COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 225
Специално за Италия твърдя, че голяма част от бройките мрат от нещо друго, да. Но никой не ви пречи да вярвате на мейнстрийма, разбира се.
И какво се е случило тази година, че на места смъртността се е увеличила с пъти, а средно за трите месеца за тези над 1000 общини с над 80%?!

Има увеличение, това никой не го оспорва. Така също в следващите месеци ще видим тотален срив на смъртните случаи на някои места, от което ще с направят изводите, че са починали хора, които са се били запътили натам.
Следя групите на българите в Италия, тъй като родителите ми са там. Много е забавно, когато хората от България обясняват на хората в Италия каква е ситуацията в страната. Добре, че сме ние, от България, да им отворим очите на тези заблудени "италианци". Няма никакво значение, че много от тях са медицински работници или, че техни близки или приятели са потърпевши от вируса. Няма начин да разбират повече от форумните или фейсбук  "специалисти".

# 9 226
Открили са таксиметровия шофьор на беглеца.В дома му в Стара Загора.Сега ще се търсят и клиенти ,които е возил след "беглеца".

# 9 227
Тесла, хайде по-кротко с чудовищната заразност, а? Вкарал си се в някакъв филм и се чудиш откъде да си изсмучеш аргументация да оправдаваш дивотиите дето пишеш, при все че хал хабер нямаш от биология. Точно и затова си нагласяш числа както ти скимне.

Новата Нормалност както я разбирам аз , защото никой не обяснява какво точно ще представлява е някаква особена форма на скапан живот. В някакъв момент, ще имаме право да ходим на работа и да си пращаме децата на училище. Друго засега не разбрах да се включва в нея... все така се очаква да не се срещаме с близки и приятели, да не излизаме от вкъщи без уважителна причина, да спазваме дистанция, дано поне не трае прекалено дълго. Аз тази пролет я чаках с.огромно нетърпение, а от началото на февруари ми отпадна всичко приятно запланувано. Да, можем да се разхождаме поне, но от два месеца не съм се виждала с никого извън домакинството.

# 9 228
Видях много хора без маски, днес. Млади и семейни. Имаше си и мъжки седенки. Аз стриктна, с обрив по цялото лице. Не се оплаквам, само констатирам.
В Банско са преболедували грипа, още преди два месеца. Тоест карантината е закъсняла. А пика къде е ?

Ето това е истината, май. Това означава, че не само в Банско, а и много българи са го преболедували, защото в Банско имаше и много български туристи, които след ваканцията си, се завръщат по родните места. Аз самата бях в Банско за Нова година и бях на антибиотик, защото имах грипно неразположение с хрема и кашлица и си знам, че като се проточат нещата повече от 3-4 дена, си е време за антибиотик.
Ако вирусът е толкова заразен, колкото го описват, означава, че вече е изциркулирал из България. Или пък просто не е толкова заразен.

Най-вероятно сте си преболедували някой от сезонните грипове преди два или три месеца, или по Нова година. Бях пуснала статистика от интензивните шведски отделения, в които за сезон 2019/2020 до 7 март няма нито един в отделението с covid-19,  но пък е имало около 200 човека до тази дата с грип А и грип Б.

# 9 229
Току що-говорих с моя приятелка в САЩ, те са в Минесота и в нейната община имали едни от най-строгите мерки. Явно всяко местно управление си решава само за себе си според случаите. Та те не могат да излизат, освен да отидат на работа и пазар, но пък имали само 18 случая и нито един смъртен в общината, което е добре. Приятелката на брат и се е върнала скоро от Китай, тествана е положителна и го описва наистина като много гадна настинка, но по-леко от грип. Вече е добре, около 4-5 дни била същински болна.
Иначе казва, че започнали да изглаждат кривата и се надява скоро да ги пуснат, защото тя горката е фотографка и няма как да работи, а са много хора в семейството.
Интересно ми е дали се тръшкат от разочарование, че стоят затворени по къщите си, а апокалипсиса не идва и не идва. Wink

Ами с 3 деца и 5 внучета как мислиш? Всички са накуп. Тръшкането продължава и сега на чат в месинджър...
Ама там апокалипсиса мина, нали разбирате, заради масовото тестване.

# 9 230
Скрит текст:
Току що-говорих с моя приятелка в САЩ, те са в Минесота и в нейната община имали едни от най-строгите мерки. Явно всяко местно управление си решава само за себе си според случаите. Та те не могат да излизат, освен да отидат на работа и пазар, но пък имали само 18 случая и нито един смъртен в общината, което е добре. Приятелката на брат и се е върнала скоро от Китай, тествана е положителна и го описва наистина като много гадна настинка, но по-леко от грип. Вече добре, около 4-5 дни била същински болна.
Иначе казва, че започнали да изглаждат кривата и се надява скоро да ги пуснат, защото тя горката е фотографка и няма как да работи, а са много хора в семейството.

