COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 673
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 040

Абе, тия нашите не се ли сетиха да се свържат с лидерите в тия махали? Да говоря с тях и те да си изконтролират хората..

# 11 041
  • Другата България
Цитат
Ами защото те вируси не виждали и нямало при тях - така отговори жителка от такава махала, след като ги затвориха
Нищо,после като напълнят болниците и ги лекуват за наша сметка и започнат да измират някои,ще има протести,че ги уморяват,защото са цигани.Знаем им целият репертоар.
Лятото влизат двама млади на червен флаг в морето,въпреки протестите на спасителите.Младите се давят.Спасителите спасяват младеж,момичето не успяват.Краен резултат:близка на удавена крещя,че не са спасили момичето,защото е циганка.Е,за спасеният младеж циганин,нищо не каза.Знам,знам,българите са/сме расисти.
Ама те от години така се лекуват - за наша сметка. Има и осигурени, не можем да слагаме всички под общ знаменател, но повечето са такива. Затова и по селата и останалата част на България, различна от големите градове, са основния "контингент" на СП, защото нямат ОПЛ повечето, вечно нямат средства и начин сами да отидат до филиалите, "поръчват" си линейки за каквото се сетят, а когато им се откажат, внезапно намират начин и отиват да безчинстват на място, да бият фелдшерите и да чупят инвентар. Това го могат.
Сега протестират, в двата ромски квартала. Имат право, нека. Но всъщност не знаят защо протестират, просто протестират. Защото са им ограничени правата, естествено, това е репертоара. Правата да обикалят с каруците и пеша, да ровят по контейнерите, да джобят в ГТ, да "свият" откъдето каквото може, и вечерта да се приберат при семейството. И не всички са от "Чистотата", тях ги пускат без проблеми.

# 11 042
Скрит текст:
И аз  съм от тези, дето мислят че правителството в момента отпусна мерките нарочно - дават шанс на теорията на Мангъров и другите специалисти за изграждане на стаден имунитет. И го правят точно сега, защото според тази статия
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pristigna-pyrvata-pratka-s-medicinski-materiali-ot-kitaj-zakupeni-ot-bylgariia-snimki-2222272
в страната много скоро ще пристигне лекарство и ще могат да лекуват повече хора в начален стадий.
Ако продължаваше досегашното" криене" от вируса в очакване на лекарство, което не се знае дали някога ще има,
трябваше да стоим всички затворени поне 2 години, а може и повече.
А част от тези, които са заминали в провинцията, според мен са отишли не толкова да ядат и пият, а да помогнат за подготовка за сеитба на зеленчуците, защото следващия месец ще трябва активно да се засажда.
В първото изречение казваш, че много скоро в страната ще пристигне лекарство, а във второто, че не се знае дали лекарство някога ще има. Не разбрах - ще има или ще няма лекарство в крайна сметка?
Не исках да пиша ферман, затова накратко го казах така. Сега уточнявам - по принцип лекарство за вируси няма и се съмнявам, че и за този ще открият. Но се използват някои познати лекарства, които подпомагат организма да се пребори с ковид 19 . Та това, което ще се достави от Китай е такова.

# 11 043
  • Буркина Фасо

Абе, тия нашите не се ли сетиха да се свържат с лидерите в тия махали? Да говоря с тях и те да си изконтролират хората..
сетиха се и го правят. сутринта го казаха.

# 11 044
  • София
До нас има къща за гости, от час бръмчи климатик, вероятно са  някои, отскочили за празниците.
Чудя се по закон имат ли право такива къщи да работят сега?

Обади се на 112 и ги рапортувай

# 11 045
Много наедро обобщавате. Откъде знаете някой, който пътува, накъде е отишъл и дали се е запътил да заразява възрастните си родители? Може хората да се прибират на места, където няма да са в контакт с тях. Може възрастните да са взели сами това решение. Може много работи да се случват. Освободете се малко от това стереотипно мислене - излизат от София, значи селяните са ненаяли се, зор за агнешкото. Животът е пъстър и ситуации има много, вие извадите кристалните топки, провидяхте и осъдихте.

Judy, благодаря ти за поста!

Flip, аз писах по-назад, имам богат опит в минаването през КПП служебно. В началото изобщо не спираха, в последната седмица почнаха от време на време, взимат декларацията, даже не я четат, един-единствен път ми поискаха служебна бележка за да удостоверя, че не си измислям с декларацията.

# 11 046
  • в страната на чудесата
Скрит текст:
И аз  съм от тези, дето мислят че правителството в момента отпусна мерките нарочно - дават шанс на теорията на Мангъров и другите специалисти за изграждане на стаден имунитет. И го правят точно сега, защото според тази статия
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pristigna-pyrvata-pratka-s-medicinski-materiali-ot-kitaj-zakupeni-ot-bylgariia-snimki-2222272
в страната много скоро ще пристигне лекарство и ще могат да лекуват повече хора в начален стадий.
Ако продължаваше досегашното" криене" от вируса в очакване на лекарство, което не се знае дали някога ще има,
трябваше да стоим всички затворени поне 2 години, а може и повече.
А част от тези, които са заминали в провинцията, според мен са отишли не толкова да ядат и пият, а да помогнат за подготовка за сеитба на зеленчуците, защото следващия месец ще трябва активно да се засажда.
В първото изречение казваш, че много скоро в страната ще пристигне лекарство, а във второто, че не се знае дали лекарство някога ще има. Не разбрах - ще има или ще няма лекарство в крайна сметка?
Не исках да пиша ферман, затова накратко го казах така. Сега уточнявам - по принцип лекарство за вируси няма и се съмнявам, че и за този ще открият. Но се използват някои познати лекарства, които подпомагат организма да се пребори с ковид 19 . Та това, което ще се достави от Китай е такова.
Лекарства за вирусИ има. Лекарство за вирусА все още няма.

# 11 047

Определено хората са зле финансово😀
Да спрат да ядат ли хората, това е хранителен магазин, а преди като нямаше опашки какво означава.
Направи справка с близката история такива опашки до какво са довеждали.

# 11 048

сетиха се и го правят. сутринта го казаха.

Aх, пропуснала съм. Мерси. Дам, там само те могат да се оправят. Йерархията им принципно е желязна вътре в кварталите.

# 11 049
  • Пловдив

Определено хората са зле финансово😀
Да спрат да ядат ли хората, това е хранителен магазин, а преди като нямаше опашки какво означава.
Направи справка с близката история такива опашки до какво са довеждали.
Преди този целият народ беше натъпкан в магазина. Пред всички магазини има чакащи, даже и пред Практикер.

# 11 050
Как не разбрахте,че единствения начин да се спре с разпространението е чрез социално изолиране.Пари винаги се изкарват.
Ами не, не е това начинът. Изолирането само забавя и отлага. И е удобно извинение за произвола върху гражданите в момента.
Мерките за справяне са други: търсене на лек и ваксина в дългосрочен план. Тестване и ранно приемане в болница в краткосрочен. Грижа за хората е решението, а не безкрайни ограничения.
То се вижда кои правителства целят грижа и кои се интересуват само от репресия.
В сряда ЕК е публикувала указания, които съдържат три условия за излизане от локдаун мерките: https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/communication_-_a_eur … nt_measures_0.pdf
Накратко кои са те: достатъчен болничен капацитет, слизане надолу по кривата и много усилено тестване и мониторинг.
България не изпълнява нито едно от тях, направо е на светлинни години. Тук щабът смята, че само с изолация и маски ще станат нещата. Ами няма да станат.
Най-успешното действие на щаба до момента е, че успя да настрои хората едни срещу други. Да се дебнат, мразят и портят.
С такива мерки и такива водачи - успех! Дано излезем от тая криза въпреки, а не заради тях.

1. Лекарства и ваксини в дългосрочен план се търсят по цял свят. Само ще припомня, че за друг вирус - ХИВ, вече 30 години не са открити такива - ваксина няма, а лекарствата не лекуват, а само поддържат.

2. Коя държава би дала като пример, че има достатъчно стабилна здравна система и капацитет - лекари, апаратура, която може да поеме ранно приемане в болница на всички заболели, при масово, бързо и бурно разпространение на инфекцията, както стана в Китай, Италия, Испания, Англия, САЩ и доста други?
ПС Китай се посправиха в някаква степен, защото имаха от къде да изпратят цяла армия добре подготвени медици, построиха много бързо нови болници без стари вътреболнични инфекции, които да усложняват положението.

3. Как се прави усилено тестване, когато производителите на тестове не успяват да смогнат да ги произведат?

4. А как се слиза надолу по кривата?

На теория всички го знаем това, но как предлагаш да се случи на практика???

# 11 051
  • Варна

Aх, пропуснала съм. Мерси. Дам, там само те могат да се оправят. Йерархията им принципно е желязна вътре в кварталите.
Абе и полицията ако реши ще се оправи, ама са решили со кротце да действат.

# 11 052
Аз такова гледане в чуждото битие не съм си и представяла, че съществува. Този къде е тръгнал сега, оня защо пазарува, трети му е много пълна количката, ненаяли се, ненаразходили се.... Бабите пред блока ми са възпитани и изтънчени като от Английския двор в сравнение с клюкарщината, на която се начетох тук. Спазвайте си дистанцията, взимайте си мерките, носете маски, дезинфекцирайте, правете каквото ще ви донесе спокойствие и спрете да ровите в чуждите животи. Не виждам това с какво ви помага.

# 11 053
  • София

"Нашите" познават въпросните лидери само по избори, през цялото друго време падат от небето.

От самото начало трябваше да си насочат усилията тъкмо натам, към уязвимите групи: възрастните хора, инвалидите и най-вече маргиналите, защото тъкмо там, в гетата и махалите, избухват огнища. Останалите спокойно щяхме да се оправим и без мерките им, и то без да спираме работа, училище и живот като цяло.

# 11 054
Още снощи, по време на брифинга, казаха, че знаят, че се подготвя протест в тези квартали. Взели са мерки.
Според мен това са добре платени бунтовници. Коя е партията, не знам, но тези, които ги подстрекават е добре да си понесат наказателна отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт