COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 288
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 925
Ех тоя АД, който не го дочакаха някои. Тоя АД, където така и не им се случи и сега са жестоко прецакани!
Те постоянно са в ада на собственото си съзнание. Това да изживяваш по сто пъти кой какво казал, пък да се пениш и ядосваш, че са ти спрели мола, маникюра и пр.,  да тропаш с крак против маските и т.н. вместо да насочиш енергията си към нещо по-градивно и да ползваш времето за някакви творчески или други полезни занимания, си е точно ад.

# 8 926
  • Street of Dreams

Аз по-скоро бих казала, че няма да свърши още дълго време и то защото те точно това правят в момента - забавят нещата, забавят, което по никакъв начин не решава проблема.

Викаш, да се почва вече, че да се свършва?

Не, аз не съм съгласна с мерките, които се взимат. И не вярвам и на добри резултати вече. Иначе съм върл противник на груповия имунитет, вече сигурно всеки го знае. Но след като не можем да изкореним вируса, единствения начин е да забавим разпространението доколкото е възможно. И да се молим да открият ефективно лечение възможно най-бързо.

Извинявай, не те разбирам. Как хем не си съгласна с мерките, които забавят разпространението, хем последното е единственото решение?

Или според теб мерките са недостатъчни?

# 8 927
Скрит текст:
Ех тоя АД, който не го дочакаха някои. Тоя АД, където така и не им се случи и сега са жестоко прецакани! Има начин да ви се случи АДА, обаче трябва малко да попътувате на запад от БГ, а може всъщност и до Пирогов да се разходите, да постоите там... Какво чакате не знам. Защо не се запишете доброволци за заразяване и тъкмо ще ви наблюдават как го карате, за науката нали...не друго.
Записала се бях, ама нямат нужда за момента. Те и другите лекари не ходят на работа особено. Какво да прави човек? Joy Чакам си го на тепсия поднесен вкъщи от мъжката част на семейството.

Иначе аз лично изобщо никакъв ад не съм очаквала да настане. Всички разбрахме все пак какво и защо е станало в Италия.

Хеликаза, не знам за 6%, но някъде бях чела, че около 20% от заразените откриват в Германия. Но не съм много сигурна все пак, пък и те също не са.

# 8 928
  • Другата България
Един аспект от ситуацията покрай COVID-19 ми е много любопитен. С колко процента ви се свиха разходите през последния месец, откакто сме в ИП, в сравнение със същия период на миналата година? (примерно)
Собствените си разходи и приходи няма да коментирам, защото е лично.
Но наблюдения от сутринта: първо, в Еконт. Опашка, предимно от получаващи пратки. Средно голяма опашка.
Второ, в Кауфланд. Опашка, ама от най-големите. Отвън се вие по паркинга, няма колички умишлено, което е добре, чака се да излезе клиент, да се напръска там с нещото, и да се вземе от този, който е наред. Полиция, обикалят и надзирават. Вътре хората един до друг, дистанцията на места е мираж, количките препълнени, ама наистина препълнени, на пенсионерите само по-скромно. И изобщо не преувеличавам, дали е заради Великден, дали е заради отново нещо очаквано като пълна карантина не знам, но масово количките бяха с връх.
Трето, в магазин за козметика, перилни препарати и санитария. Отново опашка, а вътре пълни кошници.
Да подчертая отново, че говоря за един от най-бедните региони в страната. И така, както тук някои пишат, че само тук виждат това и онова, а навън животът е различен, то аз мога да кажа същото и за доходите и разходите - за мен, от това, което видях, нарродът не е в криза, поне не в такава, каквато се описва и каквато се спряга тук. Днес аз гладни хора не видях, утре може да има, но днес не останах с такова впечатление. И отново да кажа - мнението ми е субективно и базирано на видяно лично.

