изпробва друго израелско лекарство. Създадено е за борба с нилската треска, но се надяваме да е ефикасно и срещу коронавирус“, разказва Мейтал Шнайдерман.

https://www.bnr.bg/post/101258575

# 8 861
Никой не твърди, че Банско е с изграден групов имунитет. Но да се казва, че 0.1% от населението само го е прекарало, нещо не се връзва. Според Вас 9 човека разболяха други 50 човека и край, прибраха се по къщите за 2 седмици и всичко приключи. Тези хора нямат ли семейства? Как ще се заразят само туристите, а местните не? Това е абсурдно твърдение. Според РЗИ процентът е 7%, тук ние сме по-големи експерти. Замятаме всичко под килима и казваме, че РЗИ и експерти лъжат и този вирус ходи само по туристите. Ще видим, като почнат да тестват местните, какво ще стане. Рано е за сметки. За мен обаче поне 3% са изкарали вируса. На 250 човека, 5% смъртност е 12.5 човека. Това е малък град, не е София и ако имаше някакво масово умиране, щеше да се чуе.

# 8 862
Ще тестват и съдебни служители и магистрати. Да видим от там какво ще излезе. Като едни затворени кошери са съдилищата. Тестовете не са с държавни средства.

# 8 863
  • София
Здравейте. Наблюдавам, че не всички хора спазват забраните, вчера и сутринта в автобусите и метрото имаше хора без маски. За чий е тая заповед на министъра? Нито ги глобяват, нито някой проверява. Начи, аз може да се мъча с маска, ама другите не могат? Освен това днес в малка квартална градинка до офиса ми си се мотаха майки с деца.  Просто е лудница. Няма да се учудя ако ни удължат карантината не до май, а до юни.

# 8 864
Едва ли ще изкараме до юни, юли, то на хората от сега яко им е писнало. А и щом има вероятност да отворят парковете след Великден. Най-вероятно ще се отпускат поетапно мерките. В другите държави са в ИП до края на април, началото на май, така че сценария лятото да сме така на мен лично ми се вижда малко вероятен.

Общи условия

Активация на акаунт