COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 217
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 080
Тези, които не спират да си идват от чужбина, най-често са транзит през София, от тях очаквайте великденските подаръци.

# 10 081
Цитат
Аз също смятам, че "високата" смъртност на някои места се дължи на вътреболнични инфекции и неправилно лечение.
Няма как лечението да е неправилно като още няма известно такова.

# 10 082
  • Русе

И щом няма лечение, смяташ че всичко приложено не може да доведе до усложнения.
Много лекари твърдят, че интубирането често има негативен ефект и трябва да се подхождя индивидуално като се лекуват конкретните усложнения според конкретното състояние на човека.

# 10 083
Тези, които не спират да си идват от чужбина, най-често са транзит през София, от тях очаквайте великденските подаръци.
аз това и до днес се чудя, не се ли прибраха всички желаещи досега, ама защо не затворят и летищата, не мога да разбера. Така няма как да се отървем от вируса в скоро време. Sad

# 10 084
Ама защо смятате, че всеки пристигнал от чужбина е вирусоносител? В Европа има 740 милиона души. Всичките ли са заразени?

# 10 085
  • Bulgaria
Ама защо смятате, че всеки пристигнал от чужбина е вирусоносител? В Европа има 740 милиона души. Всичките ли са заразени?

Хората, които в момента се прибират от силно засегнатите държави наистина са с доста голям шанс да са заразени. А достатъчно е в самолета да има 5-ма заразени и след това и здравите не се знае колко ще са здрави.

# 10 086
Не съм ходила при моята ЛЛ и не знам дали приема, но когато ми се е налагало преди ИП 80% от чакащите бяха за попълване на рецептурни книжки - нещо, което сега не е нужно.
Нужно е. В аптеките не дават лекарства без рецепта, независимо, че години назад са били същите. Протоколи също се наложи да вадя. Като повечето неща и това е недомислено.

всички държави си прибраха гражданите. Само България ли да остави българите да мрат в лондонската чума?
Кого са оставили? Имаше акции по прибиране на сънародниците ни.
Сега ги пуснаха да берат ягоди и аспержи обратно. Какво още трябва да се направи!  Стойте си у дома, май само за балъците важи.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 07:24 от Mama_Nana

# 10 087
След това масово изнасяне по родните места вчера и това, което предстои днес и утре със сигурност след Великден няма да има намаляване на случаите. След 03.05 - 10.05. ще започне да се вихра вихрушката. Щото е много важно да седнем на една маса с цялата рода по Великден. И тогава масово заразените ще са по провинцията, защото "софиянци" ще са им занесли вируса, като подарък за празниците. А, като знаем какво е нивото на болниците там е ясно какво ще следва след това. Жалко - сами се закопаваме, а после ще ревем.

Освен това там са предимно възрастните им роднини, които би трябвало те самите да пазят най-много. Хората са казали, помогни си дам за да ти помогне и Господ. Ние за себе си избрахме да гледаме родата по скайп, но да ми е спокойно на съвестта, че недай си Боже отида и им занеса зараза, после цял живот ще ми тежи на съвестта. А моите роднини са близо до мен. Не са далече в провинцията.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 14:42 от Анонимен

# 10 088
аз това и до днес се чудя, не се ли прибраха всички желаещи досега, ама защо не затворят и летищата, не мога да разбера. Така няма как да се отървем от вируса в скоро време. Sad
Не може да се затворят напълно граници и летища. Най-малкото има карго полети и превози, иначе няма да има какво да се купи от магазините.
Потокът на хора също не може да спре, има браншове, които си работят и не могат да спрат, а с тях е свързано и пътуване. Всяка поръчка, която правим онлайн е свързана с пътуване на стоки и работа на хора. Ако затворят летището, утре няма да си получите пратката.
Пътуванията по Великден много хора няма да ги осъществят, въобще не мислете, че всички са се юрнали. Около мен никой не пътува, масово хората са се кротнали вкъщи. Да се притесняваме от хипотетично пътуващи, завръщащи се или щъкащи болни от корона е безсмислено. Само ще си навредите. Светът е взел всички възможни и разумни мерки срещу вируса. Само трябва да се успокоят всички, че паниката идва много в повече.
На моменти в темата се правят призиви за пренареждане на целия свят с оглед нечии виждания и приоритети. Спрете Земята, искам да сляза..Joy

