COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 904
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 835
Въобще не си ги представям тези идеи за затваряне на веригите. Този ужасно голям брой хора да се изсипят в малките квартални магазини, където пускат само по двама? То тогава опашките ще се вият денонощно, сигурно няма да има и достатъчно наличности от продуктите. Аз не държа да се бутам в хипермаркета, ама за съжаление в БГ си нямаме развит онлайн супермаркет, което би решило този проблем. Ебаг на втория ден сдадоха багажа и май все още не могат да си вдигнат капацитета и имаш шанс 0.0001 да хванеш свободен слот....

# 8 836
  • тук-там
[
ПП Между другото, току що четох коментар на един учен, който твърди, че маските с вентил отпред дори и клас FFP 2 и 3, не пазят околните, а само носещия. Така че по-добре да си купуваме маски без вентил. Попадал ли е някой вече на такава информация?

Вие наистина ли чак сега разбирате това?  През вентила излиза издишания въздух.  Ако си заразен, как точно ще предпазиш околните с всички вируси, които избълваш навън.
Маски ли? Боже....

# 8 837
Днес Мутафчийски каза, че смъртността в света е от 0,5% (Корея) и достига до 7% в други страни. Смята ги както смятам и аз, поне за България, където каза, че е около 5%. Тоест отношението между  починалите  и регистрираните заразени. Но в Италия към момента това отношение е 12,8%. Над 7% е и смъртността в Франция, Испания, Англия, Белгия. Чудя се защо хвърли тази грешна цифра в пространството?

# 8 838
Защото изказванията му всичките са такива.. има ли някой , който не го е проумял още?

# 8 839
Вие наистина ли чак сега разбирате това?
Лекарите в нашето семейство ни обясниха, че маските не помагат, ако не са от специален клас и за еднократна употреба, както и по специален начин свалени и изхвърлени - и повече не съм се интересувала честно казано. Обаче аз виждам много такива с вентил и се учудих, че не е навлязло все пак в масите. Защото тези хора очевидно нямат никакво намерение да пазят другите от себе си, а това беше основната цел като че ли. Например простата маска от дебел плат пази останалите. Не само маската, естествено, но като част от другите мерки, най-вече дистанцията.

# 8 840

Ако останалия свят беше реагирал адекватно и беше карантинирал пристигащите китайци, към днешния ден можеше и да сме приключили с тази история.

И колко години да е тая карантина преди Китай да е приключил с вируса? Нали знаеш колко хора живеят там. А ако теориите, че ще стане сезонен вирус като грипа, се окажат вярни, то и Китай никога няма да приключи.

Една сърна да беше в България, в Китай тези мокри пазари са масови и този начин на живот е широко разпространен. Независимо, че не може да се посочи с пръст конкретен китайски турист, който да се възползва от тези пазари и да яде такива гнусотии, отговорността е масова.
Аз държа китайските власти отговорни, че поддържат тези пазари и този начин на живот. И другите държави, че не са направили своето да си затворят границите за китайците. Колко вируса трябва да плъзнат от Китай, докато настъпи промяна?

# 8 841
Някой инсталира ли приложението ViruSafe? Аз го направих, гледам има статистика, кои са регионите с най-много карантинирани, каква е осигуреността с медицински персонал и др. Най- интересно ми е инфото, за другите хора които посочват имат ли някой симптом. За сега не са много тези със симптоми, въпреки че очаквах да се регистрират предимно хора със. Но пък и аз се регистрирах като човек без хронични болести и симптоми характерни от КВ, та не знам.
Интересно е, дано се окаже и полезно.

Aз си го инсталирах преди 4-5 дни, подавам си всеки ден данни, че нямам симптоми също и на мен ми е интересно и си го следя Simple Smile

# 8 842
Днес Мутафчийски каза, че смъртността в света е от 0,5% (Корея) и достига до 7% в други страни. Смята ги както смятам и аз, поне за България, където каза, че е около 5%. Тоест отношението между  починалите  и регистрираните заразени. Но в Италия към момента това отношение е 12,8%. Над 7% е и смъртността в Франция, Испания, Англия, Белгия. Чудя се защо хвърли тази грешна цифра в пространството?
каза 7 процента и повече . Нарочно, според мен не каза колко е повечето, защото е стресиран от негативното отношение в обществото и нагласите, че използват страх, за да управляват хората.

# 8 843
За границите и сутрешния брифинг
(от Facebook)
Скрит текст:
Другарите, които управляват извънредното положение и борбата с COVID-19, освен, че явно все по-малко имат идея какво точно се случва, какво точно правим, къдет точно и кога трябва да стигнем в тази буря, вече открито започнаха и да лъжат. От цялото изявление на френския президент Еманюел Макрон снощи генерал Кашпировски чул само едно: "границите на Франция ще останат затворени до Нова година". Чудесно, но Еманюл Макрон не е казал такова нещо. Каза, че границите ще останат затворени за ДЪРЖАВИ ИЗВЪН ЕС до следващо нареждане!

