COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 709
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 425
Добре, мен ме интересува следното - ако може да си безсимптомен преносител това може да е по всяко време и няма да приключи през май. Вие кога възнамерявате да се видите с близките си, които не сте виждали от началото на ИП? Чак след положителен тест за антитела ли? Аз лично съм в дилема отностно тоя въпрос.

# 10 426
Трябва да проверят бързо всички декларации на отпътуващите "софиянци" и ако са излъгали в тях - да не ги пускат в София като се прибират в Понеделник.. Или задължителна карантина за 14 дни.. Или глоба и обществено полезен труд..
А в супермаркети изобщо да не позволяват влизане без маска - щом банките не пускат без маска, нека и останалите да последват примера..

# 10 427
Добре, мен ме интересува следното - ако може да си безсимптомен преносител това може да е по всяко време и няма да приключи през май. Вие кога възнамерявате да се видите с близките си, които не сте виждали от началото на ИП? Чак след положителен тест за антитела ли? Аз лично съм в дилема отностно тоя въпрос.

Безсимптомните не заразяват - СЗО.

# 10 428
Аз лично след като мине пикът и се отмени извънредното положение смятам да се виждам с моите близки. Не БАШ в разгара на епидемията.

# 10 429
Аз лично след като мине пикът и се отмени извънредното положение смятам да се виждам с моите близки. Не БАШ в разгара на епидемията.
А кога е разгара? Че се обърках... Очакваше се преди три седмици, преди две, сега, след седмица... Не знам и аз. Не че нещо, ама по Коледа може ли да видя близките си или да се заредя да чуя на Мутафчийски поредния брифинг?

# 10 430
Брееейй пак народа виновен, че властта не може да се справи. А властта, знаеща, че за нищо не става, реве "вие сте си виновни". Joy
Аз съм излизала от града многократно и не са ми искали декларация. Как ще ме глобят?

Брей, как пък на безотговорните от народа ПАК държавата им е виновна! Все някой им е длъжен! Я да ги гони да си сложат маската, я да не пътуват. Малко се получава като в детската градина, а са с претенции на интелигентни хора.

# 10 431
Да, ако наистина някои са се изнесли от столицата с мотив постоянен адрес ще е много интересно какво ще се случи в понеделник вечер или вторник сутрин, когато да се решат да се приберат.
Значи аз не мога да отида в къщата на село (купена преди много години, нямам рода там), където на поне 100 метра няма жив човек, да се раздвижа и да си оправя двора, а някои ще пекат чевермета и ще запиват цялата рода...
И ако има църква и няма полиция, ще се нагъчка цялото село в неделя вечерта.
А после защо няма работа и пари и защо ни ограничавали правата...

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 21:36 от Недоволна

# 10 432
А кога е разгара? Че се обърках... Очакваше се преди три седмици, преди две, сега, след седмица... Не знам и аз. Не че нещо, ама по Коледа може ли да видя близките си или да се заредя да чуя на Мутафчийски поредния брифинг?
Тези дни и следващите ще са с най-много на брой заразени, казваха го още преди месец, нали? А така както си щъкате с баниците и кошниците по селата, може и да има пик и за Коледа, откъде да знам? То пък една жажда за виждане на близки се заформи - ми помислете, че може да ги убиете като контактувате, все три месеца може да не се видите смятам аз. Или трябва да умират по 500 човека на ден, че да се стресне някой?

# 10 433
  • Немция
Брееейй пак народа виновен, че властта не може да се справи. А властта, знаеща, че за нищо не става, реве "вие сте си виновни". Joy
Аз съм излизала от града многократно и не са ми искали декларация. Как ще ме глобят?

Брей, как пък на безотговорните от народа ПАК държавата им е виновна! Все някой им е длъжен! Я да ги гони да си сложат маската, я да не пътуват. Малко се получава като в детската градина, а са с претенции на интелигентни хора.
Това е доказателство, че при драстични мерки е нужен драстичен контрол.
Затова в Германия избягват да налагат крайни мерки, защото контролът върху тях няма да им е по силите (задължителни маски, забрана за излизане от населено място...).

# 10 434
Аз пък не обвинявам пришълците в нашия град. Имат си летни къщи хората, имат си яхти....
Никой не се е юрнал насам за към баба и дядо.
След като КПП тата ги пропускат, значи имат право да пътуват. Коя съм аз да ги съдя и мъмря.

# 10 435
  • Варна
Да, ако наистина някои са се изнесли от столицата с мотив постоянен адрес ще е много интересно какво ще се случи в понеделник вечер или вторник сутрин, когато да се решат да се приберат.

С декларация, че са на работа.

# 10 436
Не знам. Аз съм тука от първата тема и все още не знам със сигурност заразяват ли безсимптомните или не. Това не го разбрах. Никъде не видях абсолютно категорично мнение по този въпрос. На мен ми е много напрягащ точно този въпрос обаче, защото излиза че трябва от сега нататък винаги да сме в напрежение, че ще убием близките си, докато не получим положителен тест за антитела. А това може да е след една година време реално.

# 10 437
  • София
Да се завърнеш в бащината къща ... когато си болен от коронавирус, а в чужбина не те лекуват.
Обратно в България: Болен от COVID-19 се прибра със самолет от Нидерландия
Какво правиш? Пиеш аналгин, за да свалиш температурата и да успееш да преминеш проверките на летищата, в София хващаш такси и тръгваш за селото си. В случая, за щастие, се е намесила личната лекарка на заболелия, издирила, позвънила, убедила го да отиде от летището в Пирогов, вместо да се прибере в селото. Мъжът бил приет незабавно в болницата, жената се прибрала със същото такси в селото, но скоро също проявила симптоми и постъпила в болница. Резултат: двама болни, таксиметров шофьор под карантина, пътниците в самолета се издирват, в селото се провежда дезинфекция.
А иначе ... прибрали се хората, имат си право.
А правата на тези, които заради тях ще стоят под карантина или, не дай боже, са си лепнали вируса - те къде остават?

# 10 438
  • София
Заразяват, нали това обясняваше и Мангъров, и другите - два-три-дни преди да покажат симтпоми, хората разнасят заразата. Като се замислиш, то е и логично, иначе  нямаше да се разнася толкова лесно.

# 10 439
  • София
Хайде сега, естествено, че празниците са повод човек да се види със семейството си. Религиозен или не, а ние българите изобщо не сме религиозни. Има си показатели, параметри, които се мерят и ние не отговаряме на почти всичките. И все пак, това са традиции, а и хората се обичат, нормално е да искат да са заедно, да се повеселят. И е тъжно, че не бива, но пък наистина не бива. Видяхме от ломската сбирка какво излезе, също видяхме и с жената от оптиката в София и майка и в селото до Банско какво стана. Сигурна съм, че нито един от тези хора не е смятал, че ще стане така.
Така е, защото всеки си мисли, че не той, че някой друг ще плати сметката. Ганьо си е тарикат, той си мисли, че всички останали са виновни, но не и той... Работя с възрастни хора, болни, някой от тях едвам си седят на краката, но идват да вземат това което им се полага или по- точно да вземат за благото на децата им. Тъжно е, много е тъжно, че тези хора нямат достойни старини. Тази седмица работим на пълен оборот все едно няма извънредно положение. Всеки иска всичко, имат всички права, но не и задължения. Единствено днес видях София наистина празна, май почти  всички се изнесоха. Лошото е, че все някой ще плати сметката, а много често не този дето трябва, защото покрай сухото гори и мокрото. Много често си мисля, че си заслужаваме съдбата докато не осъзнаем, че всичко зависи от нас!

Общи условия

Активация на акаунт