COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 771
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 890
Казаха ли на тези брифинги, колко човека са напуснали София от вчера вечерта.
И ако са качени някъде брифингите, бихте ли ми дали линк, моля.
Мутафчийски нощес спомена около 10 хиляди човека.
Пет хиляди са върнали с унижения към полицаите . Но са успели.

Аз реших, че са поне 20 000, а те били само 5 000.
Мислех си, че евентуално връщане в София ще бъде разрешено във вторник, защото ако много хора са напуснали столицата, съответно и много фирми ще се окажат без налични служители в първия работен ден и може да се усети  липсата на работна ръка.
Но щом са само 5 000 няма да е толкова трагично и периода на забраната най-вероятно ще се удължи.

# 10 891
А какъв е процентът на заразените в момента в Италия, процент от общото население? Доказан и прогнозен, има ли такива данни?
Специално за Ломбардия каза преди няколко дни президентът на региона, че заразените вероятно са 10 пъти повече от официално регистрираните. В момента в Ломбардия има 33 хил. регистрирани активни случаи (от 63 хил. общо регистрирани случаи от началото). Ломбардия е с население 10 милиона.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 09:57 от Barbabeau

# 10 892
  • Sredets/Burgas
Вчера жители на Созопол и на Царево споделили пред репортер на бТВ, че има приходящи жители на София
Половината ми най-близки роднини живеят в Царево... Още на 14-ти март снаха ми писа:
"Дойдоха софиянци и ни изпразниха Лидл-а..."

# 10 893
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Трябваше да затворят по-рано - да блокират за Великден - без влизане и излизане. Повечето хора са се регистрирали на един временен и друг постоянен адрес и си пътуват без проблеми.
Стига се дотам, защото не сме свикнали на дисциплина.
Всеки си прави каквото си знае. Сега заразата ще се разнесе навсякъде.

Скрит текст:
Колкото до възрастните хора, които трудно могат да се придвижват - ползвайте куриерите. Така се прави по цял свят.
Добре де, аз едно не разбирам....
Предполагате, че тези, дето се юрнаха да сеят зараза извън Сф, по цяла Бг, са заразни.
Те до вчера се юркаха из Сф, на работа, на пазар, на разходка...защо Сф не е пламнала?Ако наистина бяха толкова заразни, досега не 300, а 30 000 би трябвало да има в Сф.
Предвид многомилионна Сф и факта, че повече от половината хора работят, ако са толкова заразни, поне половин Сф трябваше вече да е в Ада...все пак минаха вече 5 седмици, не 5 дена.
няма 30 хил. заразени защото не са се тествали всички.
иначе може да са повече от 30 хил.  и то не само в Сф , а в цялата страна.

# 10 894
За тези, които са пропуснали снощния брифинг, има го качен на сайта на БНТ в секция новини.
Ето линк:

https://news.bnt.bg/news/zabranyava-se-vlizaneto-i-izlizaneto-ot … -1049693news.html

# 10 895
Скрит текст:
Казаха ли на тези брифинги, колко човека са напуснали София от вчера вечерта.
И ако са качени някъде брифингите, бихте ли ми дали линк, моля.
Мутафчийски нощес спомена около 10 хиляди човека.
Пет хиляди са върнали с унижения към полицаите . Но са успели.
Аз реших, че са поне 20 000, а те били само 5 000.
Мислех си, че евентуално връщане в София ще бъде разрешено във вторник, защото ако много хора са напуснали столицата, съответно и много фирми ще се окажат без налични служители в първия работен ден и може да се усети  липсата на работна ръка.
Но щом са само 5 000 няма да е толкова трагично и периода на забраната най-вероятно ще се удължи.
Не съм се изразла правилно. Разбрах , че 10 х. успешно са напуснали, от 15 х. мераклии.
Та хич не е малко това число, които трябва да се върнат на работа . 10х. не са малко хора, според мен. Но това е горе- долу бройката на непослушните. Излъгали на КПП и преминали. Другите 5 х. били тръгнали да си изхвърлят киселото зеле. Върнати са.

А Заповедта е до второ нареждане. Прогнозирам доста по-дълъг период от вторник. Трябва да се спре това напред- назад без основателна причина.

# 10 896
Слушах Фандъкова аз.
Изобщо няма решение с тези , които днес пристигат със самолетите в София. Четири ли , колко били само от сутринта.
Как ще се придвижват до родните си места, с какво ?
Кой ще ги извозва, докъде.
С такси до КПП и от там който го чака с колата и към къщи.Много ли е сложно??

Гениално!!! После в това такси се качваш ти,м?!?

# 10 897
Аз разбрах, че бройката е за коли, а не за хора. Тоест е по-голям броя хора.

# 10 898
Попринцип е математически пресметнато, че от всеки 11 души се хваща един заразен. Ако сега са отчетени 800, то в действителност заразени са поне 8000.

# 10 899
  • София
Тоя дето е пътувал от летището до Пирогов и оттам до Димитровград с такси, колко е платил за таксито?
По-точно, кой му е платил таксито? Сумата със сигурност е 4-цифрена.

# 10 900
Попринцип е математически пресметнато, че от всеки 11 души се хваща един заразен. Ако сега са отчетени 800, то в действителност заразени са поне 8000.

Вчера казаха, че са свели бройката до 7

# 10 901
Скрит текст:
Някой има ли обяснение за стъкмистиката на Китай?

Смъртните случаи са били в активните от предния ден. Може би ги отразяват със закъснение. Мен повече ме притесняват +351 нови случая за един ден. Май няма да има отърване от тоя вирус - ще отпускаме и затягаме мерки до откат.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/17/4055847_uhan_uvelichi_s_ … _ot_koronavirusa/

# 10 902
Скрит текст:
Скрит текст:
Трябваше да затворят по-рано - да блокират за Великден - без влизане и излизане. Повечето хора са се регистрирали на един временен и друг постоянен адрес и си пътуват без проблеми.
Стига се дотам, защото не сме свикнали на дисциплина.
Всеки си прави каквото си знае. Сега заразата ще се разнесе навсякъде.

Скрит текст:
Колкото до възрастните хора, които трудно могат да се придвижват - ползвайте куриерите. Така се прави по цял свят.
Добре де, аз едно не разбирам....
Предполагате, че тези, дето се юрнаха да сеят зараза извън Сф, по цяла Бг, са заразни.
Те до вчера се юркаха из Сф, на работа, на пазар, на разходка...защо Сф не е пламнала?Ако наистина бяха толкова заразни, досега не 300, а 30 000 би трябвало да има в Сф.
Предвид многомилионна Сф и факта, че повече от половината хора работят, ако са толкова заразни, поне половин Сф трябваше вече да е в Ада...все пак минаха вече 5 седмици, не 5 дена.
няма 30 хил. заразени защото не са се тествали всички.
Скрит текст:
иначе може да са повече от 30 хил.  и то не само в Сф , а в цялата страна.[/color]
Така, ама това пък поражда друг въпрос....Ако има хиляди заразени, но няма болни в болниците, значи вирусът не е толкова опасен все пак......Т.е., щом на 800 установени, има колко, около 300 в болница, то на 30 000 или повече, съответно в болница би трябвало да има ....поне 20 000.А няма.
Е, питам се, има ли 30 000 заразени?И неустановени?Или не?
И ако има, защо няма болни?Всички ли са безсимптомни?
И колко наистина е заразен тоя вирус?

# 10 903
  • Пловдив
Статистиката беше 2 от 11,сега са 2 от7. Ама слушайте малко.

Сумата за такси до Димитровград едва ли надхвърля 200 лв. Не се кара на апарат, а на уговорка. Всеки таксиметров шофьор ще се зарадва на такъв курс.
Мъжът е останал в Пирогов, жената се е прибрала с такси на село.

# 10 904

Вчера казаха, че са свели бройката до 7
Това е една идея по-добре, мерси, че каза. В някой от брифингите ли се е споменало?

Общи условия

Активация на акаунт