Каза още много неща, които генерал Кашпировски и другите управляващи извънредното положение странно защо не искат да чуят:
- от 11 май започва поетапано излизане от карантина;
- френската държава ще осигури тест за всеки, които разкрива симптоми за заболяването и маски за всички 65 млн. души в страната;
- френската държава мобилизира всички налични ресурси за намиране на ваксина и изработване на ефективно лечение;
- ще бъдат насочени значителни ресурси за развитие на научните изследвания и здравеопазването;
- благодари на всички лекари, полицаи, държавни служители и на всички граждани, които с поведението си способстват за успешната борба с вируса;
- благодари на Австрия, Германия, Швейцария, Люксемрбург, които приеха за лечение пациенти от Франция.

Френският президент заяви още:
-  помощта за останалите без работа, за малките и средни предприятия ще продължи;
 - ние доказвахме, че сме силен и солидарен народ, който не е изгубил духа, който ни прави това, което сме;
- трябва да запазим своята свобода и демократиния си начин на живот;
- ще поискам повече солидарност и единство в ЕС;
- ние сме изправени пред момент на истината, в които ни е необходима смелост, преоткриване нови основи;
- ние не можем да спечелим сами, макар днес светът да се фрагментира, ние трябва да градим нова солидарност и нови взаимодействия, трябва да подготвим денят след епидемията;
- необходима ни е по-силна икономика, финанси, земеделие, здравеопазване във Франция и в Европа;
- трябва да признаем, че днес нашата страна издържа благодарение на жени и мъже, които не оценява и на които не плаща достатъчно;
- ние сме тези, които написахме преди повече от 200 години, че „социалните различния не могат да почиват на нищо друг, освен на ползата за общността“, време е да преоктрием този принцип и да му дадем нова сила.

„Моментът, през които преминаваме, е разтръсващ за всеки от нас, но и за всички нас като общност. Трябва да бъдем на висотата да го изживеем. Той ни напомня, че сме уязвими, нещо което със сигурност бяхме забравили. Нека не бързаме да търсим в него потвърждение на всичко, в което винаги сме вярвали. Не. Нека да можем, в този момент, да излезем от глухите пътеки, от идеологиите и да се преоткрием“.

От всичко това, от приобщаващото, позитивно, човечно и жизнеутвърждаващо обръщение на френския президент милиционерщината и фатмащината, преврънати в стил на управление на извънредното положение в България, отбраха едно: "затваряме границите до Нова година"!!!

Толкова за хората, които ни управляват. Толкова и за нас самите. Това управление е възможно в тази среда. И тази среда напълно си заслужава всичко, през което преминава, включително това управление. Жалко, но факт.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:12 от Bradley Cooper

# 8 844
  • София
ММ работи със заводи във Франция, Италия и Испания. Френският работи от днес, италианците събират разни декларации и се очаква в близките дни да заработят, а са точно в северната част. Само испанците още не са заработили. Приятел в Майорка отново е на строителен обект. Аз съм оптимист, че полека лека Европа ще се съвзема.

# 8 845
  • София
Банско изпрати и болни македонци в Македония, имаше британци, имаше израелци, дори българи си го занесоха в Троян ли беше, че забравих. Не там вирус няма, извинявайте. Всичко е лъжа и измама, да Ви излъжат тук за да затворят един град под карантина. Е така просто, за да отчетем дейност.
Някак съвсем не се обърна внимание, че сноубордистката, която пусна толкова гневен пост във Фейсбук, е била с майка си в Банско. И двете са се разболяли, по нейни думи.

# 8 846
Някой спомена тук, че младият мъж, който почина в София е бил в Банско. В Банско е имало огнище, затова и Банско беше карантинирано. Но огнището не е било огромно и Банско е доста далече от групов имунитет, това е единственият извод, който можем да извадим на този етап. Всичко останало са спекулации и невярни сметки.

# 8 847
Интервю с Ренета Инджова на БНР: "Пациентите не са "жертви"
https://bnr.bg/post/101257983/reneta-indjova

Има и звуков файл на цялото интервю.

"Проблемът, който в момента има, е, че върху лекарите има и едно второ ниво на политическо влияние, от което те трябва да се освободят, ако искат да останат в милосърдното съсловие". Това каза пред БНР Ренета Инджова, служебен премиер в периода октомври 1994 - януари 1995 година. По думите ѝ психологическото въздействие и психическите репресии върху пациентите са недопустими, защото има правило, че пациентът винаги има право, защото той е страдащото същество."

"Когато има на 7 милиона души 31 починали и те се наричат жертви, това не е отношение на лекар към пациент, а на лекар към жертва. Ние не сме жертви на никого, освен на политическата класа, която иска да превърне ситуацията в свое поле за действие!"

