COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 507
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 940
Разходите се свиха право пропорционално на доходите при доста хора.
Някои работодатели добре използват ситуацията да орязват заплати и бонуси заради ИП, нищо че не са чак толкова засегнати от него.
Лично при мен не се е усетило драстично, но се очаква да се усети идните месеци. Работата ми е свързана с тази на италиански и европейски фирми.

В моя сектор е нещо подобно, макар че ние не работим за чужди компании, но пък работим за български, някои от които зависят от чужди.
До към края на март нещата бяха сравнително добре.
Тепърва започва да се усеща спад в работата и вероятно това ще ни се отрази през следващия месец. За сметка на това имаме проекти изпълнени в обем от 1/3 (поради невъзможност да се пътува и да се работи в съседни по-големи областни центрове за по-дълги периоди от време), за които имаме сключени договори и съответно финансиране от страна на Възложителите, но пък те ще се струпат за изпълнение едновременно в някакъв бъдещ момент и това доста ще ни притесни.

# 8 941
  • Mediterraneo
Обявяването на ИП на 14 март намали броя на потенциалните коронавирусни инфекции с 80%, сочи проучване, проведено от изследователи от Университета в Овиедо и Автономния университет в Мадрид. Разследващите са изчислили, че при липса на състояние на аларма броят на потвърдените случаи би се увеличил от 126 000 на 617 000 към 4 април, така че задържането би предотвратило около 491 000 потвърдени инфекции.

Това за онези, които се чудят работи ли извънредното положение. Данните са за Испания.

# 8 942
Разходите са ми се свили максимум със 100-150 лв на месец. Толкова сме плащали за глезотии досега, както и допълнителни разходи на детето за училище. Останалото отива за сметки, които няма как да се свият, както и за храна. Приходите ми намаляха със 100%. Ако не премахнат ограниченията, благодарение на които в момента не мога да работя (няма да ги конкретизирам, но не е свързано с ресторанти, хотели и молове), ще се наложи със сигурност да тегля кредит. Още малко изчаквам да видя дали няма всъщност направо да се ориентирам на запад, защото нещата отиват към много трайна съсипия, не просто временни затруднения. Ако ще копая на някоя нива, със сигурност няма да е на някой местен дерибей еднокнижник. С надница на ден такава, каквато другаде плащат за час.

# 8 943
Да приемем, че дотук мерките, макар и прекалени, са имали основание на база опита на други държави.
Кои мерки са прекалени спрямо другите държави?
Съгласна съм, че нашите бяха наложени преди да се случи нещо и затова в момента вървим така - бавно.
Съгласна съм, че ако трябва да се съобразим с другите, относно премахване на някои забрани поетапно, някои ще трябва да ги изчакваме, защото при нас такива забрани не е имало.
Та да повторя, кое е прекалено при нас?

Витоша и парковете.

Това беше скандална идиотщина. Направо все още не вярвам как го измислиха.

В Германия със 130 000 случая хората си правят пикник край Майн, в София за 500 случая забраниха излети на планина 2200 метра.

Да призная, новата тъпотия с "на нашия човек" българските продукти в супермаркетите е сериозна конкуренция по абсурдност. Виждам, че веригите дадоха отпор, дано спрат пълзящия социализъм.

# 8 944
Тарталета, искрено ти се възхитих. Точно така прави добрата домакиня. Прави си отчет. Аз от 20 години всеки месец се заканвам, че ще правя сметки и си оставам само със заканите.

