COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 751
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 075
  • Пловдив
Означава това, че щом в болница не си способен да спазваш правила и дисциплина, какво остава да спазваш домашната карантина, ако си болен.....Там, където се разчита основно на съзнание. Де да знаем колко такива щъкат и се ръгат в навалицата. Ми не е толкова сложно, че да се налага да го обяснявам.

# 9 076
Хх, много интересно. Нали съм записана в бюрото по труда в момента и там на всеки месец май трябва да се ходи на място, не разбрах защо. Както и да е, сега края на Април имах записан ден, в който трябва да се явя и преди 2 часа ми се обадиха да ми кажат, че предвид извънредното положение - моят час се отлага за 15.07?!? Освен, ако не си намеря работа преди това

# 9 077
  • София
Скрит текст:
Сингапур нещо върви на горе, защо така, нали държаха нещата под контрол уж. Не е добре това.

Сингапур мисля, че не са имали затегнати мерки като Европа, а само тества много. Което идва да покаже, че само с тестване явно не става....

# 9 078
  • Варна
Защо толкова деца има заразени-27?
Това не е добре. Дори под 10г възраст има
"........
Лица до 18-годишна възраст, при които е потвърден новият коронавирус, са общо 27. От тях 14 са лицата под 10-годишна възраст.
...................
"

Никой не е казвал, че децата не се заразяват, дори напротив - че те са едни от основните заразоносители. Просто са безсимптомни или карат леко заболяването в повечето случаи.

# 9 079
Май сте го коментирали, но нека дам данни за Италия за днес, че съм   обнадеждена.
2.972 нови случаи. Тук съм доволна, че падна другата психологическа граница 3000. Но, предвид цялото движение след пика не очаквам да се затвърди това веднага и е възможно да има пак скок над тройката, но тенденцията е ясна вече и тя е надолу, точка.
602 починали днес
1.695 оздравели за последните 24 ч.
Странно, този  показател, както Хеликаза отбеляза, сякаш не расте, а всеки ден цифрата е над 1000.
3.186 са на интензивна терапия, този показател ме радва, че намалява всеки ден, до скоро растеше. Днес са със 74 по-малко от вчера.

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … no&menu=vuoto

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 20:24 от unabella

# 9 080
  • Mediterraneo
Хх, много интересно. Нали съм записана в бюрото по труда в момента и там на всеки месец май трябва да се ходи на място, не разбрах защо. Както и да е, сега края на Април имах записан ден, в който трябва да се явя и преди 2 часа ми се обадиха да ми кажат, че предвид извънредното положение - моят час се отлага за 15.07?!? Освен, ако не си намеря работа преди това

Кое ти е толкова интересно? Съвсем в реда на нещата. При нас всякакви администрации затвориха още от ден първи- бюро по труда, КАТ, прегледи на коли, кметства и общини, социални грижи и пр., и пр. Прекратена е подмяната на лични документи, удължава се срокът им. Абсолютно нищо не работи. Това, което може, става по електронен път( кандидастване на борсата, например), другото просто не предоставя услуги.

# 9 081
Това с вкарването на български стоки в големите вериги ще е същото като онзи стандарт "Стара планина".
Хората си правят сметка и не са прости да купят домати за 4 лв., защото са български, ако има вносни за 2.

# 9 082
Скрит текст:

Кое ти е толкова интересно? Съвсем в реда на нещата. При нас всякакви администрации затвориха още от ден първи- бюро по труда, КАТ, прегледи на коли, кметства и общини, социални грижи и пр., и пр. Прекратена е подмяната на лични документи, удължава се срокът им. Абсолютно нищо не работи. Това, което може, става по електронен път( кандидастване на борсата, например), другото просто не предоставя услуги.