# 8 848
Скрит текст:
Пълни глупости са твърденията, че вирусът е лабораторен. Не знам как не се уморихте да разпространявате подобни конспиративни теории. И не е съставен о 2 вируса, а от прилеп се е предал на панголин. Там е мутирал и вече модифициран се е предал на човек.
Това, чисто и просто, е официалната версия. Laughing Доста учени не са я приели, а става дума за хора, които работят в тази област.
Не знам това ли е пускано:

Italian scientists investigate possible earlier emergence of coronavirus

Т.е. накратко, според италиански лекари, имало е достасмъртни и странни случаи на пневмония още между октомври и декември в съответния най-засегнат район. Би могло обаче да се каже със сигурност след ексхумация и изследване на метериал дали става дума за същия коронавирус.
Извинявай, но какво цели пускането на този линк като доказателство, че учените се били съмнявали, че вирусът е лабораторен?! Вътре пише, че се питат дали вирусът не е сред хората от няколко месеца по-рано.
И същите тези специалисти, които се цитират вътре (Масимо Гали например, аз също често цитирам негови изказвания в темата), та същите тези специалисти многократно излизаха с лицата си и с компетентността си, за да обяснят защо е невъзможно вирусът да е лабораторен. На мен не ми е удобно да преразказвам по памет за геном, rna, протеини, но потърсете сериозен научен източник и вижте защо специалистите отхвърлят изкуственото създаване на вируса.

Ама какво значение има какво се пише, вие вярвате ли на всичко дето пише? Винаги може да се изманипулира една истина и подплати доста успешно една очевидна лъжа.
Вие от къде знаете какъв е произхода на вируса? Истината може да е всякаква.
За мен е по-скоро човешко производство, но не настоявам да съм права, допускам всичко. Не е редно да се нахвърляте на имащите друго мнение след като няма доказателства в никоя насока.

# 8 849
За границите и сутрешния брифинг

Скрит текст:
Другарите, които управляват извънредното положение и борбата с COVID-19, освен, че явно все по-малко имат идея какво точно се случва, какво точно правим, къдет точно и кога трябва да стигнем в тази буря, вече открито започнаха и да лъжат. От цялото изявление на френския президент Еманюел Макрон снощи генерал Кашпировски чул само едно: "границите на Франция ще останат затворени до Нова година". Чудесно, но Еманюл Макрон не е казал такова нещо. Каза, че границите ще останат затворени за ДЪРЖАВИ ИЗВЪН ЕС до следващо нареждане!

Каза още много неща, които генерал Кашпировски и другите управляващи извънредното положение странно защо не искат да чуят:
- от 11 май започва поетапано излизане от карантина;
- френската държава ще осигури тест за всеки, които разкрива симптоми за заболяването и маски за всички 65 млн. души в страната;
- френската държава мобилизира всички налични ресурси за намиране на ваксина и изработване на ефективно лечение;
- ще бъдат насочени значителни ресурси за развитие на научните изследвания и здравеопазването;
- благодари на всички лекари, полицаи, държавни служители и на всички граждани, които с поведението си способстват за успешната борба с вируса;
- благодари на Австрия, Германия, Швейцария, Люксемрбург, които приеха за лечение пациенти от Франция.

Френският президент заяви още:
-  помощта за останалите без работа, за малките и средни предприятия ще продължи;
 - ние доказвахме, че сме силен и солидарен народ, който не е изгубил духа, който ни прави това, което сме;
- трябва да запазим своята свобода и демократиния си начин на живот;
- ще поискам повече солидарност и единство в ЕС;
- ние сме изправени пред момент на истината, в които ни е необходима смелост, преоткриване нови основи;
- ние не можем да спечелим сами, макар днес светът да се фрагментира, ние трябва да градим нова солидарност и нови взаимодействия, трябва да подготвим денят след епидемията;
- необходима ни е по-силна икономика, финанси, земеделие, здравеопазване във Франция и в Европа;
- трябва да признаем, че днес нашата страна издържа благодарение на жени и мъже, които не оценява и на които не плаща достатъчно;
- ние сме тези, които написахме преди повече от 200 години, че „социалните различния не могат да почиват на нищо друг, освен на ползата за общността“, време е да преоктрием този принцип и да му дадем нова сила.

„Моментът, през които преминаваме, е разтръсващ за всеки от нас, но и за всички нас като общност. Трябва да бъдем на висотата да го изживеем. Той ни напомня, че сме уязвими, нещо което със сигурност бяхме забравили. Нека не бързаме да търсим в него потвърждение на всичко, в което винаги сме вярвали. Не. Нека да можем, в този момент, да излезем от глухите пътеки, от идеологиите и да се преоткрием“.

От всичко това, от приобщаващото, позитивно, човечно и жизнеутвърждаващо обръщение на френския президент милиционерщината и фатмащината, преврънати в стил на управление на извънредното положение в България, отбраха едно: "затваряме границите до Нова година"!!!

Толкова за хората, които ни управляват. Толкова и за нас самите. Това управление е възможно в тази среда. И тази среда напълно си заслужава всичко, през което преминава, включително това управление. Жалко, но факт.

Bradley Cooper , искрено благодаря за този пост !

И още неща казва обаче -  че ресторанти, кафета, хотели, музеи, забележителности трябва да останат затворени и след 11.05, а големи фестивали и ивенти може и да бъдат позволени след средата на юли.

И всичко това не е казал, че "ще", а че е възможно, ако населението спазва стриктно правилата и ако новооткритите случаи продължат да падат.

Общи условия

Активация на акаунт