COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 856
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 495
Ееее разгеле, най-сетне ще им дойде акъла в главата. Ще дойдат пак на мнението на Мангъров за масовото тестване, ама малко време се иска.

С 40 000 теста, средно 2-3 пъти тестване на човек, представям си за какаво масово тестване ще иде реч... 🙄

# 9 496
  • Пловдив
Аз не понасям социалната нечистоплътност. Внимателно подбирам хората, с които общувам. Мразя навалицата и по принцип спазвам дистанция. Ако тава ще е новият световен ред - никой да не ми диша във врата и да се налага да му търпя парфюма, нямам нищо против. Това не ме прави самотна, още по-малко роб. Направо се изумявам от някои разсъждения.

# 9 497
Еее, дано започнат най-накрая да тестват масово. За нашата малка държавица е достатъчно по 2-3000 теста на ден да правят, пак ще имат някаква по-ясна картина.

# 9 498
Аз не понасям социалната нечистоплътност. Внимателно подбирам хората, с които общувам. Мразя навалицата и по принцип спазвам дистанция. Ако тава ще е новият световен ред - никой да не ми диша във врата и да се налага да му търпя парфюма, нямам нищо против. Това не ме прави самотна, още по-малко роб. Направо се изумявам от някои разсъждения.

За тази цел ще трябва да си стоиш вкъщи и да не ходиш никъде, където се струпват хора - магазини, молове, кина, градски транспорт, пешеходни улици, тротоари, паркове, плаж.

Как ще се дистанцират жителите на Лондон и Ню Йорк примерно?

# 9 499
  • Варна
За тази цел ще трябва да си стоиш вкъщи и да не ходиш никъде, където се струпват хора - магазини, молове, кина, градски транспорт, пешеходни улици, тротоари, паркове, плаж.

Как ще се дистанцират жителите на Лондон и Ню Йорк примерно?
А как ще "робуваме" ако си седим в къщи?

# 9 500
  • Street of Dreams
Orange man пак се излага и се представя изключително инфантилен, като прехвърля БЕЗотговорността си на WHO. Какво пак изтървал, както пак неразбрал - не го били информирали. Информация имаше навсякъде, направо бълваше и аз и други в първата тема неведнъж се подигравахме на неадекватността на СЗО.

Оранжевият, както го наричаш, още в началото искаше да затвори границите на САЩ за китайски граждани.
Тогава либералите и СЗО го нарекоха расист и го възпряха! Така че, моля, не прехвърляйте отговорността на СЗО, които са  поставени там точно, за да управляват пандемии, на главата на Тръмп.

И двете страни са виновни. Тръмп не е кмет на Зеленково, има да взима важни решения и достатъчно други съветници. Има огромна отговорност, която в момента не иска да понесе.

Научавам от новините, че заради един човек първо таксиметров шофьор си е загубил работата за 2 седмици, каквато и без това сигурно не е имал много. Заради същия човек ще се охранява цяло едно село, което пак струва сума ти пари. Заради същия ще се тества това цялото село, която пак са пари, колко от тях ще се наложи да ги лекуват - държавата пак ще бръкне от общия джоб. И за капак ще плаща и на ограна в болниците, което не е безплатно.

# 9 501
  • Germany
Аз мисля, че под социално дистанциране тези хорица от Харвард нямат предвид да се стои вкъщи. По-скоро да се спазва дистанция между хората в магазините, киносалони, театри. Без концерти, митинги. По-малко деца в класовете. Може би по-малко хора там където работят в опън спейс. Как обаче ще се организира всичко това нямам идея.

# 9 502

3.Частните лаборатории не подават цялата информация към РЗИ-тата, защото РЗИ-тата не са длъжни да я събират, съответно никой не я обобщава и анализира.

Визирам Цялата информация.
Например какво ги интересува РЗИ, колко са общия брой тестувани, ако няма нито един заразен.

# 9 503
Аз мисля, че под социално дистанциране тези хорица от Харвард нямат предвид да се стои вкъщи. По-скоро да се спазва дистанция между хората в магазините, киносалони, театри. Без концерти, митинги. По-малко деца в класовете. Може би по-малко хора там където работят в опън спейс. Как обаче ще се организира всичко това нямам идея.

Ами при население 7 милиарда, това е напълно невъзможно за организиране. Може би, ако имахме втора планета, на която да се разселим....

# 9 504
  • Germany
Ще излизаме на смени в понеделник аз, вторник съседката и така 😉

# 9 505
Аз мисля, че под социално дистанциране тези хорица от Харвард нямат предвид да се стои вкъщи. По-скоро да се спазва дистанция между хората в магазините, киносалони......
........
 Как обаче ще се организира всичко това нямам идея.
Българският Парламент демонстрира как. Седят през стол (или два).

# 9 506
Ще излизаме на смени в понеделник аз, вторник съседката и така 😉

По последни цифри от ЕГН-то. Четните не четна дата, нечетните - на нечетна 🤭

# 9 507
  • Варна

Научавам от новините, че заради един човек първо таксиметров шофьор си е загубил работата за 2 седмици, каквато и без това сигурно не е имал много. Заради същия човек ще се охранява цяло едно село, което пак струва сума ти пари. Заради същия ще се тества това цялото село, която пак са пари, колко от тях ще се наложи да ги лекуват - държавата пак ще бръкне от общия джоб. И за капак ще плаща и на ограна в болниците, което не е безплатно.
Да плаща. Явно на самосъзнание не може да се разчита.

# 9 508
Ами в БГ, в Норвегия и във Финландия може и да го изпълним това с дистанцията - малко хора на много територия. Тук, както сме тръгнали да намаляваме, скоро ще постигнем гъстотата на населеност на тия държави.
Обаче в Азия - забрави. Сетих се за онова клипче от Япония, където има специална длъжност "натъпквачи на хората в метрото" Joy  Няма как да стане при тях.

# 9 509
  • Другата България
Скрит текст:
Orange man пак се излага и се представя изключително инфантилен, като прехвърля БЕЗотговорността си на WHO. Какво пак изтървал, както пак неразбрал - не го били информирали. Информация имаше навсякъде, направо бълваше и аз и други в първата тема неведнъж се подигравахме на неадекватността на СЗО.

Оранжевият, както го наричаш, още в началото искаше да затвори границите на САЩ за китайски граждани.
Тогава либералите и СЗО го нарекоха расист и го възпряха! Така че, моля, не прехвърляйте отговорността на СЗО, които са  поставени там точно, за да управляват пандемии, на главата на Тръмп.

И двете страни са виновни. Тръмп не е кмет на Зеленково, има да взима важни решения и достатъчно други съветници. Има огромна отговорност, която в момента не иска да понесе.

Не е заради един човек.
Блокадата и тестването на цялото село са не заради един избягал ром, а защото в това село има още вече мисля 6 или 7 доказано заразени, и още доста карантинирани, което на фона на числеността на населението се смята за огнище. Както беше с Банско. Затова се затваря селото и се тестват всички.

Общи условия

Активация на акаунт