Добре де хора, наистина не разбирам. Ето едно мнение, което е напълно съотносимо със ситуацията в България - строги мерки, малко заразени, никакви жертви.
За Минесота - САЩ, оценката на същите тези обстоятелства е "което е добре", а тук се скъсваме да омаловажаваме усилията да се постигне същото.

Защо, наистина не разбирам защо?
С какво Минесота ви се вижда демократична, а тука е диктат и произвол?
И същите неща на едното място са грешни, а на другото добри?
Какъв ви е интереса за двойния аршин?

Минесота е два пъти по-голяма от България, с население почти колкото нашето, разделена е на окръзи и управлението на всеки окръг решава само за себе си какви мерки да въведе. Тя каза, че нейният окръг е с най-затегнати мерки от целия щат, заради тия 18 положителни проби. Няма лошо в мерките, но те трябва да отговарят на реалната обстановка. Там, както знаем, тестват като луди. Моята приятелка и цялото и семейство е тествано заради 1 положителна проба (приятелката на брат и). Тук не се тества, няма реална представа какво се случва, мерките са половинчати и изсмукани от пръстите. Един ден едно, друг ден - друго. Когато знаеш какво реално се случва в задния ти двор, тогава мерките се приемат от всички и се спазват, щеш или не щеш. Тук не видяхме някой (от сложените начело) да се интересува от реалната обстановка, да цели нейното изясняване.
И накрая ефекта в България и в Минесота е един и същ- строги мерки и като ефект малко заразени и загинали.
Но там според вашата оценка е добре, а тук постоянно търсите валидиране с още заразени и загинали. Непонятно ми е това.
Питах защо мерите резултатите с двоен аршин?
Едва ли ще отговорите.

# 9 231
Т
Скрит текст:
оку що-говорих с моя приятелка в САЩ, те са в Минесота и в нейната община имали едни от най-строгите мерки. Явно всяко местно управление си решава само за себе си според случаите. Та те не могат да излизат, освен да отидат на работа и пазар, но пък имали само 18 случая и нито един смъртен в общината, което е добре. Приятелката на брат и се е върнала скоро от Китай, тествана е положителна и го описва наистина като много гадна настинка, но по-леко от грип. Вече е добре, около 4-5 дни била същински болна.
Интересно ми е дали се тръшкат от разочарование, че стоят затворени по къщите си, а апокалипсиса не идва и не идва. Wink

Ключовата дума е къща. А къщата има и двор. Несравнимо е. Повечето американци със семейства, не живеят в апартаменти като европейците, за това не усещат карантината така, както европейците.

# 9 232
Специално за Италия твърдя, че голяма част от бройките мрат от нещо друго, да. Но никой не ви пречи да вярвате на мейнстрийма, разбира се.
И какво се е случило тази година, че на места смъртността се е увеличила с пъти, а средно за трите месеца за тези над 1000 общини с над 80%?! Интересно ми е ако почине някой от някаква елементарна инфекция тъй като имунната му система е съсипана от ХИВ, кой е виновен - конкретната инфекция или вируса? Защото според вас ще се окаже, че по света няма нито един починал от СПИН.
Абсолютно, в света умрелите са по-малко от Младост в София, някакви промили, какъв вирус, какъв Мутафчийски? Имаме един грип, малко по-различен, и всички са шаш. СПИН е по-страшен, ама тука имаме един малко по-странен грип. Да се заразим 70 % и спира. Хрема, сополи, кашляне, и това е.

# 9 233

И накрая ефекта в България и в Минесота е един и същ- строги мерки и като ефект малко заразени и загинали.
Но там според вашата оценка е добре, а тук постоянно търсите валидиране с още заразени и загинали. Непонятно ми е това.
Питах защо мерите резултатите с двоен аршин?
Едва ли ще отговорите.

Аз не търся заразени и умрели, явно ме бъркате с някой друг... споделих какво ми каза моята приятелка.

Ключовата дума е къща. А къщата има и двор. Несравнимо е. Повечето американци със семейства, не живеят в апартаменти като европейците, за това не усещат карантината така, както европейците.

Да, къща и бая голям двор имат. И въпреки това и тежи, че не може да си упражнява професията. Нормално, тя обикаляше да снима сватби и бебенца.

# 9 234
Скрит текст:
Видях много хора без маски, днес. Млади и семейни. Имаше си и мъжки седенки. Аз стриктна, с обрив по цялото лице. Не се оплаквам, само констатирам.
В Банско са преболедували грипа, още преди два месеца. Тоест карантината е закъсняла. А пика къде е ?

Ето това е истината, май. Това означава, че не само в Банско, а и много българи са го преболедували, защото в Банско имаше и много български туристи, които след ваканцията си, се завръщат по родните места. Аз самата бях в Банско за Нова година и бях на антибиотик, защото имах грипно неразположение с хрема и кашлица и си знам, че като се проточат нещата повече от 3-4 дена, си е време за антибиотик.
Ако вирусът е толкова заразен, колкото го описват, означава, че вече е изциркулирал из България. Или пък просто не е толкова заразен.