Интересно ми е защо 15.07 Simple Smile

# 9 083
  • София
Май сте го коментирали, но нека дам данни за Италия за днес, че съм   обнадеждена.
2.972 нови случаи
602 починали днес
1.695 оздравели за последните 24 ч.
Странно, този  показател, както Хеликаза отбеляза, сякаш не расте, а всеки ден цифрата е над 1000.
3.186 са на интензивна терапия, този показател ме радва, че намалява всеки ден, до скоро растеше. Днес са със 74 по-малко от вчера.
http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … no&menu=vuoto
Точно за този показател исках да попитам, ако на интензивна терапия само само със 74 по-малко от вчера, откъде се взима тия над 600 починали? Или аз нещо не интерпретирам правилно нещата?

# 9 084
Дали някой знае, коя е тази заповед, която позволява да отидеш до друго населено място, като основанието в декларацията е, че си имаш имот и ще си работиш градинката, или имаш животни да нахраниш. Визирам изказване на министър Танева от съботното й гостуване в седмицата по Дарик - казва го между 33-35 минута. Никой полицай нямало да спре хората, ако отидат да си нагледат градинката Simple Smile

Питането ми е свързано с прочетената статия за повдигнати наказателни дела, ако пишеш нещо различно от ходене на работа или на места по настоящ адрес - https://bnr.bg/post/101258874/nakazatelni-dela-za-neverni-deklar … p-tata-v-loveshko
Ходенето за градинките си е твой имот, както казва министъра, но там съвсем не е задължително да имаш нито постоянен, нито настоящ адрес, та понеже са ми малко противоречиви тези два източника на информация, Вие случайно да знаете на кой нормативен акт се позовава министър Танева? Звучеше изключително убедително, че полицаите знаят и никого няма да спрат на КПП-тата, щом отиваш за градинката.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 19:56 от "Ти нормална ли си?!?"

# 9 085
Флейм, по принцип те викат първия месец, после втория, после почваш да прескачаш през 2-3. Явно са решили директно да прескочат Simple Smile

# 9 086
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
И какво ги топли починалите, как ги води статистиката?
 Идеята е дали сам по себе си вирусът е толкова смъртоносен

Защо гледате този резултата като процент на смъртност! Това са затворени случаи, а има още 1 365 777 активни случая, те как се съотнасят!

Чака се резултат.. и те ще приключат по един или друг начин. Дори и всички те да оздравеят (което разбира се няма да се случи), процентът ще бъде около 6.. дори и да има поне още 2 млн. неоткрити, процентът няма да е под 3
Между 6% и 20% има разлика, мисля. Blush

Каквото е разпределението при 500 000 човека, такова ще бъде и при 2 000 000
500 000 е предостатъчно голяма извадка.

Споко.. нашите 700 случая са капка в морето от 2 000 000.
Картината може да бъде много по-различна.
Извинявам се, но вие не можете да смятате. Обясненията ми са безсмислени.
Приятна вечер!

# 9 087
Скрит текст:
Имам въпрос: защо не се получава имунитет от преболедуване, така се твърди поне по медиите, а се очаква да се получава чрез ваксина?

Сред народонаселението вървят и други коронавируси, които причиняват сезонни настинки с грипоподобни симптоми. За тях още никой не е намерил ваксина и някои хора си ги карат редовно.
Ако sars-cov-2 не изчезне, подобно на по големия си брат от миналото десетилетие, считай, че е минал в графата сезонни вируси.

Но така или иначе СЗО твърди, че НЯКОИ пациенти(каква изненада, при ваксините също има такива, както и при грипа между другото) не изграждат антитела, а не че никой не изгражда. По този въпрос ще се правят още проучвания. Но да, едва ли е особено траен този имунитет: в най - добрия случай 2-3 година, но едва ли е и толкова.

# 9 088
Роналд, и на мен ми е странно и не мога да разбера принципа. Русия ми е направила впечатление повече от седмица те имат само 8 критични случаи, а на ден умират по 10-15.

# 9 089
Флейм, по принцип те викат първия месец, после втория, после почваш да прескачаш през 2-3. Явно са решили директно да прескочат Simple Smile

Да, Флейм, нищо необичайно няма.
Днес сме 14, нормално е вместо след 2, да те викат след 3 месеца.
Те работа няма да ти предложат.

Общи условия

Активация на акаунт