COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 405
  • Другата България
След сутрешните данни още преди да вляза в темата бях сигурна, че ще прочета защо те са такива, и естествено, предположението ми не се опроверга. Вече определени хора са напълно предвидими в това, което ще кажат или напишат. Така е, "огромната" цифра от 40 заболели за денонощие е чиста манипулация, поради няколко причини - първо, идват празници, трябва хората да се стреснат, да видят, че болните растат и да ограничат контактите. Второ,  щабът е дал обещание, за много болни и много трупове, а обещанията знаем, че трябва да се спазват. И трето - агенти на щаба четат тук, и понеже са видяли, че действията на този същия щаб вече са разконспирирани, то за будната ССФ, която 24/7 е онлайн тайни няма, та решиха да казват истината вече. Така е, цифрите са такива поради горните причини,  а не защото например се тества повече, всеки ден се откриват нови лаборатории, обхващат се рискови таргет групи, и т.н., и т.н.
Много се надявам и ситуацията от снощи, със селото под карантина да се е изяснила, не успях да изчета всичко. Но пък прочетох мнения на хора, които снощи недоволстваха от ограничаването на правата на едни други хора там, и които сега вече са на обратното мнение. Което е добре, явно е станало ясно защо се наложи блокадата на Паничерево, а именно защото там има огнище, е, не "чудовищно голямо", но огнище-и болни, и карантинирани, и нарушаващи карантината, докато нещата не станат ясни, най-добре е да ги държат под контрол, специално тези в ромската махала на селото. Които са неуправляеми.
Никой не говори за етническа дискриминация, нещата се бъркат тотално. Това, че се пишат истини за един определен етнос, или по-голямата част от него не е дискриминация. Разбира се, че има изключения, то и при нас, българите има такива, не сме еднакви всички по никакъв признак, дори напротив. Никой никъде не е казал, че трябва да ги "оставим да измрат".  Те сами си измират - от изключително ниската си здравна култура, нехигиеничния и нездравословен начин на живот, който водят, злоупотреба с алкохол и цигари, условията, в които живеят....факторите са много. Продължителността на живота на ромското население е ниска, доста ниска. Но те я компенсират с раждаемост, която пък е с височината на падналите двете кули близнаци, взети заедно, и продължава да расте. Това са истини, неоспорими, и не са от вчера. Проблемите с ромското население и сред него са от години, но понеже са най-многобройните и сигурни гласоподаватели тези проблеми се замитат и неглижират до....аз лично не се наемам да кажа до кога.

# 9 406
Делта,не визирам теб.Напротив,подкрепям мнението ти.Като са принудени да работят за чистотата на градовете и селата,поне да ги предпазят по някакъв начин.А сега е малко" всеки за себе си".

# 9 407
  • София

Аз тръгнах да търся точно това интервю, защото е интересно, но още не го бяха качили. Поразгледах наличното в сайта на 7/8 и се оказа, че има и други интересни неща.

# 9 408
Скрит текст:

Боклукът ще го събират здрави хора (да ги проверяват като излизат от махалата за температура), облечени със защитни облекла и маски. Нищо не пречи на общината да раздаде на служителите такива и даже да са в специален цвят и надпис, за да се знае, че тези хора са от боклукчиите. Нищо лошо няма в тази информация. То по принцип мисля, че имат облекла с надпис, че са от боклукчийските фирми.

Също така не пречи да се предлага тази работа на безработни от бюрата по труда. Срамна работа няма.
Те хората изпищяха, че им предлагат на село да работят, предполагам как ще реагират ако им кажат да събират боклука. Иначе съм За всяка огнище да бъде затворено и изолирано, но гетата навсякъде стават проблем. По сто човека в една къща е най-малкото.
А напалм нещо да хвърлим в тия "гета"? Или ограничена ядрена главичка? Това са също български граждани, важат просто еднакви правила за всички нас. Не бива така да се затварят цели квартали без масов тест.
Някак не ми следите мисълта ми се струва. Тъкмо обратното казвам, това са хора и ако в гетата има проблем, то е защото не ги третираме като хора изначално. Това във всички останали страни стана проблем на всички, които смятаха, че е ок да оставят част от населението да мизерства по този начин, че и с чувство на превъзходство. Затова в първия коментар казах расистите да не бързат да се радват, това което се случва не е хубаво. Сега чета, че ще ги пускат да излизат със служебна бележка, но предпазни облекла за работещите в чистотата не чета да осигуряват. Това ще бъде проблем и за тях, и за останалите.
В този ред на мисли да се подразбира, че в махалите само хорицата работещи към  чистотата ще тестват? Щото те са осигурени, не от към облекла, здравно, тъй ли то? 200 теста са насочени натам, нали така?

