COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 787
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 285
Сега се загледах за Андора, че сина ми беше там на ски февруари - и там не е розово. Обаче са поръчали 150000 теста от Южна Корея - ще им стигнат да си тестват населението 2 пъти /те са 77 000/.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8180695/Andorra-orders- … -South-Korea.html

# 9 286
...Представям си как някой върви във фитнеса с рулетката и мери разстоянието между спортуващите, или в басейна между плуващите. Или в книжарницата продавачките ще ни подвикват да се пазим един от друг.
Ти остави това! Чудя се как ще се ухажват и флиртуват хората занапред. Grin Scream
Аз нали все си чакам лятото и се надявам на някакво лято... В хотелите и ресторантите съм се нагледала на денонощни флиртове. Има да трепти короната из въздуха! Новата реалност, разстояния, бла бла. По старому ше си караме съвсем скоро. Wink

# 9 287
Цитат
Е, Тесла, бях убедена, че ще се пробваш да ”калкулираш” смъртността в Исландия. Няма начин да знаеш, че в Исландия смътрността е между 0,15 - 0,30% освен ако звездите не ти говорят.  Simple Smile
Хубаво, има заразени и оздравели без да са регистрирани сред останалите 95%, а колко са?

Simple Smile Чека, приеми го че звездите ми го говорят, (Австрия, Стокхолм, Банско) не те карам да ми вярваш.
Точно твоя пост ми насочи вниманието към Исландия, благодаря за което, и точно там е показателно какво става и каква е истинската картина на вируса. В държавата която тества най много в света на глава от населението (излючвам малките Фарьори) как се оказва така че вируса е повече от 21 пъти по малко смъртоносен и то във възможно най страшната стат. починали/излекувани.
И то само когато бъдат изтествани някакви си около 5% от населението, което показва много малка част от истинската картина, и въпреки това е достатъчно да свали смъртността 21 пъти, казвам 5% грубо казано защото не знам колко е бройката хора, знам само колко е бройката тестове, но ако се изтества цялата нация за активна инфекция колко ли пъти ще спадне под тези 0,4% (без лага) колкото е към днешна дата, щото има да се тества още много в Исландия за да се види истинската картина, нищо че са лидери в света, те показват само малка част от нея и резултатът е впечатляващ по отношение на смъртността, а ако се изтества за антитела, колко точно ще спадне още защото дори и да се тестуват 100% за активна инфекция, имунитета ще остане под радара ако и той не почне да се тества. Аз не те карам да ми вярваш, аз си вярвам на себе си, защото пиша това което си мисля, не карам някой да ми вярва, щото това което съм написъл си го мисля по отношение на Исландия точно щото няма как да знам в тия 95% колко са с антитела, колко са в мометна болни (както и не знам в изследваните с отрицателни резултати колко имат антитела и вече са се срещали с вируса) и колко ще спадне смъртността и затова давам диапазона 0,15 - 0,30% с лага. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 03:05 от Анонимен

# 9 288
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ужасен ден за Щатите,+2335 до този момент,а е само 19:30.
Мислих,че нещата се поуспокояват.Според прогнозите,казваха,че 15 април,ще е най-високата точка с 2150 смъртни случая,и съм наясно,че това не е точна математика,но като виждам накъде отиват нещата,може и да надминем 3000/ден.
Гледах брифинга на Тръмп,сякаш си търси с кой да се оправдае,макар че каза и някои истини.Ядосен е на Световната Здравна Организация и каза,че спира да ги спонсорира.Пък те са хора на Китай,и е повече от ясно,че Тръмп е бесен на Китай още в предните брифинги(но не пропусна задължителните "аз уважавам Китай,Китай са приятелчета бла бла...сякаш някой му вярва..)
Обсъждали програма за спонсориране на авиокомпаниите? Who the fuck cares?Защо продължава да е загрижен за милионерите и бизнеси за милиарди,когато хората от средната класа останаха без работа и пари..

