COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 854
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 470
Да, и най-важното е, че хората били много обеднели и нямали пари, нали такъв рефрен се чуваше тук?
Чакай и това ще дойде, още сме средата на април. Все пак работихме половината март и има заплати. Ще го усетим трайно през май. Пиша го с огромно съжаление, разбира се.
Аз ако имах ограничени финанси, нямаше всичко да изпукам на Великден, най-малкото щях скромно да пестя и да мисля за утрешния ден, не ми прилича на такава ситуацията в момента.

# 10 471
ще има извънреден брифинг всеки момент с Ананиев, министъра на вътр. работи и щаба...

може да се досетите и сами защо...

# 10 472
Има съобщение за извънреден брифинг на Б. Борисов и Мутафчийски от 23 часа. Да видим.

# 10 473
Днес е имало кацнали от Лондон в София. И не само от там. В сайта на летището видях.
Да, опитах се да отговоря на едно мнение, но странно защо беше изтрито.
Какви самолети са кацнали днес в София (не карго полети) :
ДВА от Лондон, един от Париж, един от Мадрид и един от Рим!
Май ще хукна някъде навън сред природата въпреки забраната! Някои да се поболяваме затворени, а други да разнасят заразата. И на 40 градуса лятото ли ще трябва да сме с маски, за да щъкат свободни електрони в центъра на заразата?

# 10 474
  • София
Погледнете н летище София колко самолети и от къде кацат с редовни линии всеки ден. Това не е забранено още. Забрани е да отидеш на вилата. Забраняват да се внасят зеленчуци.

Изобщо забраняват каквото е удобно според зависи днес какво е настроението. Не съм от страхуващите се, но лично мнение ми е, че преди да арестуват председателката на фармацевтите трябваше да погледнат те какво говорят и д затворят граници за всякакви туристи.

# 10 475
  • Sofia
Да, и най-важното е, че хората били много обеднели и нямали пари, нали такъв рефрен се чуваше тук?
Чакай и това ще дойде, още сме средата на април. Все пак работихме половината март и има заплати. Ще го усетим трайно през май. Пиша го с огромно съжаление, разбира се.
Аз ако имах ограничени финанси, нямаше всичко да изпукам на Великден, най-малкото щях скромно да пестя и да мисля за утрешния ден, не ми прилича на такава ситуацията в момента.
Така е, но не всички мислят по този начин.

# 10 476
Как работят коронавирусите
https://multimedia.scmp.com/infographics/news/china/article/3075 … vid-19/index.html

История на пандемиите
https://www.visualcapitalist.com/history-of-pandemics-deadliest/

Коронавирусен симулатор: Ограничаване на експоненциалното разпространение
https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/

# 10 477
20 страници четох предимно за Ганьо накъде е хукнал. Но пък разбрах, че всеки гражданин има и село, където да се завърне. А мислех, че селата за обезлюдени.
Чудя се от вчера, тези бройки от 40 и 48 днес могат ли да се изманипулират? Т.е. Да имат 100 заразени в аванс и да си ги нагласят по дни, за да направят и ние да си имаме крива. Криенето на броя тестове също е съмнително.

# 10 478
  • София
По канал3 пише "очаквайте извърреден брифинг в 23 часа".

# 10 479
Абе че българина е безхаберен е факт, но и от държавата не предложиха нищо смислено за тези 5 седмици, извинявам се. Затова и започнаха хората да си мислят, че всичко е някаква фантасмагория. Не може да чакаме да имаме антитела всички. Трябва да се тества. Друго какво ни остава вече? След май месец ще си е същото положението. Аз се опасявам, че почти никой в БГ не го е карал и когато ни разпуснат ще започне реалния пик.

# 10 480
Фурмите дойдоха!
Ако някой не вярва все още !

# 10 481
Какво ли са подготвили за вечерното Студио Х?
Тотална забрана за излизане от утре?
100 нови положителни?
Защо Дубай прати фурми вместо предпазни облекла?

# 10 482
Ен на брой страници съдим гадните, непослушни и недисциплинирани хора. То не бяха селяни, не бяха тъпаци. Тук, разбира се, се е събрал елитът.
А замисляте ли се, че за да не се изпълняват така масово, явно има нещо  криво в мерките, в прилагането им, в комуникацията, в начина, по който следват една след друга...
Ако щабът е родителя, а ние сме децата, то родителите всеки ден ни дават различни забрани и като питаме защо днес е различно от вчера, отговорът е защото така.
Хайде сега, другите са ти виновни... Да ти седят до задника и да те пляскат през ръцете? Те били родители, ти - дете. Баси малоумната история!
На мен никой не ми е виновен. Не ми разбираш мисълта. Нали не чаквате от хората да могат да предположат при епидемия как трябва да се държат, да са наясно с медицинските термини, да могат да преценят кое ги предпазва и тн?
Това е работата на специалистите. Да преведат на разбираем език каква опасност има и как можем да я спрем. Такъв разбираем език липсва, вместо това ни плашат с хладилни камиони. Вкарват мерки, които махат, не, връщат, не, други, не, чудесни сте, не, не слушате... И очаквате малоумното поведение на щаба да доведе до стегнато и дисциплинирано поведение?

# 10 483
  • Варна
Ако мерките са задължителни, то трябва да се осигури контрол за изпълнението им. В декларацията пише само Иван работи в ЕТ"Иван". Няма поле работи от-до. При 8 часа работен ден, трябва да е излязъл и после влязъл. Може да се проследи това, било чрез мобилни телефони или чрез системата за винетките
За мен не е вариант задължителни мерки и оставяме изпълнението им на самосъзнанието ни. Дори 99% да сме бели и добри, все има 1%, дето не са.

# 10 484
  • Sofia
Линкът не работи

Общи условия

Активация на акаунт