# 8 945
След един момент (той наближава) обаче, трябва да се вземе решение - ще мрем ли с невиждана ярост или не. Ако не - да си върнем живота. Head Band

Гарантирам ви, че далеч по-засегнати от вируса държави ще се изправят по-бързо от нас икономически и социално. Гарантирам! Hushed
Така де, за какво са ни тези мерки като не мрем масово. Или мерките бяха за да не мрем масово?
Интересно какво са му обещали на генерала да го сложат на тази позиция, че той с позитивен рейтинг няма да си тръгне ако ще и да предприеме най-адекватните мерки виждани някога. (Лично и аз не харесвам мерките и изявленията за това го казвам Grinning )

# 8 946
На запад съм, няма нужда да пътувам, благодаря за съвета. Ама честно казано, тук ад няма, чували няма, камиони няма... Има усмихнати, нормални хора. Има разходки на открито, спорт. Направо рай!
Ех тоя АД, който не го дочакаха някои. Тоя АД, където така и не им се случи и сега са жестоко прецакани! Има начин да ви се случи АДА, обаче трябва малко да попътувате на запад от БГ, а може всъщност и до Пирогов да се разходите, да постоите там... Какво чакате не знам. Защо не се запишете доброволци за заразяване и тъкмо ще ви наблюдават как го карате, за науката нали...не друго.

# 8 947
На запад съм, няма нужда да пътувам, благодаря за съвета. Ама честно казано, тук ад няма, чували няма, камиони няма... Има усмихнати, нормални хора. Има разходки на открито, спорт. Направо рай!
Ех тоя АД, който не го дочакаха някои. Тоя АД, където така и не им се случи и сега са жестоко прецакани! Има начин да ви се случи АДА, обаче трябва малко да попътувате на запад от БГ, а може всъщност и до Пирогов да се разходите, да постоите там... Какво чакате не знам. Защо не се запишете доброволци за заразяване и тъкмо ще ви наблюдават как го карате, за науката нали...не друго.

Сигурно си в Германия.

# 8 948
Положителното е, че разходите за транспорт, ресторанти, кино, дрехи и в графа разни други са почти 0. Готви се редовно вкъщи, но май и се хапва повечко. Иначе приходите тепърва ще търпят промени.
Така е, обаче разходите за електричество и вода със сигурност ще са по-високи за онези, които работят от вкъщи.

# 8 949
Нашите разходи-вода се увеличиха , защото преди пускахме пералня през ден, а сега всеки ден....

# 8 950
Скрит текст:
Това с 6% за Германия малко фантасмагорично ми звучи. Даже и за 20 % от всички болни. С всичките тези тестове, които се правят....Че то в нашия град се правят около 4000 теста на ден ( сега по-малко, защото казват че няма толкова хора записани по пунктовете). Ако при тях са хванали само 6% от болните,  то трябва в града ни вече по-голямата част да го е изкарала този вирус... Което много не ми се вярва. Но нека изнесат данните от тестването за антитела на случаен принцип и ще видим реално така ли е.

Аз затова казвам, че не съм сигурна. Пък и го четох преди може би около 2 седмици, тогава се тестваше значително по-малко.

# 8 951
Така е, обаче разходите за електричество и вода със сигурност ще са по-високи за онези, които работят от вкъщи.
Един лаптоп гори към 5-20вата, което повечето хора няма да го усетят в сметката си така или иначе. И ако си миеш ръцете у дома вместо на работа едва ли ще разбереш по сметката. Или аз нещо не се сещам или много издребняваме Rolling Eyes

# 8 952
  • Mediterraneo
Нашите разходи-вода се увеличиха , защото преди пускахме пералня през ден, а сега всеки ден....

Е, какво толкова перете Simple Smile Аз пералните ги разредих доста, че пера само хавлии, пижами и спално бельо. Но пък миялните хвърчат! Моята е голяма, за 16 комплекта, но понякога се налага и по две на ден да пускам.
Токът ми за 2 седмици се покачи с 20 евро.

# 8 953
А защо всъщност? Ние намалихме прането поне 3 пъти, откакто трите деца не ходят на училище. Всъщност всички сме вкъщи и веднъж седмично един пазарува...

# 8 954
  • Варна
Интересно какво са му обещали на генерала да го сложат на тази позиция, че той с позитивен рейтинг няма да си тръгне ако ще и да предприеме най-адекватните мерки виждани някога. (Лично и аз не харесвам мерките и изявленията за това го казвам Grinning )
Какво да му обещават? Той е военен, нареждат му и той няма право да отказва.
Пък защо да му пука за рейтинг, той е военен лекар, не политик.

Общи условия

Активация на акаунт