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 13:21 от Анонимен

# 10 089
  • София
Скрит текст:
Днес съобщиха на брифинга, че отменят безумието с полетите на Wizz Air между Варна и Лондон. Искаха да ги възобновят три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота. Не знам с какъв акъл въобще се мисли за такива неща, все едно малко заразени вече пристигнаха от къде ли не, а спазването на карантината им беше символично.
Във Варна вдигнали шумутевицата и така се стигнало до забраната.
В София обаче още си долитат. И защо ли тук е най-голямото огнище - да се чуди човек...
всички държави си прибраха гражданите. Само България ли да остави българите да мрат в лондонската чума?
"Прибраха" е мин. св. врeме на глагола "прибера", който от своя страна е глагол от свършен вид.
Та там е разликата - другите си ги прибраха, а ние все си прибираме и прибираме... и няма свършване.

# 10 090
  • София
А защо мислите, че всички "изнасящи се" са болни от коронавирус. Та чак масово ще заразят роднините си в провинцията. В София и да има огнище е ясно в кои квартали е. Точно тези няма къде да пътуват.
Не, не е ясно. На брифинга казаха, че далеч Не е само в тези два района (Факултета и Филиповци).

# 10 091
Мен ме изморява това масово нахвърляне и изкупуване на всичко, което се спомене по ТВ. Маски, дезинфектанти, парацетамол, вит. С, цинк, селен, антибиотици, имуностимулатори, белина, спирт, стигна се и то тоалетна хартия, това пък не разбрах с какво е дефицитно. Аз мразя да пазарувам в тълпи, сега докато направя онлайн поръчката слотовете за пазаруване изчезнаха, въобще какви са тия масовки не мога да разбера. И народът нямал пари....моите впечатления са други като гледам количките в супера. Като наближат почивни дни сякаш някой на верижка ни е държал да не ядем - почва истерията с пазаруването. Бяха ми препоръчали едно хомеопатично лекарство за имунитет - ми и то изчезнало по аптеките. Аман с това изкупуване. Както се видя, всичко се зарежда впослествие, ама важното е да има напрежение....

# 10 092
  • Пловдив
Цитат на: A m b e r link=topic=1198767.msg40574372#msg40574372 date=1587029
888
Скрит текст:
Цитат на: papi6 link=topic=1198767.
msg40574343#msg40574343 date=1587029672

И щом няма лечение, смяташ че всичко приложено не може да доведе до усложнения.
Много лекари твърдят, че интубирането често има негативен ефект и трябва да се подхождя индивидуално като се лекуват конкретните усложнения според конкретното състояние на човека.

Витамини, минерали, джинджифил, куркума, шуслерови соли, диети, спорт, чесън, нечесън... Всевъзможни мерки може да се вземат.
Според мен интубирането физически наранява дроба и от там емболии. Опасно си е.
Необяснимо ми е защо толкова хора се пънат да се изказват по медицински въпроси, при положение че си нямат хал хабер от медицина...

# 10 093
Приятелка от София оня ден ми се оплака от пренаселеност с бабички по магазините, които я плюят (не разбрах какво имаше предвид, може би като говорят) и се бутат като овце без да спазват дистанция. Това ме шокира, защото тук тaкъв проблем няма - суперите не са пренаселени и още по-малко с бабички. Ако има такива чинно пазят дистанция и умират от страх да не се заразят. И вие ли имате същите наблюдения като нея за София?
За съжаление е така - основно пенсионерите се бутат, при това се сърдя, като им направиш забележка. Освен това правилата за дистанция в кварталния Лидл се спазваха само първите дни. И ме загубиха като клиент за неизвестно колко време.

# 10 094
От сега казвам, че детето спокойно ще си го пратя на училище, когато отворят училищата. Аз го пратих и в онези два дни между края на грипната ваканция и ИП, така че няма проблем и сега да го изпратя.

Гледам, почнали да тестват повече и днес регистрирали по-висока бройка. Може и да се оформи някакъв пик скоро. Наближава Великден и чакам добрите новини от математика на щаба. Не съм забравила, че ни обеща нещо такова. Обаче почвам да си мисля, че добрите новини са като подаръците от дядо Коледа - само за послушните деца. А ние нещо напоследък не слушаме.

Как така Бтв щяла да фалира? Няма де, спокойно. Ще я купят и нея и ще я "спасят".

С фурмите не прекалявайте. Съдържат много захари. То щеше да е хубаво и на диабетиците да не раздават помощи, под формата на брашно, ориз и вафли, но това имали на сърце хората, това дали.

Общи условия

Активация на акаунт