COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 561
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 105
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето сравнение на смъртните случаи за януари-март 2019-2020 в Италия Ив частност за извадка от 1081 общини. Всичко с връзки към ИСТАТ. Точно за опровергаване на фалшиви новини, като разпространяваните тук.
https://www.open.online/2020/04/08/coronavirus-meno-morti-rispet … il-31-marzo-2020/
Тя ще помоля да се спре поне с тези глупости, минете на смъртността в Ню Йорк за разнообразие.

Божеее, инженер дето не иска цифри, а картинки. Joy
Знаеш ли за какео се използват кавички? Видя ли че картинки е цитирано от мен и е поставено в "каринки"
Разбираш ли че "картинки" означава графики.
Най-после някой се осмели и със статистика.
Да те цитирам:
    34.339 decessi nei primi 3 mesi del 2015;
    30.411 decessi nei primi 3 mesi del 2016;
    35.018 decessi nei primi 3 mesi del 2017;
    33.520 decessi nei primi 3 mesi del 2018;
    33.575 decessi nei primi 3 mesi del 2019;
    40.244 decessi nei primi 3 mesi del 2020.
[/spoiler]

Това, което си цитирал не е за цяла Италия, а само за 1084 общини. Иначе ето данните от най-засегнатите места в Италия:
Скрит текст:

[/spoiler]
Снимките които постваш са от най засегнатите общини, същия източник Islat обаче цитира по висока обща смъртност през 2019 в сравнение с 2020 година

# 9 106
  • Другата България
Dazel, този е заразно болен и трябва да стои в ужасяващите условия на инфекциозна болница, а останалите 500, които са си у дома, те не са ли заразни?
И какво става всъщност с тези хора? Болни ли са, оздравели ли са? Пълнят бройката, но веднъж, появили се в статистиката, повече не излизат от нея.
Риторично питаш, предполагам?
Но не разбирам в каква връзка. Пред всеки дом да стои патрул и да ги пази да не излизат ли?
На другите въпроси, тоест за тях, си права, няма яснота, поне официално, а е редно да има.

# 9 107
  • Bulgaria
В старозагорското село имало 5 случая и още много под карантина. Щом от болница е избягал, че и таксѝ ползвал...

Да, пределно ясно е защо са ги сложили под карантина. Те са неконтролируеми. По-добре, че са сложили селото под карантина, така поне другите хора имат шанс да се предпазят, докато болните не спазват никакви мерки.

# 9 108
Някой може ли да коментира защо нашата графика Daily New Cases е толкова странна и какви изводи могат да се направят от нея. Какъв ти пик, така можем да си се разхождаме нагоре-надолу по кривата, до коледа - 15 - 28 - 14 - 26 - 16 - 28 и т.н.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/
Ето това е важния въпрос, над който би трябвало да се замислят всички, вместо да броят неосъществени трупове или да сочат с пръст някой, дето не си сложил маската?
Какво правим при тая криволичеща линия? Чакаме да дойде дядо Мраз декември месец и няколко потребителки да продължават да сочат с пръст някой без маска? А един идиот, облечен във власт, вече да е изтеглил поредния 10-милиарден заем? Все още да сме в ИП и да се радваме, че моргите не работят на пълна мощност като в Италия?

Наистина кажете при сегашната ситуация, какво развитие очаквате?

# 9 109
Lady Cassiopeia,

Тази сутрин имаше въпрос към щаба за маските. Имахте ли възможност да чуете отговора? ..

Отговор не чух - генерала отказа да отговори. И нормално - няма ден, в който този въпрос да не му бъде зададен. Както и онзи малоумния за кръвната група. Там поне отговора ми хареса - по кръвни групи и зодии не могат да кажат каква е смъртността. Защото тези въпроси се повтарят, ако не всеки ден, то през ден. И мисля, че не е нужно всеки път да се задава един и същ въпрос. За маските се каза още в самото начало, после се отговори още няколко пъти - ами, ако някой има проблем с паметта, да ходи да си я лекува. Не знам кой нормален човек може да отговаря ежедневно на един и същ въпрос в продължение на повече от 30 дни вече

Ако все пак е имало отговор и аз съм го пропуснала се извинявам - ще се радвам да ми кажеш какъв е бил той. Но не вярвам да е бил много по-различен от всички отговори на този въпрос до сега

# 9 110
Някой може ли да коментира защо нашата графика Daily New Cases е толкова странна и какви изводи могат да се направят от нея. Какъв ти пик, така можем да си се разхождаме нагоре-надолу по кривата, до коледа - 15 - 28 - 14 - 26 - 16 - 28 и т.н.

Ами защото се тества непоследователно и от немай къде. Отделно и случаите са малко, та така....чакат някой да им се стовари с пневмония вече в болница.

# 9 111
  • Пловдив
Dazel, този е заразно болен и трябва да стои в ужасяващите условия на инфекциозна болница, а останалите 500, които са си у дома, те не са ли заразни?
И какво става всъщност с тези хора? Болни ли са, оздравели ли са? Пълнят бройката, но веднъж, появили се в статистиката, повече не излизат от нея.

Щом е в болница, очевидно състоянието му го изисква. Останалите 5 са си по къщите. Другите, които са под карантина трябва са я спазват. Защо и дали не ги вадят от статистиката, не знам  

https://trafficnews.bg/krimi/zhena-pod-karantina-trud-lazhe-poli … a-tsarkva-175482/

Още двама убавци. На радходка. Много е тъпо това поведение. Оказва се, че тези хора все пак ги следят какви ги вършат. И като не спазват мерките, няма как да пуснат всички спокойно да се омесим.

