COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 295
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 295
Лудогорец кандидатсва за мярката 60/40, и държавата да поеме част от заплтите на футболистите. Всичко това чудесно ама като знам какви заплати взимат то даренията дето ги е направил Домусчиев държавата ще му ги върне под формата на заплати на футболистите. Някак не ми се вижда много морално тази мярка да се прилага за 5-цифрени заплати. Все пак аз като данъкоплатец не съм видял и лев от приходите на Лудогорец за да им поемам сега огромните разходи.
Това сериозно ли???

# 11 296
  • София
Тесла, тази мярка е според осигурителния доход, чийто таван мисля, че е 3000 лева.
Адски безочлива е според мен тази кандидатура, но все пак не говорим за петцифрени заплати тук.

# 11 297
Е щом има таван мярката не изглежда чак толкоз неморално.

# 11 298
Назад прочетох, че учени предполагат 3 годишен имунитет. Е как са го изчислили, като вируса е наличен от няколко месеца? И откъде са сигурни, че би бил точно 3, а не 2 или 5 години например?

Ми сигурно, щото са учени и могат да правят предвиждания на база минали събития?

# 11 299
Германия

Какво реши Германия за мерките след 19 април

Германия разхлабва мерките, взети заради опасния коронавирус. От 20 април ще заработят част от магазините, от 5 май отчасти ще бъдат подновени и учебните занятия в някои училища.

На съвещание между канцлерката Ангела Меркел и министър-председателите на германските провинции днес бяха взети няколко решения, свързани с ограничителни мерки заради пандемията от коронавирус. На специална пресконференция Меркел оповести взетите решения. Във встъпителните си думи тя каза, че е постигнат "междинен успех", който все още е крехък.

На 4 май ще бъде възобновена учебната дейност за горните класове и за онези равнища в училищата, в които предстоят изпити. На 29 април конференцията на министрите на културата от отделните провинции ще реши как точно да се водят занятията при спазване на специални хигиенни изисквания, като особено се държи на спазване на дистанцията и учебни занятия в малки групи. Изискванията ще важат и за междучасията в училищата.

Магазини с търговска площ до 800 квадратни метра могат подновят работата си още в понеделник, 20 април. Същото, при това бе ограничение на търговската площ, важи за автосалоните, автосервизите, магазините за велосипеди и книжарниците. Супермаркетите и аптеките работят и сега. За търговските обекти, които отново ще отворят врати в понеделник, важат стриктни изисквания за хигиената, за броя на клиентите и за избягването на опашки.

Масовите публични събития и мероприятия остават по принцип забранени до 31 август – това важи и за футболните мачове. Отделните провинции ще разработят свои правила, според които ще се оценява допустимостта или недопустимостта на едно събитие с публика.

В сила остава изискването да се спазва дистанция от 1,5 метра, навън хората да се движат максимум по двама (или в семеен кръг) и да се общува единствено с хората в общото домакинство. Религиозните служби остават забранени, а към гражданите е отправен призивът да се въздържат от пътувания, включително и от посещения при роднини. Желателно е всички да носят маски в градския транспорт и в затворени помещения на обществени места.

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%BB/a-53137691

# 11 300
  • София
Според мен е неморална, защото се предполага, че е само за фирми, които чрез нея спасяват служителите си от съкращение. Някак не ми се връзва Лудогорец точно с това определение.

# 11 301
Чехия

Чешкото правителство обяви план за разхлабване на мерките срещу коронавируса, който ще се случи на пет етапа в периода от 20 април до 6 юни.

Първият, който ще започне още от понеделник, включва отварянето на кооперативните пазари и възобновяването на автомобилната индустрия и малките занаятчийници. Професионалните спортисти ще могат да започнат тренировки, а университетите да преподават на студентите, които са последна година и им предстоят изпити.

След седмица се предвижда да бъдат отворени малките магазини, а от 11 май по-големите, както и фитнесите. В същия ден ще отворят гимназиите и университетите.

Фризьорските и козметични салони, кафенетата и музеите трябва да заработят от 25 май.

Два дни по-късно на училище ще тръгнат и най-малките ученици, които обаче трябва да бъдат задължително с маски. Те че учат в малки групи от по 5 деца.

Последни ще отворят големите търговски центрове, ресторантите, хотелите, баровете, книжарниците, театрите и кината, като се предвижда това да стане на 8 юни.

През целия период носенето на маски е задължително, уточни здравният министър на Чехия Адам Войтех и обясни, че все още няма определена дата за отпадането на тази мярка.

https://webcafe.bg/international/chehiya-razhlabva-merkite-sresh … t-ponedelnik.html

# 11 302
Според мен е неморална, защото се предполага, че е само за фирми, които чрез нея спасяват служителите си от съкращение. Някак не ми се връзва Лудогорец точно с това определение.

Не ви се връзва, защото не сте запозната. Лудогорец не е само 20тина футболисти.

# 11 303
Ееее гърците азбиха с мерки-който излиза от град освен декларацията му свалят и единия номер на колата...на връщане си го получава..

# 11 304
Благодаря ти Мери Ан. Трудно човек може да намери малко допълнителна информация, а и почти е невъзможно да се изрови в темата. Знам че твоята винаги е вярна и коректна.
Спокойни празници ти желая.

# 11 305
Браво на държавите, които отпускат мерките лека полека. Светнали са се, че трябва да живеем въпреки вируса, не да се зомбираме. А нашите нали много обичат да ги копират, та скоро дано и тук вземат някакви адекватни компромисни мерки.
Някой питаше няма ли позитиви от ситуацията в личния ни живот. В моя няма. Не ми се изброява обаче колко негативи има..

# 11 306
  • София
Лудогорец е най-богатият спортен клуб в България. Ако те не се справят, какво да кажем за останалите?

# 11 307
Най-накрая взеха да се усещат, че вирусът не е толкова вирулентен, колкото го изкарваха.
Току що съобщиха, че в Германия вече са излязли публикации, че вирусът заразява по-малко от един човек.

П.С. Добро утро, Минке, как спа? Това откога го коментираме няколко души тук в този форум. И то базирано на факти, които сме прочели и проучили - аз лично, никога не си позволявам голословни твърдения.

# 11 308
Браво на държавите, които отпускат мерките лека полека. Светнали са се, че трябва да живеем въпреки вируса, не да се зомбираме. А нашите нали много обичат да ги копират, та скоро дано и тук вземат някакви адекватни компромисни мерки.
Някой питаше няма ли позитиви от ситуацията в личния ни живот. В моя няма. Не ми се изброява обаче колко негативи има..

Какво да копират нашите като същите обекти, които смятат да отварят в Австрия, Германия и Чехия до средата на май, в България и сега си работят?!

# 11 309
Ееее гърците азбиха с мерки-който излиза от град освен декларацията му свалят и единия номер на колата...на връщане си го получава..

Те си го правеха това и преди короната, на чужди граждани. Полицаите свалят де що видят чужди номера пък иди си ги търси после. Кой спрял неправилно, кой направил обратен, кой не спрял на пешеходна. Няма 6 - 5 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт