COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 288
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 045
  • Пловдив
Защо правителството да ви създава ред. Толкова ли е трудно вие да не се бутате, ръгате, блъскате. По един милиционер да ви държи за ръчичка. Не мога да повярвам какви групости чета. Нали имате самосъзнание. Не щете да сте затворени, ама не искате и ред да пазите. Друг да го създава реда. Все някой друг да носи отговорността. Стадото жадува за овчар. Няма скоро да разхлабят мерките с подобен начин на мислене - постоянно някой да ви пази от вас самите.

# 9 046
  • на пистата
Защо село в старозагорско се поставя под карантина?Има много заразени ли?

# 9 047
Да трудно е да се чете без "картинки". Ас съм инженер и чета с "картинки". Две измукани цифри от пръстите не ми говорят нищо. Или греша, говорят ми. Говорят ми за стъкмистика, направо крещят.
Ами разгледайте си по-добре картинките в собствения линк:
Скрит текст:

Изглежда доста хора не разбират значението на кавичките около картинките.
Тези картинки са моментно състояние и не сравняват нищо. Погледни ГРАФИКИТЕ = "картинки" за няколко години назад.

# 9 048
Скрит текст:
Ето сравнение на смъртните случаи за януари-март 2019-2020 в Италия Ив частност за извадка от 1081 общини. Всичко с връзки към ИСТАТ. Точно за опровергаване на фалшиви новини, като разпространяваните тук.
https://www.open.online/2020/04/08/coronavirus-meno-morti-rispet … il-31-marzo-2020/
Тя ще помоля да се спре поне с тези глупости, минете на смъртността в Ню Йорк за разнообразие.

Божеее, инженер дето не иска цифри, а картинки. Joy
Знаеш ли за какео се използват кавички? Видя ли че картинки е цитирано от мен и е поставено в "каринки"
Разбираш ли че "картинки" означава графики.
Най-после някой се осмели и със статистика.
Да те цитирам:
    34.339 decessi nei primi 3 mesi del 2015;
    30.411 decessi nei primi 3 mesi del 2016;
    35.018 decessi nei primi 3 mesi del 2017;
    33.520 decessi nei primi 3 mesi del 2018;
    33.575 decessi nei primi 3 mesi del 2019;
    40.244 decessi nei primi 3 mesi del 2020.

Това, което си цитирал не е за цяла Италия, а само за 1084 общини. Иначе ето данните от най-засегнатите места в Италия:

# 9 049
Не мога да ви изчита, но описаното разхлабване на мерките в Австрия си го има в бг. Тук си работят всякакъв тип магазини / май само първата седмица не работиха/. До местоработата ми даже сервизите за телефони и магазини за домашни потреби  работиха.
Работата ми е подобна на тази, която работи приятелката ми в Лондон. Аз ходих на работа, а тя работеше от вкъщи.

# 9 050
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
И какво ги топли починалите, как ги води статистиката?
Статистиката е за живите не за мъртвите.
Тях нищо не ги топли и мерките които взимате и те не ги топлят.
Така де, и аз това казвам, официалните данни са за живите, давай да видим твоите, за трети път те подсещам да се аргументираш официално за снощното твърдение, ти се правиш на ощипан....дали не е време да си признаеш, че и с него си спекулирал?Не е срамно човек да сгреши, срамно е да не знае, да говори лъжи поради тази причина и да подвежда хората с невярна информация.
Е колко пъти да ги давам тези статистики? Вече ми става неудобно, ще почнат мнения, че работя за сайта.
https://www.euromomo.eu/outputs/zscore_country15.html

# 9 051
Е колко пъти да ги давам тези статистики? Вече ми става неудобно, ще почнат мнения, че работя за сайта.
А дали ще те затрудни да цъкнеш на съседния таб 65+, където е високата смъртност и този статистически факт не е тайна, нищо че според теб е маловажен.

# 9 052
Оставам с впечатление ,че едно 80 % от заразените с коронавирус в България са роми.
Аз пък съм с други впечатления. Всички около мене за които знам че са болни са българи. И не са от пристигналите от чужбина.

При толкова малко болни в България е изключително любопитно, че познавате толкова много заболели.

# 9 053
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
Ако обаче нямаше КВ много хора щяха да си отидат доста по късно.
Не е ясно и какви поражения нанася КВ на организма, независимо дали човека е млад или стар.
Колко по-късно? На 150 годин ли?
Статистиките говорят за леко по-висока смъртност. https://www.euromomo.eu/outputs/zscore_country15.html
Ако е на 50 колко още му отпускате Вие?
Там е голямата разлика, че ние нищо не отпускаме за разлика от вас които ограничават.

# 9 054

Сигурно съм глупава, ама къде са цифрите тук? Мен специално март ме интересува да съпоставя. Виждам, че ситуацията драстично се променя в категорията 65+, но цифри не виждам.
Странна статистика ми е това. Ако си публикувам кардиограмата сигурно ще е нещо подобно.

