Ръкавиците също трябва да се почистват с дизенфектант, пазят теб, но като пипаш замърсени неща също разнасяш, не е задължително да е вируса, а всички останали мръсотии също. С тия ръкавици нали си бъркаш в портмонето и т.н. Та едни ръце с ръкавици, които не се почистват с дизенфектант е по-зле от от ръце без ръкавици, които често се почистват с дизенфектант.
Маниак съм на тема чистота. Мислех да ви го спестя, ама...Та значи - излизане от вкъщи (маска, ръкавици и слънчеви очила) веднага в колата, волан, дръжки на вратата, навигация и скоростен лост се минават с мокри антибактериални кърпички. Спиране пред магазина, преди излизане от колата ръкавиците на ръцете се минават с дизинфектант. После нищо не пипам, защо да хабя дизинфектанта на човека. 😀 Излизане от магазина, влизане в колата, дезинфекциране на ръкавиците, после пак процедурата с мокрите кърпи.
Влизане в къщи, веднага пак дизинфектант на ръцете, обувките в банята, дрехите в пералнята, после и в сушилнята. 😀 Якето в отделен гардероб, ръкавиците в кофата, пране и гладене на маската.... абе мъкааа. Всеки луд си има странности и номер. 😂 Лудостта няма почивен ден, поне при мен. 😂 Хак да ви е сега, питайте лесно ли ми е! 🤣😂🤣