COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 258
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 970
  • Варна
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
Вярвам, имам двама близки починали СЪС рак - единия от белодробна, другия от сърдечна недостатъчност.

# 8 971
Все църквите им пречат.Според мен задължително трябва да не пускат никой през ккп по Великденските празници.След тях да си пътуват пак.Не искат и не искат да го направят.Защо?да не се разсърди някой?Доста вече сме сърдитите от половинчатите мерки.
Не съм забелязала да са ни се свили разходите.Може би съвсем малко,незначително.Не съм зареждала карта за гр.транспорт.ЦГМ са ми ''любимци''.Smiling ImpСега и те ще взимат по-малки бонуси или пък изобщо няма да има такива.Гадовете,дето два пъти вдигнаха незаконно билетите и честната кметичка си мълча.

# 8 972
  • Пловдив
Ама...то и досега имаше български стоки по веригите, включително плодове и зеленчуци.Unamused

# 8 973
Условията, които ще предложат хипермаркетите няма да удовлетворят родните производители. Имам 80% сигурност.

И аз имам същото предчувствие, което не почива на кой знае какви факти.
Но си мисля и друго, доколко българските производители поизвеждат български стоки.
Да вземем например киселото мляко, та то се прави със сухо мляко, което е внос.
Сирене, кашкавал - същата схема + палмово масло, а в България не сме палма до палмата.....
Да не говорим, че зеленчуците и плодовете в момента масово са внос.
Евентуално хляба приемам, че е български продукт, но веригите така или иначе зареждат хляб от български производители, просто защото е малотраен продукт, който трудно може да мине няколко граници и да пътува с дни, а и този вариант не им е рентабилен.
Аз ще ви кажа какво ще стане, ще стане същото, като промотирания стандарт "Стара планина" и БДС, забравихте ли ги? Това вече е играно. Има такива стоки, бяха доста и доста по - скъпи в началото, докато ги промотираха, заради по - високата им цена, не са най - търсените и очаквано, останаха много малко такива продукти. Сега ще ги сложат на отделни щандове и едно кисело мляко ще е 3 лв например и познайте, колко ще се купува.

Някъде бях попаднала на информация че големите вериги събират от дадени производители такси, за да разположат продуктите им на по-добрите места в магазините. Например на третия рафт отдолу-нагоре, точно срещу погледа на пазаруващия таксата е по-висока.
Имат причина да се дърпат за щандовете с бг продукция, най-малкото защото сложи ли се нещо на отделен щанд, то прави впечатление, а няма да могат да си получат така наречената комисионна "промотиране на продукт".

# 8 974
Ъпдейт по един казус, дето не знам дали съм го споменавала тук. Софиямед, Токуда и Рамус бяха скочили и водиха огромни спорове, заради изискванията да се повтарят положителните им тестове в рефетентна лаборатория. От днес официално вече Токуда е със статут на рефетентна лаборатория също.

# 8 975
Следващата стъпка ще е да ни задължат да ги купуваме тия български стоки и ще сме преоткрили социализЪма.

А, да - и в Ахтопол да е задължително да ходиш поне 2/3 от отпуската си.

# 8 976
Скрит текст:
Превод - през 2015 г. екипът включващ учени от Института, публикува успешно изследване върху това възможно ли е коронавирус от прилеп да се приспособи да инфектира HeLa клетки
Вярно си съвсем неграмотна .
"Екипът включващ учени от Института" не значи че това е разработка на Института , нито че се правила в Китай . Това е американска разработка която е включила и 2 китайски учени .
https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-ov … id=TWT_NatureNews
https://www.nature.com/articles/nm.3985
Публикацията включва 14 американски и 2 китайски учени .
Първоначално американското правителство е забранило опитите като опасни , после ги е разрешило . Което показва че са се извършвали на американска терирория .
Всъщност , тези опити вече ги обсъждахме .

Преди да обиждаш хората в неграмотност, е добре да погледнеш себе си. Поне да беше дочела статията...

Ето: In February 2020, virus expert and global lead coronavirus investigator Trevor Bedford observed that "The evidence we have is that the mutations [in the virus] are completely consistent with natural evolution".[20] On the other hand, even before the outbreak of the pandemic, some virologists questioned whether previous experiments on creating novel coronaviruses in the lab justified the potential risk of accidental release. Превод - През февруари 2020, експертът вирусолог и световен водещ на разследването за Коронавируса Тревор Бедфорд е изказал наблюдение, че "доказателствата, които имаме са, че мутациите на вируса доказват естествената му еволюция". Но от друга страна дори и преди пандемията, някои вирусолози са задавали въпроси дали предишни експерименти по създаване на нов Коронавирус В ЛАБОРАТОРИЯТА, оправдават потенциалният риск от случайното му изпускане от там.

От тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Wuhan_Institute_of_Virology

# 8 977
Следващата стъпка ще е да ни задължат да ги купуваме тия български стоки и ще сме преоткрили социализЪма.

То и сега в Лидл има голямо количество българска стока по общото наименование "Родна стряха"

# 8 978
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
Ако обаче нямаше КВ много хора щяха да си отидат доста по късно.
Не е ясно и какви поражения нанася КВ на организма, независимо дали човека е млад или стар.

Относно големите вериги и родните производители.
Има малки производители, които си продават стоката на пазарите, те няма да могат да зареждат големи вериги. Големите производители, предполагам имат вече договори, къде да си продават продукцията, възможно е тези договори да са с големите вериги. Не знам как си го представят нашите управници да се наместват в тези отношения.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 16:37 от Mama_Nana

# 8 979

А, да - и в Ахтопол да е задължително да ходиш поне 2/3 от отпуската си.

Ахаххах, чете ли предложението на ВМРО? На всеки гражданин по 100лв ваучер да си го използва на българското черноморие тази година

# 8 980
Вярвам, имам двама близки починали СЪС рак - единия от белодробна, другия от сърдечна недостатъчност.
Да точно и ако имаха ковид-19 щяха да бъдат в статистика на вируса.

# 8 981
# 8 982
  • София
Условията, които ще предложат хипермаркетите няма да удовлетворят родните производители. Имам 80% сигурност.

И аз имам същото предчувствие, което не почива на кой знае какви факти.
Но си мисля и друго, доколко българските производители поизвеждат български стоки.
Да вземем например киселото мляко, та то се прави със сухо мляко, което е внос.
Сирене, кашкавал - същата схема + палмово масло, а в България не сме палма до палмата.....
Да не говорим, че зеленчуците и плодовете в момента масово са внос.
Евентуално хляба приемам, че е български продукт, но веригите така или иначе зареждат хляб от български производители, просто защото е малотраен продукт, който трудно може да мине няколко граници и да пътува с дни, а и този вариант не им е рентабилен.
Аз ще ви кажа какво ще стане, ще стане същото, като промотирания стандарт "Стара планина" и БДС, забравихте ли ги? Това вече е играно. Има такива стоки, бяха доста и доста по - скъпи в началото, докато ги промотираха, заради по - високата им цена, не са най - търсените и очаквано, останаха много малко такива продукти. Сега ще ги сложат на отделни щандове и едно кисело мляко ще е 3 лв например и познайте, колко ще се купува.

Някъде бях попаднала на информация че големите вериги събират от дадени производители такси, за да разположат продуктите им на по-добрите места в магазините. Например на третия рафт отдолу-нагоре, точно срещу погледа на пазаруващия таксата е по-висока.
Имат причина да се дърпат за щандовете с бг продукция, най-малкото защото сложи ли се нещо на отделен щанд, то прави впечатление, а няма да могат да си получат така наречената комисионна "промотиране на продукт".
Има такса изобщо да ти стигне продукта до магазина( веригата) от там нататък ако дадения производител има претенции къде да му седи продукта пак плаща.

# 8 983
Дневни новини от мъглявият Албион- асоциални, безразлични, непукисти и завършени егоисти (тоест, натам, накъдето отиваме ние в Бг)
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8216653/Commuters-cram- … eek-lockdown.html

"Предупредили" го че няма да "изкара" до следващият ден. Тоест, може да те вкараме в "точковата система" и да си ходиш да си умираш у дома
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8216815/Coronavirus-sur … ath-hospital.html

Тук, бият се в магазин, защото с едната си мозъчна гънка, още не са разбрали, какво е "социално дистанциране:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8217137/Woman-customer- … ancing-rules.html

Тази особа пък, независимо че е на отговорен пост, не знае колко са загиналите в епидемията медицински лица и/или персонал:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8217091/Therese-Coffey- … -medics-died.html

Тук, доносничество в полицията, че не била спазвала "карантината"- докато тя е медицинско лице и се е връщала след 12ч смяна:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8216807/NHS-nurse-gets- … ing-lockdown.html

Тук- много възрастен ветеран събира пари за тяхното НЧС ( система, "призрак", без реално съществуване- така си я карат от 1949- все я "риформират"... но къща без пари, строи ли се?)
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8216893/Captain-Tom-Moore-raises-1-2million-NHS-amidst-coronavirus-pandemic.html

тук е "вербално атакуван" от френски медици:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8216939/36-7-MILLION-pe … nce-outbreak.html
Забележете моля, на какво разстояние са вождовете от народа си... . "Страх, лозе пази".
На тях ли искаме да приличаме?
До там ли стигнахме?

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 18:28 от bubanka

# 8 984

То и сега в Лидл има голямо количество българска стока по общото наименование "Родна стряха"

Именно.

Общи условия

Активация на акаунт