# 9 055
Е, това се казва истерична реакция:
https://www.nytimes.com/2020/04/13/science/putin-russia-disinfor … -coronavirus.html

Намери се виновен за нещастията в САЩ. Той им е виновен... ха ха ха :

"Подкопавал доверието в Американските Институции"... е, как така? ...защо никой не "подкопава" доверието в Швейцарските, Норвежките, Исландските институции? През 2011, в Исландия, напъхаха даже всичките им банкери "на топли места"- ето, така се "укрепва доверието" в държавните институции. Докато Вие им раздадохте трилиони, за да си прикрият срамните части. Не е луд който дава зелника... .
А какво Вие "подкопавахте" 60 години, и навсякъде по света? Сега Ви е горчиво същото лекарство??

Момент сега:
* Вие не твърдяхте ли че сте навсякъде "топ", "най-най"?
* Как един "путин" може да Ви съсипе "здравната система"? ... от разстояние, с едно телефонче? Вие сами си го направихте... . Никой друг. Имахте два месеца да реагирате.
* Нали Вие сте най "топ" с пропагандата, техниките, "натъкмяването"? ...сега, виж, друг ни "надмина"?
* За масовата смърт на граждани в САЩ, "дезинформацията" е виновна? "Дезинформацията" интубира, лекува със скъпи лекарства? Не, не тя. Сами сте си виновни- и никой друг. И ще чуете сега "музиката". Както , по традиция, и с десетилетия, препоръчвахте на "плебеите" по света. Но, ето, сега, съдбата има обрати.
* Сигурно чичко "путин" е виновен, защо на един самолетоносач има хиляди заразени, и кой знае колко починали. И също той уволни адмирала, който искаше само да помогне на екипажа си?

Всеки един мислещ ще Ви каже- като система, като общество- загнихте. Ликвидирахте всичко положително, което хората по света имаха в съзнанието си за Вашата политическа система. И нация. Никой не Ви е виновен- сами сте си виновни.

През 1917-22, шепа бели офицери умираха за да не дойде комунизмът на власт.
Деца кадети тръгваха в атака и умираха за нищо, само и само да не дойде комунизма. Ето тук, за несведущите:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Восстание_юнкеров_в_Петрограде

Вие си стояхте на топло, и ограбихте златото и десетките милиони, с които Царска Русия си БЕ вече платила военните доставки от Вас. Които Вие така и никога не доставихте. Освен че по всякакъв начин пречехте на законният руски посланик Бахметев да финансира Бялото движение.
Заради Вас се застреля Ген. Каледин през 1918, заради Вас загинаха такива смели и храбри като Корнилов, Дроздовски, Капел, адм. Колчак.

През 40-те се заигравахте с диктатора, мажехте, лъжехте, чакайки една нация, и така гладна и опърпана, да даде 25 милионни жертви, за да се включите и Вие- Вие дадохте 500.000 жертви, другите 40 млн, но искахте да вземете всичко. Но Ви надиграха. В Ялта деляхте нациите, "кой при кого да остане", пак лъжехте, мамехте, крадяхте... като че ли няма утре.

Със същата алчност през 90-те грабихте нищенските Източно-Европейски страни по какъвто и начин бе възможен. И само чудо спря чумата. То не бяха МВФ, то не бяха "икономисти", то не бяха платени Ваши клакьори на "икономическият ренесанс" и "борсовите, без регулация, казина".

Бог забавя, но не забравя. Ако правиш лошо- ти се връща.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 21:11 от Birdie

# 9 056
Деца и баби даряват последните си пари, "свободните" телом и духом хора на изкуството се редят на държавна хранилка при Банов.. тцтц.

# 9 057
Помните ли, преди няколко дни съобщиха, че слагат КПП на няколко от софийските гета, едното -  Факултета.
Всяко чудо за три дни, днес минах оттам, полицейско присъствие не се забелязваше нито на входа, нито на изхода.

# 9 058
  • Пловдив
Абе аз да питам...от къде Пеевски взима и дарява тия тестове???  Последно 1000бр е дарил на старозагорско село.А държавата не може да закупи?

# 9 059
Скрит текст:
Ето сравнение на смъртните случаи за януари-март 2019-2020 в Италия Ив частност за извадка от 1081 общини. Всичко с връзки към ИСТАТ. Точно за опровергаване на фалшиви новини, като разпространяваните тук.
https://www.open.online/2020/04/08/coronavirus-meno-morti-rispet … il-31-marzo-2020/
Тя ще помоля да се спре поне с тези глупости, минете на смъртността в Ню Йорк за разнообразие.

Божеее, инженер дето не иска цифри, а картинки. Joy
Знаеш ли за какео се използват кавички? Видя ли че картинки е цитирано от мен и е поставено в "каринки"
Разбираш ли че "картинки" означава графики.
Най-после някой се осмели и със статистика.
Да те цитирам:
    34.339 decessi nei primi 3 mesi del 2015;
    30.411 decessi nei primi 3 mesi del 2016;
    35.018 decessi nei primi 3 mesi del 2017;
    33.520 decessi nei primi 3 mesi del 2018;
    33.575 decessi nei primi 3 mesi del 2019;
    40.244 decessi nei primi 3 mesi del 2020.

Това, което си цитирал не е за цяла Италия, а само за 1084 общини. Иначе ето данните от най-засегнатите места в Италия:

Продължавате да сравнявате само две години. При това едната тежка, а другата лека.
2019-та март беше 15 градуса. 2020-та 10 градуса. Глобалното застудяване ще ни умори за три години.

Общи условия

Активация на акаунт