COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 644
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 455
Не, че не им пука.
Все още мислят, че някой ги лъже.
Като им опре яйцето в задника, друга песен ще запеят.
Австрия до 10 дни ще е приключила с короната, Германия - до края на април,  т.е. до 2 седмици.  Ние също можехме да сме в тази елитна компания, но... до 7-10 дни ще се взривим.  Хубавото е, че са спрени всякакви полети от и до Обединеното Кралство. Няма сезонни, няма мезонни работници. Да си берат салатите те.

# 10 456
Ами те децата не са еднакво Ентелигинтни явно.
Мерките ни са съвсем умерени. Именно с комуникацията се опитват да ни представят реалността, ама интелигентните разбират от приказки, останалите ще разберат след като се опарят или по-лекия вариант след глоба.
Не е там проблема.
Обществото ни е егоистично, асоциативно, асоциално, първично-рефлексно и безотговорно.
Такова изградиха, защото такова им изнася. За да се "граби награбеното". Безкрай.
Не можеш да говориш за "право на избор", когато избор няма. Или има... само един- навън, по полетата на УК и на гастарбайтерски "воаяжи". Без които, голяма част от обикновените българи, просто не оцеляват.
Аз писах доста тук по социалните причини и последствията на епидемията. Но цензурата тук не позволява анализ и размишления.
Ако не говорим, не размишляваме по тези теми, утре ще дойде по-голямо изпитание. И тогава ще се сринем. Безвъзвратно.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 07:57 от Birdie

# 10 457
Ен на брой страници съдим гадните, непослушни и недисциплинирани хора. То не бяха селяни, не бяха тъпаци. Тук, разбира се, се е събрал елитът.
А замисляте ли се, че за да не се изпълняват така масово, явно има нещо  криво в мерките, в прилагането им, в комуникацията, в начина, по който следват една след друга...
Ако щабът е родителя, а ние сме децата, то родителите всеки ден ни дават различни забрани и като питаме защо днес е различно от вчера, отговорът е защото така.
Хайде сега, другите са ти виновни... Да ти седят до задника и да те пляскат през ръцете? Те били родители, ти - дете. Баси малоумната история!

# 10 458
  • София
Комшиите ни - Гърция, Сърбия, Македония, всички тези въпроси с движението по празниците  със замах ги решиха - всички по къщите под ключ, полицейски патрули по улиците и точка по въпроса.
При нас дадоха свобода на хората сами да преценяват, и веднага се намериха такива, дето тая свобода я обърнаха на слободия. Та дали и нашите управници не сбъркаха, че вместо молби и увещания не обърнаха всичко на полицейщина и тотална блокада? Тогава пък щеше да се разнесе всенароден вой как се нарушават правата. Та добро няма ...

# 10 459
Ен на брой страници съдим гадните, непослушни и недисциплинирани хора. То не бяха селяни, не бяха тъпаци. Тук, разбира се, се е събрал елитът.
А замисляте ли се, че за да не се изпълняват така масово, явно има нещо  криво в мерките, в прилагането им, в комуникацията, в начина, по който следват една след друга...
Ако щабът е родителя, а ние сме децата, то родителите всеки ден ни дават различни забрани и като питаме защо днес е различно от вчера, отговорът е защото така.

Аз не съм от фанатично спазващите всички мерки. Разбирам ги всички, дето не им се стои у дома, обаче и на мен туу мъч ми дойде това изнасяне днес. Всичко се прави заради едното печено агне и салатата с ракия, нелепо е просто. Как изведнъж се нароиха толкоз набожни хора, толкоз загрижени за близките и родителите си. Някои 100% не са се виждали с брат'чеда Гошо от 10 години, но сега рязко нямат търпение да го видят и да седнат на софрата..