Уагабунга, тестове по принцип няма, така че циганските гета не може да са изключение от цялостната картинка в държавата. Тестването в България е хилаво по принцип. Ако от 200 теста има достатъчно положителни, че да се направи съответен извод за огнище, значи мястото трябва да се третира като огнище и да се действа спрямо това.

# 9 409
Не знам дали четете темата с въпросите към д-р Симидчиев, но понеже тези двата въпроса - за повторното "заразяване" и за предполагаемия брой заразени - често се дискутират в нашата тема, ще ги копирам и тук:
Скрит текст:
В: Има вече сигнали за повторно заразяване с вируса.
Какво е вашето лично мнение относно придобит естествен имунитет от този вирус конкретно? И какво се говори в медицинските среди? Защото, ако няма траен личен имунитет, не би ли трябвало и ваксината да е невъзможна по пътя на тази логика?

О: Не е ясно дали това е “повторно заразяване” или е “реактивиране на недоизлекуван” пациент. Все още е много оскъдна информацията за нивото и трайността на имунния отговор. Не е невъзможно вирусът да бъде със сходно протичане на херпесните (остава да живее в организма и се реактивира, без да прави тежко заболяване), но дори при някои херпесни вируси се прави ефективна ваксина (варицела, респективно зостер). Ще поживеем и ще видим Simple Smile

В: Според вас грубо колко са общо заразените в България към момента, след като знаем колко са общият брой на официалните случаи, както и общият брой на починалите? Ако не е тайна, в момента как изчислявате грубо колко е неофициалната бройка заболели?

О: На базата на изследвания от други държави има съотношения между изследвани, боледуващи и загинали. Според някои публикации се счита, че има около 800-1000 заразени на 1 починал (при 37 загинали към днешна дата това би направило между 29 600 до 37 000 заразени). Така можем “грубо” да се ориентираме за броя заразени по броя на загиналите. Друг вариант е да екстраполираме % заразени на базата на направените до момента скринингови изследвания (моето проучване при 1000 полицаи - 0.9% срещнали = 61 000 заразени за цялото население). Като цяло аз бих определили цифрата към днешна дата (15.04.2020) с известно приближение между 40 000 и 60 000 заразени, но с неравномерно разпределение по територията на страната.

# 9 410
  • София
Много важни неща изтъкна проф. Аргирова, водещият е безкрайно неприятен за мен с това подхилкване и сопкане за овце в кошари.
Много непрофесионално държание.

Но много неща важни се назовават в интервюто и то далеч по-ясно и аргументирано от логореята на Мангъров. Дано има кой да я чуе...

# 9 411
  • Другата България
Делта,не визирам теб.Напротив,подкрепям мнението ти.Като са принудени да работят за чистотата на градовете и селата,поне да ги предпазят по някакъв начин.А сега е малко" всеки за себе си".
Да ги предпазят? Кой да ги предпази? Отново някой друг? Защото им е длъжен?
Ти знаеш ли дали работещите в големите вериги магазини някой "ги е предпазвал"? В аптеките? За МВР категорично ти казвам, че служителите сами се снабдяваха с предпазни средства, в ПБЗН също. Кой е предпазвал всички осталаи работещи, които не са спирали да го правят? Значи ние, останалите, сме длъжни да се снабдяваме сами, защото сме отговорни и съвестни, но виж, за тях, за работещите за чистотата, трябва някой друг да се погрижи?
Всички служители на Общината в моя град се снабдиха сами с маски, ръкавици постфактум им се раздадоха служебно.

# 9 412
Който ги е наел, той ще ги предпазва. Общинско предприятие ли е, частно ли, за мен е без значение.

# 9 413
  • Шумен
Интервюто с д-р Аргирова го хванах почти накрая снощи и благодаря за линка! Но изгледах това с д-р Антония Първанова и е едно от най-смислените неща, които съм чувала и чела накуп.  С  факти, които са публични. И двете интервюта са много полезни, а водещият задава въпросите, които разните придворни журналисти никога няма да зададат. Последното  само по себе си е съществен проблем и част от театъра.

# 9 414
  • Другата България
Който ги е наел, той ще ги предпазва. Общинско предприятие ли е, частно ли, за мен е без значение.
Въз основа на какво?
И това не следва ли да се отнася за всички, които работят тогава - който ги е наел, той да ги предпазва?
И пак да попитам - въз основа на какво?

# 9 415
  • София
Е, те ще ги предпазват със служебни бележки...
Апропо, за изследването на продавачките в суперите сякаш се дърпат самите вериги. Иначе тях спешно трябва да ги изследват всичките, не само с хора се сращат, а и с банкноти.

Ел Мариачи, отдавна стана ясно, че про руски формирования са най-сериозния източник на фалшиви новини и конспирации в Европа, а вероятно и в света. Може и да е интересно, но повече е вредно, поне според мен, да се четат подобни неща.

# 9 416
  • Bulgaria
Да, работодателят не се грижи за сигурността на служителите си. Поне по-голямата част. Независимо общината ли е, частна фирма ли е или т.н. Да не кажа, че голяма част от по-големите фирми са си "измили ръцете" като са накарали персонала да подпише по една декларация, че е наясно с риска, който поема и общо взето работодателят излиза чист като сълзица от ситуацията.

# 9 417
При сестра ми в Англия положението се очертава като навсякъде. Много възрастни, предимно от домовете в безпомощно състояние и с редица придружаващи заболявания, просяци и бездомни и почти 1/3 "черни" англичани в недобро финансово състояние и без здравни осигуровки. Това са починалите.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 12:43 от Анонимен

# 9 418
Въз основа на какво?
И това не следва ли да се отнася за всички, които работят тогава - който ги е наел, той да ги предпазва?
И пак да попитам - въз основа на какво?

Въз основа на нормативните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд, работодателя е длъжен да осигурява необходимото и да важи за всички.

# 9 419
Скрит текст:

Боклукът ще го събират здрави хора (да ги проверяват като излизат от махалата за температура), облечени със защитни облекла и маски. Нищо не пречи на общината да раздаде на служителите такива и даже да са в специален цвят и надпис, за да се знае, че тези хора са от боклукчиите. Нищо лошо няма в тази информация. То по принцип мисля, че имат облекла с надпис, че са от боклукчийските фирми.

Също така не пречи да се предлага тази работа на безработни от бюрата по труда. Срамна работа няма.
Те хората изпищяха, че им предлагат на село да работят, предполагам как ще реагират ако им кажат да събират боклука. Иначе съм За всяка огнище да бъде затворено и изолирано, но гетата навсякъде стават проблем. По сто човека в една къща е най-малкото.
А напалм нещо да хвърлим в тия "гета"? Или ограничена ядрена главичка? Това са също български граждани, важат просто еднакви правила за всички нас. Не бива така да се затварят цели квартали без масов тест.
Някак не ми следите мисълта ми се струва. Тъкмо обратното казвам, това са хора и ако в гетата има проблем, то е защото не ги третираме като хора изначално. Това във всички останали страни стана проблем на всички, които смятаха, че е ок да оставят част от населението да мизерства по този начин, че и с чувство на превъзходство. Затова в първия коментар казах расистите да не бързат да се радват, това което се случва не е хубаво. Сега чета, че ще ги пускат да излизат със служебна бележка, но предпазни облекла за работещите в чистотата не чета да осигуряват. Това ще бъде проблем и за тях, и за останалите.
В този ред на мисли да се подразбира, че в махалите само хорицата работещи към  чистотата ще тестват? Щото те са осигурени, не от към облекла, здравно, тъй ли то? 200 теста са насочени натам, нали така?

Уагабунга, тестове по принцип няма, така че циганските гета не може да са изключение от цялостната картинка в държавата. Тестването в България е хилаво по принцип. Ако от 200 теста има достатъчно положителни, че да се направи съответен извод за огнище, значи мястото трябва да се третира като огнище и да се действа спрямо това.
Делте, благодаря за отразяването!
Чуденката ми е друга, на какъв принцип ще се тества в двата квартала с преобладаващо население от малцинствата и при установени заразени домашно лечение или хоспитализация би следвало? Защото, хронологично : С обявяването на ИП се отчете голям брой българи прибрали се от Европа по родните си краища в България, от малцинствата дори преобладават завърналите се. За всички важеше спазването на карантина и мерки съответно. Имаше сигнали за нарушения в гетата. Седмици по късно, имаме тестване.
Докато вие визирате и обсъждате работещите в чистотата, аз обръщам внимание на  прибралите се от чужбина.
Здравното осигуряване покрива лечението на едната група, но на другата не. Та за принципа на тестване засега може да си говорим само...

Общи условия

Активация на акаунт