COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 968
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 630
Ох, милия ББ не знае, че хиляди хора работят и в петък, и в събота, и на Великден, по Коледа, на 1 януари... Аз лично последните 5 години бая съм си поработила по празниците...

# 9 631
Интересно, че 'никой не работи от разпети петък.'.. при положение, че има супермаркети, които ще работят и на Великден

Е, Кауфланд нямало да работят на Великден. Бочето сигурно смята, че с това се изчерпват работещите в България.

Ще работят от 10 до 18, има табели отпред

# 9 632
И във Франция чуха вместо "Удължаваме карантината с още един месец" "Отваряме училищата на 11-ти май". Много знаят те какво ще бъде на 11-ти май...Важното е, че се видя, че всички умират от ужас – децата не искат да ходят, родителите не искат да ги пуснат и учителите също отказват. Т.е. едва ли ще стане подобно нещо, освен както досега – забавачка за децата на семейства от по двама лекари, полицаи и тн.

Аз моите ще ги пусна с удоволствие и те с кеф ще тръгнат на училище. Това е, защото не съм ги психирала на тема корона, не съм пилила на главите им какъв ужас ни чака. Много важно е отношението на родителите и ако то е "всичкишеомрем", децата също ще умират от страх.
Моите си искат училището и им е мъчно за приятелите.
За учителите - не знам. До човек е, но допускам, че ще има много, които ще се страхуват, да. Това ще е по-големият проблем за рестарта на образованието, изплашените, психирани учители. Иначе на децата нищо им няма, стига и родителите им да са спокойни.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 17:34 от Анонимен

# 9 633
Чета сега, че ще приложат строг контрол по КПП-тата на областните градове. Много хубаво, обаче България не е само големите градове! Явно забравят, че една много голяма част от българите живеят по "малките градове" и села, където не са спрели да си щъкат напред-назад. И каква е "файдата" от цялата работа? Като ще правят нещо, то трябва да се направи за цяла България! В крайна сметка, ще бъде в рамките на няколко дни само.
Започват масово тестване - имаме вече тестове, имаме и лаборатории
https://dnes.dir.bg/politika/ananiev-zapochvame-masovi-testove-z … vid-19-v-stranata

нали и аз това питам от няколко дни...? Никаква логика.
Абсолютно! Ето един личен пример - сестра ми например живее в малък град, не са спирали да си пътуват напред-назад. За Великден ще ходят на гости на родителите на съпруга й, които живеят във съседно малко населено място. То точно по малките населени места празнуват такива празници "както си му е реда" - със родата и приятелите на софрата. Значи за нас е забранено да пътуваме, но за тях може?! Никаква логика. Толкова са им разпиляни мерките, че....После да не реват, че са скочили драстично заразените.

# 9 634
Имунитета няма да дойде от въздуха. Ако махнат рязко мерките, ще станем по-зле от Италия(като цифри на милион население). Гледайте тези цифри, а не кой, колко заразни има, колко са починали. Ето пример с Белгия, там има 33,573 потвърдени и 4440 починали, това прави около 5 пъти по-малко цифри от Италия. Да ама Белгия 11млн население, Италия 60 млн население. Та цифрите са си едни и същи всъщност.
Трябва и да се знае какво стои зад числата.
11:06
283 допълнителни смъртни случаи в Белгия, 179 - в центрове за грижа за възрастни хора
През последните 24 часа у нас са регистрирани 283 нови смъртни случая. Това се отнася за 103 смъртни случая в болниците, в сравнение със 179 в домовете за възрастни хора. Местоположението на смъртта на 1 жертва не е известно.
От 179 смъртни случая в домове за възрастни хора 174 (97,2%) са заподозрени в смърт от Covid-19. От 5 починали жители на дома за възрастни (2,8 % души) в лабораторията бе потвърдено, че са се поддали на белодробния вирус.

Те в домовете за възрастни хора спряха вече да почиват от нещо друго освен от ковид, само извън домовете хората почиват от инфаркти.

Един от шест теста е положителен  в центровете за грижи за възрастни хора
През последните няколко дни близо 11 000 жители и членове на персонала в центровете за грижи за възрастни хора са тествани за коронавируса. Установено е, че седемнайсет процента са заразени, според говорителите на между федералните власти Steven Van Gucht и Yves Stevens на пресконференцията на Националния кризисен център.
От 10 април досега бяха проведени общо 10 872 теста: 5 202 за живущите в домове за възрастни хора и 5 669 за персонала им. Двадесет процента от жителите се оказаха заразени с коронавирус, докато служителите бяха 14 процента. Общо имаше 1837 положителни теста.