# 8 929
А с колко процента ви се свиха доходите през последния месец, откакто сме в ИП ?

Нашите не са се свили особено, защото аз още декември напуснах работа и от тогава, мъжът ми ни издържа. Синът ми продължава да си получава пенсията за сирак от баща си. Но ние, като по чудо, имахме и заделени пари за почивка в Анталия, която вероятно няма да се осъществи, та дръпнахме и част от тях, като беше най-натоварено. Мъжът ми ги възстанови... А иначе от почивката в Анталия, ще изгорим с 1000 лева капаро, но важното е да сме живи и здрави.....

# 8 930
Според вас, кога ще обявят удължаването на ИП до 13.06?

Няма да питам колко кеф ще ви донесе това, защото знам че е доста.
Няма да ми донесе удоволствие, но не вярвам още един месец ИП. По скоро ще останат някои мерки  - да няма събиране на хора /кина, театри, МОЛ-ове, ресторанти, кафенета ...../.
А казината и игралните зали затворени ли са?

# 8 931
При мен засега няма никаква разлика в разходите и приходите. Но съм от "маргиналите", както ни нарече Боце и директно завися от това дали други фирми работят. Засега не са се оплакали, възобновяват работа в офисите и вървят напред.

# 8 932
Ех тоя АД, който не го дочакаха някои. Тоя АД, където така и не им се случи и сега са жестоко прецакани! Има начин да ви се случи АДА, обаче трябва малко да попътувате на запад от БГ, а може всъщност и до Пирогов да се разходите, да постоите там... Какво чакате не знам. Защо не се запишете доброволци за заразяване и тъкмо ще ви наблюдават как го карате, за науката нали...не друго.

Да, тоя Ад, заради който държавата е under construction от 13 март. И който ни увещаваха, че е неминуем, че просто ще гледаме да минем по-леко и т.н.

Невиждана ярост - народа щъка, пазарите пълни, компроматите във фейса, генералите бесни, сводките - смешни. Laughing  Laughing

Мутафчийски беше твърдо "Осанна" преди няколко седмици. Доста скоростно нещата отиват към "Разпни го". Mask

Той беше всенародния любимец - плешивия чичко от меметата, който се грижи да не станем Бергамо. Heart Exl
Напоследък е черно плашило, което от шест седмици обяснява как следващата седмица ще излизат хладилните камиони. Rolling Eyes.
А междувременно - скандал след скандал, яко далаверки, яко въртене на пари, схеми, схемички и схемарии всякакви!

Да приемем, че дотук мерките, макар и прекалени, са имали основание на база опита на други държави.

След един момент (той наближава) обаче, трябва да се вземе решение - ще мрем ли с невиждана ярост или не. Ако не - да си върнем живота. Head Band

Гарантирам ви, че далеч по-засегнати от вируса държави ще се изправят по-бързо от нас икономически и социално. Гарантирам! Hushed

# 8 933

Не е така. Ето статията в Уикипедия за лабораториите в Ухан, построени заедно с Франция.
Извадки от статията превеждам, за нечетящите английски език, въпреки, че Гугъл вече предлага преводач, но пък на модераторите опцията Гугъл-преводач явно не допада.
1. In 2015, the National Bio-safety Laboratory was completed at a cost of 300 million yuan ($44 million) at the Institute in collaboration with French engineers from Lyon....  Превод - през 2015 г., Националната Био-сейфти Лаборатория е завършена при цена от 44 милиона долара, в колаборация с френски инженери ...
2. In 2015, a team including scientists from the Institute published successful research on whether a bat coronavirus could be made to infect HeLa. The team engineered a hybrid virus, combining a bat coronavirus with a SARS virus that had been adapted to grow in mice and mimic human disease. The hybrid virus was able to infect human cells. Превод - през 2015 г. екипът включващ учени от Института, публикува успешно изследване върху това възможно ли е коронавирус от прилеп да се приспособи да инфектира HeLa клетки https://www.greelane.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D1%8 … a-cells-4160415//. Екипът е създал хибриден вирус, който е комбиниран между прилепов коронавирус и SARS вирус, който е адаптиран да расте в мишки и наподобява човешка болест. Хибридът е можел да заразява човешки клетки.

