COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 599
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 185
Ами точно пък с това съм напълно съгласна

Цитат
За тези, които излизат от градовете без основателна причина, на тяхната съвест ще тежи, ако заразят близките си.

# 10 186
  • София
Ни чували ни стреснаха, ни молби, ни предупреждения, ни забрани ..... нищо.

# 10 187
Вече не мога да повярвам на очите си като чета тази тема. До вчера се мрънкаше за последната глътка свободен въздух, нарушаване на права и за повече слънчеви бани, а и бунт щяха да правят някой - днес на същите хора са им малко мерките. Как да ви се угоди?
Всеки явно си има индивидуални мерки, които не само това, ами се сменят периодично, според това дали ставаме с дупето нагоре.
Е как да се оправим бе хора. Има две положения за изход - или намаляват заразените, което се постига със спазване на ред, или постепенно придобиваме имунитет, което отнема много повече време.
Чакаме абстрактни пикове и плата, но те се постигат с постоянство. Трудна работа някой да предвиди кой с какви мерки в главата се е събудил заранта, а дали ще ги спазва е друг въпрос.

# 10 188
Сега си върнах да изгледам брифинга от сутринта.20 човека са болните от двата ромски квартала в София.471 са болните в София.

# 10 189
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Не виждам смисъл да се сатанизира желанието на хората да си боядисат яйца, да си направят козунак или да пазаруват от големи магазини. И без това в големите магазини поне дезинфекцират ръцете на влизане, а в малките - не.

Ако има пропусквателен режим, пазарува се на разстояние и са малко хОра в магазина, никой не им е забранил. Поголовната блъсканица за яйца в промишлени количества, ходене по 5 пъти на ден, за да се хване промоцията, не е най-доброто решение.

Защо някой трябва да ти дезинфикцира ръцете на входа? Не може ли и сам да свършиш тази работа? Има джобни дезинфектанти. Не е необходимо все някой да се грижи за нас, ако ние самите не се грижим за себе си.

Защото добрият търговец осигурява безопасността на клиентите си, а не разчита на тяхното съзнание. Освен това аз като купувач по презумпция предполагам, че когато един търговец се е погрижил да дава дезинфектант и да дезинфекцира всяка количка след всеки клиент, полага същите отговорни грижи и при приемането, разпределянето и подреждането на стоките в магазина си и изобщо за хигиената на служителите и процесите в целия търговски обект.
Ти добре смяташ, ама явно търговецът не смята така според снимките от някои магазини Лидл, Кауфланд и т.н. (да не ги изброявам всички), където хОрата са буквално един върху друг, че и по едно хоро тропнаха от уважение към драгия клиент.Smiley

[/spoiler]
Не съм адвокат на веригите, даже предпочитам малките магазинчета, ама тия снимки ми се виждат подозрителни. Откакто е ИП съм пазарувала в Лидл и Фантастико 2-3 пъти и реда за влизане в магазина беше абсолютно стриктен.
[/quote]
Аз лично не съм ходила, но пишат из фейса, че никой не ги спира на входа вече. Има една туба с дезинфектант и се влиза спокойно. И снимков материал прилагат. Говоря за мои познати, не за случайни хОра т.е. вярвам им.
[/quote][/spoiler]

В интерес на истината и на мен един познат ми каза същото за Кауфланд. Но моят личен опит и наблюдения върху други вериги са, че мерките са спазват абсолютно строго. Говоря за София - Младост и центъра.

# 10 190
Семейство, заразено с коронавирус, се е прибрало със самолет от Нидерландия.
То е пристигнало в димитровградското село Черногорово.
Мъжът и жената се върнали от Нидерландия, където работили в цветна борса. Кметът на селото и местният лекар установили, че се прибират болни.
Мъжът е настанен в "Пирогов", но жената се прибрала в населеното място. По-късно и тя проявила симптоми на COVID-19.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/semejstvo- … erlandiia-6108377

# 10 191
  • София
Скрит текст:

На Велики Четвъртък Бойко Борисов:

„За тези, които излизат от градовете без основателна причина, на тяхната съвест ще тежи, ако заразят близките си. Днес рекорд в Щатите – хиляди умрели души. Във Франция – същото. Да не започнем да отчитаме 100-200 умрели българи. Не съм пъдарин, говоря на хора. Те не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. След това като стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги.“
Борисов: “Всички търсят чували за трупове, дефицитна стока са”

Няма ли да престанат да всяват чувство за вина у хората? Какво значи на тяхната съвест ще тежи, защото не си седят дОма. Абе човек, нали за това имаме държава, имаме правителство, имаме полиция. Ами работа на полицията е да задържи народа да не се юрва напред и назад. Какви са тези заплахи и молби към народа. Като не те слушат обръщаш тоягата и стягаш пропусквателния режим, а не седиш да се молиш.

Е, как да го спреш този народ? Не може. Да сложи едни с автомати на КПП-та ли? Призоваха да не се пътува за Великден, освен по работа, е всички много работни се изкараха и извиха опашки от сутринта. Какво да му кажеш на такъв човек?

