COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 073
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 340
Nikola Tesla, ти къде видя държави, "връщащи назад"? Аз не виждам такива. Виждам държави с план за поетапно възстановяване, проточено в широк период от време, с идея за аварийно спиране, ако се наложи. Виждам и че абс всички до една ще продължат и спазването на дистанция, и маски, и дезинфекция, включае виждам държави, които мислят как да се направят работните места и училищата така, че да няма струпване на хора. Явно различни неща си четем. Не е връщане назад това, а цялостна реорганизация на живота..

А за Тръмп, той през ден говори различни места и в крайна сметка решенията не са негови, а на кметовете. Те автономно имат право да си направят план и начин на действие + да си решат кога да си пускат хората.

# 11 341
В Белгия голяма част от починалите били възрастни хора, които така или иначе щели до починат до два месеца, в Нидерландия също само, че до три месеца.
Очакват по-ниска смъртност след два съответно три месеца.
Товя разбрах аз, въпреки че ми е странно как го изчислиха?!
Единственият вариант е да са имали онкологични заболявания в напреднала фаза.Или си говорят празни приказки.

# 11 342
Полицията е в махалите и по КПП -та, и те изнемогват вече.
Жал ми е за тези момчета. Не стига, че трябва да въдворяват ред, без да нарушават правата, да се пазят /не знаят какво мисли отсрещния/, а и да понасят куп обиди и унижения. Прави впечатление, по репортажите, че полицаите са едва ли не врагове - пречат, глобяват, правят забележки.

Тесла,
Как разбираш това "да бъде спрян напълно" за вируса? Това според мен е невъзможно /без ваксина/, ако самия вирус не изчезне по някакъв начин.

# 11 343
Дания вече отвори детски градини и училища мисля до 5 клас.  Обаче, пак има едно но - вчера разбрах от дъщеря ми, че всички по-възрастни учители, които попадат в рисковата група са в отпуски или болнични. На тяхно място са дошли нови млади учители (тук само предполагам, че може би голяма част са студенти последна година от университетите).

В България как ще се реши въпросът с тези кадри в детските градини и училища, които попадат в рисковите групи, ако бъдат отворени детските градини и училища?
В България е вариант първо да пуснат 12 и 7 клас, заради матурите, и така може да подберат и по-млади учители да им преподават.

Аз лично точно от този вариант се страхувам най-много и искрено се надявам от МОН да измислят нещо с тези матури, защото родителите точно на тези деца са в пъти по-рискови отколкото на децата в детските градини или на тези до 4-ти клас примерно

# 11 344
  • Пловдив
Баби, които пращат таблети и компютри. Да. Съществуват. Съществуват и хора с животи различни от вашия балкон. Това за вас може да изглежда излишни или измислени драми. Няма да ви обясня на кой колко и какви устройства са нужни, за да учи и работи в балкана. Както и как близкият областен град до село в балкана е 5 пъти по-далеч от близкия извън областен град.

Всичко добро.
Ние в планината не сме стъпвали. Да, смятам, че истерията е в твоята глава, а хората се справят и без твоята истерия, иначе няма да са там. И знаем, че и в селата в планината има магазини, там живеят хора.

# 11 345
При мен позитиви от цялото упражнение няма, нали някой питаше нагоре. Доволна съм, че засега работата върви, иначе около мен вече се избиват от нерви.

Още в първата тема писах, че ще дойде момент, в който да се решава кое е по-важно - добруването на единици или на всички и явно някои страни да дошли на себе си.

# 11 346
  • София
За неща като статистики на смъртността се включват много параметри, възраст, заболявания, профил - семейно положение, пол, регион, раса и прочие. Съмнявам се точно белгийците и холандците да говорят на изуст.

# 11 347
  • София
Еха, сега данните от китайските болници били закъсняли! Горките, много са зле с отчетността! Wink

# 11 348
  • BG
Хеликаза, имам усещането, че идваш в темата да ни се "накараш". Не знам в каква сфера и доколко свързана с медицината работиш, не ме и интересува, но дори и най-големите светила в света правят предположения и заявявят, че вирусът е недостатъчно познат и изучен за момента. Поради тази причина никой не се наема да прави неопровержимо дадено свое твърдение. Но явно само ти на цялата Земя си наясно с всичко около вируса, няма нищо лошо да си мислиш така, но  останалите също си имаме свое мнение.

# 11 349
  • София
Скрит текст:
Цитат
Тръмп говори, като че ли всичко при тях е преминало на 100%
То целият вирус е един въздух под налягане се оказва, и затова държавите вече дават на заден от строгите мерки, понеже истинската му смъртност е много ниска,
Скрит текст:
и казано в прав текст не си заслужава съсипването на икономиката колкото и грозно да звучи казано в прав текст, защото и при истинската ниска смъртност пак става въпрос за засилване на разпространението на вируса с облекчаване на мерките което ще доведе до повече починали. Но в един момент трябва да се прецени какви ще са пораженията от вируса спрямо тези от икономическите последици от спирането му.

Цитат
някой има ли  реално предположение/ разумен отговор защо Италия по показатели  е пак нагоре. След толкова рестрикции, след толкова дълга карантина?
Защото в Италия заразените са над 130 пъти повече от тези в официалната стат, според учените от Станфорд, и просто няма как да го спрат напълно.
Мда, съвсем логично.

# 11 350
  • Варна
Съмнявам се точно белгийците и холандците да говорят на изуст.
Абе  яли сме от техните диоксини.

# 11 351
Цитат
Nikola Tesla, ти къде видя държави, "връщащи назад"? Аз не виждам такива. Виждам държави с план за поетапно възстановяване, проточено в широк период от време
Ами именно де, аз това имам предвид, под заден ход от строгите мерки. Според теб щяха ли да го правят ако вирусът е толкова смъртоносен колкото изглежда от официалната стат. Преминаваме от строги мерки към по либерални. (Светът, ние не, ние вървим в обратна посока.)

# 11 352
И знаем, че и в селата в планината има магазини, там живеят хора.
Да, с продукти, които да осигурят съществуването си. Чудя се, защо след като това е напълно достатъчно според вас,  пред строителните хипермаркети в областните градове се вият опашки като пред хранителните такива ?

# 11 353
  • София
Хексе, и да сме яли, някак ми се струва, че паралели между техни части ферми и въпросът за техните НСИ-та са не съвсем на място...но всеки е свободен да прави паралели...

# 11 354
  • Варна
Цитат
Nikola Tesla, ти къде видя държави, "връщащи назад"? Аз не виждам такива. Виждам държави с план за поетапно възстановяване, проточено в широк период от време
Ами именно де, аз това имам предвид, под заден ход от строгите мерки. Според теб щяха ли да го правят ако вирусът е толкова смъртоносен колкото изглежда от официалната стат. Преминаваме от строги мерки към по либерални.
А може би успиват успиват аудиторията.. Винаги могат да променят плана.

Общи условия

Активация на акаунт