COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 470
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 990
Гледам Тервел Пулев в сутрешния блок станал доброволец. Болниците празни, той доброволец. Създава се илюзорно усещане, че болниците са препълнени, пръскат се по шевовете и лекарите не смогват, а това не е вярно. Харесвам го Тервел Пулев, но това си е един пиар.
И ти знаеш, че не се пръскат, защото обиколи и провери всички болници ли?
Като почнете да си дрънкате, само и само да е на вашето...

# 9 991
  • София
Гледам Тервел Пулев в сутрешния блок станал доброволец. Болниците празни, той доброволец. Създава се илюзорно усещане, че болниците са препълнени, пръскат се по шевовете и лекарите не смогват, а това не е вярно. Харесвам го Тервел Пулев, но това си е един пиар.
И ти знаеш, че не се пръскат, защото обиколи и провери всички болници ли?
Като почнете да си дрънкате, само и само да е на вашето...
Щом имат време да излязат и да се наредят всички да ръкопляскат...да смятам, че не се пръскат по шевовете.

# 9 992
Факултета (около 45 000 жители); Филиповци (около 1 600 жители), над 200 теста, строги мерки; КППта; до момента 20 положителни..
/живущите по местата са повече; преписах от уикито, закръглих към минимум/

Абсурд е във Факултета да живеят 45 000, там няма и блокове, невъзможно е.

# 9 993
Аз излизам веднъж на 7-10 дена по големите вериги.Вярно е,че обикалям 2-3 часа,но си купувам всичко,което ми трябва.В кварталния ходя на два дена,като първо проверявам дали има хора и тогава "се изстрелвам" за хляб и цигари.Но сте прави.Имам един съсед,който все ходи някъде.Човекът явно не прави разлика между ИП и карантина,така че ходи буквално 4-5пъти до магазина.Вчера реших да го питам.Към 10 ходи за цигари.Към 12 за мая.Към 2 за вестник.Към 5 за семки.И който го срещне,казва,че отива да пазарува😂.
П.п.Знам,че веднага ще ме упрекнете,но вече направо се задушавам от стоенето вкъщи.Имам защитно облекло,чулки,ръкавици и маски.Имам и един син дъждобран,който се закопчава чак до горе,както и скиорски очила.Снощи нямаше какво да правя,изперках тотално,облякох се и реших да звънна на братовчед ми в Англия.Той чака да се успокоят нещата и да се прибере.Представих му се за медицинско лице и му казах,че се следи комуникацията чрез социалните мрежи и въобще да не си помисля да се прибира.Като си дойде,ще трябва да остане 3 месеца под карантина в Софийско общежитие,пригодено за това.Е,реакцията му беше безценна.Проблемът е само,че като разбра истината,малко ми се разсърди🤔.Не ме упреквайте,просто тотално изтрещях вече🥺.
Това поведение не е адекватно.

# 9 994
Някой гледа ли брифинга на МВР? В началото слушах много разумно и спокойно, призоваха гражданите да спазват мерките. От проверените декларации има мнооого фалшиви, от неработещи хора, къде по ягодите отиват?! Защо лъжат и кого?! Браво, герои! Искам да видя майка ми, но ще го направя, когато е възможно и не я поставям в риск. Гледах и българската лекарка в Лондон, защо й е да преекспонира и да драматазира, та тя не е виждала семейството си от 2 седмици и докато е здрава, няма да напуска работното си място...
Излизайте си, бе хора, пазарувайте си, боядисвайте си яйца, каквото ви е на сърце, но спрете се малко с това шляене и лъжене, кому е нужно?

# 9 995
  • тук-там
E, на българина една от изконните мечти е да прецака скапаната система. Повечето нямат 2 лв. да се усмихнат, обаче за трък-брък ще намерят. Ей така, на пук! През останалото време сигурно не си подават носа навън, но сега нали е забранено, та.....

# 9 996
С пренебрагнятия контрол към махалите ще достигнем до така обсъждания пик. Всичко знаем за какво става въпрос в тези гета. Нещо, което ме впечатли 20 случая в 10 битови общоности. Нали се сещате, че техните битови общности не са от 3-4 или 7-8 човека.
В района където живея всички от етноса си имат нови, уредени къщи с двор, че и на децата им. Както се пееше в онази песен "циганин как страда, щом остане сам". Изолация за тях е събиране в махалата, гостуване на родата от съседно населено място като прекосят през полето, голяма мъка е да си дойде някой от чужбина и да не се видят, до седмица карантина.
Човека не е куче да го намериш, където си го затворил/вързал.
Бях писала как цъфнаха пред нас двама момци от едно място наоколо, където има единични случай на вируса.

При нас положителното от отчуждението е, че рядко ще почукаме на нечия врата, без предварително обаждане.

ДА, направи ми впечатление от тази сутрин, казаха, че са проверявали  от събраните декларации на случаен принцип от КПП - та. 600 и няколко с невярна информация засечени от около 9 хил.

# 9 997
Вчера са имат "само" 170 смъртни случая, а не "нови". Нищо не им е надолу, а напротив, отвори и им виж графиките.
Ето направо, да те улесня.