# 10 192
Ихаа, площадки на морги, тогава наистина ще впечатлим света!
Ами няма да го впечатлим в Мадрид е факт.

# 10 193
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Не виждам смисъл да се сатанизира желанието на хората да си боядисат яйца, да си направят козунак или да пазаруват от големи магазини. И без това в големите магазини поне дезинфекцират ръцете на влизане, а в малките - не.

Ако има пропусквателен режим, пазарува се на разстояние и са малко хОра в магазина, никой не им е забранил. Поголовната блъсканица за яйца в промишлени количества, ходене по 5 пъти на ден, за да се хване промоцията, не е най-доброто решение.

Защо някой трябва да ти дезинфикцира ръцете на входа? Не може ли и сам да свършиш тази работа? Има джобни дезинфектанти. Не е необходимо все някой да се грижи за нас, ако ние самите не се грижим за себе си.

Защото добрият търговец осигурява безопасността на клиентите си, а не разчита на тяхното съзнание. Освен това аз като купувач по презумпция предполагам, че когато един търговец се е погрижил да дава дезинфектант и да дезинфекцира всяка количка след всеки клиент, полага същите отговорни грижи и при приемането, разпределянето и подреждането на стоките в магазина си и изобщо за хигиената на служителите и процесите в целия търговски обект.
Ти добре смяташ, ама явно търговецът не смята така според снимките от някои магазини Лидл, Кауфланд и т.н. (да не ги изброявам всички), където хОрата са буквално един върху друг, че и по едно хоро тропнаха от уважение към драгия клиент.Smiley

Не съм адвокат на веригите, даже предпочитам малките магазинчета, ама тия снимки ми се виждат подозрителни. Откакто е ИП съм пазарувала в Лидл и Фантастико 2-3 пъти и реда за влизане в магазина беше абсолютно стриктен.
Аз лично не съм ходила, но пишат из фейса, че никой не ги спира на входа вече. Има една туба с дезинфектант и се влиза спокойно. И снимков материал прилагат. Говоря за мои познати, не за случайни хОра т.е. вярвам им.
[/quote][/spoiler]
[/spoiler]
В интерес на истината и на мен един познат ми каза същото за Кауфланд. Но моят личен опит и наблюдения върху други вериги са, че мерките са спазват абсолютно строго. Говоря за София - Младост и центъра.
[/quote]

А дано си права! Аз лично до края на ИП смятам да ги избягвам.

# 10 194
Сега не разбрах - не трябвало молби, трябвало да има държава, бой с пръчки ли очаквате? ББ е честолюбив, той иска народът да го харесва, масите да го аплодират. Няма да има терор, има обяснение каква е ситуацията и от там нататък имаме глава на раменете си. Щото от ТВ 7/8 вече потриват ръце как ще правят репортажи за репресии по празниците. Корнелия Нинова и тя все диктатура сънува. Ми ей ви демокрация - или "проепидемичване" както с нетърпение очаква доц. Мангъров. Излезте на Великден до църквата и сте се проепидемичили отвсякъде. Напук на Щаба. Яко, нали?

# 10 195
Онзи ден пред Лидл имаше опашка, чинно си чакахме реда. Но вътре си е все така, дистанция не се спазва. Нали всички са с маски...
После на касата пак станахме изведнъж примерни през 2 метра.

# 10 196
  • София
Маската не отменя спазването на 2м. дистанция.

# 10 197
Зверино,
Да беше цитирала и отговора към журналистката на ББ, която го попита дали не всява паника с тези чували, а ББ съвсем резонно и отговори, че тези чували са били широко отразени именно в репортажите на същите тези журналисти, той само преразказвал информацията, която те са излъчили
Ама така, да се подиграваме.
Колкото майтап да става.

# 10 198
  • Пловдив
Ихаа, площадки на морги, тогава наистина ще впечатлим света!
Ами няма да го впечатлим в Мадрид е факт.
Там разбрах за ледената пързалка, ама детски площадки да са превърнати в морги?! Как точно си го представяте?! Сигурно труповете да се погребват в пясъчниците...Даже не и паркове, ами непременно детски площадки!

# 10 199
Скрит текст:

На Велики Четвъртък Бойко Борисов:

„За тези, които излизат от градовете без основателна причина, на тяхната съвест ще тежи, ако заразят близките си. Днес рекорд в Щатите – хиляди умрели души. Във Франция – същото. Да не започнем да отчитаме 100-200 умрели българи. Не съм пъдарин, говоря на хора. Те не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. След това като стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги.“
Борисов: “Всички търсят чували за трупове, дефицитна стока са”

Няма ли да престанат да всяват чувство за вина у хората? Какво значи на тяхната съвест ще тежи, защото не си седят дОма. Абе човек, нали за това имаме държава, имаме правителство, имаме полиция. Ами работа на полицията е да задържи народа да не се юрва напред и назад. Какви са тези заплахи и молби към народа. Като не те слушат обръщаш тоягата и стягаш пропусквателния режим, а не седиш да се молиш.

Е, как да го спреш този народ? Не може. Да сложи едни с автомати на КПП-та ли? Призоваха да не се пътува за Великден, освен по работа, е всички много работни се изкараха и извиха опашки от сутринта. Какво да му кажеш на такъв човек?
Като не знаят как, тогава да видят в другите страни как се справят. На народа не могат да разчитат.

Общи условия

Активация на акаунт