# 9 289
Ужасен ден за Щатите,+2335 до този момент,а е само 19:30.
Мислих,че нещата се поуспокояват.Според прогнозите,казваха,че 15 април,ще е най-високата точка с 2150 смъртни случая,и съм наясно,че това не е точна математика,но като виждам накъде отиват нещата,може и да надминем 3000/ден.
Гледах брифинга на Тръмп,сякаш си търси с кой да се оправдае,макар че каза и някои истини.Ядосен е на Световната Здравна Организация и каза,че спира да ги спонсорира.Пък те са хора на Китай,и е повече от ясно,че Тръмп е бесен на Китай още в предните брифинги(но не пропусна задължителните "аз уважавам Китай,Китай са приятелчета бла бла...сякаш някой му вярва..)
Обсъждали програма за спонсориране на авиокомпаниите? Who the fuck cares?Защо продължава да е загрижен за милионерите и бизнеси за милиарди,когато хората от средната класа останаха без работа и пари..
Има някаква игра СЗО с Китай, щом и Австралийците ги наскачаха и обвиниха в политизиране. .(от скайнюз , генерала препоръча да ги следим).. Иначе последно СЗО пробутват (след дъжд качулка) БЦЖ не е препоръчително, но това си го насаждат още преди коронавирус положението, но пък за тестването на Австралийците бяха много за!..

# 9 290
В Белгия включват в статистика за починали от коронавирус резиденти от домовете за грижа за възрастни хора, по подозрение, че са починали от ковид без това да е потвърдено с тест. Това са 2/3 от починалите от коронавирус в официалната статистика. Останалата 1/3 са починали в болници и са с потвърден тест за ковид.

В края на миналата седмица Федералното правителство на Белгия отпусна 200000 теста за целият сектор за грижи: домове за възрастни хора, центрове за хора с ограничения (инвалидност) и персонала на домовете и центровете. Тук не са включени болниците, за тях има отделно количество тестове.
В центровете са грижи се провежда в момента масово тестване, което ще продължи три седмици и се очаква резултатите да спомогнат и подобрят реорганизацията на работата на центровете и инфектираните резиденти и персонал да бъдат отделени в различни зони.
И да стане ясно в колко от смъртните случаи резидентите са с инфекция на коронавирус.

Статия по въпроса за отчитането на починалите от ковид в домовете за възрастни хора с мнението на главният вирусолог на Белгия Марк Ван Ранст

https://statbel.fgov.be/nl/open-data/aantal-sterfgevallen-dag  таблици за смъртност в Белгия за 2008-2018г. по дни
https://statbel.fgov.be/en/themes/population/mortality-life-expe … s-death/mortality смъртност в Белгия за 2018г. 110645 починали, и 109629 починали 2017г.  средно по 300 на ден.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/belgie-neemt-bijna-leiding- … -anders~a7f169a2/

Белгия е почти водеща по броя на смъртта от корона на милион жители: правим ли се толкова зле? „Методът за броене е различен“

14 april 2020 22u58

С 359 смъртни случая на милион жители страната ни гони по петите Испания (386 смъртни случая на милион жители) в броя на смъртните случаи от коронавирус. Преминахме дори Италия (348 смъртни случая на милион жители). Дали страната ни се справя толкова зле или прекалено усърдно броим? Оказва се главно последното.

В „De Afspraak“ (телевизионно предаване) вирусологът Marc Van Ranst (главният вирусолог на Белгия) съобщи, че почти всички смъртни случаи в центровете за грижа за възрастни хора са включени в статистиката на коронавирус в наши дни. И така не само възрастните хора, за които се подозира, че са се поддали на Covid-19, но и тези, които са починали, например, след сърдечен удар. В много страни са регистрирани малки или никакви смъртни случаи от центровете за грижи за възрастни хора, като при нас е възможно прекомерно много.

