COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 050
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 840
  • Варна
Т.е. на тежко болните трябва да им се прави кръвопреливане, а не да се включват на апаратна вентилация.
Това разбрах аз.

И хлорохина и азитромицина в ранен стадий, не като си вече пред умиране.

# 9 841
Да, и това най-вече.

# 9 842
В Пловдив от днес заработила най-накрая новата лаборатория за тестове и била с капацитет 30 (!) теста на ден. После защо сме били с най-малко заболели в ЕС на глава от населението.

# 9 843
Не знам писано ли е и се извинявам, но...
Българите са с пробив в лечението май на короната и са на крачка от лекарството. Само, че нямаме пари, САЩ иска да купи разработката и финансира. Лекарство ще има, но ще се води...американско((
Толкова ли не можем да намерим финанси и да си е наше.
Пред подписване на договор били.

https://news.bnt.bg/news/balgarskite-sazdateli-na-molekula-sresh … NuOtsE2J9RF17hgUw

# 9 844
Т.е. на тежко болните трябва да им се прави кръвопреливане, а не да се включват на апаратна вентилация.
Това разбрах аз.

И хлорохина и азитромицина в ранен стадий, не като си вече пред умиране.

И пак стигаме до там, че повечето въобще не стигат до болница, защото не разбират, че им има нещо. Нито им трябва хлорохин, нито азитромицин, нито вирусът винаги се проявява с грипоподобни симптоми.
Но иначе, не отивайте в болницата преди да са ви посинели устните!

# 9 845
Alica , политиката е такава. На мен ЛЛ ми беше казала, че нямат достатъчно тестове. Освен това са скъпи и се пестят.

# 9 846
Това разбрах аз.
Може би както се лекува анемия - например с ЕПО - еритропоетин + антиоксиданти (вит С).  Скоро ще има и повече ясноти.  И резултати.

# 9 847
Новата пловдивска лаборатория има капацитет до 120 теста на ден, какви 30 теста?

# 9 848
  • София
Не знам писано ли е и се извинявам, но...
Българите са с пробив в лечението май на короната и са на крачка от лекарството. Само, че нямаме пари, САЩ иска да купи разработката и финансира. Лекарство ще има, но ще се води...американско((
Толкова ли не можем да намерим финанси и да си е наше.
Пред подписване на договор били.

https://news.bnt.bg/news/balgarskite-sazdateli-na-molekula-sresh … NuOtsE2J9RF17hgUw

За да се разработи и регистрира едно лекарство се изискват милиарди долари, както и компания, която да се занимава с това. В България няма иновативни компании, само клонове на чуждестранни и местни генерични.
С две думи - не може.

# 9 849
Новата пловдивска лаборатория има капацитет до 120 теста на ден, какви 30 теста?

Стартира с 30 теста на ден, като щяла да ги увеличава. И аз се учудих на цифрата.

"В началото капацитетът няма да е голям, защото трябва да се свикне с всички процедури. Започваме да изследваме пациентите от нашата болница, които са със съмнение за коронавирус. В началото ще бъдат около 30 вероятно, но има възможност капацитетът да се увеличи до 90 дори 100 и малко повече проби. "
https://nova.bg/news/view/2020/04/13/284908/%D0%BE%D1%82%D0%B2%D … 0%B4%D0%B8%D0%B2/

# 9 850
  • Bulgaria
С този капацитет на тестване, тестовете в един момент ще се окажат абсолютно безсмислени.

# 9 851
  • Пловдив
В Пловдив от днес заработила най-накрая новата лаборатория за тестове и била с капацитет 30 (!) теста на ден. После защо сме били с най-малко заболели в ЕС на глава от населението.
Тук пише друго
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-veche-raboti-i … a-COVID-19-956970

# 9 852
Масово тестване а PCR няма много смисъл. Все пак не цялото население има някакви симптоми. Има си някакви протоколи за тестване. Престанете да казвате, че простолюдието не се тества. Само аз познавам 5 тествани човека в България, в това число собственият ми брат. Той си направи и бърз тест за антитела, който също е отрицателен, а има мистериозна пневмония, но явно не е Ковид. Та не всяка пневмония е Ковид, аз си имам жив пример вкъщи.

# 9 853
  • Далече
Alica , политиката е такава. На мен ЛЛ ми беше казала, че нямат достатъчно тестове. Освен това са скъпи и се пестят.

Интересно, и тука политиката е подобна, но не е от липса на тестове, просто щадят здравната система..Но започнаха да тестват всички домове за възрастни хора и всички пациенти в болниците, независимо  за какво са там.В момента се чудят как точно да започнат да тесват по масово...

Даже едната университетска лаборатория, за да си уплътни капацитета, тестваха стари тестове за грип от януари и февруари за COVID-19.

За януари от 3600 теста за грип  - 0 положителни за корновирус.
За февруари от 3308 теста за грип -10  положителни за корновирус, като първия положителен е от 21 февруари.

Резултатите са от Сиатъл където 30% от населението е от азиатски произход. Това по повод многото хора в тема, които си мислят че са изкарали вируса на крак. Просто тук казаха ,че такова нещо като стадиен имунитет при нас в момента няма Sad

# 9 854
Извинявам се обаче от къде намират хората мейл на Мутафчийски , за да му пишат , по брифингите той казва че им  отговаря лично , когато може явно, е та къде го тоя негов мейл ?

Общи условия

Активация на акаунт