Горното е извадено от тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Wuhan_Institute_of_Virology

Сега, ето информация от български сайт:
https://news.bg/world/kitayski-ucheni-koronavirusat-e-izpusnat-o … laboratoriya.html

А ето и информация за ръководителката на лабораториите - Уанг Януи. В статията на Дейли Мейл пише, че Китай е назначил за началник на лабораториите в Ухан експерт по биологично оръжие.
.uk/news/article-8003713/China-appoints-military-bio-weapon-expe … us-lab-Wuhan.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Wang_Yanyi

Послепис - смятам, че трябва да се направят задълбочени проучвания за това какво се е случило в Китай и защо и да се наложат санкции. Също така мисля, че трябва да се следи отблизо военната програма и доктрина на Китай. Световните лидери трябва да обърнат специално внимание върху тези неща, защото сегашната пандемия коства на света не само много пари, а което е по-лошо - много загубени животи и стрес.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 15:43 от DeltaAzimut

# 8 934
  • Mediterraneo
Един аспект от ситуацията покрай COVID-19 ми е много любопитен. С колко процента ви се свиха разходите през последния месец, откакто сме в ИП, в сравнение със същия период на миналата година? (примерно)

Март 2019-
разходи за храна- 456
гориво- 100
дрехи- 60
излизания- 150
сметки и плащания- 1260
доходи- 5200

Март 2020
разходи за храна- 444
гориво- 210
дрехи- 0
излизания- 115
сметки и плащания- 1700
доходи- 3200

Аз съм на тотална загуба в сравнение с март миналата година.

# 8 935
Разходите се свиха право пропорционално на доходите при доста хора.
Някои работодатели добре използват ситуацията да орязват заплати и бонуси заради ИП, нищо че не са чак толкова засегнати от него.
Лично при мен не се е усетило драстично, но се очаква да се усети идните месеци. Работата ми е свързана с тази на италиански и европейски фирми.

# 8 936
Да приемем, че дотук мерките, макар и прекалени, са имали основание на база опита на други държави.
Кои мерки са прекалени спрямо другите държави?
Съгласна съм, че нашите бяха наложени преди да се случи нещо и затова в момента вървим така - бавно.
Съгласна съм, че ако трябва да се съобразим с другите, относно премахване на някои забрани поетапно, някои ще трябва да ги изчакваме, защото при нас такива забрани не е имало.
Та да повторя, кое е прекалено при нас?

# 8 937
  • Germany
Това с 6% за Германия малко фантасмагорично ми звучи. Даже и за 20 % от всички болни. С всичките тези тестове, които се правят....Че то в нашия град се правят около 4000 теста на ден ( сега по-малко, защото казват че няма толкова хора записани по пунктовете). Ако при тях са хванали само 6% от болните,  то трябва в града ни вече по-голямата част да го е изкарала този вирус... Което много не ми се вярва. Но нека изнесат данните от тестването за антитела на случаен принцип и ще видим реално така ли е.

# 8 938
Положителното е, че разходите за транспорт, ресторанти, кино, дрехи и в графа разни други са почти 0. Готви се редовно вкъщи, но май и се хапва повечко. Иначе приходите тепърва ще търпят промени.

# 8 939

Да, тоя Ад, заради който държавата е under construction от 13 март. И който ни увещаваха, че е неминуем, че просто ще гледаме да минем по-леко и т.н.

Гарантирам ви, че далеч по-засегнати от вируса държави ще се изправят по-бързо от нас икономически и социално. Гарантирам! Hushed
Тя си е under construction държавата от 30 години, ама нищо...
Разбира се, че други държави ще се оправят значително по-бързо поради горния факт.
Грешката на държавата е, че не измисли никакви адекватни методи за по-лесно справяне със ситуацията.
Пък аз не бих била толкова нагла да чакам ада, защото от опит знам колко бързо може да се обърне всичко на 180 градуса и да си го осъществим ада без никакви проблеми. Защото нашето здравеопазване и без тая криза е АД, толкова реален, че повече няма накъде.

И отделно от това българина е известен с факта, че ако труповете не са пред неговата изтривалка лично да ги пипне - вяра няма.

Общи условия

Активация на акаунт