COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 012
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 675
  • Другата България
Абсолютно никакъв начин няма за справяне с ромските гета. Там полицаите ги е страх да припарят. Онези ще направят гражданска война ако поискат, но няма да им се наложи. Няма дори и да се опитват да ги спрат да си продължат щъкането. При нас в БГ си е така, правилата важат само за балъците, които сами са решили да ги спазват, другите са свободни електрони. А пък точно ромите никой няма да ги пипне, защото освен всичко тепърва ще разчитат отново на техните гласове.
Имено де, именно. Гласоподаватели са, сигурни. Така е откакто свят светува, и това го писах. Изобщо, всичко, което казваш, го пиша от доста време. Ама ме смятат за расистка и намсиква още. А аз съм просто реалист, не помня вече дали писах, че имам пряк контакт с тях, с ромския етнос и знам какво говоря. Само който се е сблъсквал реално с описаните неща - и от здравни инспектори, и от мен, и от други потребителки, и от журналисти може да разбере за какво става въпрос. Иначе всички четем и цъкаме с език как е възможно, ама сме на жълтите павета или до морската градина. В гетата реалността е различна. Но виж, в това да си търсят правата са първенци, те имат права и си ги търсят, постоянно и навсякъде. Думата "задължения" обаче не присъства в речника им.

# 9 676
Италия днес продължава посоката надолу с 2,667 нови заразени, 578 починали и 3079 в интензивно отделение.
Все по-малко стигат до интензивно, на какво ли се дължи това? Дали нещо са променили в лечението, организацията?
Испания също върви надолу.

А това дали означава, че всичко може да приключи без открито някакво специално лекарство...

Нищо не означава за сега, според мен...сега са в плато...но ако тръгнат пак нагоре....?

# 9 677
Merri_An,няма нужда да се стимулират финансово.Достатъчно е да им кажат,че ще им спрат детските и помощите.Тогава никой няма да излиза. За шофьорите от ГТ е абсолютно очаквано.От два месеца смятам,че между рисковите групи(според мен са:таксиметрови шофьори,шофьори на ГТ,продавач-консултанти в различни магазини,банкови служители и пр.)ще има много заразени.Някой има ли информация за нашата лаборатория(Плевен)?От 10 дена работи и нямаме нови случаи.Има ли къде да видя колко теста са направени там?

# 9 678
Италия днес продължава посоката надолу с 2,667 нови заразени, 578 починали и 3079 в интензивно отделение.
Все по-малко стигат до интензивно, на какво ли се дължи това? Дали нещо са променили в лечението, организацията?
Испания също върви надолу.

А това дали означава, че всичко може да приключи без открито някакво специално лекарство...

Това е и моето предположение. Ще си уточнят терапията, но някакво конкретно лекарство, не мисля, че ще измислят. Не мисля и че ще има след това такова масово заболяване, каквото наблюдаваме в момента.
А относно ваксина, да, мнозина работят върху такава в момента с цел прибиране парите на хората, но не мисля, че ще измислят нещо, което да е безопасно в срок, в който ще е нужна. Аз всъщност въобще не мисля, че ще пуснат такава на пазара.

# 9 679
Merri_An, грам не ме интересува за расистка ли ще ме сметнат. С гетата справяне няма и няма да има. Това е положението. Каквото там се появи като вирус те ще ни го предадат, защото няма да ги сложат в карантина тези хора ако ще второ пришествие да се случи.

П. П. Помощите също няма да им спрат. Той Хелзинкския комитет само това чака.

# 9 680
Освен в "Чистотата", циганите са ангажирани в строителството. Кръстосват страната свободно. Само в нашия град като виждам колко активни строежа има и  всички работници са живущи извън областта. На 10 дни се прибират да почиват по родните места и после обратно на обектите

# 9 681
  • София
Не знам откъде се материализират тези тестове, но фейсът вече ме спамва с реклами за бърз тест. Обаче не погледнах кой ги предлага, не искам да знам.

# 9 682
За шофьорите на ГТ значи, че или не носят маски...или не се дезинфектира правилно.... вероятно и двете.

# 9 683
Merri_An, права сте. В Сащ умират най-вече и най-много заразени са точно негрите и латиноамерите.
При насъ също 2-та най-първи случаи, с които започна и у нас короната, са също благодарение на циганите, внесоха го те, както и изобщо идващите от чужбина, нито затвориха границите, нито затвориха някъде отделно връщащите се да бъдат под строга карантина по 1 месец - вече казват, че не 14 дни, а месец, че и повече е нужна изолация.

# 9 684
  • Другата България
Merri_An,няма нужда да се стимулират финансово.Достатъчно е да им кажат,че ще им спрат детските и помощите.
Така де, това отново са финанси, за пари става въпрос, само и единствено. Или ще им дадеш, или ще им вземеш, все са пари. Само че първо, не вярвам някой да се наеме с такава мярка или предложение - досега трябваше да е направено, защото се ходи по много тънък лед  с подобни идеи. И второ - те веднага ще скочат на бунтове и размирици, и отново с познатия рефрен за дискриминацията, ограничаване на правата им, расов признак, и всякакви такива. Има организации, които от подобно нещо биха извлекли солидни дивиденти във всякакъв аспект. Тъй че не вярвам нещо подобно да се случи. Дано греша.

# 9 685
  • София
не носят - това е по моята непредставителна извадка. Имаше един кратък момент, май в първите две седмици като обявиха ИП и беше онази сърцераздирателна реч на Мутафчийски за възрастните и това беше. До момента нито веднъж не съм видяла шофьор на автобус или тролей, в които съм пътувала, да носи маска. И никой от тях не е в кабина, а диша същия въздух като пътниците.

# 9 686
Току що съобщиха по новините на Нова, че генерал Мутафчийски е казал, че може би ще пускат от карантина област по област. Мисля разбира се при спазване на карантина за домовете за стари хора и болниците, както и препоръчителна карантина за възрастните хора и хората с увреждания. Радвам се, че генералът чете тук и е взел предвид моето предложение, което може да прочетете в тема 2 стр. 943, мнение # 14130 и стр. 944 мнение # 14 152 и още по-назад.
Генерале, много ще се зарадвам, ако получа на лично едно благодаря. Ще ми стоплите сърцето.
Ако някой желае да прочете по-подробно предложенията ми, може да ги намерите на стр. 27  от публикациите ми - писала съм и още по въпроса малко по-назад.

Тъй като тема 2 е заключена и не мога да цитирам от там, ще цитирам тук едно от мненията си от 26 март 2020:
"Аз пак да си кажа:
Идеята ми е да се започне да се пускат от карантина 7-те области в България една по една през 14 дена, за да може по този начин да се изгради колективен имунитет и същевременно да не се натовари здравната система. Може първо да се пусне Варна, после Бургас (или пък първо Варна, после Пловдив) докато останалите са под карантина и така нататък, докато накрая цялата страна може да се върне към нормален живот, вместо да стоим под карантина за неопределено време."

Визирам следните области:

Поздрави на генерала! Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 21:46 от DeltaAzimut

# 9 687
Продължение на интервюто с Южно-Корейският Професор Woo-Joo Kim from Korea University Guro Hospital:

# 9 688
Според мен италианците не вкарват в статистиката на оздравелите тези дето са на домашно лечение, няма как да са толкова назад по този показател.

Шведите пак зле.

# 9 689
Според мен италианците не вкарват в статистиката на оздравелите тези дето са на домашно лечение, няма как да са толкова назад по този показател.

Шведите пак зле.

То май и ние не ги вкарваме в статистиката.

Общи условия

Активация на акаунт