Някои работодатели добре използват ситуацията да орязват заплати и бонуси заради ИП, нищо че не са чак толкова засегнати от него.
Лично при мен не се е усетило драстично, но се очаква да се усети идните месеци. Работата ми е свързана с тази на италиански и европейски фирми.
В моя сектор е нещо подобно, макар че ние не работим за чужди компании, но пък работим за български, някои от които зависят от чужди.
До към края на март нещата бяха сравнително добре.
Тепърва започва да се усеща спад в работата и вероятно това ще ни се отрази през следващия месец. За сметка на това имаме проекти изпълнени в обем от 1/3 (поради невъзможност да се пътува и да се работи в съседни по-големи областни центрове за по-дълги периоди от време), за които имаме сключени договори и съответно финансиране от страна на Възложителите, но пък те ще се струпат за изпълнение едновременно в някакъв бъдещ момент и това доста ще ни притесни.

)
Аз пералните ги разредих доста, че пера само хавлии, пижами и спално бельо. Но пък миялните хвърчат! Моята е голяма, за 16 комплекта, но понякога се налага и по две на ден да пускам.