COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 063
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 030
  • Варна
Оставам с впечатление ,че едно 80 % от заразените с коронавирус в България са роми.

# 9 031
Никой не се радва, April morning
Но не можеш да отречеш, че е мега подозрително, че ББР дава в такъв момент 75 мил. на колекторска фирма и капитал 2000 лв.

Аз това не го отричам. Винаги в мътни води някой лови риба..
Но какво означава "бау".
Целия свят играе сценка да прикрие сделката за 75 милиона.
Или мръсните "богаташи" купили си апартаменти на изплащане сега ще го загазят и ще останат на улицата.

# 9 032
Имам въпрос: защо не се получава имунитет от преболедуване, така се твърди поне по медиите, а се очаква да се получава чрез ваксина?
В какъв смисъл да не се създава имунитет?

Имунният отговор е индивидуална реакция на причинител на заболяване. За.много други вирусни заболявания не се създава траен имунитет и затова има реваксинации, например при хепатит Б.

При други заболявания например при варицелата и с ваксина, и с преболедуване се създава траен имунитет, но всички знаем, че някои хора ги повтаря.

# 9 033
Какво става с починалите от ковид((
Тук историята на жената от Хисаря, която почина.
Не разбирам защо близките на починалите не са изследвани, а са били в карантина и не им е давано да излизат.Ако такива хора не се изследват, тогава кои? Странна работа.
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/593156?fbclid=IwAR02ta95y … LcjsHIhXhv1BdrrH0
Току-що съобщиха, че бебенцето на 1 годинка с ковид  е изписано  от болницата и е добре.))

ПП Поправям се. Тук друга версия от кметицата на Хисаря. Близките не са пожелали да я погребат((
Не знам на кой да вярвам вече. Но при много мерки за сигурност са погребвани тези хора. Направо се плаша вече.
Дано на никой не му се случи((
https://glas.bg/balgariia/blizkite-pochinalata-koronavirus-zhena … fu9daeicnwc1jzaKc

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 18:13 от Анонимен

# 9 034
Статистиката не работи така. Не се сравнява спокоен месец миналата година с натоварен днес.

Брей, не случайно инженерната мисъл била нарицателно.
Ми човек, дали се сещаш, че сегашния месец е натоварен заради вируса? А предишния не е бил натоварен, защото е нямало вирус?

# 9 035
Оставам с впечатление ,че едно 80 % от заразените с коронавирус в България са роми.
дали?

# 9 036
Да трудно е да се чете без "картинки". Ас съм инженер и чета с "картинки". Две измукани цифри от пръстите не ми говорят нищо. Или греша, говорят ми. Говорят ми за стъкмистика, направо крещят.
Ами разгледайте си по-добре картинките в собствения линк:
Скрит текст:

# 9 037
  • София - Рим и обратно
Тесла, извинявай, но какво твърдиш точно? В Италия, Испания, Щатите, Франция... мрат от нещо друго ли? Или че господ е българин, затова у нас вирусът не е толкова смъртоносен у нас, понеже сме българи юнаци?
Специално за Италия твърдя, че голяма част от бройките мрат от нещо друго, да. Но никой не ви пречи да вярвате на мейнстрийма, разбира се.

# 9 038
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
И какво ги топли починалите, как ги води статистиката?
  Идеята е дали сам по себе си вирусът е толкова смъртоносен
Очевидно е смъртоносен за определени групи хора, които без него биха били живяли по-дълго.

# 9 039
Ама...то и досега имаше български стоки по веригите, включително плодове и зеленчуци.Unamused

Когато въведоха КПП-тата, във Фейса хора от Пловдивско се оплакваха, че няма да могат да си изкарат разсада на полето навреме ... та не знам и каква продукция ще дочакаме есента

Пазарите работят. Идете и вижте, хората си продават разсада. Който иска си купува...

На полетооо, не на пазара ...  Говорим за тази продукция дето ще я чакаме есента да се продава по веригите - селскостопански работници е трябвало да отидат и разсаждат на нивите  с чушки и домати, а не бабите на пазарите дето продават 20 стръка разсад в кофички от кисело мляко. Сега по-ясно ли е?

# 9 040
Скрит текст:
Тесла, извинявай, но какво твърдиш точно? В Италия, Испания, Щатите, Франция... мрат от нещо друго ли? Или че господ е българин, затова у нас вирусът не е толкова смъртоносен у нас, понеже сме българи юнаци?
Специално за Италия твърдя, че голяма част от бройките мрат от нещо друго, да. Но никой не ви пречи да вярвате на мейнстрийма, разбира се.
Каква част! Дори половината да са починали от нещо друго другата половина малко ли са!

Понеже много хора недоволстват от крайните мерки. Мисля, че крайните действия от наша страна, предполагат крайни мерки. Пресен пример.
Жандармерия блокира гурковското село Паничерево

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 18:20 от Mama_Nana

# 9 041
Това, което се опитват да направят, налагайки на частните компании какво да продават в магазините си, е безумно и противоречи на всякаква пазарна логика и лоялна конкуренция. Не съм фен на големите вериги, но се надявам да дадат отпор.
А правителството вместо да се държи така малоумно, да впрегне ресурс да създаде ред и организация на пазарите, а не просто да ги затвори за най-лесно.

# 9 042

И в Испания ли така?
Никой от тамошните съфорумци не твърди нещо такова.

Много нови никове в темата, ясно е защо.
Георги Дяков сигурно има бан, сега се е клонирал с нов ник. COVID ли е, друг ли, не знам.

# 9 043
Защо толкова деца има заразени-27?
Това не е добре. Дори под 10г възраст има

"713 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 18 нови случая, като 12 са в София, 1 в Пловдив, 2 в Смолян и 3 в Кюстендил.

209 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 29 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники, информира Министерство на здравеопазването преди минути.

Лица до 18-годишна възраст, при които е потвърден новият коронавирус, са общо 27. От тях 14 са лицата под 10-годишна възраст.

При 37 лица-медицински персонал е установен COVID-19.

По отношение на общата картина – към 14 април: 397 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 316 на жени.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 19; Бургас – 26; Варна – 24; Велико Търново – 9; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 12; Кърджали – 12; Кюстендил – 18; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 15; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 36; Русе – 5; Силистра – 2; Сливен – 11; Смолян – 19; София – 427; Стара Загора – 23; Хасково – 8; Шумен – 4.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 35. Средната възраст на починалите е 64,8 г."
.

"

# 9 044
Аз пък съм с други впечатления. Всички около мене за които знам че са болни са българи. И не са от пристигналите от чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт