COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 205
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 160
  • София
"Да не станем като Италия" е лайтмотив, често срещан в темата, олицетворяващ дълбокия копнеж на лирическия герой всъщност точно обратното да стане реалност. Случването на огромна трагедия би направило така, че собствените ни проблеми да изглеждат маловажни, а иначе доста скучноватият ни живот - интересен. Обаче , за огромно разочарование на разни лелки - филмарки, това няма да се случи. И то не благодарение на театрала генералисимус, а просто защото при нас вирусът не е агресивен, дали заради чесън, ракия или БЦЖ, все тая, но не е.
Защо мислите, че още НЕ е агресивен? Сериозно ли заради чесъна, вампирите и хорото по йордановден?

# 11 161
  • в страната на чудесата
Коментира се рецепторен полиморфизъм в източна Европа, което може да обясни разликире в поведението на вируса и организма..

# 11 162
с думите "лудница е пред всички кабинети"
Каза, такова нещо им се случва за първи път.
И във Виена беше в един момент така, защото над сто лекари бяха едновременно в карантина.

При нас кината ще отворят края на август, но музеите и галериите след средата на май.
Вече е официално. За училищата нищо не казват.

Да добавя и за тестовете. Антитела в кръвта за съжаление не значи, че имаш вече имунитет. Според мен, ако имам такъв тест и се окаже, че съм го изкарала, освен да даря кръв, нищо друго не мога да направя с информацията.

Най-възрастаната оздравяла в Австрия е на 98 години Relaxed

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 16:20 от Анонимен

# 11 163
...За Айс - майка ми е личен лекар с няколко случая на заразени с коронавирус...
От чисто любопитство, ще споделиш ли (ако вече си, извинявай не съм видяла) как е организирана работата на майка ти по отношение на пациенти с корона?
По телефон ли ги препраща за изследване? Само на база симптоми ли решава? Те срещали ли са се лично с нея? Тя страхува ли се да преглежда, пази ли се и т.н.

Разбира се имена и адрес на практиката не ме интересуват. Просто ми е любопитна вътрешна информация. Simple Smile
Знам за случаите, които са на завърнали се от чужбина. Още от летището се свързват с РЗИ и ОПЛ. Но не говорим за тези неща с майка ми. Дори не знам колко са й пациентите, не пожела да ми каже. Не се виждаме. Дори и да не е имала пряк допир с тях, на ден като минават 20-30 болни човека, каква е вероятността сред тях да има заразени?

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 16:28 от Amphibia

# 11 164
Как да спазвам нещо, в което не виждам никаква логика и смисъл.
Трябва ли да станем като в Италия и да ни затворят по къщите, за да видите логика?

От месец и половина слушам как ще стане като в Италия, а като не става, защото българинът е упорито говедо, което не ще да мре, го има и другият рефрен - ама вие защо искате да стане като в Италия.

Или, като видя, че не стана, като в Италия се юрна да сее зараза из цяла България, за да помогне да стане, като там

# 11 165
  • София
......., камо ли по другите градове, където няма дори тестове (за болничен прием пиша). Всичко е дарение, всичко.
За Айс - майка ми е личен лекар с няколко случая на заразени с коронавирус.

Е, много се съмнявам, че нямат тестове за болничен прием, а махалите в София  ще ги тестват....

# 11 166
Ами то още не е сигурно дали няма да станем като Италия. И другите мислеха, че ще го избегнат, ама сега са на едно ниво с нея, за съжаление. Така че гаранция няма.

# 11 167
  • София
Мдам, Айшето от Факултето не разбрала защо е нужно извънредно положение, Манго от Филиповци и той не разбрал, а и тук във форума има още неразбрали...
Информация за размишление - как става разпространението на заразата на примера от селото, поставено под карантина - Паничерево.
Първият открит вирусоносител е шофьор на автобус от селото, след него откриват още пет заразени. Тестват хората, с които те са поддържали контакти - общо 130 PCR-теста. Общо положителни са тестовете на 13 човека, между които и деца. Едното от тях е внук на скандалния беглец от Инфекциозната клиника на Университетската болница в Стара Загора, който се прибра в селото при семейството си. В болница е прието заразено семейство - роднини на шофьора на автобуса.    от ТУК
Пита се в задачата колко биха станали заразените там, ако не бяха взети мерки за изолирането им? И колко още такива развъдници на вируси има, и то не само ромските махали.
Това го пусках тук преди, показвам пак - схема на заразяване, проследена в Южна Корея. Някаква жена  т.нар. Пациент 31, е била вирусоносител и за кратко време успяла да посети две болници, две църковни служби, да обядва в ресторант - и след тези й "подвизи" се появяват стотици нови случаи.
Скрит текст:
Естествено, не всеки, който срещне вирусоносител, ще се зарази - но ето едни такива "шампиони" са способни да докарат сериозна бройка, без въобще да съзнават какво правят.
И в един момент нещата стават неуправляеми, тръгва лавина и .... кой оцелее - оцелее.
Чудя се това ли искат тези, дето не ги свърта в къщи и не разбират защо стоят там?

# 11 168
......., камо ли по другите градове, където няма дори тестове (за болничен прием пиша). Всичко е дарение, всичко.
За Айс - майка ми е личен лекар с няколко случая на заразени с коронавирус.

Е, много се съмнявам, че нямат тестове за болничен прием, а махалите в София  ще ги тестват....
Тиков е дарил тестове за своите служители, но местната МБАЛ нямала разбираш ли и ги дали на тях. Сега дядото на здавеопазването твърди за нови 20000 та не знам...

# 11 169
Бай дъ уей защо казват само Италия хората, като то вече е и Испания, и UK, и Франция, и Белгия? Гледаме един сценарий общо взето почти навсякъде и си говорим "ма то няма да повторим Италия", ма тоо..на много места си я повтарят. Ние още наивно си мислим, че някакси няма да повторим нещо, което изглежда си е гарантирано при определени условия. Знаете ли, има едно изследване при военните сапьори, когато са ги пускали на фронта - на края на първия месец започвали да се чувстват безсмъртни, защото са обезвредили безпроблемно да кажем 200 бомби и масово са ставали невнимателни. Съответно е имало много смъртни случаи, защото са забравяли мерките за сигурност, които е трябвало да взимат, защото прекалено много са си повярвали в един момент

# 11 170
  • Буркина Фасо
означава ли, че ако съм пеша, с велосипед или каруца ще може да влизам/излизам от София ?
това е заповедта :

# 11 171
  • в страната на чудесата
Фръц, намерете си проучванията. Има си бази данни, статии, референции. Казах ви ключовите думи. Нямам сили да ви търся линкове. Нищо лично. Търсете в библиотеките.

# 11 172
Мдам, Айшето от Факултето не разбрала защо е нужно извънредно положение, Манго от Филиповци и той не разбрал, а и тук във форума има още неразбрали...
Информация за размишление - как става разпространението на заразата на примера от селото, поставено под карантина - Паничерево.
Първият открит вирусоносител е шофьор на автобус от селото, след него откриват още пет заразени. Тестват хората, с които те са поддържали контакти - общо 130 PCR-теста. Общо положителни са тестовете на 13 човека, между които и деца. Едното от тях е внук на скандалния беглец от Инфекциозната клиника на Университетската болница в Стара Загора, който се прибра в селото при семейството си. В болница е прието заразено семейство - роднини на шофьора на автобуса.    от ТУК
Пита се в задачата колко биха станали заразените там, ако не бяха взети мерки за изолирането им? И колко още такива развъдници на вируси има, и то не само ромските махали.
Това го пусках тук преди, показвам пак - схема на заразяване, проследена в Южна Корея. Някаква жена  т.нар. Пациент 31, е била вирусоносител и за кратко време успяла да посети две болници, две църковни служби, да обядва в ресторант - и след тези й "подвизи" се появяват стотици нови случаи.
Скрит текст:
Естествено, не всеки, който срещне вирусоносител, ще се зарази - но ето едни такива "шампиони" са способни да докарат сериозна бройка, без въобще да съзнават какво правят.
И в един момент нещата стават неуправляеми, тръгва лавина и .... кой оцелее - оцелее.
Чудя се това ли искат тези, дето не ги свърта в къщи и не разбират защо стоят там?
Толкова контактни лица, спазва ли са мерките......

# 11 173
Как да спазвам нещо, в което не виждам никаква логика и смисъл.
Трябва ли да станем като в Италия и да ни затворят по къщите, за да видите логика?

От месец и половина слушам как ще стане като в Италия, а като не става, защото българинът е упорито говедо, което не ще да мре, го има и другият рефрен - ама вие защо искате да стане като в Италия.
Мерките са такива, за да не станем като в Италия. Някой може ли да гарантира, че ако първи и единствени в света ги отменим, всичко ще е наред?
Е да ,ама мерките не се спазват и пак не сме ,като Италия,

# 11 174
Бай дъ уей защо казват само Италия хората, като то вече е и Испания, и UK, и Франция, и Белгия? Гледаме един сценарий общо взето почти навсякъде и си говорим "ма то няма да повторим Италия", ма тоо..на много места си я повтарят. Ние още наивно си мислим, че някакси няма да повторим нещо, което изглежда си е гарантирано при определени условия. Знаете ли, има едно изследване при военните сапьори, когато са ги пускали на фронта - на края на първия месец започвали да се чувстват безсмъртни, защото са обезвредили безпроблемно да кажем 200 бомби и масово са ставали невнимателни. Съответно е имало много смъртни случаи, защото са забравяли мерките за сигурност, които е трябвало да взимат, защото прекалено много са си повярвали в един момент
ами лошото първо място на Италия, тя стана нарицателно за опустошителното въздействие на вируса над хората там, всеки вече е наясно и за да не се изреждат и другите страни. И аче то е ясно, че всеки си мисли, че на него няма да му се случи, ама много държави се изредиха вече. Искрено, искрено се надявам да не се наредим и ние на тази опашка.

Общи условия

Активация на акаунт