Ван Ранст не е съгласен с начина на броене. „Ако наистина искате да знаете, трябва да погледнете допълнителната смъртност: колко възрастни хора умират в обикновени години, колко са сега. Тогава ще се окаже, че със сигурност не се справяме по-зле от другите страни. "

Говорителят на Интерфедерал (Interfederaal) Steven Van Gucht не отговаряше на телефона си, колегата му Emmanuel André не пожела да коментира. (това са двамата вирусолози в Националния кризисен щаб на Белгия, които всяка сутрин в 11 часа съобщават данните от предходния ден на пресконференция)

От известно време си мисля, че наистина в Белгия се стараят да заведат всеки възможен починал в статистиката за ковид.

# 9 291
Цитат
Възрастово разпределение на болни и починали?
При положение че Банско, Австрия, Стокхолм показват 0,15 - 0,30% мога да ти кажа как я виждам смъртността (истинската) във възрастово разпределение на база данните от Китай, ама има ли смисъл, ще кажеш че пак звездите ми го говорят, та защо изобщо ме питаш. Simple Smile

Скрит текст:
За да направя сметките ми трябва точна смъртност а не диапазон за това ще подходя скептично в диапазона 0,15 - 0,30% със смъртност 0,30%

0-9         Случаите са изключения в целият свят
10-19     0,003%  
20-29     0,01%
30-39     0,02 %
40-49     0,04 %
50-59     0,2 %
60-69     0,6%
70-79     1,3%
над 80   2,2%
Официалните данни от Китай, който има смъртност в официалната стат. 3,7%

Ако разиграя един хипотетичен сценарий с тези данни за напълно прозначна епидемия в която знаем всички заразени, и асимптомните които не разбират че носят вируса и заразяват, и многото леки случаи които не влизат в стат. ето какво ще се случи:
Прилагаме данните за Банско за страховита епидемия от закръглени 700 на 10 000 и гледаме населението на България по възрастови групи: (от последното преброяване 2011 г.)
https://www.google.com/publicdata/explore?ds=iitbha2171im4_& … amp;iconSize=0.5#!ctype=c&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=population&fdim_y=gender:T&fdim_y=residence:T&scale_y=lin&ind_y=false&met_c=population&fdim_c=gender:T&fdim_c=residence:T&scale_c=lin&ind_c=false&idim=agegroup:g14&ifdim=agegroup&hl=bg&dl=bg&ind=false
Заразени:
0-9         46 186
10-19    48 513
20-29    68 592
30-39    75 549
40-49    70 664
50-59    72 847
60-69    66 948
над 70  66 217

По принцип не се прави така защото една гигантска епидемия от 700 на 10 000 няма да засегне равномерно всички възрастови групи а повече ще засегне най активните, тези които са в активна възраст работят и излизат често всеки ден и се срещат с много хора и изобщо са изложени на по голям риск от заразяване, докато при по възрастните които водят по неактивен начин на живот заразяемостта ще е доста по ниска и затова подозирам че в тази симулация заради това че никога една епидемия не се разпростира равномерно ще ми даде изкривени резултати и смъртност по висока от 0,30% защото ще заразя повече възрастни от истинска ситуация. Но да видим:

Починалите ще са:
0-9       да кажем че ще са 0 защото това са изключения по целият свят.
10-19   1 дете което вероятно ще бъде с придружаващи заболявания
20-29   6 души
30-39   15
40-49   28
50-59   145
60-69   401
над 70 1158

Това ще се случи в България ако ситуацията Банско се повтори в цялата страна и заразата достигне 7% от населението. Починалите ще са 1754, в момента са 35. Сега се замислих върху това което написах. Не знам какво да кажа, и какъв е правилният подход. От една страна подтискането на епидемията е трудно заради икономиката и държавата няма да издържат още дълго а наистина единственият начин за справяне е стадният имунитет, до който държавата рано или късно ще бъде принуденада прибегне въпроса е да го прави разтеглено във времето и по такъв начин че в него да не влизат възрастните защото те плащат най високата цена която ще бъде по лека ако стадният имунитет се изгражда от активното население. Ако сега вдигнем мерките обаче, за отрицателно време от 35 починалите ще станат 1754. И дори когато станат 1754 ще сме много далеч от стадният имунитет и нищо няма да е приключило а тепърва ще започва защото имунитета тогава ще е само 7% а на нас ни трябват 70. Депресирах се от това което написах но поне мисля че обрисувах картината с вируса така както я виждам въз основа на всички данни.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 08:22 от Анонимен

# 9 292
    Коментирали ли сте репортажа на Валя Ахчиева за бързите тестове?
    Не съм забелязал, какво за него, в кратце?

Общо взето се опитват да докажат, че заболелите са относително малко, като са направили пратформа, в която към днешна дата участват 11 ларобатории и всеки ден постват резултатите.
    Ето линк:
    https://www.labtestcovid19.com/dashboard

Искат изследванията им да се отчетат, за да е по-ясна картината.

Ето какви са  резултатите от техния сайт:
    На 13.04.2020 са изследвани 745
    Тези с IgG и IgM са 5
    Само IgG са 17
    Само IgM са 11

От тук нататък са мои сметки:
    Общо заразени - 33
    % заразени от всички тестувани - 4,43
    % скоро заразени от всички тестувани - 2,15
    % излекувани от всички тестувани - 2,28
    % излекувани от всички заболели  - 51,5
    % скорозаразени от всички заболели - 48,5

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 08:07 от Lea_Lea

# 9 293
    Тръмп заплаши още миналата седмица, че обмисля да спре финансирането на СЗО, защото е ядосан как не са предупредили и реагирали адекватно още в началото. Онзи мазник Теодос му отговори еднозначно: " Ако искате повече торби с трупове - спрете финансирането! Ако не искате торби с трупове - не го спирайте!" и това на пресконференция.
    Има петиция за спиране дейността на СЗО защото дефакто се оказва безполезна и служеща на китайските интереси.

# 9 294
    • София
    Коментирали ли сте репортажа на Валя Ахчиева за бързите тестове?
    Не съм забелязал, какво за него, в кратце?
    Най - добре го гледай.
    https://youtu.be/osl7hdyzQr4

# 9 295
    zon това с различното отчитане на смъртността в различните държави прави статистиката безсмислена. Тестването е също различно навсякъде..
    Хоспитализирани и сериозни случаи май са единствените коректни показатели.
    40 нови, но брой тествани не казаха

# 9 296
    Tesla,благодаря за изчерпателния анализ.Виждам,че си ме цитирал.Написах какво каза Кунчев.В различни сайтове процентите варират между 3,7% и 8%.Аз не твърдя,че сме на крачка от постигане на стаден имунитет.Просто казвам,че процента на смъртност,изчислен в момента на база заразени,не е действителен.Има хора,които са прекарали вируса без да разберат.А относно репортажа на Валя Ахчиева,познавам лично доцент Конова и имам много високо мнение за нея.От три години съм пациент в клиниката им и мога да твърдя,че е изключителен имунолог и вирусолог.Така че със затворени очи вярвам на всичко казано от нея.Днес имаме най-високия брой новозаразени досега.

# 9 297
    Аман, в това ИП процъфтяват фейк новините и фалшивите сайтове... Да взема и аз да си направя един....
    Сега сериозно. Моето лично мнение, че ИП трети месец  няма да мине в парламента. Депутатите разбраха, че за богатите има лечение - справка Делян Пеевски си купи болница за да си има уредено лечение. Мин.Председателят на Англия излезе успешно излекуван. Почти всички богаташи, са изкарали болестта.
    Така, че няма страшно - ще наблюдаваме луд скандал ако се предложи трети месец.
    Друг е въпросът, ако бедният слой измре, кой ще работи нископлатените работи.... Ама и за това "не трябва" да се страхуваме - все пак нашите "прабългари" са корави - не умират лесно.... Confused

# 9 298
    "Факултето" и "Филиповци" ще се изследват.. Това ще да са от тестовете юс4бг. .

# 9 299
    • София
    И какво сега, изведнъж 40 нови!
    Не очаквах да каже, че тези са горещите точки.
    Сега какво се оказа, че от новите софийски случаи, повечето са там ли?

Общи условия

Активация на акаунт