Тестовете в домовете за грижи продължават и в следващите дни и седмици. Има отпуснати 200000 теста за сектора за грижи за хората.

# 9 635
Помня, че тук писа потребителка, чиито деца я бяха питали кога ще умре и друга, чието се страхуваше от хората навън...

# 9 636
  • MI

Явно не разбирате, че няма алтернатива на тези мерки докато няма лек и ваксина.

Лек и ваксина няма да има. Ако лежиш на тая кълка, ще ти мине животът. Свиквай да живееш с вируса или се моли да изчезне като ТОРС/МЕРС
Вече има напредък и за двете. Дали ще има успешен край ще видим, но засега има положителни сигнали. Вие тук си повтаряте едни и същи лекарства и опити за ваксини, но реално всички засегнати страни работят активно по такива. Някои терапии за момента дават много добър резултат, факт. Така че далеч не съм толкова сигурна. А и аз, като вас, не съм вирусолог, нито лекар, та чета и се доверявам на тях, съжалявам но са ми по-достоверен източник от ССФ.

# 9 637
От 00.00 ч тази нощ въвеждаме частично ограничителни мерки на територията на кв. „Факултета“ и кв. „Филиповци“. Причината е регистриран ръст на случаите на заразени с COVID-19 и установени огнища на зараза с голям брой контактни лица.

https://fakti.bg/bulgaria/465827-fandakova-izdade-zapoved-za-fak … lteta-i-filipovci
Интересно колко частични ще са мерките по ограничаване на циганията и как ще ги наложат .
Инче е ясно че бомбата там цъка ,

# 9 638
Помня, че тук писа потребителка, чиито деца я бяха питали кога ще умре и друга, чието се страхуваше от хората навън...
ми че дори случайно да минат покрай работещ тв на най-гледаемите бг канали ще чуят
за труповете, чувалите, ковчезите и гробовете  (при все хипотетични такива )

# 9 639
  • Шумен
Интервюто с д-р Аргирова го хванах почти накрая снощи и благодаря за линка! Но изгледах това с д-р Антония Първанова и е едно от най-смислените неща, които съм чувала и чела накуп.  С  факти, които са публични. И двете интервюта са много полезни, а водещият задава въпросите, които разните придворни журналисти никога няма да зададат. Последното  само по себе си е съществен проблем и част от театъра.

Антония Първанова говори като политик, какъвто е всъщност. Аз подкрепям и в този случай онова, което каза проф. Аргирова - всеки да си гледа специалността, но в сегашната ситуация, по-скоро всеки се изказва.
Ако си й гледала интервюто и си чувала какво казва, не знам как реши, че  говори като политик. Аз не съм чула един политик да ги казва тези неща. Точно обратното е.

# 9 640
За всички, които се оплакват за тестването (аз включително) ще напомня, че всеки може сам да отиде и да се тества. Това ще е полза на цялото общество.

# 9 641
За всички, които се оплакват за тестването (аз включително) ще напомня, че всеки може сам да отиде и да се тества. Това ще е полза на цялото общество.

А ти мислиш ли да се тестваш?

# 9 642
По отношение КПП-тата- ако мислите, че МВР има достатъчно ресурс за повече кпп-та сте в грешка. Особено с тези проверки по спазване на карантина и прочее. Досега проблемът по отношение на тестването беше същия - ограничен ресурс. Сега уж вече има, та ще си покаже.

# 9 643

А ти мислиш ли да се тестваш?

Да, днес с бърз тест. След 14 дни пак.

# 9 644
Имам няколко любими лафа от тук - отивайте в Пирогов да се заразите и акто искате тестове, тествайте се, са част от тях Grinning
Аз и да отида да се тествам, по никакъв начин няма да помогна, освен ако не се тестваме изчерпателно всички. Моят резултат няма да помогне, защото няма да е част от система, а от поредното хаотично тестване.
Нямам никакви индикации, които да ме навеждат на мисълта, че може да съм имала среща с вируса и никой около мен не е бил болен в последните шест месеца. Та стига с тия призиви. Ако ми се обадят и ми кажат, че за общото благо, щото съм попаднала в извадката им, трябва да се тествам, веднага ще отида.

Общи условия

Активация на акаунт