Тя каква е ползата от тази статистика в Швеция, щом като отписаха първо хората над 80г., а тези дни и тези между 60-80, ако имат някоя хронична болест.
Тези хора едва ли никога ще влязат в статистиката на загиналите, ще си умират тихо и кротко у дома. А това са най-засегнатите групи, с най-висока смъртност.
За мен в Швеция практикуват стъкмистика, с цел да оправдаят политиката си.
Хубаво е по някое време да се сравни общата смъртност за страната по месеци, това за мен би дало по-коректна информация.
Къде пише, че са ги отписали?

# 9 998
Ако знаем броя на тестваните, това какво ще помогне. Очевидно е, че София, Смолян са огнища. Не спазват ли никакви мерки хората. Може и фалшиви декларации да попълват.
Ами не се спазват мерките..да!!!Фалшиви декларации...Кого лъжат....И това едва ли са цигани...Къде сте тръгнали бе хора???Села,гори,йедйенйе с приятели, роднини ще има винаги....Вчера тръгнали като Хуни  да се изнасят от градовете....Е на това съм бясна пък аз...

# 9 999
  • София
Вчера са имат "само" 170 смъртни случая, а не "нови". Нищо не им е надолу, а напротив, отвори и им виж графиките.

Тя каква е ползата от тази статистика в Швеция, щом като отписаха първо хората над 80г., а тези дни и тези между 60-80, ако имат някоя хронична болест.
Тези хора едва ли никога ще влязат в статистиката на загиналите, ще си умират тихо и кротко у дома. А това са най-засегнатите групи, с най-висока смъртност.
Хубаво е по някое време да се сравни общата смъртност за страната по месеци, това за мен би дало по-коректна информация.
Етичният им код е публикуван многократно и отдавна. Повод е за сериозни дискусии в Европа, но щом така са си решили е тяхно право, но това силно изкривява данните. Има достатъчно лекари и то шведи, които кореспондират за Евронюз, Франс 24 и други европейски канали и всички до един са ужасени. Това ако няма да си говорим на ниво ЕЖК.

# 10 000
Нова, благодаря че ме отрази! Flowers Cherry Blossom Преписала съм грешно около 14 000 е бройката за Факултета. .
Факултета (около 45 000 жители); Филиповци (около 1 600 жители), над 200 теста, строги мерки; КППта; до момента 20 положителни..

# 10 001
  • София
[Нова, благодаря че ме отрази! Flowers Cherry Blossom Преписала съм грешно около 14 000 е бройката за Факултета. .

Затова все казват, че Уикипедия не е достоверен източник на информация.
Ето общината какво казва за населението. Има ги даже и по пол разделени.
https://krasnapoliana.com/about-us/population

# 10 002
  • На остров
Става въпрос за това, че при случаи на нужда ще има приоритиране според различни фактори.
Реално не съм чела или чула до сега да се е налагало това приоритиране да влиза в нужда. Полевата болница, която се построи за нуждите за интезивна грижа за Ковид 19 все още дори един пациент няма настанен и реално не е отворила.

Навсякъде където има интензивна грижа при запълване на местата има приоритиране не само в Швеция, това не е нещо ново в медицинската практика.

Бояна сългасна съм, че има много шведски доктори, които не одобряват взетите решения и подхода, но в това не виждам нищо страшно.

# 10 003
Скрит текст:

Етичният им код е публикуван многократно и отдавна. Повод е за сериозни дискусии в Европа, но щом така са си решили е тяхно право, но това силно изкривява данните. Има достатъчно лекари и то шведи, които кореспондират за Евронюз, Франс 24 и други европейски канали и всички до един са ужасени. Това ако няма да си говорим на ниво ЕЖК.
Мернах из медиите нещо подобно за хора над80, но вече не знам кое е вярно, а това за отписване на хора между 60-80 е ново и изглежда смущаващо. Не знам в другите държави дали има такива неписани или разписани правила?

# 10 004
Скрит текст:
"Мутафчийски опроверга и една фалшиво оптимистична новина - в медицинските издания имало достатъчно публикации, че няма защита за този, който го е преболедувал, и не е вярно, че "изработваме една армия", недостижима за вируса."
https://clubz.bg/97241-695_zarazeni_gotvqt_vryshtane_na_imunizac … TyxSwgv7-hWT57Zdk
И още от същия брифинг:
Мутафчийски обаче отбеляза и още нещо интересно - че в някои страни започват да водят починалите със съпътстващи заболявания като жертва именно на съпътстващото заболяване. А за жертви на COVID-19 смятат само болните без друго заболяване.

...

Много благодаря на човека, публикувал статията за химичното въздействие на вируса върху хемоглобина и съотвтетно за голямото заблуждение относно пневмониите! Докато седна да пиша, линкът потъна назад по страниците и дори не запомних кой съфорумец го постна, но беше много интересно и обосновано.

Статията, за която говорите ще ми е интересно са прочета. Ще се радвам, ако някой постне линка отново.

Скрит текст:
Горната статия означава ли, че хората с ниски нива на хемоглобина и желязодефицитна анемия са по-застрашени и с минимум шанс да се преборят? При такива състояния хемоглобина също е намалял и сатурацията е ниска по принцип.
Аз не разбрах доколко е достоверна тая статия.
напълно достоверна

Статията си има и сериозни критици като ненаучна и неподплътена с факти..

https://medium.com/@amdahl/covid-19-debunking-the-hemoglobin-story-ce27773d1096

Общи условия

Активация на акаунт