Най-вероятно сте си преболедували някой от сезонните грипове преди два или три месеца, или по Нова година. Бях пуснала статистика от интензивните шведски отделения, в които за сезон 2019/2020 до 7 март няма нито един в отделението с covid-19,  но пък е имало около 200 човека до тази дата с грип А и грип Б.

Ще видим. За сега резултатите показват, че инфекцията от Ковид 19 в Банско е стара. А ако е така...какво?

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 01:14 от Не се сърди, човече

# 9 235
Моят познат, за когото писах, че се върна от Германия и му казаха по телефона да се жабури със солена вода и да пие парацетамол вече е съвсем наред. Никой не се е свързал с него в последствие, не се е поинтересувал как е. Не са идвали да го посетят и от полицията. Още не се е тествал за антитела, но мислел да го направи.
Защо да го търсят ако няма потвърден положителен резултат от тест? Той официално не е бил болен нито дори заразен.
Вие тук си драскате и си мерите статистиките , а колко такива си преболедуват мирно и тихо и кротко. И въобще не се тестват, щото тестовете са хем скъпи, хем несигурни, плюс ако е положителен те карантинират.
На мен специално преди 20 години Манту-то ми беше нещо дефектно и ЛЛ ме прати в Белодробната болница на Несторов. Казаха ми, че ми няма нищо, но си изкарах акъла тогава. След  3-4 години бях в чужбина и имаше пак задължително Манту. Пак въпросително... Гледаха ме на рентген, всичко чисто. Ама сега, толкова време по-късно, ако ме гепи вируса, имам ли БЦЖ, нямам ли...

# 9 236
Ще видим. За сега резултатите показват, че инфекцията от Ковид 19 в Банско е стара. А ако е така...какво?

Колко е стара?! Източник?! Няма как да сте изкарали коронавирус още на Нова Година, това е несериозно...

# 9 237
Не за един познат на познат, чувам, че починал от Ковид.

Аз не познавам някой, който да познава някой, който е заразен или поне тестван. Освен диджея от Варна. А познавам доста хора. Само шантавата ни счетоводителка "познава" поне половината заразени в Германия, вече разказа и за два смъртни случая, между които и личния й лекар. Как не я карантинираха досега властите и нас покрай нея, не знам.
Развесели ме))) Тази счетоводителка ваша е голям образ май и хич не ви е скучно))))
Тук обаче нещо хич не ми харесва това
СЗО за антителата и имунитета((( Тъкмо си виках дали не съм минала вече и станала железна, ама...то какъв смисъл има тогава да се изследва човек. И това за реактивиране на инфекцията ..ми то това ще си действа докато те утрепе съвсем излиза или аз не съм разбрала.
https://news.bg/world/szo-ne-e-sigurno-che-preboleduvalite-covid … Xh-72AbfxJMTXnXR8

За БЦЖ питах лекар познат. Каза да не залагам на тази ваксина. Имала трайност и съм вече остаряла, за да ме пази. С две думи...няма ефект. Не знам дали е вярно, ама така ми каза. Било глупост това за него.
Иначе и аз съм притеснена, ама не продължих с питанията си, щото... На мен не ми се поду мантуто, втори опит пак така. Не ме пращаха никъде, искаха да ми сложат там врътката, ама пак номера не стана, че се и дърпах (страх ме е от инжекции) накрая обявиха, че съм била уж с природен имунитет (дръжки, не им се занимаваше с такава опърничава) и те така и аз не знам какво съм сега. Имам белега от бебе ваксината, ама другото мъцки, не ме ловеше помня със сигурност, щото ме измъчиха да обикалям и да ме гонят. А съм карала двустранна бронхопневмония , изключително тежка на 3г.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 00:17 от Анонимен

# 9 238
Цитат
Тесла, хайде по-кротко с чудовищната заразност, а?
А как да наречем вирус който за има няма 1, 2 месеца създава невиждана по размер епидемия в Банско и за 3 месеца покорява целият свят, как го постига според теб ако не с чудовищна заразяемост.

# 9 239
  • Там,където се събуждам щастлива.
Тук в Австрия, канцлерът Курц, на днешната пресконференция ни похвали страшно много и четири пъти употреби словосъчетанието „Новата Нормалност”.

Това го чувам вече все по-често. Какво реално имат предвид под "новата нормалност"?

Нов начин на организация на работата до създаването на адекватно лечение и ваксина. По-малки класове в училищата. На смени учене (тук е основно училище от 8.30 до 14 ; средно от 8.30 до 16), разделяне на групи, в които се преподава според темпо и възможности на децата.). Отворени офиси с прозрачни прегради. Не работиш цяла седмица там, а се редуваш с колеги. Въобще по-големи пространства с по-малко хора.

Общи условия

Активация на акаунт