COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 744
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 035
  • Варна
Артисти, музиканти , солисти , -исти , -исти , исти  , ………………..всеки врънка и дърпа килимчето към себе си.Някакъв космат и брадат умря да плаче за рестьоранторите и как 300тата МУ РАБОТНИЦИ оставали гладни ! Що пък 1 път не го видях я след лятото , я след 8 дек. , я след Нова Година да се попохвали колко кожи са съдрали и колко много пачки са понатрупали и те и 300тата МУ РАБОТНИЦИ . Никой не казва почти нищо за тези които му пълнят масата или са гръбнака на икономиката като машиностроене , електротехника , химическа промишленост …………………….
Симов пък какво да го гледам , той си е партиен активист , още преди да се появи се знае какво ще каже .
Ако се вземат болните в София средно на 10 000 души може да се окаже ,  че на са толкова много .

# 10 036
В  "Тази сутрин" по bTV даваха интервю със завръщащи се семейство роми от Лондон в с.Паничарево. Рано сутринта със самолет са кацнали в София. Поне бяха с маски. Приятел ги докарал до селото. Но ако не е така, а са ползвли метро, автобуси, таксита, кафе от летището, банкомати...
Очаквали се още 80 да пристигнат с други полети.
Заради тези хора, се обезсмислят всичките ни мерки, които търпим вече 1 месец.
Значи детето ми остава самО в София за празника. Там работи и няма да си позволи да се върне на постоянния си адрес по лична карта. А тези  пристигат на талази от Великобритания и се мотаят из столицата и пътищата.
На приятелките ми децата остават там, където учат. Далеч от семействата, където ги е заварило ИП: кое в Абърдийн, в Лондон, в Айндховен.
Това не е ли дискриминация?

# 10 037
Приятелка от София оня ден ми се оплака от пренаселеност с бабички по магазините, които я плюят (не разбрах какво имаше предвид, може би като говорят) и се бутат като овце без да спазват дистанция. Това ме шокира, защото тук тaкъв проблем няма - суперите не са пренаселени и още по-малко с бабички. Ако има такива чинно пазят дистанция и умират от страх да не се заразят. И вие ли имате същите наблюдения като нея за София?

# 10 038
Също така преди ревяхте как здравната каса се източва с фалшиви пътеки за измислени болни. Сега пък що болниците били празни. Няма угодия.
И логиката е ?

# 10 039
В  "Тази сутрин" по bTV даваха интервю със завръщащи се семейство роми от Лондон в с.Паничарево. Рано сутринта със самолет са кацнали в София. Поне бяха с маски. Приятел ги докарал до селото.

Този приятел трябва да е и той под 14-дневна карантина сега. Нали така пишеше в една заповед, или са я променили?
Както и те, какво е това идване за празниците, ако ще са под карантина, голяма глупост с тия полети, не можеш да идеш от Пловдив до София за празниците, но може от Лондон до Горно Нанадолнище.

# 10 040
  • Варна
Артисти, музиканти , солисти , -исти , -исти , исти  , ………………..всеки врънка и дърпа килимчето към себе си.Някакъв космат и брадат умря да плаче за рестьоранторите и как 300тата МУ РАБОТНИЦИ оставали гладни ! Що пък 1 път не го видях я след лятото , я след 8 дек. , я след Нова Година да се попохвали колко кожи са съдрали и колко много пачки са понатрупали и те и 300тата МУ РАБОТНИЦИ . Никой не казва почти нищо за тези които му пълнят масата или са гръбнака на икономиката като машиностроене , електротехника , химическа промишленост …………………….
Симов пък какво да го гледам , той си е партиен активист , още преди да се появи се знае какво ще каже .
Ако се вземат болните в София средно на 10 000 души може да се окаже ,  че на са толкова много .
Ничий труд не е за омаловажаване нито на ресторантьори нито на артисти и музиканти. Съмнявам се работниците му да са натрупали пачки. То ако беше така всички хора  щяха да се натискат да работят като работници в ресторант.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 13:31 от danny_em

# 10 041
  • Индия/България
Роналд-  не, изобщо не е като в Германия. Съжалявам, ако на някои моето спокойствие влияе така. Просто всичко описано си го има тук от време оно..и понеже съм свикнала  с перманентни безредици, протести, болести, шмекеруване, терористи,  "края на света" и всякакви мизерии, не виждам смисъл да отразявам всяка негативна новина в и без това негативно време. По-важните със сигурност съм ги отразила.  Статията като цяло е обективна (бих поспорила за износа на мед.консумативи и за болниците по някои точки),  но за мен това са нормални реакции- нещата ескалират навсякъде по света, защото проблемите са еднакви. Не съм очаквала в Индия да е по-различно. И съответно съм се настроила психически да го "преглътна". Било е и по-лошо. И Арундати Рой, да ме извинява ,ама сякаш не е живяла в собствената си страна  и не си познава "стоката". Знам ли..може пък да съм претръпнала. Някъде бях го писала- тук всеки гледа от свойта колиба и "реве" за нещо- ежедневно...ама някои реват не толкова защото имат нужда, а за да се докажат, че са по-гръмогласни. В крайна сметка за мен е по-важно какво правят, за да овладеят положението и виждам ,че се полагат  усилия да се мобилизира всичко и всеки.  Офф, моля ви не ме карайте да зачекна негативното с преживени случки, че наистина, ама наистина , не бихте искали да го четете...сигурна съм Confused

(Засега ..да кажем съм благодарна ,че нямаме втори Иран с тая мюсюлманска сбирка, която подпали Мумбай)

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 14:37 от Bandit Queen

# 10 042

Ама естествено, за какво са ни маски, предпазни костюми и медицинско оборудване, я да си хапнат децата фурмички. Скрек, ти отдавна си загубила връзка с реалността, и само се надявам, че това горното е било майтап, а не си изкукуригала ЧАК толкова.
Нали има 80 000 маски в пратката или тях не ги броите за нищо?