# 9 112
Но не разбирам в каква връзка. Пред всеки дом да стои патрул и да ги пази да не излизат ли?
На другите въпроси, тоест за тях, си права, няма яснота, поне официално, а е редно да има.

Не, питам на какъв принцип едните са в болница, а другите не. Всичките ли на домашно лечение са безсимптомни? Този, който си е хванал такси и на собствен ход се е върнал в селото си и той ли е безсимптомен? Какво е наложило хоспитализирането му? Ей такива въпроси и ми глождят.

# 9 113
"Носете маски, "за да сте здрави", каза генерал Мутафчийски, след като му бяха припомнени думите от 22 март, когато казва, че те създават фалшиво спокойствие, че пазят от коронавирус"

С прекалено многото отговори генерала влезе в противоречие със себе си..

Lady Cassiopeia,

Тази сутрин имаше въпрос към щаба за маските. Имахте ли възможност да чуете отговора? ..

Отговор не чух - генерала отказа да отговори. И нормално - няма ден, в който този въпрос да не му бъде зададен. Както и онзи малоумния за кръвната група. Там поне отговора ми хареса - по кръвни групи и зодии не могат да кажат каква е смъртността. Защото тези въпроси се повтарят, ако не всеки ден, то през ден. И мисля, че не е нужно всеки път да се задава един и същ въпрос. За маските се каза още в самото начало, после се отговори още няколко пъти - ами, ако някой има проблем с паметта, да ходи да си я лекува. Не знам кой нормален човек може да отговаря ежедневно на един и същ въпрос в продължение на повече от 30 дни вече

Ако все пак е имало отговор и аз съм го пропуснала се извинявам - ще се радвам да ми кажеш какъв е бил той. Но не вярвам да е бил много по-различен от всички отговори на този въпрос до сега

# 9 114
  • Пловдив
Скрит текст:
Село Паничерево, община Гурково е под карантина от полунощ тази нощ

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от полунощ днес се забранява влизането и излизането от село Паничерево, община Гурково, след като по-рано мъж от селото с положителна проба за коронавирус избяга от болницата в Стара Загора и се прибра у дома.
Намиращите се извън селото негови жители имат време до 20 часа днес да се върнат по домовете си. Те ще останат под карантина в следващите 14 дни и имат право да напускат домовете си само за снабдяване с храни и лекарства, за банкови услуги или за медицинска помощ. В Паничерево живеят малко над 1800 души, по данни от ГРАО към 2015 г.

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/14/4054521_starozagorsko_s … arantina_ot_tazi/
Не е нормално да затвориш цяло село заради един човек. Ама то в нашата държава всичкото ни е такова.
Всъщност не бил един. Имало 5 болни от това село.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 23:08 от Не се сърди, човече

# 9 115
"Носете маски, "за да сте здрави", каза генерал Мутафчийски, след като му бяха припомнени думите от 22 март, когато казва, че те създават фалшиво спокойствие, че пазят от коронавирус"

По-скоро да развиете бактериална пневмония...

И още нещо интересно. Днес бях в магазина, вчера - също. Какво наблюдавам, маската наистина създава фалшиво чувство на спокойствие, защото хората се отъркваха едни в друг около рафтовете.

# 9 116

Защото са смесили данни от сутрешни и вечерни брифинги т.е данните са за различни по дължина периоди - 12, 24, 36 часа.. но по принцип сте права, няма значим ръст дневно.

Благодаря. Това малко ме успокоява. Но така давани данните правят графиката нефункционална. В крайна сметка не се разбира нищо.

# 9 117
Не мога да разбера какви са тия показни акции. Гонят човека, като че ли е единственият заразен и като го приберем, вирусът ще изчезне. Карантиниране на цяло село. В същото време мое приятелско семейство - 4 човека - изкараха вируса, никой не ги потърси цял месец. Никой! Нито веднъж! За какво говорим изобщо???

# 9 118
"Носете маски, за да сте здрави[/i]", каза генерал Мутафчийски, след като му бяха припомнени думите от 22 март, когато казва, че те създават фалшиво спокойствие, че пазят от коронавирус"

С прекалено многото отговори генерала влезе в противоречие със себе си..

Благодаря - това не съм го чула. В такъв случай ще се самоцитирам

Маските предпазват хората от заразяване - аз предпазвам теб, ти предпазваш друг, той предпазва трети и т.н. Толерантност, разбиране и съпричастност трябва в момента в България.

Т.е. ако всички носят маски, всички ще са здрави, защото всеки ще пази другия.

А относно манията на някои хора да хванат генерала в издънка ще кажа, че е добре да сме толерантни към хората, които се борят с нещо ново и непознато за тях. Нещо, за което не пише нищо в нито един учебник, няма лекарство, няма и ваксина. Нормално е проучванията през определено време да показват различни неща и хората да сменят мнението си, след като се запознаят с новите неща около вируса.

# 9 119
  • Другата България

Не, питам на какъв принцип едните са в болница, а другите не. Всичките ли на домашно лечение са безсимптомни? Този, който си е хванал такси и на собствен ход се е върнал в селото си и той ли е безсимптомен? Какво е наложило хоспитализирането му? Ей такива въпроси и ми глождят.
Този ромът е с двустранна пневмония и затруднено дишане, и той е бил първоначално вкъщи, но после се е влошил и е постъпил в болница. С диабет е, и с ХОББ. Изобщо не е безсимптомен, напротив. За останалите вече говорихме, не знам за всички, но леките случаи са у дома, това не значи, че са безсимптомни, а че просто са с по-слабо изразена симптоматика, неналагаща хоспитализация. Следят се по телефона, при влошаване се хоспитализират, така е станало и с този хубавец.

Общи условия

Активация на акаунт