Е, айде сега! Всяка година е така, но просто не го забелязвахме, щото нямаше корона вирус. Хората като изоглавени пътуваха по празниците,  влаковете бяха претъпкани, колите се нижеха в нескончаеми колони, кой по родните места, а какви опашки се виеха към Гърция да не говорим.
Сега всички го забелязахме, защото вече не е все едно кой къде тръгнал да яде и пие.

# 10 460
Добре, мен ме интересува следното - ако може да си безсимптомен преносител това може да е по всяко време и няма да приключи през май. Вие кога възнамерявате да се видите с близките си, които не сте виждали от началото на ИП? Чак след положителен тест за антитела ли? Аз лично съм в дилема отностно тоя въпрос.

Безсимптомните не заразяват - СЗО.

Ще им се на СЗО да е така. За съжаление, 44% от случаите се дължат на асимптоматично пренасяне на заразата, според това проучване:

https://www.nature.com/articles/s41591-020-0869-5

We estimated that 44% (95% confidence interval, 25–69%) of secondary cases were infected during the index cases’ presymptomatic stage, in settings with substantial household clustering, active case finding and quarantine outside the home. Disease control measures should be adjusted to account for probable substantial presymptomatic transmission.

# 10 461
Да, и най-важното е, че хората били много обеднели и нямали пари, нали такъв рефрен се чуваше тук?

# 10 462
  • София
Е, нали уж безсимптомните бяха единия голям бич, другия е дългия икубационен период. Аз винаги съм знаел, че тези без симптоми си разнасят вируса. Какво са тези новини сега?

# 10 463
Днес е имало два полета,  кацнали от Лондон в София. И не само от там. И от Мадрид има. В сайта на летището видях.

# 10 464
Добре, мен ме интересува следното - ако може да си безсимптомен преносител това може да е по всяко време и няма да приключи през май. Вие кога възнамерявате да се видите с близките си, които не сте виждали от началото на ИП? Чак след положителен тест за антитела ли? Аз лично съм в дилема отностно тоя въпрос.

Ще им се на СЗО да е така. За съжаление, 44% от случаите се дължат на асимптоматично пренасяне на заразата, според това проучване:

We estimated that 44% (95% confidence interval, 25–69%) of secondary cases were infected during the index cases’ presymptomatic stage, in settings with substantial household clustering, active case finding and quarantine outside the home. Disease control measures should be adjusted to account for probable substantial presymptomatic transmission.

Става въпрос за различни неща. Безсимптомните са тези, които никога не развиват симптоми, въпреки че са заразени. Presymptomatic са тези, които са заразени и ще развият симптоми.

# 10 465

Ама тук говорят за тези във фаза преди симптоми, а не за асимптомните.

# 10 466
  • Sofia
Да, и най-важното е, че хората били много обеднели и нямали пари, нали такъв рефрен се чуваше тук?
Чакай и това ще дойде, още сме средата на април. Все пак работихме половината март и има заплати. Ще го усетим трайно през май. Пиша го с огромно съжаление, разбира се.

# 10 467
Според вас защо изобщо съществуват всичките правоохранителни органи? В едно общество няма как всички да са съвестни и изпълнителни, организирани сме в нещо, наречено държава, хайде и държавните органи и институции да се понапънат малко, точно за да могат съвестните редови граждани да дишат по-спокойно.
Утопично е, никъде все още не им се е получило да се разчита само на съвестта на хората. Нали затова ни отчисляват всеки месец от заплатите, нека и те да си вършат работата, ако обичат, а не да вменяват на цялото общество чувство за вина.

# 10 468
Спрели са само редовните полети на Уиз три пъти седмично от Варна за Лондон. Това е голяма тесла за всички мерки, които се опитват да наложат и ако не се преборят с този трафик, нищо чудно положението още да се изпусне.

# 10 469
  • София
Извънреден брифинг от 23 часа. Айде, да затварят София и който е излязъл да яде агнешко, да си остане по родното място  и да си продължи да яде.

Общи условия

Активация на акаунт