# 10 043
Ако му намерите интервюто на този доктор, моля да го споделите.. Да му знаем името. ..

Иначе припомняме, грипна епидемия тази година бе обявена от 6.03 до 11.03, която се припокри с обявяването на първите случаи на заразени коронавирус в България.
Основанията за обявяване на грипна епидемия  със заповед на м-р Ананиев бяха критични,  без данни . Коментара на началник НОЩ ще спестим,  да не се стряскаме със стари новини.
Има статистически данни публикувани на страницата на МЗ.
Ето извадка епидемичната обстановка в страната за периода:
24.02- 01.03
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/sp … ka-v-strana-9-20/
През изминалата седмица в НРЛ "Грип и ОРЗ" са изследвани чрез Real Time RT-PCR 68 респираторни проби (носогърлени секрети и др.). Доказани са 2 грипни вируса A(H3N2) и 24 вируса B/Victoria.
Седмица 02.03-08.03
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/sp … a-v-strana-10-20/
През изминалата седмица в НРЛ "Грип и ОРЗ" са изследвани за грипни вируси чрез Real Time RT-PCR 55 респираторни проби (носогърлени секрети и др.). Доказани са 2 грипни вируса A(H3N2) и 12 вируса B/Victoria.

Седмица 09.03-15 03
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/sp … a-v-strana-11-20/
Липсват данни за изследвани за грипни вируси.

Във връзка с намалената смъртност, учудваща на фона на грипните вълни, не помня в София как беше, но помня интервю с личен лекар от Варна, който каза, че за първи път от дългогодишната му практика тази година грипната ваканция е била обявена на време - не след като се изпозаразят всички - и той много ясно е забелязал спада в заболеваемостта в резултат.
Предполагам, че не е било случайно тази година и някой е бил достатъчно предвидлив и чувствителен.

# 10 044
В  "Тази сутрин" по bTV даваха интервю със завръщащи се семейство роми от Лондон в с.Паничарево. Рано сутринта със самолет са кацнали в София. Поне бяха с маски. Приятел ги докарал до селото. Но ако не е така, а са ползвли метро, автобуси, таксита, кафе от летището, банкомати...
Очаквали се още 80 да пристигнат с други полети.
.....
На приятелките ми децата остават там, където учат. Далеч от семействата, където ги е заварило ИП: кое в Абърдийн, в Лондон, в Айндховен.
Това не е ли дискриминация?
Каква дискриминация? Децата на приятелките защо не са се прибрали?

# 10 045
Тази втора грипна ваканция я обявиха вероятно заради очаквания сблъсък с короната, беше съмнителна, да.  Но както и да умуваме и гадаем, може да стане по-ясна картината с масотово тестване. Не разбрах от къде ще се почва и кога. Силно се надявам тестовете да са читави, доколкото е възможно и наистина се просветлят някои въпроси, защото до сега по този начин на никъде не вървим, само напрежението расте.

# 10 046

За изпускането на вируса от лаборатория – щеше да има значение ако някой е разработил и вируса, и лекарство за него. Сега какво значение има?

Има значение, защото такива вируси не са стабилни във външна среда и бързо се връщат в първоначалното си състояние. Ако е недовършен, както се твърдеше още в началото, то е очаквано той да изчезне напълно.
Аз също смятам, че "високата" смъртност на някои места се дължи на вътреболнични инфекции и неправилно лечение.

# 10 047
  • София
Днес съобщиха на брифинга, че отменят безумието с полетите на Wizz Air между Варна и Лондон. Искаха да ги възобновят три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота. Не знам с какъв акъл въобще се мисли за такива неща, все едно малко заразени вече пристигнаха от къде ли не, а спазването на карантината им беше символично.
Във Варна вдигнали шумутевицата и така се стигнало до забраната.
В София обаче още си долитат. И защо ли тук е най-голямото огнище - да се чуди човек...

# 10 048
Е сега вече наистина е моментът Националния статистически институт да направи преброяване на населението. Simple Smile
Кметът на едно село в неофициален разговор казал на мой познат, че в селото са се върнали хора, които не познава и които вижда за пръв път, дори са си купили няколко къщи.
Тези хора, вероятно искат да останат да живеят в България и нямат намерение да се връщат по местоработата си, откъдето и да са дошли.

# 10 049
За изпускането на вируса от лаборатория – щеше да има значение ако някой е разработил и вируса, и лекарство за него. Сега какво значение има?
Има значение, защото такива вируси не са стабилни във външна среда и бързо се връщат в първоначалното си състояние. Ако е недовършен, както се твърдеше още в началото, то е очаквано той да изчезне напълно.
Да, да изчезне, както предходните коронавируси от това семейство или да има лекарство, но още не е дошъл момента.

Общи условия

Активация на акаунт